PetrP a celá jeho squadra (viz jeho příspěvek 1.8. v tomto vlákně) jeli na Mitas 07 Dakar, k naprosté spokojenosti jak na dálnici, šotolině i mokru (!!) Byl jsem u něj na rozumy, ty gumy absolvovaly Kavkaz tam a zpátky, má je pořád obuty a min. 5000 km ještě dají.. Takže pro mě jasná volba. Podle mě je přezouvání zbytečné..
Upravil bluesbery dne 27.08.2012 21:33
V Praze u Cháry mají 07 dakar skladem jen zadní, přední by byly do čtvrtka, ale cena za sadu mi ydá vysoká, zkusím to ještě přes Lochmana.. Desítky u něj stopnu.
Upravil bluesbery dne 27.08.2012 22:11
09 jsou taky OK, ale vzhledem k tomu, že přesun do Gruzie měří cca 3000 km, stejně tak návrat, je lepší odolnější guma pro tyto většinou dálniční úseky. 09 by i celou štreku asi nezvládla.Navíc jsou trochu hlučnější..
Upravil bluesbery dne 27.08.2012 22:54
Mitas 07 je opravdu na tu cestu nejlepší,toho ježdění po šotolině je tam minimalně možná dohromady nějakých 500 km. Já na 07 mám odjetý Kavkaz 9700km,Gapa 2000km,teď Fagaraš 2500km a je tam pořád ještě 5 mm. Dobrá guma za dobrý prachy.
bluesbery napsal:
Pavle, na tvůj příspěvek nemá snad ani cenu reagovat..Ale něco jen přece :
1) Na motce jezdím cca 4 roky a nikdy asi nebudu mít (v terénu a písku) tu jistotu, jako jiní, kteří jezdí od 17.let
2) přesto že jsi v písku lepší jezdec, i tak jsi nedokázal pomáhat ostatním klukům, kteří
se v písku také váleli s moto, nebo se s ní zahrabali.. Sobecky jsi šetřil síly pro sebe a i přesto jsi byl večer nejvíc groggy..
3) o to s kým a kam pojedu se nestarej, můj společník bude mít vždy tu jistotu, že když to bude potřebovat, na rozdíl od tebe mu vždycky pomůžu. Ne jako ty, který se staral během náročných úseků jen o sebe.. A to je na dlouhých cestách podstatnější, než to, jestli někdo jede ve stupačkách nebo ne..
4)Lochman udělal pro cestu víc než my všichni dohromady , nesaháš mu ani po stupačky..
Jinak bych ti byl vděčen, abys také nezasíral Tomovi vlákno a máš-li ještě něco na srdci, založ nové
P.S. pokud mě paměť neklame, tak od výpravy ses odtrhnul ty a ještě jeden člověk (protože nejnáročnější úseky jsme měli za sebou a už jste nikoho nepotřebovali), my tři jsme pokračovali v cestě podle původního plánu..
Howgh !!
Palovr : Pavle, souhlasím s Tebou, co jsi napsal. Jen chci krátce poděkovat za podporu během expedice, díky !
Bluesbery : Sašo, až budeš velký kluk, tak pochopíš, že Maroko bylo "One man show" Lochmana. Žádné dohody o hlasování a demokracii nezafungovaly, týmový duch se vytratit ve chvíli, kdy Lochman vyrazil z domu. Já jsem se chtěl osamostatnit už v Azrou, právě z důvodu Lochmanova chování, téměř pokaždé nám z někama ujel, choval se povýšeně apd. Mně ujel naposledy cestou domů a já mu byl za to vděčný. Před výjezdem z trajektu za mnou přišel a říkal mi : "Víš, já nepojedu 100 kvůli Sašovi, já pojedu tak 140, chci být brzo doma". Nemyslím, že by se za Tebou na první zastávce šel zeptat : "Sašo, nejedem moc rychle ?". Ty jsi pak jel jako předvoj, aby jsi mohl jet pomaleji, bez plexi. Poslal jsi SMS, že už jsi na hranicích. A i když jsi byl kousek od nás, tak na ni neragoval. Přeber si to sám ...
Kluci ujeli proto, že když Tobě spadla naložená motorka z útesu, byli jsme na smluveném místě, kde jsme se měli všichni potkat. Museli jsme jet asi 140 km za Váma, ještě jsme se zdrželi, protože jsem měl z Marakéše střevní potíže, ale hned jak jsme dorazili, nadal nám Loch. do čur, kok, apd. že nám to měřil a že nám to trvalo příliš dlouho. "Zlobím se" na ně jen proto, že způsob kterým to udělali nebyl příliš etický ... Kdybych měl možnost, rozhodnout se v té chvíli, zda jet s Tebou a Lochmanem a nebo Palovrem a Vítem, jel bych s nima. Právě pro tu jistotu, že se na mě nevy..., kdyby by byl opravdu nějaký problém. A vo tom to je !!!
A ještě jedna věc, velikost cestovatele se neměří počtem samolepek na kufrech a ani tím, kolik naplánoval itinerářů ...
P.S. zasí-rám vlákno, protože reaguji na jeho obsah, jinde by to nedávalo smysl
Upravil cecil dne 29.08.2012 16:23
cecil napsal:
. Právě pro tu jistotu, že se na mě nevy..., kdyby by byl opravdu nějaký problém. A vo tom to je !!!
A ještě jedna věc, velikost cestovatele se neměří počtem samolepek na kufrech a ani tím, kolik naplánoval itinerářů ...
Máš pravdu, velikost cestovatele se mimo jiné měří i ochotou pomáhat jiným členům výpravy, což se u Pavla blížilo limitně k nule... Proto nechápu, proč se ho zastáváš..
Naopak Lochman pomáhal kde se dalo, nejenom v poušti, když jsme se postráceli..
Tom-P : nechápu, proč tady Palovr začal s pindy kdo kolikrát spadnul a dalším zaplevelováním vlákna, já jsem si celou cestu užíval a i přesto, že někdy nebylo vše podle mého gusta (to je snad normální..), považuju ji za jednu z nejlepších, které jsem absolvoval
Upravil bluesbery dne 29.08.2012 17:36
Člověk řeší 14 dní zdravotní problémy a nestačí se divit. Nejsem typ, který se sníží k útokům v osobní rovině a řeší věci na veřejném fóru. Proto jen ....
Výlet do Maroka byl náročný po fyzické i psychické stránce. Navštívili jsme nádhernou zem, do které se určitě já vrátím. Osobně jsem poznal spoustu dobrých i méně sympatických lidí. Byli jsme vystaveni extrémním situacím, ve kterých se každý projeví ve své nahotě. Ne nadarmo se říká... V nouzi poznáš přítele. Tento výlet ve mne zanechal spousty zážitků, pocitů na které budu ještě v důchodu vzpomínat. Všichni jsme se vrátili ve zdraví ke svým rodinám a to je to nejdůležitejší. Myslím si, že i Saša je v dnešní době spokojen. Tak výhodně prodat motorku se jen tak nepodaří.
S Palovrem jsme si neměli a nemáme co říct, každý jsme úplně jiný a já to akceptuji. S Vítem oba víme, že spolu pojedeme maximálně na zmrzlinu, ale na pivo spolu chodíme dál a na Maroko rádi vzpomíname. Saša je něžný zmatkař, ale velice rád s ním pojedu kdykoliv a kamkoliv. A Cecilku, tebe fakt neřeším.
Upravil lochman dne 29.08.2012 18:24
cecil napsal:
. Právě pro tu jistotu, že se na mě nevy..., kdyby by byl opravdu nějaký problém. A vo tom to je !!!
Máš pravdu, velikost cestovatele se mimo jiné měří i ochotou pomáhat jiným členům výpravy, což se u Pavla blížilo limitně k nule... Proto nechápu, proč se ho zastáváš..
Naopak Lochman pomáhal kde se dalo, nejenom v poušti, když jsme se postráceli..
Tom-P : nechápu, proč tady Palovr začal s pindy kdo kolikrát spadnul a dalším zaplevelováním vlákna, já jsem si celou cestu užíval a i přesto, že někdy nebylo vše podle mého gusta (to je snad normální..), považuju ji za jednu z nejlepších, které jsem absolvoval
Škoda že jste mne nevzali sebou do toho Karabachu jestli tam bude tak veselo jako v Maroku tak je mi to už teď líto
Upravil 3axap dne 29.08.2012 18:55