Muj názor:valná většina lidí odsud z fóra si půjde koupit hadry od Pardála , že na hadry z TT buď nedosáhnou finančně, nebo, prostě,nechtějí takový ranec za hadry dát. Kdo si je bude chtít koupit,stejně si je koupí. A tyto diskuze o cenách,DPH a pod. jsou jen zabíjením času. Mnoho z nás tomu ani moc nerozumí. Ale když chce někdo diskutovat, je to jeho svaté právo.
PeDR napsal:
Muj názor:valná většina lidí odsud z fóra si půjde koupit hadry od Pardála , že na hadry z TT buď nedosáhnou finančně, nebo, prostě,nechtějí takový ranec za hadry dát. Kdo si je bude chtít koupit,stejně si je koupí. A tyto diskuze o cenách,DPH a pod. jsou jen zabíjením času. Mnoho z nás tomu ani moc nerozumí. Ale když chce někdo diskutovat, je to jeho svaté právo.
Naštěstí je to jen tvůj názor. Zapomněl jsi, že je tady ještě spousta dalších značek oblečení, nejen Pardál atd.
A že tomu nerozumíš, nevadí.
Měl jsem Rally 2 Pro, Rukku, teď Klim, ale předtím i Roleff nebo Nazran.
Není to o tom, jestli máš nebo nemáš, ale jestli chceš nebo nechceš.
Upravil kejda dne 02.02.2013 14:07
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
Vevíš: kdybych chtěl kazdymu prodat jen to co chci nebo lépe na čem by byla největší marže tak se dohodnu s bikerscrown a bylo by. Ale to já dělat nikdy nebudu a všichni to víte. Když si někdy objednavate blbinu tak vám to ještě rozmlouvam
Já si prostě myslim, že je dobře když mi v pneuservisu nabidnou víc gum a já si vyberu co se mi líbí nebo vyhovuje.
milan enduroskola napsal:
Vevíš: kdybych chtěl kazdymu prodat jen to co chci nebo lépe na čem by byla největší marže tak se dohodnu s bikerscrown a bylo by. Ale to já dělat nikdy nebudu a všichni to víte. Když si někdy objednavate blbinu tak vám to ještě rozmlouvam
Já si prostě myslim, že je dobře když mi v pneuservisu nabidnou víc gum a já si vyberu co se mi líbí nebo vyhovuje.
Hele ja myslim,ze na tom co jsem napsal neco byt muze,ale TT nikde nehanim,jejich veci nepomlouvam a ani si nemyslim,ze to ze budete prodavat KLIM je pro zakaznika nejake nestesti.Na druhou stranu nemam duvod nerict slusne svuj nazor.A treba jak psal Tomas o velikosti toho trhu je urcite pravda.Ale taky nejsem presvedcen o tom ze je nutne mit vyssi ceny proto,aby se hadry mohly pujcovat redaktorum k testovani,protoze o tech testech v casopisech si myslim svoje.
Dalsi vec je,ze kamarad si koupil nejmenovane hadry za 30t a tvrdil mi,ze ty reci co o tom cetl,ze v chladu pod to staci funkcni tricko a v lete se v tom clovek nepoti jsou nesmysly.
Ja mam svoji zkusenost s hadrama za 6000kc,v kterych jedu v pohode 150km v -4°C a zaroven v + 30°C kdyz slezu z motorky tak nemam potrebu si to svleknout.A pritom si to spousta lidi nekoupi jen kvuli tomu,ze ne ze to neni kvalitni ale protoze je to moc levne.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
vevis napsal:
Dalsi vec je,ze kamarad si koupil nejmenovane hadry za 30t a tvrdil mi,ze ty reci co o tom cetl,ze v chladu pod to staci funkcni tricko a v lete se v tom clovek nepoti jsou nesmysly.
Ja mam svoji zkusenost s hadrama za 6000kc,v kterych jedu v pohode 150km v -4°C a zaroven v + 30°C kdyz slezu z motorky tak nemam potrebu si to svleknout.A pritom si to spousta lidi nekoupi jen kvuli tomu,ze ne ze to neni kvalitni ale protoze je to moc levne.
To máš taky pravdu, ale ještě je tady termoregulační schopnost každýho z nás. Já třeba jezdím na prkně jen Devolt tenké triko, moira rolák a větrovka bez jakéhokoli zateplení až do teplot -15. Na druhou stranu moji kámoši už v -5 na sebe rvou flaušky a bundy mají zateplené. Když je kolem nuly, tak jen devolt a větrovka.
Cítiti dobře se můžeš tak nebo tak.
Upravil vevis dne 02.02.2013 14:41
vevis napsal:
To máš taky pravdu, ale ještě je tady termoregulační schopnost každýho z nás. Já třeba jezdím na prkně jen Devolt tenké triko, moira rolák a větrovka bez jakéhokoli zateplení až do teplot -15. Na druhou stranu moji kámoši už v -5 na sebe rvou flaušky a bundy mají zateplené. Když je kolem nuly, tak jen devolt a větrovka.
Cítiti dobře se můžeš tak nebo tak.
Na tom neco je.Ale obleceni co jsem mel pred tim bylo utrpeni.Sice nemelo zadnou membranu,kalhoty hned promokli,ale v lete mi stekali po nohach curky potu.Bunda naopak nepromokla ani bez membrany,ale chybelo jakekoliv vetrani.
Ted si fakt pripadam jak v drahych hadrech. A pritom to bylo levnejsi nez to minule obleceni.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
PeDR napsal:
Naštěstí je to jen tvůj názor. Zapomněl jsi, že je tady ještě spousta dalších značek oblečení, nejen Pardál atd.
A bylo by možné zveřejnit během kolika let jsi těchto zmíněných pět značek jezdil a kolik jsi v tom najezdil km?
PeDR napsal:
A bylo by možné zveřejnit během kolika let jsi těchto zmíněných pět značek jezdil a kolik jsi v tom najezdil km?
tajný to není od 2003, celkem asi 100k, nejmíň pochopitelně v nazranu, ale zase na čopru-ten byl úplně na hov*no. V každým kromě Rukky 2 sezóny.
lysak napsal:
Tezko nekdo zjisti, kdyz ti da Pardal z oci do oci slevu a nebudes to nikde vytrubovat
Hlavne, že to vy tu už vytrubujete!*pissed* Proste to tu neriešte, nech niečo preda aj za full.
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
lysak napsal:
Tezko nekdo zjisti, kdyz ti da Pardal z oci do oci slevu a nebudes to nikde vytrubovat
To ti asi dát může, nicméně to nebude moct využít na trhu .... bude inzerovat za stejný ceny jako ostatní. Tímpádem přijde o zákazníky. Pak ti max může slevit.
Nějak si taky myslím, že toto není uplně fér obchodní jednání, určovat ceny pro koncové zákazníky. Nicméně nejsem si jist, jestli to je zakázaný, a samozřejmě chápu obchodníka, že toho případně využije. Nakonec princip podnikání je maximalizace zisku .....
Upravil Tom_P dne 02.02.2013 17:21
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
Jenom trh nakonec ukáže, jestli sjednocení cen, pochopitelně že MO cena nebude rozhodně friendly, mělo pozitivní vliv na zvýšení prodeje. Podle mýho se prodej sníží anebo se budou hledat cestičky, jak nabídnout cenu nižší a neporušit předpisy. Nicméně vysoké ceny v inzerci leckoho odradí.
kolik muzou byt marze na hadrech za 30tis? Nebo kolik stoji napr companero.
Muze to byt 30-40% ?
Proc vlastne dodavatel diktuje maloobchodu za kolik musi prodavat. Ano rekni mi za kolik ale pak mi dej na sklad zbozi jako do komise a netrap me s tin ze to neprodam za takove prachy. Nebo ne ale pak mi nenut ceny a nech mi marzi na me.
Drahe zbozi se muze tvarit luxusne ale neni lepsi reklama kvalita za rozumnejsi cenu. I kdyz chapu mit vyplatu ze si za ni koupim tyhle hadry a zaplatim zivobyti tak bych taky par korun objetoval bohuzel no
ceny můžou bejt jen doporučený, žádný jiný
zad nej výrobce nesmí diktovat Konečný ceny distributorům
výrobce chce jen obraty a k tomu potřebuje klid mezi distributory a někteří se snaží ceny doporucovat
Par dal určitě vi jak se k tomu postavit
říkám si hurikán
Dodavatel nediktuje cenu, on totiž prodejci pouze sdělí MO cenu, za kterou by se v dané zemi měl výrobek prodávat, a teď to chtěji evropsky sjednotit. A marže? Dneska je to slabší, za mé éry jsme nákupku bez daně násobili 3,2, ale měli jsme obrovské režie a v té době luxusní zboží.
Před tak 2 lety to tak ještě nebylo, např. pro Rukku bylo jednodušší zajet si do Hondy Trenčín, kde byla min. o 30% levnější než u nás.