Hrabe_X napsal:
Kolega řešil kuny v sádroši nedávno. Zkoušel plašičky, sklopky, psa na půdě, tygří lejno.... nakonec se osvědčilo vejce napíchnutý injekcí s Fridexem.
Vajíčko funguje ale místo fridexu mám něco humálnějšího bez barvy a zápachu. Následuje okamžitá bezbolestná smrt. Kuna neudělá ani krok a zustane přímo u vajíčka.
HICKSOVO sperma ?
Upravil stepan dne 03.01.2013 12:37
To jak je na tom Hicks nemužu posoudit ale to co jsem použil já tady na foru nebudu ventylovat nechci mít na krku Srstku z Kubišovou
Upravil komaiz dne 03.01.2013 12:42
K tématu:
Táta chytá kuny preventivně. Vždy vysleduje místo, kudy kuny chodí, většinou podél plotu, zdí a podobně a na tyto pěšinky dává sklopec. chytne jich tam průměrně tak 5-6 za rok. Neříkám, že je to nejúčinnější, ale funguje to. občas se tam chytne i ježek, kočka nebo potkán :-) ale slépky i vajíčka uchrání.
Jednou jsme ji měli kunu v podkroví, slyšel jsem ji tam rachotit, zabouchal na místě rachocení a vyběhl ven. Měl jsem asi náhodou štěstí, jelikož jsem ji viděl vybíhat na střeše skulinkou pod hřebenáčem. Díru jsme ucpali a od té doby je kuna pryč.
A co kuny na rozehřátých motorech aut? máte nějakou zkušenost?
Jinak tato diskuse mě opravdu pobavila :-) jestli existuje vlákno nedotknuté od Hickse, dejte ho do síně slávy... Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti!
Kuna mi překousala kabel od cívky k rozdělovači na Favoritu. Favouš má pod kapotou hodně místa, tam by se schoval i medvěd. Hold malej motor, no... A to motor nebyl ani teplej, auto stálo celý léto bez dotčení, stejně tam vlezla...
xHackerM napsal:
Kuna mi překousala kabel od cívky k rozdělovači na Favoritu. Favouš má pod kapotou hodně místa, tam by se schoval i medvěd. Hold malej motor, no... A to motor nebyl ani teplej, auto stálo celý léto bez dotčení, stejně tam vlezla...
To uměj i potkani a jak "šikovně". A tuhle si kolega do práce dovezl kotě - svoje. V Partnerovi z Benešova až do Prahy. Přežilo bez úhony a je záhadou, kde bylo po cestě zalezlé.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
jofree napsal:
no nic , myslel jsem, ze presto, ze jses vtrepal i do teto diskuze, tak bude bez osobnich invektiv, ale zacal sis a kdyz to jinak neumis a chrlis jednu hovadinu za druhou, tak zcela narovinu, prave mi bylo sdeleno, ze jsem narazil na nejvetsiho pitomce tohoto fora. bud tak laskav zarid se podle teto reputace... predevsim v budoucnu.
k nesmyslnym vyplodum tve fantazie typu - ztriskat sousedy okolo, nebo se dat na utopisticky nikdy nekonci odchyt, to predpokladam, ze ti vysvetli zde nekdo jiny
howgh
Nezapomeň,že někteří jedinci jsou chytřejší než zbytek fóra.... A hlavně mají velké péro. (Jenom nejmenovat.)
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Kuny likvidovat jakýmkoli způsobem.
Na likvidaci používáme ovoce ( švestky ) napíchlé na rybářské háčky uvázané slabým lankem.
Kunomilové - nebijte mě. Ono když každé ráno jdete do auta s tím že možná odjedete tak pak jdou všechny ohledy stranou.
Kocouři nezabíraji, maji kuny jako kámoše. Trochu zabraly chlupy ze psa nacpané v motoru. To ale návštěvy nemají ...
Lovu zdar
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
Pokud je možnost utěsnit půdu, tak asi není co řešit.
Tam kde to není možné pomůže sklopec a jako návnada vajíčko. Samozdrejmě v zimě, v létě se vám vejce ani nevšimne.
Jediný co funguje jako odpuzovadlo, je mrtvá kuna. Po vyschnutí jí tam ostatní kuny cítí ještě několik let.
Samozřejmě to jde použít jen někde v dobře větrané půdě.
Motorka a rodina není kompatibilní, bohužel...
Pavel GS vyletnik napsal:
bych střílel ale nemám čím. Prakem to nedám.
tak zapal celej barak... kuna si uz ani neskrtne
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
jofree napsal:
k nesmyslnym vyplodum tve fantazie typu - ztriskat sousedy okolo, nebo se dat na utopisticky nikdy nekonci odchyt, to predpokladam, ze ti vysvetli zde nekdo jiny
howgh
ja si naprosto 100%ne stojim za tim, co jsem napsal
Jinak pochop.. pro mne je cest, ze jses (spolu s nekterejma jinejma) ze mne vydesenej... nejstrasnejsi trest co muze byt, ze bys se mnou snad souhlasil...
Upravil hicks dne 03.01.2013 18:16
17 cm
komaiz napsal:
To jak je na tom Hicks nemužu posoudit ale to co jsem použil já tady na foru nebudu ventylovat nechci mít na krku Srstku z Kubišovou
myslis karbofuran?
http://www.karbof...17 cm
nevim co si mám myslet. trochu čti na co reaguješ kdyz uz mas potrebu se ke vsemu vyjadrit.
Resim auta.
Upravil Pavel GS vyletnik dne 03.01.2013 18:20
nevim co si mám myslet. trochu čti na co reaguješ kdyz uz mas potrebu se ke vsemu vyjadrit.
kdyz pises takovyhle veci:
"Kuny likvidovat jakýmkoli způsobem.
Na likvidaci používáme ovoce ( švestky ) napíchlé na rybářské háčky uvázané slabým lankem."
co cekas? to je jeden cvok vedle druhyho...
17 cm
Na likvidaci používáme ovoce ( švestky ) napíchlé na rybářské háčky uvázané slabým lankem."
prosim
taky trochu jde o bezpecnost. ty kur... si tady oblibily auta. nebudu s tebou polemizovat o tom jesrli je lepsi ziva kuna a nebo poskozene auto .
prosim
taky trochu jde o bezpecnost. ty kur... si tady oblibily auta. nebudu s tebou polemizovat o tom jesrli je lepsi ziva kuna a nebo poskozene auto .
hele ja chapu, ze zozrany auto je problem... to co se mi nelibi je lenost NEKTERYCH, kteri misto aby zvedli zadek a vyresili to nejak PRIJATELNE, tak se chovaj jak na ukrajine. Ja myslel, ze jsme lepsi.
Pokud te chronicky terorizujou kuny, tak to nejak resit je nutne.
NICMENE... mozna by je odchytili CSOP pripadne poradili, co s nima? jsou mistama celkem rozumny (ne vsichni).
Upravil hicks dne 03.01.2013 18:26
17 cm
Pro blizsi kontakt s problemem doporucuju obcas nechat vykunit motorku
Upravil Pavel GS vyletnik dne 03.01.2013 18:30
c) z jiných než zdravotních důvodů
2. podávat zvířeti potravu obsahující příměsi nebo předměty, které mu způsobují bolest, utrpení nebo jej jinak poškozují,
h) používat podnětů, předmětů nebo bolest vyvolávajících pomůcek tak, že působí klinicky zjevné poranění nebo následné dlouhodobé klinicky prokazatelné negativní změny v činnosti nervové soustavy nebo jiných orgánových systémů zvířat,
o) usmrtit zvíře způsobem působícím nepřiměřenou bolest nebo utrpení,
§ 5
(1) Nikdo nesmí bez důvodu usmrtit zvíře.
+ dalsi duvody
§ 203
Týrání zvířat
(1) Kdo týrá zvíře, ačkoliv byl za obdobný přestupek v posledním roce postižen nebo za takový čin v posledních dvou letech odsouzen, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem.
(2) Kdo utýrá zvíře, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem.
(3) Odnětím svobody až na dvě léta bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nebo 2 veřejně nebo na místě veřejnosti přístupném.
---
a to je ten STAREJ. Novejsi je tvrdsi.
Upravil hicks dne 03.01.2013 18:37
17 cm
S kunou jsem se trápil několik let. Kdo měl nějaké desky uložené na vyschnutí v šopě a měl blízko kunu, ví co to je, když si kuna chodí mezi desky na ****. Vyzkoušel jsem toho dost. Marně. Ptal jsem se myslivců, jak na ni. Poradili mi neefektivnější řešení - zbořit starou dřevěnou šopu, ve které nepravidelně přebývala. Nakonec na jejich slova došlo, ikdyž z jiného důvodu. Kuna na jednu zimu zmizla. Pak se objevila znovu. Celá, asi nová rodinka se nastěhovala k sousedovi. Celkem to trvalo, než jsem zjistil jejich časy a trasy. Dvě jsem sejmul vzduchovkou.....pištěly hnusně. Radost mi to nedělalo. Ale těch .oven a smrad z čůranců...fuj. Nakonec soused zapěnil montážní pěnou každý otvor v jeho šopě a byl klid. Do dnes si myslí, že více než ta pěna, tak pomohla ta uschlá kuna, kterou tam mezi stropy zapěnil.
Takže kdo má v okolí kunu, tomu moc nezávidím. Jsou chytré moc.
...že já vůl nenašetřil na to GSo už dříve ! ! !