allroad napsal:
Je rozdíl mezi amnestií a amnestií. Rozhodně nejde srovnávat Havlovu a VK. V 90. roce sedělo spoustu politických vězňů. Amnestie byla nejrychlejší způsob, jak je dostat z komunistických kreminálů. Bohužel to přineslo i negativa, ale byly to první kroky k naší demokracii ( to je snad jediné, co V.Havla omlouvá ). Navíc VH ve funkci nekončil, na rozdíl od Klause. To jsou podle mě, dost zásadní věci !
A Klausova amnestie ? Staré pravidlo, že nic není zadarmo, platí i tady. Přece není možné smést ze stolu miliardové kauzy. Je to výsměch všem slušným lidem, poliajtům, soudcům !
AMNESTIE v dnešní době, říkám jednoznačně NE ! Ano, připouštím MILOST, ale individuálně posouzenou ? Nezbývá mi, než se zeptat kolik je V. Klausovi roků a proč amnestii v tom znění vyhlásil ?
Dnes jsem četl že amnestií neskončil. Budou ještě milosti.
Nemám slov.
To je fakt loučení - na to se hned tak nezapomene. !!!!!!!!!
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
S amnestií jako takovou nesouhlasím a do fungující demokratické společnosti nepatří. Co předvedl tenkrát zrzek Havel by mělo zůstat ponaučením, aby taková chyba neproběhla znovu. Další pohled na věc je jak tu bylo napsáno, že zrzek to udělal na startu své éry a po pádu "režimu" což ho může v očích některých trochu omluvit, ale tenhle trouba to udělal při odchodu a to je vrchol arogance.
No a teď z jiného soudku a ne z mých pocitů. Vězně z věznic vyvážela eskorta po skupinách od 10-20 kusů, tyto " lidi" dováželi za naše peníze do nejbližších měst, aby nemuseli pěšky a v některých případech se jednalo až o desítky km. Každý dostal v průměru na cestu 400-500kč a co jsem viděl tak to byl skutečně jen odpad společnosti a další dny nám ještě všem ukážou.
No přeju hodně štěstí, sil a pevné nervy
Nikdy jsem tu osobu nemusel,ale jakžtakž jsem se ho snažil v jeho názorech pochopit a brát ho takového jaký je. Dneska bych mu s klidem plivnul pod nohy a řekl do očí ... zloději.
prouky napsal:
Teď čtu, že to bude až 20.000 duší, to bylo tuším za Havla taky tolik. Nemějme strach, jsou i tací, co pracují na brzkém návratu.
To jo, třeba ti dva mag*ři, co byli včera ve zprávách - 7 hodin na svobodě, ušli jen 4km... Ty už bych z toho vězení nepustil nikdy a ještě bych je nechal pobyt odpracovat... Za ten samý delikt tam jsou zase, co na to říct... Dobrý ale je, že na ně upozornil taky amnestovaný, který seděl ve stejném podniku na pivě nebo na čem... Ten se asi opravdu napravil...
xHackerM napsal:
Myslíte, že dá Vena milost Kajínkovi? Má ji podanou...
Nedá, podle mě by se na něj vztahovat neměla...
A ani není vůle pro obnovené procesu. Bohužel moc ví...
No, řekněme, že se znám s jedním kriminalistou a kdyby ho pustili, tak hodně lidí by si nasr*lo do kalhot nebo si dalo rovnou železo do hlavy. Je nevinej. Svoje si už odseděl, teď ho tam jen drží.
Kdyby ho Venca pustil, tak se to zapíše do dějin a Venca bude něco jako Superman.
Já bych ho pustil, jsem jeho zastánce od začátku. Na Borskou věznici koukám právě z okna kanceláře, Borskýma serpentýnama jezdíme denně. Na jaře udělám fotky motorek z toho místa, kde se to stalo, jen pro zajímavost. Ale to už se tady řešilo ve vlákně Kajínek, takže zpět k věci...
Upravil xHackerM dne 04.01.2013 08:42
xHackerM napsal:
No, řekněme, že se znám s jedním kriminalistou a kdyby ho pustili, tak hodně lidí by si nasr*lo do kalhot nebo si dalo rovnou železo do hlavy. Je nevinej. Svoje si už odseděl, teď ho tam jen drží.
Kdyby ho Venca pustil, tak se to zapíše do dějin a Venca bude něco jako Superman.
Já bych ho pustil, jsem jeho zastánce od začátku. Na Borskou věznici koukám právě z okna kanceláře, Borskýma serpentýnama jezdíme denně. Na jaře udělám fotky motorek z toho místa, kde se to stalo, jen pro zajímavost. Ale to už se tady řešilo ve vlákně Kajínek, takže zpět k věci...
Já jsem také pro propuštění Kájínka.A s tou amnestií jsem spokojen.Pustili mi syna, dva bráchy a švagra
Upravil 3axap dne 04.01.2013 11:17
xHackerM napsal:
Já jsem také pro propuštění Kájínka.A s tou amnestií jsem spokojen.Pustili mi syna, dva bráchy a švagra
xHackerM napsal:
Na tetu s dědou se to Vlasťo už nevztahovalo?
Na tetu s dědou,tátu,mámu,manželku a dvě sestřěnice se vztahovala ta Havlova amnestie v devadesátéma pak už si dali bacha....
Upravil 3axap dne 04.01.2013 20:39
Pánové vznikla úspora 1 miliarda!!!! Jedním rozhodnutím!!!! Pokud se vám to nelíbí a nejste ****i pak střílejte těch pár individuí co opakují své trestné činy....
TAKE IT EASY
LUKES napsal:
Pánové vznikla úspora 1 miliarda!!!! Jedním rozhodnutím!!!! Pokud se vám to nelíbí a nejste ****i pak střílejte těch pár individuí co opakují své trestné činy....
Nebuď najivní. Jedním rozhodnutím tak akorát na**al národ. Jako kdyby těch starostí nebylo málo.
LUKES napsal:
To mě těší, ovšem mnohem lépe by se mi spalo, kdyby si kriminálníci svůj pobyt tak nějak platili ze svého, to by pak bylo miliard.