Tak já se tedy taky přidám, když jsem byla zmíněná...
Za mě co se plemene týče... Sedni si ke knížce nebo k netu... Koukni na obrázky a podle toho co se ti líbí pak s mírným ohledem na povahu vybírej. Stejně ti z toho vyroste to co si z toho uděláš.
Každopádně... Pokud víš, že pes bude venku koukala bych po něčem chlupatějším a určitě bych mu i tak pořídila zateplený kotec.
Na cvičáku, ve své rodině, na veterině, různě po návštěvách atd. jsme se s Míšou potkali s hodně velkýma extrémama a pes je skutečně zrcadlo svého pána.
Sama mám zkušenosti s výcvikem Dobrmana s naprosto luxusní klidnou, mazlivou povahou úplně odlišnou od standardu. Bulmastifkou, která byla naopak dominantní a jakmile nebyla na vrcholu hafácké smečky bylo zle a u ní skutečně platí výše zmíněné pořekadlo (je to fenka mého švagra - který se na ní doslova vykašlal). Moje rodina vždy měla ovčáky a i když všichni absolvovali celoživotní výcvik s člověkem který cvičí psy pro policii nevyvarovala se rodina problémům s pokousáním rodinných příslušníků. Dál máme v rodině labradorku - která je opět obrazem svých pánů (necvičená, utržená z řetězu jakmile jde ven postě katastrofa), dál "mopíka" maltézáčka klasického gaučáka... a s výčtem bych mohla pokračovat ...
Jestli nemáš čas na to se psovi věnovat vyroste z něj paskvil tak jako tak. Pak bych ti určitě doporučila plemeno s lehce ovladatelnou povahou (labrador, zlatý retriver, možná i tu borderku)...
Ke krmění a zásobení psů pamlskama typu šunčička, buřtíček, kostička od oběda, to co se najde na stole atd. se vyjadřovat nebudu, protože je jen málo lidí, kteří by si to skutečně vzali k srdci.
Závěrem... Jak jsem psala vyber si prostě to co ti padne do oka, protože ty budeš ten kdo s tím zvířetem bude žít, kdo ho bude vychovávat, krmit, drbat, koupat, venčit atd. Tobě se musí líbit, tobě musí přirůst k srdci. Jak už se tu psalo zlý pes může vyrůst z čehokoliv i z toho bulmastifa nebo zlaťáka který je za normálních okolností prostě ťunťa.
Píchnul jsi do vosího hnízda, protože zrovna kynologie a chov psů je věc které "rozumí všichni" a najdeš opravdu jen málo lidí, kteří se můžou pyšnit tím titulem skutečný kynolog.
Abych ušetřila hicksovi psaní já netvrdím, že jím jsem a jen jsem napsala svůj názor stejně tak jako ostatní.
sved63 napsal:
JJ, s tím se dá souhlasit. Určitě by ale při té ,,výchově´´ 3 letým děckem měl být dospělák. Nikdy by to nemělo překročit hranice únosné pro obě strany. Ti dva budou spolu dlouhý roky .....a měly by spolu vycházet .
Jasný, kluk jí netrápí, to bychom rychle zarazili. Sám s ní není nikdy.
-----------------------------------------------------------------------------
Dříve jsem byl trochu namyšlený, ale teď už nemám chybu!
Kašák:to jsem jako nečetl,ty jsi určitě už psa ochutnal vid?
Sadílek:krásná kombinace tech dvou boxerů.
Madskin:měl jsem dlouhosrstého jezevčíka,není agrsivní,ale je to asi jedinec od jedince, 18 let byl ze synem od malička až do umření,vzornej,hodnej,gaučovej 18 hod spánku denně.
Zetor:kočky ví kde je teplo vid?
Paul napsal:
Nepročetl jsem to celý, ale máme Labradora. Byl to náš první pes, u jeho výchovy jsme udělali určitě spoustu chyb, ale díky tomu, že jsou od bráchy věkově jenom pár měsíců, si nechá od něj udělat cokoliv. Od tahání za jazyk, šlapání po packách, tahání za ocas nebo chytání za čumák, nejhorší reakce co pes kdy udělal, byla, že se zvedl a odešel. Souhlasím, že záleží na pánovi jakýho bude mít psa, ale pokud je člověk naprostý začátečník a nechce nic riskovat, za mě můžu doporučit labradora jak do domu tak k dětem.
vy mate laba? ten mi k Tobe neuveritelne sedi jakou barvu?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
hugitka napsal:
Tak já se tedy taky přidám, když jsem byla zmíněná...
Za mě co se plemene týče... Sedni si ke knížce nebo k netu... Koukni na obrázky a podle toho co se ti líbí pak s mírným ohledem na povahu vybírej. Stejně ti z toho vyroste to co si z toho uděláš.
Každopádně... Pokud víš, že pes bude venku koukala bych po něčem chlupatějším a určitě bych mu i tak pořídila zateplený kotec.
Na cvičáku, ve své rodině, na veterině, různě po návštěvách atd. jsme se s Míšou potkali s hodně velkýma extrémama a pes je skutečně zrcadlo svého pána.
Sama mám zkušenosti s výcvikem Dobrmana s naprosto luxusní klidnou, mazlivou povahou úplně odlišnou od standardu. Bulmastifkou, která byla naopak dominantní a jakmile nebyla na vrcholu hafácké smečky bylo zle a u ní skutečně platí výše zmíněné pořekadlo (je to fenka mého švagra - který se na ní doslova vykašlal). Moje rodina vždy měla ovčáky a i když všichni absolvovali celoživotní výcvik s člověkem který cvičí psy pro policii nevyvarovala se rodina problémům s pokousáním rodinných příslušníků. Dál máme v rodině labradorku - která je opět obrazem svých pánů (necvičená, utržená z řetězu jakmile jde ven postě katastrofa), dál "mopíka" maltézáčka klasického gaučáka... a s výčtem bych mohla pokračovat ...
Jestli nemáš čas na to se psovi věnovat vyroste z něj paskvil tak jako tak. Pak bych ti určitě doporučila plemeno s lehce ovladatelnou povahou (labrador, zlatý retriver, možná i tu borderku)...
Ke krmění a zásobení psů pamlskama typu šunčička, buřtíček, kostička od oběda, to co se najde na stole atd. se vyjadřovat nebudu, protože je jen málo lidí, kteří by si to skutečně vzali k srdci.
Závěrem... Jak jsem psala vyber si prostě to co ti padne do oka, protože ty budeš ten kdo s tím zvířetem bude žít, kdo ho bude vychovávat, krmit, drbat, koupat, venčit atd. Tobě se musí líbit, tobě musí přirůst k srdci. Jak už se tu psalo zlý pes může vyrůst z čehokoliv i z toho bulmastifa nebo zlaťáka který je za normálních okolností prostě ťunťa.
Píchnul jsi do vosího hnízda, protože zrovna kynologie a chov psů je věc které "rozumí všichni" a najdeš opravdu jen málo lidí, kteří se můžou pyšnit tím titulem skutečný kynolog.
Abych ušetřila hicksovi psaní já netvrdím, že jím jsem a jen jsem napsala svůj názor stejně tak jako ostatní.
hele napsala jsi to myslim dost pekne zrovna jsem to chtel napsat aniz bych si vsimnul toho konce...
17 cm
Kocour už 2x vyhnal ze dvora psy (Emil s Petrem potvrdí) a k dětem jsou uplně super,protože spí 22h denně...
moc pekny a nas na kockolezu...
17 cm
sved63 napsal:
To Hicks - kde vidíš že píšu že tvůj pes je bojové plemeno ? Já takhle psy nevidím.Už ta klasifikace bojové plemeno je mimo. Není to o plemenu ale o jedinci a jeho výchově. To je to s čím se neshodneme.
Sory , co jsem napsal za tím stojím.
Znal jsem Pekinéze / už je to fůra let /, či jak se ta potvora chlupatá jmenovala.Byl to nevychovanej vztekloun co pokousal i želvu. Taky na to dojel. Rafnul nějakýho dominantního člověka a bylo
hele.... kdyz desitky, stovky let vybiras a ladis plemeno tak, ze beres AGRESIVNI jedince, ktery pouzivas vylozene pro psi zapasy... a mirny bud utratis, pouzijes jako navnadu, kazdopadne nenechas pokracovat dale... tak to jednoduse nekde videt byva.
zkus se schvalne podivat na boxery vs. labradory a uvidis v prumeru propastne rozdily. bagatelizovat rozdily mezi plemeny mi neprijde odpovidajici realite.
jinak pekinezove jsoutrochu agresivni, ne? co si maatne pamatuju.
ze je neco maly neznamena, ze neni drsnejsi.. viz jezevcik.
17 cm
to je favorit !!! mas nejaky kontakt na mozne prodejce ? nebo ti jeste napisu email i ohledne toho motobleceni. az se dostanu k pc..na mobilu mi to nejak nejde
všude dobře.....doma GSA
Pardal napsal:
A když už jste tady taková odborná skupina. čím krmíte?
My jsme dříve krmili Acanou... Víc než rok krmíme Eucanubou a za mě jednoznačně . Psy dělají mnohem menší hromádky (což značí, že si z krmiva vezmou opravdu hodně), mají mnohem kvalitnější a lesklejší srst.
A jednoznačně jsem zastáncem suchého krmiva (tedy granulek), protože je tam vše co pes potřebuje + pomáhá k odstraňování zubního plaku a kamene
hicks napsal:
vy mate laba? ten mi k Tobe neuveritelne sedi jakou barvu?
Jinak beru to jako kompliment .
jj... vzdyt tu labradora vychvaluju.
17 cm
hicks napsal:
Taky chválím, bohužel jsou dost náchylní ke kloubním problémům, speciálně kyčle, plus náš má od mala epilepsii a na starý kolena je skoro hluchej. Ale jinak je pořád neuvěřitelně aktivní, hravej a milující návštěvy .
hicks napsal:
Taky chválím, bohužel jsou dost náchylní ke kloubním problémům, speciálně kyčle, plus náš má od mala epilepsii a na starý kolena je skoro hluchej. Ale jinak je pořád neuvěřitelně aktivní, hravej a milující návštěvy .