morabo napsal:
Jenze prezident nema extra moc pravomoci a tedy realnyho vyuziti pro onen bic... Jde spis o nekoho kdo reprezentuje.
to neni uplne pravda.. prezident celkem ovlivnuje verejne mineni a - stejne jako ministr zahranici - resi diplomacii.
dal muze prodluzovat a nepodepisovat zakony, jmenuje soudce a to i ustavni atd.
Prezident u nas rozhodne nema jen ceremonialni funkci.
---
vzpomen jak Klaus blokoval CELE EU Lisabonskou smlouvu
Upravil hicks dne 12.01.2013 23:34
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
hicks napsal:
[quote]morabo napsal:
Jinde psali i vyzivneji, ale ted to nemuzu najit... Co jsou zac je jedna vec, ale o obecnym povedomi za hranicema to beztak neco vypovida.
Borisi otazka je, koho hledame.
Karel je vyborny diplomat a reprezentant pro dobu miru.
Ja tvrdim, ze ted potrebujeme vojaka. S bicem.
Možná máš pravdu, ale Miloš jím ROZHODNĚ není víc než Karel...
Ale jo, ale presto hlavni rozhodujici moc lezi nekde jinde a mela by.
A co se tyce pusobeni na verejny mineni, taky tim spis jsem proti Zemanovi. Je sice chytrej, casto zabavnej, ale teziste jeho myslenek a nazoru mi v 90% nahani koprivku (i kdyz zrovna ta otazka islamu v tom tvori vyjimku, to jo, ale o tom te nemusim presvedcovat a aniz bych to chtel jako problem bagatelizovat, tak to pri sebevetsi snaze u mne nad zbytkem nevyhraje).
Jiny by to ale pochopitelne bylo treba v pripade, ze by byl ve druhym kole s Dienstbierem....
Maiali nel Fango!
Jinak si nemuzu pomoct, ale styl jakym to zacal Zeman hned po vysledcich hrnout mi ponekud pripomel Paroubka...
Doufam, ze toho to taky nevyzene za 5 let z nory....
Maiali nel Fango!
morabo napsal:
Jinak si nemuzu pomoct, ale styl jakym to zacal Zeman hned po vysledcich hrnout mi ponekud pripomel Paroubka...
Nestraš ten by nám tak ještě scházel
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
morabo> Jakože Paroubek prezidentem? Kdyby se stalo tohle, normálně bych si o lidech v ČR myslel ..... ono to možná není publikovatelné.
Ukrutná představa ..
Pertla napsal:
morabo> Jakože Paroubek prezidentem? Kdyby se stalo tohle, normálně bych si o lidech v ČR myslel ..... ono to možná není publikovatelné.
Ukrutná představa ..
to se snad ani nemůže stát ...... doufám. klep klep o čelo
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
no ale zase by jsme měli dobré styky s marťany
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
Této republice by, někdy mám ten pocit, před výměnou politikú prospělo nejprve vyměnit voliče. Karel je předseda strany TOP 09, která je součástí nynější vládní koalice, jestliže se někomu líbí, jak tuto stranu vede, jak se podílí na vládě a jakými lidmi se obklopuje, pak se mu pravděpodobně bude líbit i to, jak a kam bude směrovat jako potenciální prezident tuto zem. Karlovi už nikdo asi neodpáře Kalouska, podílnictví na NESMYSLNÉ penzijní reformě, církevních restitucích a kontraproduktivním zvyšováním daní...stejně tak jako Milošovi zas už nikdo neodpáře Šloufa nebo koaliční smlouvu s ODS.
Všichni pamatujeme koncem loňského roku narychlo schválené zákony, když byla do poslanecké sněmovny za účelem zisku dostatečného počtu hlasů povolána posila odsouzená za korupci. Komentář Karla, jakkoli byl snad myšlen ironicky, nebrat to tak vážně, protože když je ve společnosti tolik zločinců, tak proč by neměli mít zastoupení i v parlamentu, mně osobně tedy dost nadzvihl. Ano ve společnosti je dost zločinců a pan prezident Klaus to svou amnestií pro jistotu ještě vylepšil. Jak sám řekl ve vyjádření na následnou kritiku, kterou si samozřejmě vyložil jako útok na svou neomylnou osobu,...jedeme dál. Měl pravdu a voliči jedou dál též. Pro mě jsou tyto věci spolu s Karlovým proevropským smýšlením natolik živé, že můj hlas půjde Milošovi, rozumějte jako ve smyslu, že pokud má ode mě mometálně jeden z těchto dvou dostat šanci, bude to Miloš. Nemyslím, že může naši reputaci v zahraničí nějak podstatně zhoršit, jelikož by bylo naivní se domnívat, že v tomto směru vysoko nastavená laťka naším odstupujícím prezidentem by byla jen tak lehce k překonání.
Nejmenovaný zdejší člen fóra se v jistém vlákně s nadsázkou stěhuje do Severní Koree - tímto zdravím Vlastimila - Já se po shlédnutí novoroční debaty mezi Nečasem a Ficem měl chuť odtěhovat aspoň na Slovensko. Po rozdělení státu jsem si dlouho myslel, že to byla chyba, teď si už ale čím dál častěji myslím, že mi nezbývá než Slovensku gratulovat, že to dopadlo tak, jak dopadlo.
No třeba dělám chybu a Karel by nás jako prezident znovu připojil například k Rakousku...a byl by klid nerušen našimi mnohdy absurdními zákony. Landovský by se mnou jistě souhlasil, vzpomínám si totiž na jeho řešení, když se ho před x lety ptali, jak v naší čerstvě demokratické zemi dát do pořádku zákony. Řekl tehdy, vemte ty rakouské a okopírujte je!
No...snad jsem vám tady to vlákno svými úvahami moc nezanesl. Přeji vám všem hodně štěstí nejen ve všech následujících svobodných volbách, ale hlavně po nich!
Jeho strana má v plánu ještě vyšší daně než ta současná Nečasova, tak jen do toho, jako živnostníka tě to jistě potěší,
Jeho strana chce zvýšit na 25% v tom máš pravdu ale tahle vláda už taky stihla zvednout o pět%, léky a potraviny chce naopak zlevnit na 10%.
Milošova strana byla proti rozhazování miliard církvím které nazvali restitucemi které Karel schvaloval a schvaloval i ono zdražování....do toho pakty s poslanci při schvalování ODS a její koalici důležitých zákonů(rozuměj tak že jinak na ně pomalu plivali jako na odpadlíky).
Zeman není ideální řešení ale pro mě je menší zlo, taky mi celkem vadí když jdou záběry ze sněmovny a na nich je kníže v limbu
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
morabo napsal:
... prohlášení všech jsem sledoval tak jak je po výsledcích dávali na ct 24 a mám dojem že útokem na protikandidáta začal schwarzenberg... Že zeman představuje minulost... Tak 10-15 let zpět.... Ale zapoměl na sebe!!! Ani jeden kandidát mi nevyhovuje!
TAKE IT EASY
K tomu souboji gerontů - v anketě mi velmi chybí 3. a 4. možnost:
3. Zatím nevím. A nevím, jestli vůbec vědět budu...
4. Ani Losnu, ani Mažňáka
Jedno je jisté.
Čeká nás tvrdý souboj upocených dědečků, které jejich štáby a hlavně zájmové skupiny v pozadí budou tlačit několikrát denně do ringu. __________________________________________________________
VT 750 C2 Spirit, WR 250 X, CBF 125, S 22, S 11 (2x)
(WR250R, R1100GS, VT750C4, F650GS, Betka, 50/20, S11)
Volil jsem Karla, přestože mu přes rameno čouhal Kalousek. Ale byl přijatelnější než někteří jiní prosazovaní mediálními agenturami.
Ale podruhé už asi ne...
hicks napsal: http://frantisekm...Havla.html
......Raději Miloše Zemana, než bývalého kancléře Václava Havla. Jednoznačně.
Jak Matějku moc nemusím a držím si odstup od jeho veřejné prezentace, tak v podstatě zformuloval celkem věcně to, jak to cítím i já. S tou vyjímkou, že Zemana opravdu, ale opravdu (jak by blekotal Klaus) nemusím. Mám totiž tento, jak se tomu říká, aha, paměť.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz