nForger napsal:
U Koop je možnost si připojistit kufry.
Hugitka> proč by mělo být ve výluce i úrazové pojištění. Však motocykl je normální dopravní prostředek.
Motocykl je normální dopravní prostředek, ale je to jednostopé vozidlo a to je alespoň u nás (ČPP) při úrazu řidiče ve výlukách a není ani možnost připojištění.
Tím úrazem myslím úrazové pojištění řidiče při škodě (ne individuální úrazové pojištění které by měl mít každý sjednané)
maqrtek napsal:
já to mám u koop taky včetně zavazadel a doufám že kdyby jí někdo štípnul nedejbože tak by to zaplatili pač nevidim ve smlouvě nikde díru jak by se z toho vykroutili...
Co vyjde taková pojistka?
Kufry pojištěný nemam, ale kradez vc. sezonni havarie a celorocni povinne vychazi u 1150GSA na 6800, a u 650GS Twin asi 7500.
allroad napsal:
Já osobně mám i motorku pojištěnou havárijně vč. kufrů, GPS atd. Klidněji se mi spí, když něco požiju
To mě zajímá... Ty máš vážně pojištěnou motorku včetně bagáže a pojišťovna by ti zaplatila odcizení nebo zničení zavazadel nebo navigace? Tohle bývá normálně u motorek rovnou ve výlukách stejně jako úrazové pojištění
Co se týká samotných zavazadel, ty pojištěné nejsou ( nevím to jistě, ale mělo by se to dát řešit z cestovního pojištění ), ale mám připojištěné kufry na 40tis. + GPS na 20tis.
U KOOP. začíná 12ka ADV na 33.000,- (havár. + zákonná / rok). Pak záleží jestli máš ABS,rám, kapotáž, kolik řidičů mot. užívá a způsob zabezpečení. Já mám např. zákonnou,odcizení + živel, vandala. U KOOP. se to jmenuje ALLRISK. V případě totálky nebo odcizení se vychází individuálně ze stavu konkrétní motorky ( km, doplňky atd. )
Co se týká občana ( ne firmy ) můžeš se díky bonusům dostat na dobrou cenu. Taky jsem už z havar. pojištění čerpal a vše bylo OK. Pokud chceš pošlu ti odkaz na člověka, který ti to spočítá.
Já to nepotřebuji spočítat (levnější než si to udělám sama mi to určitě neudělá :-X)
Mě spíš jde o to jestli ti OPRAVDU na 100% zaplatí i tu čórnutou navigaci
allroad napsal:
Já osobně mám i motorku pojištěnou havárijně vč. kufrů, GPS atd. Klidněji se mi spí, když něco požiju
To mě zajímá... Ty máš vážně pojištěnou motorku včetně bagáže a pojišťovna by ti zaplatila odcizení nebo zničení zavazadel nebo navigace? Tohle bývá normálně u motorek rovnou ve výlukách stejně jako úrazové pojištění
Co se týká samotných zavazadel, ty pojištěné nejsou ( nevím to jistě, ale mělo by se to dát řešit z cestovního pojištění ), ale mám připojištěné kufry na 40tis. + GPS na 20tis.
U KOOP. začíná 12ka ADV na 33.000,- (havár. + zákonná / rok). Pak záleží jestli máš ABS,rám, kapotáž, kolik řidičů mot. užívá a způsob zabezpečení. Já mám např. zákonnou,odcizení + živel, vandala. U KOOP. se to jmenuje ALLRISK. V případě totálky nebo odcizení se vychází individuálně ze stavu konkrétní motorky ( km, doplňky atd. )
Co se týká občana ( ne firmy ) můžeš se díky bonusům dostat na dobrou cenu. Taky jsem už z havar. pojištění čerpal a vše bylo OK. Pokud chceš pošlu ti odkaz na člověka, který ti to spočítá.
Já to nepotřebuji spočítat (levnější než si to udělám sama mi to určitě neudělá :-X)
Mě spíš jde o to jestli ti OPRAVDU na 100% zaplatí i tu čórnutou navigaci
Právě jsem to řešil s mou pojišťovnou (KOOP). Stejná motorka jako má allroad.
Sezónní havárie, odcizení vozidla, vandalismus, živel
zavazadlový box - pojistná částka 40 tis. kč
rozšířené asistenční služby
poškození vozidla zvířetem
Můžete mi prosím někdo poslat tu Vaší smlouvu kde máte rozsah napsaný a pojistný podmínky které jste k tomu dostali?
Kouknu na to... Za těch 5 let co tady v tom chodím nevěřím ničemu co nevidím napsané černé na bílém. Protože to že někdo něco slíbí do telefonu v dnešní době nic neznamená.
Tak jsem se začetla do pojistných podmínek, které poslal maqrtek a podle nich bych řekla, že Vám paní sjednatelky trošku věší bulíky na nos.
Dle všeobecných pojistných podmínek je v článku XXII. bod 4c) je navigace ve výlukách z pojistného plnění. Ve článku XXIII. bod 9 je popsáno něco jakože by hradili v odůvodněných případech (jde o to co je pro ně odůvodněný případ). Ale co je nejhorší je to, že dle výkladu pojmů cituji"
"Za AUDIO se považuje autorádio, audiovizuální technika, CD měnič. Dále se za AUDIO považuje také navigační systém, který je konstrukčně určen k pevnému zabudování do vozidla." - To podle mě navigace v držáku na motorku není.
A zavazadla je kapitola sama o sobě... Pojistné podmínky řeší zavazadla v kufru auta, ve střešním boxu popřípadě v zadním nosiči. Aby bylo možno hradit z tohoto připojištění musí být střešní box pevně spojen z vozidlem a toto spojení musí být opatřeno zámkem. A samotný box musí být uzamčený, dále zavazadlo musí být opatřeno proti vykradení. - Což podle mě kufry na motorku také nesplňují.
Asi bych poprosila ježka jehož přítelkyně pracuje v KOOP zda by se k tomuto třeba i zprostředkovaně nemohla vyjádřit.
Pokud jsem si PP vyložila jinak než jsou podle likvidátorů myšleny předem se omlouvám za způsobenou paniku
Upravil hugitka dne 31.01.2013 14:24
To je pořád jenom pozorovatelský průzkum. na lámání chleba dojde v okamžiku požadování plnění a to jsou výsledky, které by zajímali mě Ovšem zase nikomu nic zlého nepřeji, takže pokud tyto informace do smrti nezískám, přežiju to. Vždyť i ty Kláro se můžeš snažit a věřit, ale potom přijde likvidátor s právbníkem a najdou věc, kterou jsi ani vidět, natož vědět nemohla a je všechno jinak. Míra a hloubka plnění a snaha o neplnění je přímo úměrná hrozící cifře.
Ovšem je vždycky dobré mít "na své straně" někoho, kdo se v pojištění orientuje (díkes ) a neplácá se v tom jako já. Už jenom přečist ty podmínky je na bobříka odvahy
Upravil Medik dne 31.01.2013 15:40
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
tak se taky ozvu jelikoz moje pojistovna to mela drahy a nedela sezoni sel jsme do KOOP a mam sezoni s povinym na F800GS na castku HAV 250tis a 5%500 a platim 9800,-, je jediny co je navic je pripojisteny je zavazadlovy BOX ktery je uveden v pojistne smlouve v hodnote 40000 zadna navigace atd
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
schrek napsal:
tak se taky ozvu jelikoz moje pojistovna to mela drahy a nedela sezoni sel jsme do KOOP a mam sezoni s povinym na F800GS na castku HAV 250tis a 5%500 a platim 9800,-, je jediny co je navic je pripojisteny je zavazadlovy BOX ktery je uveden v pojistne smlouve v hodnote 40000 zadna navigace atd
No zeptej se na případnou škodu... Co bys na tom boxu musel mít aby ti hradili a co by ti vlastně zaplatili (foťák? oblečení, vařič atd...) a nech si to ukázat v pojistných podmínkách
ja se bavim o tom boxu jako takovym neo vecech ve vnitr , jinak neboj v pojistovnictvi delam 10 let
kdyz sebou flaknu zaplati kufry i drzaky pokud jsou KO uz je to ozkouseno nekolikatou PU
Čeština můj koníček
Ja bohuzel tu zkusenost s plnenim mam, skoda sla z povka pana kterej zpusobil nehodu a kufry vcetne znicenyho obsahu mi proplatila pojistovna taky
Jo a pan byl u allianz tusim
Upravil maqrtek dne 31.01.2013 21:11
In pivo veritas!
s tou navigací nevim nevim no, ale ty kufry by měly bejt zahrnutý do toho pojištění zavazadel. Paní mě o tom včera osobně ujistila, i když j fakt, že v těch podmínkách jsem to taky nenašel...
In pivo veritas!
navigaci nikdo nezaplati a z POV ti jde vzdy vsechno co ti pri bouracce znici
Čeština můj koníček
Já mám nyní pojištěného vodníka u KOOP.
Komplet za necelých 16tis. Na cenu nové moto plus doplňky za 90tis(Kufry, rámy, a veškeré blbosti) do smlouvy jsem musel dodat pořizovací fakturu za tyto věci navíc plus fotodokumentaci.
Kufry jsou pojištěný na 40tis, ale kufry. ne to co je v nich.
Co se týká navigace, tak my bylo řečeno že když mám navigaciu koupenou s motocyklem a je na ní originální zabudovaný držák-což LC má tak by měli hradit i navigaci.
Ale jak to bude až dojde na lámání chleba uvidíme. Osobně si myslím že pokud ji pži havárce zničíš tak ti ji z havarijní pojistky zaplatí. Pokud ti ji ukradnou samotnou tak se budou cukat i když je součástí a uzamykatelná origo klíčem BMW.
ja sem fakturu nemusel dodavat , ale byl si to borec s pojistovny fotit ja mam za cenu 7500,- coz by asi odpovidalo ekvivalentu tvoji motorky za 16000,-
Čeština můj koníček