Dolů z kopce to ještě šlo, ale před brodama si TDM prorazilo vanu a tak nám nezbylo, než 12km úsek korytem řeky motorku přetlačit..
stepan přiložený následující obrázek:
[222.57Kb]
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
Večer jsme "dojeli" vyčerpaní až do takového kempu, ubytovny nebo jak to nazvat. Odtud to bylo již jen 25km do vesnice
stepan přiložený následující obrázek:
[147.85Kb]
Stepan Praha
A to už je poslední fotka cestou domů.
Pro TDM a jeho majitele jsme sehnali asi za 20 minut člověka, kterej jel druhý den do Prahy a vysadil ho i s motorkou přímo před barákem. Spaní, pivko, večeři a snídani i s budíčkem měl zajištěno také, takže my jsme vyrazili směr Berehove, Budapešť, Bratislava, Brno a Praha. Cestou jsme samozřejmě spali.
Co dodat závěrem. Ukrajina mne uchvátila, z fotek jsme čekal, že bude krásná, ale ve skutečnosti je to daleko lepší. Počasí nám vyšlo neskutečně, celý týden bylo krásně.
Nemám potřebné zkušenosti a srovnání, ale Mitas E-09 na silnici pravda hučí jako páta tanková divize, přitom ale sedí pěkně. V terénu jsem hned první den prošel asi 10ti pády, měl jsem pocit, že mi pořád ujíždí obě kola, ale druhý den už to bylo výrazně lepší a trochu jsem i začal získávat jistotu. Ke konci už mi Mitasky připadaly, že sedí opravdu dobře.
Padáky Dodotech nejen, že všechny pády kryly (pojistkou byly kryty hlav), ale ani na nich nebylo znát nějaké velké odření. Kufry ZEGA od Touratechu musím pochválit , protože pády malé rychlosti (ve velké jsem naštěstí nepadal) kryjí bez známek většího poškození. Pouze pár drobných prohlubní od kamenů. Kdybych neměl dorazy řízení, nevím, jestli bych také nevyzkoušel služeb Uralu Pouze originál přední blinkry jsou oba KO, ale už mám doma jiné
Ahoj Štěpáne.... Vyrážíme tímhle směrem za 1,5 týdne a potom přejedeme ještě někam dál...
Co jsi měl za oblečení - myslím vršek... Jel jsi jen v krosovém chrániči a na něm nějaký dres a nebo klasickou enduro bundu... Já právě dumám jestli nezkusím letos jet jen v chrániči a hodit si na to dres a kdyby byla zima tak na to hodit ještě něco. Jen neví jestli to bude pohodlné... Jezdím s tím akorát na krosce a tam to moc neřeším :-)
Tak to je velka parada, treba na takovou cestu taky nekdy seberu odvahu
Vlastne odvaha by byla, jen musim pockat az GSo zestarne a bude se mi chtit s nim mlatit o zem a pak taky az me nekdo vezme s sebou, protoze bez zkusenych bych na to odvahu nemel.
to SPEEDY: mít dost peněz, tak bych koupil vestu s chráničema, takhle jsem jel jen v bundě se standart (nic moc) protektory. Měl jsem staré enduro boty (nutnost, při druhém pádu mi ležela motorka kardanem na noze, ale nic jsem necítil) a koupil jsem kolenní chránič (to se ukázalo jako dost dobrá věc). Při těch malejch pádech (odložení moto) co jsem měl stačila enduro bunda s pěnovýma chráničema. Do bot jsem koupil goretexovou ponožku v Touratechu "01-070-0762-0". Ta byla super, celý týden jsem měl suchou nohu, a to jsme jeli loužema, potokama, samo né moc hlubokejma. V údolí bylo horko, jak u nás, na kopci přes den taky, ale večer tam byla pěkná kosa a foukal studenej vítr. Když bylo hezky, tak mi bylo v bundě pěkně horko, ale večer jsem si musel vzít mikinu, zapnout hefty a i tak jsem byl rád.
Upravil stepan dne 23.06.2008 12:47
Stepan Praha
to ŠTĚPÁN: Jo já právě mám trošku obavy, aby to bylo pohodlný. Já používám kolení chrániče s kloubem a krosové boty. Nechá se na to zvyknout... Už jsem viděl 2x jak motorka zmáčkla nohu a hned víš, že boty jsou základ...
Ta ponožka by asi stála za zvážení! Já jsem teď koupil termo-triko ICEBREAKER z pravé merino vlny a opravdu to funguje neskutečně... Taky stojí pěknej ranec, ale testování ho ukázalo jako super takže ještě koupím s dlouhým rukávem a eventeulně bych ho dával pod vestu s chráničem... asi to ještě prubnu jak to bude pohodlné a podle toho se rozhodnu!
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
Kdyz je vedro, obcas jedu v MX krunyri a dresu a nemam problem, neprijde mi to nepohodlny.
O tom, ze je to zaroven asi nejbezpecnejsi se asi nemusime bavit.
Vazne uvazuju nad vestou napr. od Knoxe, to musi bejt jeste pohodlnejsi.