Ivan napsal:
Vevis - motorka v nesprávných rukou je horší zbraň:-).
Jiste,zrovna tak auto,vodni skutr,lyze,kolo atd.Presto si o tom myslim svoje.
Souhlas s Vevisem, přehnanou lásku ke zbraním taky úplně nechápu, byť jsem majitelem lovecké zbraně a věřím (doufám), že kdyby šlo o život nebo rodinu tak bych moc neváhal... ale rozhodně jsem ji proto nepořizoval. Nechci tuhle diskusi ztrhnout k tomu kdo a proč si pistoli pořizuje (vyjma profesionálů nebo sportovců), ale myslím si, že většina těch důvodů není úplně "normální"...
Tak to jenom Vevis, abys v tom nebyl sám...
Jinak právě vařím guláš ze skopového...hmmm ten bude...
Taky s vámi souhlasím,bohužel spousta lidí nuž neví jak by vynikli tak ze sebe udělají i "experta"na střelné zbraně a nadšeně vypisují odborné recenze.Ale kdyby stáli jednou na druhé straně a koukalili do ústí,tak by se pochcali a posraliA asi by se jim ty zbraně až tak skvělé nezdály
Přesně...on si každej myslí,že když má kvér,tak je automaticky ve výhodě a ten,kdo ho přišel ohrožovat,okrádat atd.ji nemá,ale dobře všichni vidíte,že zbraň má každej druhej blb s malým pérem,takže až ji jednou budete "muset" použít,jen na to vaše zastrašení,tak se budete divit...a ten dotyčnej zábrany mít nebude,protože bude zahnanej do "kouta"
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Já bych každému doporučil kurz obranné střelby nebo něco podobného s dobrým instruktorem. Bohužel když jdu u nás na střelnici (mám čestlickou střelnici za kopcem), tak mě to přijde nebezpečnější, že během ozbrojených povstání v bangkoku Lidi co tam chodí střílet mířenku, dělají takový věci, že je to fakt neuvěřitelný. Tohle se člověk za nějakou dobu naučí ale musí ho pořád sledovat někdo, kdo mu to řekne. Zrovna před týdnem mi říkal kamarád (který si navíc teprve dělá s bráchou zbroják), že byli na střelnici a půjčili si zbraně a byl s nima zbrojíř co tam pistole půjčuje a najednou za nima u lavice cvaknul závěr. To jsou věci, které se myslím nikde neučí ale kdyby to udělal někdo našemu instruktorovi v čelakovicích, tak by byl venku do minuty a trénink by pro něj skončil.
Jak a kdo by reagoval na to, kdyby na něj někdo mířil, to je věc jiná. Rozhodně třeba jedna sezóna tréninku může člověka připravit víc než léta mířenky a taky ne vždycky když je pistole v ruce, tak se z ní nemusí vystřelit ale člověk na to musí být připravenej a vědět následky. Pistolí jdou krásně a nečekaně vyrazit zuby třeba. Každopádně u nás nejsme v americe, kde když někdo vleze někomu na pozemek třeba v noci, tak se nejdřív střílí a pak se ptá, co to bylo. Mám příbuzný v Nebrasce a v Coloradu a na farmě v Nebrasce jsem tohle zažil. Prásk do pole v noci a neptal se, co tam kdo dělal. Je to můj pozemek, tak když mi něco chceš, přijeď k domu a nelez zadem.
Upravil TomasTT dne 02.02.2013 12:23
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Ivan napsal:
Souhlas s Vevisem, přehnanou lásku ke zbraním taky úplně nechápu, byť jsem majitelem lovecké zbraně a věřím (doufám), že kdyby šlo o život nebo rodinu tak bych moc neváhal... ale rozhodně jsem ji proto nepořizoval. Nechci tuhle diskusi ztrhnout k tomu kdo a proč si pistoli pořizuje (vyjma profesionálů nebo sportovců), ale myslím si, že většina těch důvodů není úplně "normální"...
Taky s vámi souhlasím,bohužel spousta lidí nuž neví jak by vynikli tak ze sebe udělají i "experta"na střelné zbraně a nadšeně vypisují odborné recenze.Ale kdyby stáli jednou na druhé straně a koukalili do ústí,tak by se pochcali a posraliA asi by se jim ty zbraně až tak skvělé nezdály
Přesně...on si každej myslí,že když má kvér,tak je automaticky ve výhodě a ten,kdo ho přišel ohrožovat,okrádat atd.ji nemá,ale dobře všichni vidíte,že zbraň má každej druhej blb s malým pérem,takže až ji jednou budete "muset" použít,jen na to vaše zastrašení,tak se budete divit...a ten dotyčnej zábrany mít nebude,protože bude zahnanej do "kouta"
Kucí,mám někde v garáži skovanej prak.Byly doby,kdy jsem se trefil na 25 metrů do hrnku na kafe.Vyrůstali jsme spolu od mala.Jinou zbraň než vzduchovku a šermenovku /na slepé náboje/na dobytek jsme doma nikdy neměli.Po pistoli ani flintě jsem nikdy netoužil a na vojně kosu/SA58/ z duše nenáviděl.
Upravil Kasak dne 02.02.2013 12:38
Když je hlad,je i husa dobrá.
Glock je dobrej, ale mě se prostě nelíbí. Zbraně jsem měl vždycky rád, stejně jako jiné krásné mechanické hračky. Třeba motorky. Když jsem si pořizoval svou první, ještě moc velkej výběr nebyl. Nebylo ani moc možností něco někde vyzkoušet a střelnice? Nerozhodoval jsem se pouze podle vzhledu,ale bral jsem v potaz dostupnost dílů, střeliva a to, co je pro mě i dnes důležité je to, jak mě zbraň "padne" do ruky. Takže moje první byla ČZ75 semicompact. Standardní tělo, kratší hlavěň. Pocitově z držení a zacházení jsem na tom byl o chloupek lépe s Beretou a Jerichem, ale ty stály 2x tolik a i tak jsem první lásku rok splácel Když byla nová a zánovní (cca do těch 5000 ran) tak jsem s ní nastřílel obstojně i na hodně nepistolovou vzdálenost. Pak už se začaly projevovat standardní mouchy starřích verzí ČZ - vůle. Nicméně ještě dnes se z ní dá celkem obstojně nastřílet, ale moc jí už netrápím, byla první a zůstane už navždy se mnou, i kdybych jí měl nechat sprznit a pověsit si jí na zeď jako dekoraci. Na mířenou střelbu a takové to seznamování se se střelbou pro děti, kamarády aj. Mám margolinku. Je to takovej dlabanej ingot, ale celkem obstojně se drží a ta 6palcová hlaveň Nastřílí s ní i úplnej mimoň. Pokud jdu někam, kde by to mohlo smrdět, můžu sebou vláčet devítku, ale jsem línej, pohodlnej a tak nějak si myslím, že sám o sobě jsem docela slušná zbraň, nicméně mám ještě jednu ČZtku a to 92jdu v 6.35. Nemá to ani mířidla a vejde se to i do plavek Ovšem co je potřeba vědět, je tak trochu psychologický efekt. Tak, kde stačí vytáhnout devítku, tam se musí s touhle blechou už střílet. Ona pomalu není vidět v dlani a případný útočník si může myslet, že je to zapalovač. Není, Jinak kultura zbraní se u nás moc nenosí. Myslím ve státě a je to chyba a škoda. Zbraně tu byly, jsou a budou, stejně jako b l b c i. Mě učila máma už jako malého kluka se vzduchovkou, jak se chovat ke zbrani a se zbraní (střílela sportovně malorážku) a já to učil holky od mala taky. Základy mají a to se žel bohu nedá říct ani kolikrát o lidech, kteří mají palnou zbraň jako "pracovní" nástroj.
A jak tu již zaznělo, zbraň na nošení a její nošení musí začít v hlavě. Pokud nejsem schopen tasit a použít, neměl bych nosit, protože tím mohu nadělat více škody jak užitku. Je poměrně snadné odzbrojit "váhavého" a tím roste riziko, že bude vlastní zbraň použita proti mě.
Ale pánové jako Vevis aj. nemusíte mít zbraně rádi, můžete se jich bát, ale zbraň sama o sobě ještě nikdy nikoho nezranila. Je k tomu potřeba ještě člověk a likvidací zbraní bychom nebyli ve větším bezpečí. Když někdo chce zabíjet, udělá to a je jen na něm, jak. Třeba náklaďákem, jak to známe i z naší historie. Absolutním banem bychom přišli i o spoustu krásných sportů a zábavy. Uf, to jsem se rozkecal
Upravil Medik dne 02.02.2013 13:03
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Kasak napsal:
Kucí,mám někde v garáži skovanej prak.Byly doby,kdy jsem se trefil na 25 metrů do hrnku na kafe.Vyrůstali jsme spolu od mala.Jinou zbraň než vzduchovku a šermenovku /na slepé náboje/na dobytek jsme doma nikdy neměli.Po pistoli ani flintě jsem nikdy netoužil a na vojně kosu/SA58/ z duše nenáviděl.
Hele, mám ho taky Pravda, guma se už rozpadla, ale vidlice jsou jak nové, používáním ohlazené. Jednou se mě podařilo .....ale to se sem nehodí psát, Hicks by na mě poštval Srstku i s Kubišovou Měl jsem jich vždy víéc. úzkej s trojkou leteckou na přesnou cílenou střelbu, širokorozchodný "vrhač dlažebních kostek" a standardní univerzál (ten mě zbyl). Maje akorát dcerstvo, nemám komu předávat, ale když jsem klučil roští za plotem, uschoval jsem kupu potencionálně použitelných vidlic s tím, že až vyschnou, tak je třeba někdy opracuji a budu připraven na příval vnuků
Upravil Medik dne 02.02.2013 12:57
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Ivan napsal:
Já jsem tohle zažil a nepochcal jsem se, dokonce ani neposral, strach jsem měl ten je normální. I když jsem střelecký instruktor a mám na to dokonce licenci nepovažuje se za znalce zbraní. To co jsem napsal byly moje osobní zkušenosti.
Já jsem tohle zažil a nepochcal jsem se, dokonce ani neposral, strach jsem měl ten je normální. I když jsem střelecký instruktor a mám na to dokonce licenci nepovažuje se za znalce zbraní. To co jsem napsal byly moje osobní zkušenosti.
Tak opravdu "ostrou" zkušenost nemám. A nijak toho nelituji. Pomatence, co neumí zacházet se zbraní a jsou vpuštěni na střelnici nepočítám, ale i tak je to nehezký pocit.
Medik napsal:
...
Ale pánové jako Vevis aj. nemusíte mít zbraně rádi, můžete se jich bát, ale zbraň sama o sobě ještě nikdy nikoho nezranila. Je k tomu potřeba ještě člověk a likvidací zbraní bychom nebyli ve větším bezpečí. Když někdo chce zabíjet, udělá to a je jen na něm, jak. Třeba náklaďákem, jak to známe i z naší historie. Absolutním banem bychom přišli i o spoustu krásných sportů a zábavy. Uf, to jsem se rozkecal
Já rozhodně nepatřím k lidem,co nemají rádi zbraně a ani se jich nebojím.Uznávám,když to někdo bere jako sport,zábavu i koníčka.O pár lidech,co sem napsali,ani nepochybuju,že to tak je a takhle to berou.Jen nemám rád blbce,co si tím kompenzujou nějakej mindrák a tahaj to všude i kolikrát do hospody...takovým bych přál,aby potkali frajera,co jim to jejich zlomenou rukou narve do huby a vystřelí
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Medik napsal:
...
Já rozhodně nepatřím k lidem,co nemají rádi zbraně a ani se jich nebojím.Uznávám,když to někdo bere jako sport,zábavu i koníčka.O pár lidech,co sem napsali,ani nepochybuju,že to tak je a takhle to berou.Jen nemám rád blbce,co si tím kompenzujou nějakej mindrák a tahaj to všude i kolikrát do hospody...takovým bych přál,aby potkali frajera,co jim to jejich zlomenou rukou narve do huby a vystřelí
Ten chlapec má pravdu
Upravil joe dne 02.02.2013 13:27
No tak s tím co píše MrGS se nedá než souhlasit, lidi co nosí zbraně do hospody apod, taky nechápu. Určitě argumentují tím, že je přepadnout může kdokoliv a kdykoliv ale je to pitomost. Jakmile člověk pije, tak nevidím důvod, proč by měl mít zbraň nebo auto. Hotovo.
To samý kina, bazény, fitka (!!!) apod. Nechápu proč když frajer cvičí ve fitku, tak musí mít ledvinku se zbraní na ručníku vedle pití. Možná si myslí že to nikdo nepozná, že to je taktická ledvinka ale když jednou vidíš jednu, poznáš každou. Jsou to pitomci.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
No tak s tím co píše MrGS se nedá než souhlasit, lidi co nosí zbraně do hospody apod, taky nechápu. Určitě argumentují tím, že je přepadnout může kdokoliv a kdykoliv ale je to pitomost. Jakmile člověk pije, tak nevidím důvod, proč by měl mít zbraň nebo auto. Hotovo.
To samý kina, bazény, fitka (!!!) apod. Nechápu proč když frajer cvičí ve fitku, tak musí mít ledvinku se zbraní na ručníku vedle pití. Možná si myslí že to nikdo nepozná, že to je taktická ledvinka ale když jednou vidíš jednu, poznáš každou. Jsou to pitomci.
Tó jó. Taky jsem jich potkal kopenec. A co se mě vybavilo, ty 90 tý léta, jak si frajeři v téplákách a barevných sáčkách kupovali dezerty Někteří z nich i párkrát vystřelili A potom jich byla fůra v komisi
Medik napsal:
...
Já rozhodně nepatřím k lidem,co nemají rádi zbraně a ani se jich nebojím.Uznávám,když to někdo bere jako sport,zábavu i koníčka.O pár lidech,co sem napsali,ani nepochybuju,že to tak je a takhle to beru.Jen nemám rád blbce,co si tím kompenzujou njakej mi a tj to všude i kolikrát do hospody...takovým bych přál,aby potkali frajera,co jim to jejich zlomenou rukou narve do huby a vystřelí
Pěto to je věc kvůli které jsem poslal pár teď už bývalých kamarádů do..... měli to u sebe i když pracoval na zahradě nebo griloval....a nebyli to zadní mafiáni,jen prostě image,a to mi nedělalo dobře když to tahal i na koupaliště.....ja to chci na střelnici , maximálně na převoz zboží z firmy na firmu. Ono když jedeš autem a v kufru máš telefony za půl míče tak se necítím zrovna nejlíp. Nechci s tím sedět v hospodě jak KO.kot... Na to jsou jiní pacienti.... Máte někdo Kevin browning ?
Medik napsal:
...
Tak sorry, mě to drobet přišlo. Je to o chápání textu, ale nakonec se shodnem Taky jsem to zmínil: Pokud nejsem schopen tasit a použít, neměl bych nosit, protože tím mohu nadělat více škody jak užitku. Je poměrně snadné odzbrojit "váhavého" a tím roste riziko, že bude vlastní zbraň použita proti mě. Prostě jako s autem, bez výcviku na to nešahej ani do toho nelez (myšleno na veřejnosti). A to jsem kluci myslel tou kulturou zbraní, která v tomto státě prostě chybí. Vláčet palnou zbraň do hospody........., manipulovat s prstem na spoušti, vrtět se mimo cílovou plochu, hrátky se závěrem.... je toho kopec a že nikdo není "pan dokonalý" jsem se přesvědčil sám na sobě. I tisíckrát nacvičený úkon může jednou selhat, když okolnosti dovolí a jenom dril a zase další výcvik zabránil, že se nic nestalo, "Jenom" vyšla do hlíny. A kruci, kde se tam vzala? No, byla tam
Medik napsal:
...
Já rozhodně nepatřím k lidem,co nemají rádi zbraně a ani se jich nebojím.Uznávám,když to někdo bere jako sport,zábavu i koníčka.O pár lidech,co sem napsali,ani nepochybuju,že to tak je a takhle to beru.Jen nemám rád blbce,co si tím kompenzujou njakej mi a tj to všude i kolikrát do hospody...takovým bych přál,aby potkali frajera,co jim to jejich zlomenou rukou narve do huby a vystřelí
Pěto to je věc kvůli které jsem poslal pár teď už bývalých kamarádů do..... měli to u sebe i když pracoval na zahradě nebo griloval....a nebyli to zadní mafiáni,jen prostě image,a to mi nedělalo dobře když to tahal i na koupaliště.....ja to chci na střelnici , maximálně na převoz zboží z firmy na firmu. Ono když jedeš autem a v kufru máš telefony za půl míče tak se necítím zrovna nejlíp. Nechci s tím sedět v hospodě jak KO.kot... Na to jsou jiní pacienti.... Máte někdo Kevin browning ?
Kevin ze Vsetína? To je pěkné kopyto, ale asi to svoji funkci splní
TomasTT napsal:
tomasgs: hele není to tím compactem? Třeba že ten závěr je lehčí nebo tak?
Já střílím 99% přebíjené a střely obyčejné olovo a naprosto bezproblémů. Možná taky ta hlaveň je delší a je fakt, že nezkouším laborovat, protože nestřílím mířenku a tam mi nejde o malý zpětný ráz a kdyby to bylo slabší střelivo, tak popry nepadají tak dobře. Takže nic neměním, nechávám si přebíjet pořád stejně a spolehlivost výborná a přesnost bych řekl bezproblémů. Ale compact jsem neměl ani v ruce, takže je to možný..
No pokud s tím ty problém nemáš tak by to i tou krátkou hlavní být mohlo. Tenkrát jsem z toho byl docela vedle páč to lítalo opravdu pánubohu do oken. Tuhle mojí tezi mi na střelnici potvrdilo více lidí a tak jsem to bral, že je to prostě tak a dál jsem se tím nezabýval. Taky píšeš že ti nevadí silný zpětný ráz protože nestřílíš mířenku. To já taky ne ale přesto mi malý zpětný ráz třeba právě při praktické střelbě moc vyhovuje protože zbraň není po každém výstřelu příliš rozhozená a je pohodlnější a rychlejší ji dostat zpět do záměrné pro další ránu.
Některým stačí motocykl, jiní potřebují BMW
Medik napsal:
...
Kevin ze Vsetína? To je pěkné kopyto, ale asi to svoji funkci splní
jj. A propo vem na radarku prosím tě celovky... Jestli to půjde. Jednu tu dražší vemu. Dík
Ruger MKIII KMK512, zrovna ho prodávám, válí se mi doma nevyužitý.
Ale na nošení teda není s tou hlavní
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
No každopádně si z výběru vypustil jakouli pětašťouru, může být v compactu nebo semicompactu.
Já osobně 9 mm kvůli fofru a průraznosti bych nevolil, a kdyžtak už, tak .40 SW. Nebudeš přece střílet na auto, ne?
Mimo jiné, ten příspěvěk s .22 LR s dutinkou bych bral jako sběratelský, náboj je zakázaný. To že se prodává např. Federal, tak pouze na střelnici.
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
Pro Glokofily http://www.sticke...egory_id/3Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
kejda napsal:
No každopádně si z výběru vypustil jakouli pětašťouru, může být v compactu nebo semicompactu.
Já osobně 9 mm kvůli fofru a průraznosti bych nevolil, a kdyžtak už, tak .40 SW. Nebudeš přece střílet na auto, ne?
Mimo jiné, ten příspěvěk s .22 LR s dutinkou bych bral jako sběratelský, náboj je zakázaný. To že se prodává např. Federal, tak pouze na střelnici.
.40 SW má nesmyslnou cenu. Když už tak drahý náboj, tak .45 ACP (anti cikan projektil)
Některým stačí motocykl, jiní potřebují BMW