Láďo,dvouvačka proti tvé bývalé 1200 GS je letadlo a pokud by jsi zjistil,že osedláš i Adventůru,tak bych šel do ní.Držáky kufrů máš.Kufry jsou na cestě a vodníka si koupíš za dva roky.Alespoň vyzkoušíš všechny typy 1200 motorů.Osobně se těším,až si vyzkouším vodníka a pak se budu rozhodovat,jestli proběhne výměna,nebo ne.
děkuju zapstřehy a snad to bude přínosné i pro druhé...nejde mi o to machrovat novou motku ale nemít problémy a jezdit..a asi vše jde k tomu vzduchu
http://czunici.ra...
@Eman: kdybys ju nekdy prodaval, tak za 10 let treba, tak dej vedet... Garazovana moto s najezdem max 100km/rok, to bych bral... Jen esli nebude moc okoukana, vis...
progranit napsal:
Myslím si, že když sebou šlehneš tak aby vytekla voda, nepojedeš ani na vzduchu.
Nebudeš schopen.
to myslím není pravda stačí blbá větev a konečná bez vody...
Ajá si myslím že to bez vody nepojede.
Někde jsem četl, už nevím kde, že bez vody to nejede..resp. jede, ale nesmí se to..jenom vzduch kritická místa neuchladí.
Upravil tomtom dne 24.03.2013 10:06
zetor napsal:
Když jsme u toho...Je něco,co se "sere" nebo na co si dávat pozor u R1200GS respektive dvouvaček...??
Jako že třeba u R1150GS odcházeji cívky...posilovač...vakl na zadním kole atd.
Občas vůle na ložisku v zadním kole (tak jako u všech BMW), občas se to vysype na vstupu do konc. převodu (na "hrušce" ), občas regulátor palivové pumpy. Nic zásadního, spíše sporadicky. Co se týče údržby, tak z vlastní zkušenosti - na některé z motorek jsem na ventily nemusel šáhnout (a mají najeto třeba i 60000km) a naposledy jsem dělal R1200R 2011 a musel jsem jednu podložku ("polokouli" ) na výfukovém ventilu měnit při cca 20000km - už byla vůle malá. Výměna je jednoduchá a pokud máš sadu podložek doma (já si ji pořídil), tak je to "brnkačka". Opravdu mě nic ohledně nějaké větší "zrady" u "dvouvaček" nenapadá - ať už se to týká poruchy nebo údržby.
Upravil Tonda dne 24.03.2013 10:25
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
zetor napsal:
Když jsme u toho...Je něco,co se "sere" nebo na co si dávat pozor u R1200GS respektive dvouvaček...??
Jako že třeba u R1150GS odcházeji cívky...posilovač...vakl na zadním kole atd.
Občas vůle na ložisku v zadním kole (tak jako u všech BMW), občas se to vysype na vstupu do konc. převodu (na "hrušce" ), občas regulátor palivové pumpy. Nic zásadního, spíše sporadicky. Co se týče údržby, tak z vlastní zkušenosti - na některé z motorek jsem na ventily nemusel šáhnout (a mají najeto třeba i 60000km) a naposledy jsem dělal R1200R 2011 a musel jsem jednu podložku ("polokouli" ) na výfukovém ventilu měnit při cca 20000km - už byla vůle malá. Výměna je jednoduchá a pokud máš sadu podložek doma (já si ji pořídil), tak je to "brnkačka". Opravdu mě nic ohledně nějaké větší "zrady" u "dvouvaček" nenapadá - ať už se to týká poruchy nebo údržby.
Príma...to je dobrý vědět...
Upravil zetor dne 24.03.2013 10:25
Jednou jsi mi Tondo říkal,že u dvouvačky je dost velký problém,když blbě spadne,třeba i jen ze stojanu,že jsou velké ztráty na hlavě válce.Tenký materiál,málo místa atd.Jinak k vodníkům v terénu.Trialové motorky mají vodní chlazení již spoustu let a věřte,že se s nima v terénu mlátí hodně.Nevzpomínám si,že bych já osobně(padám víc než kdo jiný),nebo někdo z mých kamarádů zničil vodní chlazení.
PavelDR - tak jasně - nesmíš padat bez padáků a na šutr přímo na víko (ta motorka co jsem tu tehdy měl na opravu spadla blbě, ze stojánku trochu ze svahu a ventildeklem přímo na kámen - prostě smůla). Ten odlitek pod ventildeklem, co drží sestavu vahadel a vaček je "skoro z papíru" - je to fakt dost tenké. U jednovačkových modelů je to úplně někde jinde. Tam se při normálním sklouznutí (ne ráně o obrubník) prodře ventildekl, poškodí závity na šrouby ventildeklu, maximálně se ohne spodní výfukový ventil, obrousí vahadlo a nějaký větší škody nenastanou. U dvouvačky je toho poničeno víc - ale to přece není nějaká závada nebo opakující se nectnost nebo porucha tohoto modelu - je to prostě poškození při pádu.
Upravil Tonda dne 24.03.2013 10:52
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...