Nechci prudit, protože ani jeden z těch návrhů se mi nelíbí natolik, abych si to koupil ale když už tam dáváš to unstoppable, tak nechtělo by to alespoň vyselektovat bez toho původního "pozadí" a nedělat to nějakou magickou hůlkou, kde zůstane kus podkladu u písmen a zhoršuje to už tak mizernou čitelnost?
BMW používá pro ten nápis a obrázek motorky styl, který napodobuje nástřik přes šablonu na dřevěnou bednu. Považuju to osobně za jednu z nejhnusnějších věcí, které je mohla napadnout ale třeba se to někomu líbí. Každopádně by tam nemělo být to zubatě oříznuté pozadí. Vůbec šíleně to vypadá v kombinaci s tím čistým logem BMW s 3D stínováním.
A to pozadí pod logem je z čeho? Kde se to vyskytuje na BMW motorkách? Mě to připomíná mřížku ventilátoru z nějaké pracovní stanice nebo něco takového.
Tomáši, já jsem psal, že se tam musí doladit detaily, na které tady v práci nemám čas. To znamená např. právě úprava toho loga Unstoppable. Nevím, co myslíš zubatým oříznutím pozadí, ale i ten prvek v pozadí písmen GS se musí upravit.
Rád bych upozornil, že nejsem žádný jukebox, do kterého hodíte nápad a všechno vyjede dle Vašich představ. To si pak můžeme nechat udělat někde kus dle svého přání. A pokud to chcete někdo neustále porovnávat s originální sérií BMW, tak si to jděte koupit do Inveltu.
A to logo Unstoppable dost dobře znám. Mám ho v křivkách.
xHackerM napsal: Rád bych upozornil, že nejsem žádný jukebox, do kterého hodíte nápad a všechno vyjede dle Vašich představ. To si pak můžeme nechat udělat někde kus dle svého přání. A pokud to chcete někdo neustále porovnávat s originální sérií BMW, tak si to jděte koupit do Inveltu.
.
Rád bych upozornil, že nejsem žádný jukebox, do kterého hodíte nápad a všechno vyjede dle Vašich představ. To si pak můžeme nechat udělat někde kus dle svého přání. A pokud to chcete někdo neustále porovnávat s originální sérií BMW, tak si to jděte koupit do Inveltu.
A to logo Unstoppable dost dobře znám. Mám ho v křivkách.
To by bylo parádní Člověk by vyslintnul nějkakou stupiditu a ty by jsi začal sypat návrhy. To by bylo vlákno.
Ten druhej návrh je podstatně lepší než původní. Příliš barev....a třeba ti estéti i poradí lepší vyrovnanost tvarů a odstínů. Já jsem křupan, co by doma neměl ani záclony. Přiznej se, že jsi ten rozměr měřil na Hugitku Ta se do toho zabalí jak do deky, ale co chudák Bob, Vašek, Já, Bohouš.........a další osoby stižené podvýživou To není osuška, to je ručníček Přes zadel mám 120 cm a to se považuji za hubeňoura Neuvažuješ o edici XXL?
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Tý voe to je grafiků a disignérů. Jeden se snaží a dav kritizuje. Nechce se mi věřit, že tu nikdo v reklamě nedělá, kdo by mu pomohl.
Já můžu nabídnout jen vektorovou grafiku. Moc se mi líbí snaha něco udělat a to nejen pro sebe. Když to chci lím, udělám si to sám (když to umím), nebo držím.....
Se divím, že ti Hugitka nedala za uši, že se máš raději věnovat jí
Míša chtěl původně ručník... Já chtěla osušku, protože se do ručníku prostě neutřu ... Takže z toho vyplynul klasický rozměr osušky. Také rozměr byl vybírán tak aby když už je to k motorce se to taky na motorce dalo vozit, takže čím větší osuška tím větší místo zabrané v kufru. Nechte Míšovi alespoň ten rozměr nebooooo
hugitka napsal:
Míša chtěl původně ručník... Já chtěla osušku, protože se do ručníku prostě neutřu ... Takže z toho vyplynul klasický rozměr osušky. Také rozměr byl vybírán tak aby když už je to k motorce se to taky na motorce dalo vozit, takže čím větší osuška tím větší místo zabrané v kufru. Nechte Míšovi alespoň ten rozměr nebooooo
Vždyť to sem (snad) dával právě kvůli tomu, aby dostal zpětnou vazbu, ne? Přece nebude nechávat vyrábět něco, co pak nikdo nebude chtít... Hlavu vzhůru, ono to klapne
Tak třeba něco pro inspiraci Tímhle se suší kluci a holky z Mattinghofenu Pominuli logo, tak ale matroš je to parádní...
[img][/img]
chafre přiložený následující obrázek:
rick napsal:
Počítáš s jednou barvou,nebo budeš ladit třeba v barvě motorky?¨Za mě beru druhej návrh
Ne, bude to pro všechny stejné.
chafre napsal:
Tak třeba něco pro inspiraci Tímhle se suší kluci a holky z Mattinghofenu Pominuli logo, tak ale matroš je to parádní...
Tkaná osuška. Pro nás nereálné, pokud bychom neměli větší množství. Navíc ta jejich vypovídá něco o KTM, ale ne o nich či případném fóru. Ale díky za inspirační fotku.
xHackerM napsal:
... ale ne o nich či případném fóru. Ale díky za inspirační fotku.
Když fórum, tak fórum...
Tady jsou loga tohoto fóra, tak je použij:
Nejsem grafik a když něco potřebuji a nemám svůj nápad a schopnosti jej realizovat, tak prostě využiju služeb grafika - sám si slepé střevo taky neodoperuji...
Máš dobrý nápad, máš chuť jej realizovat a máš schopnost to dotáhnout i přes velké komplikace do konce, tak to nepokaž nepovedenou grafikou...
Předpokládám, že se tu někdo dříve či později s grafickým cítěním a schopnostmi objeví - nebo na to založ vlákno, že někoho takového potřebuješ - je nás tady jako psů a každý něco umí, tak se snad někdo ozve - já se na to necítím
A nespěchat - když Pája dělá kalendář, tak taky shání fotky celý rok a tři měsíce to dávají s grafikem dohromady.
Držím ti palec. Jak se teď podepisuje Vevis - Je potřeba pochválit každého, kdo něco dělá.
A abych jen nekecal, tak pár postřehů:
1) BMW barva je modrá (v různých odstínech), bílá, případně červená a jejich kombinace (výročka, Basic, BMW Motorsport atd...) - tak proč černá - mělo by to mít nějaký důvod...
2) Logo GS - ústřední motiv (jsme přece GS fórum) - asi bych ho nemíchal s žádným jiným podkladem (jak psal TomášTT) - spíše bych použil místní loga
3) Unstoppable, logo BMW atd... - pokud to je více o tomto fóru, použil bych opět spíš místní loga - není to reklamní ručník BMW Motorrad...
4) Ad font (když už ho někde použít) - Helvetic je několik, BMW používá snad nějakou trochu upravenou, ale to by asi bylo jedno. Hlavně ale používají malá písmena (velké jen první) - nápis pak vypadá jinak, než když je všechno velké - to pak skoro nepoznáš od Arialu...
Jednoduchý vkusný ručník v modré barvě (aby se tak nešpinil) s logem tohoto fóra bych si rád koupil.
PS: a dostatečně veliký pro dospělého evropského muže počátku 21. století
Upravil buboGS dne 03.07.2013 17:42
BMW GS = stroj na radost
Budeš se divit, ale třeba to první logo se mi nelíbí. Přijde mi takové divné. Naopak se mi líbí logo GS s webovou adresou. Ostatně toto logo mám k dispozici v křivkách a jsou to právě ta dvě písmena, která můžeš vidět na návrhu. Pouze adresu jsem přesunul v Helvetice jinam.
Už od začátku roku jsem běhal po reklamkách, obepisoval je a diskutoval o tom, co letos vymyslím. A pak přišel tenhle nápad. A bohužel jsem nepočítal s tím, že se mi to takhle vrátí. Takže přiznávám, že teď už bych to skutečně rád měl ve stavu objednávání ze strany členů tohoto fóra.
add 1) Souhlasím s tím, že barva modrá nebo tricolora jsou stěžejní barvy BMW, ale na mě prostě kombinace bílé, modré a červené působí divně. Ano, jako decentní prvek to může být super, ale že bych to použil na osušce nějak ve velkých plochách, to ne. Nicméně toto si znamenám a zkusím s tím něco vymyslet.
add 2) GS bude použito tak, jak je. Co se pozadí týče, tak mě se to líbí, když vystupují ta písmena z nějakého kontrastního pozadí. Tohle jsem našel na netu v pracovní době a jsem otevřen dalšímu hledání, např. blesky, mlhu, déšť, stíny atd.
add 3) Tak nějak jsem váhal, jestli použít kulaté logo BMW, ale zase mělo by to trošku ladit ke kšiltovce a tam je také. Proto jsem ho použil, i když jen v barvách šedi. Unstoppable to samé. I když mám k dispozici např. ještě toto:
Ale pokud to použiju, bude to zase moc dominantní a to nechci. Při zmenšení to zase nemusí být tak čitelné.
add 4) Malá písmena beru, ale ve webové adrese to na mě působí při nejmenším zvláštně...
WWW.BMWGS.CZ nebo www.bmwgs.cz
add velikost) Nechme to tak, jak to je. Velké osušky pak zabírají moc místa a tohle se mi zdá vážně dostačující.
Upravil xHackerM dne 03.07.2013 18:41
add velikost) Nechme to tak, jak to je. Velké osušky pak zabírají moc místa a tohle se mi zdá vážně dostačující.
To bude asi tím Míšo, že jsi menší postavy a jak špejla
Pro nás, co jsme trošku mimo průměrnou velikost je to ale opravdu ručník....no a tomu zabírání místa....to je spíše úsměvné a chabý pokus si tu svou velikost zdůvodnit.
Upravil LukyGs dne 03.07.2013 18:48
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
To bude asi tím Míšo, že jsi menší postavy a jak špejla
Pro nás, co jsme trošku mimo průměrnou velikost je to ale opravdu ručník....no a tomu zabírání místa....to je spíše úsměvné a chabý pokus si tu svou velikost zdůvodnit.
No počkej, to fakt není o tom obhajování velikosti. Schválně si zajdu do reklamky změřit stejným způsobem větší velikost. Ale já třeba řeším na motorce každé volné místo, když jezdíme ve dvou. A upřímně nevím, jestli pro tuto technologii je možnost většího formátu, musím prověřit.
Trochu si nerozumíme. Jestli jsem to dobře pochopil, tak ta osuška by měla být nějak ve spojitosti s tímto fórem. Proto jsem ti ta loga dal před oči - ne proto, že bych je tam chtěl, že se mi líbí, ale proto, že pro vyjádření spojitosti s nějakou značkou se obvykle bez jejího zobrazení neobejdeš... Na tvých návrzích ta loga v podstatě nejsou.
To že mi vysvětlíš, proč je to jinak barevné, proč je to logo GS tak jak je atd. nemění nic na tom, že je tím úplně rozbita spojitost s tímto fórem, se značkou atd. - ta spojitost je vyjádřena právě graficky tím logem a celkovým způsobem zpracování (barevnost, fonty a jejich použití atd...)
Pro použití každého logo by měla být respektována určitá pravidla (byť někdy nepsaná) - logo obvykle není možné svévolně měnit, posouvat nebo upravovat atd.
Miloš zřejmě již to původní BMW logo přestal používat, takže logem tohoto fóra je GS s doménou - ale aby bylo patrné, o co jde, mělo by zůstat tak jak je - čisté bez podkladu, s doménou.
Tak jak jsi ho použil, tak to není logo tohoto fóra, ale písmena GS na dírkovaném podkladu...
BMW GS = stroj na radost
Ale kazdopadne tak, jak ho xhackerm pouzil v druhem navrhu, je hezci nez logo tohoto fora. Druhej navrh vypada nahodou dobre, jen trochu doladit unstoppable a bylo by to OK spojeni s forem snad www adresa a to mi prijde dostatecny.
Za druhej navrh palec nahoru, jde to spravnym smerem ..prvni navrh uz jsem komentoval negativne, tak musim i druhej pozitivne