cibus napsal:
PARI, pokud je plátcem, by při prodeji motorek, které jsou koupené bez DPH, měl při dalším prodeji DPH odvést, pokud to nespadá do režimu přenesené daňové povinnosti, jako je u stavebních prací. Ale to bych musel dohledat, ta přenesená daňová povinnost je celkem novinka a neorientuji se v tom.
Nevím, jak o tom účtují bazary. Možná je to u nich trochu jinak. A i kdyby nebyly DHM, co by to měnilo na situaci? Pro bazary by bylo stejně nevýhodné být neplátcem, protože by ze všech "odpočtovek" udělaly "neodpočtovky."
Vy ale předpokládáte, že PARI ty motorky koupí a dále prodává. Podle mne jenom zprostředkuje prodej ( jako Bob ). Kdyby to koupil, musel by být v TP uveden, jako první majitel v ČR.
BINGO!
Jen poopravím že nemusí být jako majitel zapsán v TP. Já kupoval od zdejšího člena motorku a ta byla z Němec, dostal jsem k ní německý papíry a jel si to vyřídit na STK jako dovozovku a pak přihlásit na MĚÚ
boze Luky bavime se hlavne o UCETNIM nabiti
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
cibus napsal:
PARI, pokud je plátcem, by při prodeji motorek, které jsou koupené bez DPH, měl při dalším prodeji DPH odvést, pokud to nespadá do režimu přenesené daňové povinnosti, jako je u stavebních prací. Ale to bych musel dohledat, ta přenesená daňová povinnost je celkem novinka a neorientuji se v tom.
Nevím, jak o tom účtují bazary. Možná je to u nich trochu jinak. A i kdyby nebyly DHM, co by to měnilo na situaci? Pro bazary by bylo stejně nevýhodné být neplátcem, protože by ze všech "odpočtovek" udělaly "neodpočtovky."
Vy ale předpokládáte, že PARI ty motorky koupí a dále prodává. Podle mne jenom zprostředkuje prodej ( jako Bob ). Kdyby to koupil, musel by být v TP uveden, jako první majitel v ČR.
BINGO!
Jen poopravím že nemusí být jako majitel zapsán v TP. Já kupoval od zdejšího člena motorku a ta byla z Němec, dostal jsem k ní německý papíry a jel si to vyřídit na STK jako dovozovku a pak přihlásit na MĚÚ
To se klidně můžete bavit já na to mám účetní ale pořád si myslím že když Pari řekne že není plátce DPH tak ten prodej pouze zprostředkovává a jede na provize kde nemusí obrat přesáhnout.
Upravil LukyGs dne 17.07.2013 10:55
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
cibus napsal:
BINGO!
To se klidně můžete bavit ale pořád si myslím že když Pari řekne že není plátce DPH tak ten prodej pouze zprostředkovává a jede na provize kde nemusí obrat přesáhnout.
v tom pripade by kazdy kupujici videl kolik je provize sprostredkovatele a daval by si mu fakturu samostatne. A kupujici by primo kupoval od puvodniho majitele.
prijde ti to fakt pravdepodobne?
+ nebyl by asi problem s odpoctem.
Jo a ty dva.. puvodni a novy majitel by se nejspis museli seznamit takze by zprostredkovatel musel leaknout zdroj.
Upravil hicks dne 17.07.2013 10:57
17 cm
cibus napsal:
BINGO!
To se klidně můžete bavit ale pořád si myslím že když Pari řekne že není plátce DPH tak ten prodej pouze zprostředkovává a jede na provize kde nemusí obrat přesáhnout.
v tom pripade by kazdy kupujici videl kolik je provize sprostredkovatele a daval by si mu fakturu samostatne. A kupujici by primo kupoval od puvodniho majitele.
Jo a ty dva.. puvodni a novy majitel by se nejspis museli seznamit takze by zprostredkovatel musel leaknout zdroj.
Není pravda, prodávající může moto prodávat za koncovou cenu včetně provize a Pari si pak naúčtuje dohodnutou provizi prodávajícímu a tím pádem kupující neví kolik ona provize byla.
Dělá se to takto běžně.
Já teď začal spolupracovat s bytovou architektkou které mi na rovinu řekla že chce za dohození jejího kšeftu třeba dasítku, já ji jako že rozpustím do cen prací a materiálu v rozpočtu a ona mi potom nafakturuje normálně legálně 10tis. za zprostředkovatelské služby a zákazník o tom ani neví.
Ona Architektka nechce být plátcem dph a proto se to řeší takto, jinak by se stala plátce po dvou rekonstrukcích, takto jich může být desítky a je v pohodě.
Upravil LukyGs dne 17.07.2013 11:03
Kupující zaplatí prodejci plnou cenu i s provizí a zprostředkovatel pak pošle fakturu prodejci za zprostředkování prodeje. Jak prosté
Ale to už tady jenom teoretizujeme.
Hm, tak už mne Luky předběhl
Upravil stepan dne 17.07.2013 11:01
Kupující zaplatí prodejci plnou cenu i s provizí a zprostředkovatel pak pošle fakturu prodejci za zprostředkování prodeje. Jak prosté
jo takhle.. to je vlastne fakt.
ale porad to vyzaduje, aby tady Lojza z Olomóce byl v primym obchodnim vztahu s nejakym anonymem/clovekem co nezna ze zahranici.
A to bych se hodne divil.
Navic pak zprostredkovatel musi leaknout zdroj...
17 cm
Tato debata je hlavně dokonalým důkazem, jak jednoduchý, přehledný a pochopitelný je český daňový systém Hotový to ráj pro podnikání Co člověk, to výklad, pak se ještě smíchá HIM, DPH, obrat, tržby,provize..atd a máme tu dokonalý daňový eintopf.
Už o tom asi nemá cenu dál debatovat, navíc neznáme řadu důležitých faktů, abychom tuhle konkrétní věc posuzovali.
GS 1200 R Adventure
jo takhle.. to je vlastne fakt.
ale porad to vyzaduje, aby tady Lojza z Olomóce byl v primym obchodnim vztahu s nejakym anonymem/clovekem co nezna ze zahranici.
A to bych se hodne divil.
Navic pak zprostredkovatel musi leaknout zdroj...
Myslím že i když je kupující papírově ve styku s prodávajícím na přímo tak to problém a ani ohrožení pro Pariho není. Pari to zprostředkovává dost i od lidí jednotlivců jak sám napsal tady někde, kde vůbec nevadí že máš kontakt na prodávajícího protože ten prodával jen jednu motorku a víc jich na prodej nemá,. Druhá věc je že Pari má i tak dobré ceny a kupující se může jen domnívat kolik ona dohodnutá provize je, většina lidí je s koncovou cenou spokojená a tak po tom dál ale ani nepátrá...není proč bo dobrá cena Pariho =spokojenost kupujícího=nemám důvod pátrat. Navíc pari funguje i jako "držitel záruky" a každý si rozmyslí jestli se mu vyplatí při problému komunikovat s tak vzdálenou stranou jako je UK když ani neví zda ta provize je taková aby se mu to dost vyplatilo. Já bych třeba moto takhle napřímo nekoupil jen k vůli tomu že by byla o 10-20tis. levnější než jiná moto se zárukou prodávajícího tady. Navíc Pari onen stroj v oné ceně doveze za nějaké náklady sem a ty náklady už jsou také v ceně stroje.
Upravil LukyGs dne 17.07.2013 11:20
cibus napsal:
Pěkný guláš. Nevím, co a jak PARI dělá. Měl jsem akorát touhu pohodit tu nějaké moudro ohledně DPH, ne ohledně PARIho. :-)
Ale jisté je, že motku můžeš v zahraničí koupit, tady prodat s dovozovými papíry a nový majitel papíry vyřídí až na sebe, takže Ty v nich figurovat nebudeš. Ty bys měl akorát odvést daň z příjmu (zisku).
ono je asi vhodne rozlisovat UCETNI nabiti motorky a jeji zapis na magistratu.
no, a když je účetně nabitá, tak se pak může výhodně střelit nebo spíš vystřelit?
červenej Elf
Alenka Vám dodala téma kde rostou příspěvky skoro tak rychle jak u slavné Kůže na rukavice .....................................
Vždycky záleží na kupujícím kde koupí. Ještě jsem nepostřehl ,že by někdo doplácel clo za moto odkudkoliv z ciziny.
Zcela jistě by to bylo nepřehlédnutelné vlákno.
Sory ,ale to je věcí každého kupujícího.
Za ruku se vodí do školky
Na druhou stranu tím , že se to stokrát semele tady , nevím zda to je to, oč se potom může kdokoliv v jakékoliv problematice opřít. V otázce DPH si myslím každý rozumný člověk vše prověří tam kde to má váhu a následnou validitu.
sved63 napsal:
Alenka Vám dodala téma kde rostou příspěvky skoro tak rychle jak u slavné Kůže na rukavice .....................................
Vždycky záleží na kupujícím kde koupí. Ještě jsem nepostřehl ,že by někdo doplácel clo za moto odkudkoliv z ciziny.
Zcela jistě by to bylo nepřehlédnutelné vlákno.
No to si asi nepostřehl Jestli to není náhodou tím, že se v EU clo neplatí A lidí co by si nechali dovést BMW třeba z USA asi moc nebude, a v Evropě už těch celních mimo EU zemí (odkud by stálo dovézt moto) moc nezůstalo Tak možná Švýcarsko..no..možná bude časem zajímavá Ukrajina, až jich tam posbírají dostatečný počet, možná je začnou i vyvážet (blbej fór, ale nemohl jsem odolat)
GS 1200 R Adventure
alenahromadkova napsal:
Na inzertních serverech ve Velké Británii se prodává BMW 1600 rok výroby 2011 za přibližně 14 000 liber. To odpovídá asi 420 000 Kč.
Prodejce Paris Dinis ji prodává včetně dovozu, své provize a čistopisu k přihlášení za 330 000 Kč.
Šikovný obchodník jí sežene třeba za 370 000 Kč. Bez daně z přidané hodnoty to je 308 000 Kč. S dovozem, provizí jsme na nabízené ceně.
Zázraky se dějí, ale ne u všech importovaných motocyklů.
NicKu alenahromadkova, prozraď nám svoji totožnost a co děláš. Velká část členů tohoto fóra se zná, setkavají se, chovají se k sobě férově. A Ty tu přinášíš důležitá moudra, které "obviňují" jednoho člověka-podnikatele, kterého tu na fóru většina vnímá jako férovou osobu. Podotýkám, že Pariho osobně neznám, nikdy jsem od něj nic nekupoval, ale tato diskuse mě zaujala. Někoho zde "hodnotíš", všichni ho znají a Ty lenohromadkova se schováváš za anonymní nickem. Díky
BMW 1200 GS a ///M3