nebolo by lepšie ísť za tie peniaze so svojou Adventure motorkou na nejaký 7 dňový Adventure (alebo aj neAdventure) výlet?
fakt mi rozum stojí nad tým že niekto je ochotný nechať cca 600€ za polep motorky (čo aký je pekný)
p.s. u náš na Slovensku by to bolo betón skala na kontrolu originality a zmenu farby v TP
S tou cenou máš pravdu, ale taky tě nikdo nenutí ty peníze za to dát. Spousta lidí má peněz, že neví, co s nimi, a proč by jim s tím Touratech nepomohl
Ohledně té barvy přeci stačí jednoduchá věc. Když tě zastaví policie, řekneš, že ta barva ( polep ), je tam 1 den a chystáš se zajít na registr zapsat změnu. Je tam nějaká doba, kterou na změnu v TP máš.
ja nehovorim ze niekto niekoho nuti si nieco kupovat
dokonca ako obchodny ťah na zákazníka od TT tomu možem dať len palec hore
lenze v poslednej dobe sa z adventure motoriek stavaju istym sposobom metrosexualne goldwingy
TT robi spustu dobre vymyslenych a praktickych vecicieck, a dve "spusty" ftakovin ktore netreba
ak si niekto kupi cestovnu motorku tak si skratka myslim ze by mal cestovat alebo aspon investovat do praktickych doplnkov... samozrejme každý si za svoje peniaze môže kúpiť čo chce, niekto plne nastaviteľný zadný tlmič ohlins, iný ostré vačky a programovateľnú riadiacu jednotku, iný dva týždne na cestách a iný zas... nálepky
No tak pokud se jedná o mě, tak jsem na LC od začátku roku (března kdy jsem ji koupil) najezdil přes 13tis km a to bylo 6 týdnů v servisu nepojízdné...
Takže pokud tohle není využívání motorky a cestování tak fakt už nevím..
A to jak denní ježdění tak cesty na Ukrajinu na Krym a zpět tak směrem na západ
Upravil progranit dne 14.08.2013 19:40
TomasTT napsal:
Myslím, že už není důvod se k tomu nějak vyjadřovat. Diskuze se rozvinula tak, jak jsem předpokládal - za ty peníze... špatná kvalita .... špatná technologie ... špatná práce ... měli by za to platit atd.
Přitom to vidělo v reálu jen pár lidí ale deset dalších to zasvěceně komentuje.
Takže fakta:
- cena toho konkrétního polepu je 6100Kč bez DPH. V té ceně je 2x doprava, tisk a polepení a 20% částky za přípravu dat z návrhu. Design a veškeré práce spojené s úpravami návrhu (jak psal progranit) tedy mřížkové deformace podle konkrétních tvarů panelů motorky jsme platili my. Demontáž dílů a montáž je v ceně.
- ověřoval jsem to ještě jednou včera a tyhle samolepky se do TP nezapisují! Jakmile tam jsou loga a nápisy, tak se to nezapisuje. Jsou firmy, které mění polepy v závislosti na aktuální reklamní kampani a zapisovaly by u stovek aut změny třeba každé 2 měsíce. Nesmysl. Paní mě řekla, že jakmile to je grafika, loga, barvy tak to zapsat ani nemůžou i kdyby chtěli.
- k tomu že je na tom "reklama" bych řekl že je rozdíl mezi designem ve stylu nějaké firmy a reklamou. Vidíte tam někde webovky? Je tam odkaz nebo telefon? Vidíte tam ostré logo? Ne! I ty trojúhelníky jsou stylizované, není to přímo logo. Logo vypadá takhle (jednotlivé země mohou nahradit slogan svým www):
Pokud tam je ten nápis touratech, tak jsme se rozhodli to dělat za režijní (tedy výrobní) cenu. Pokud ne, tak nebudu každý polep doplácet (platili jsme několik dnů grafikovi,který to upravoval - konkrétně 23h práce a ten původní design). Jestli si myslíte, že tyhle věci jsou zadarmo, tak jste na omylu. Můžeme udělat verzi bez toho nápisu (mimochodem i ten nápis není logo, protože jsme to udělali stylizovaně rozbitým fontem) ale bude to trošku dražší a můžeme asi udělat (když budeme chtít) pro někoho opravdu reklamní polep - kde bude opravdové logo a www, to by bylo třeba pro někoho, kdo by s tím jel na nějakou dlouhou cestu nebo polep rallye motorky apod.
- stačí se projít po srazu třeba v GaPa a najdete desítky motorek, které nepatří žádné firmě ale jsou polepené tak, že to vypadá jakoby to byl wunderlich, touratech, ohlins, repsol atd atd.. Když někdo má rád určitou značku, tak si třeba koupí i oblečení s logy té firmy, dokonce se prodávají nášivky těch firem apod. Představte si, že když budu chtít na ostré enduro polepy třeba firmy acerbis, tak je tady nedávají zadarmo a dokonce je vyrábí v tisícikusových sériích! Neuvěřitelné že?
Pokud je někdo závodník nebo cestovatel na cestě kolem světa, tak je pravděpodobné, že dostane polepy nejen zadarmo ale ještě k nim v rámci sponzoringu musí zaplatit peníze nebo materiál nebo obojí. Příští týden startuje další projekt M-C-N do Gruzie a myslíte, že za ty loga na těch motorkách platili? Ale je rozdíl mezi tím, když si to někdo chce pořídit kvůli fandovství a nebo fakt na reklamu. Když za mnou přijde někdo s nějakým projektem a bude to pro nás zajímavé, tak mu klidně ty polepy dáme zadarmo. Ale jestli mě v reálu stojí jedna motorka třeba 12 tisíc vč. části těch prací co jsme platili, tak si rozmyslím, jestli to za ty peníze pro mě má smysl nebo ne. Ale ještě jsem neslyšel o žádné firmě, která by dělala polepy zadarmo.
Ty diskuze o tom, že by měly být zadarmo dresy, už tady proběhly před pár měsíci - a kupodivu se jich prodala skoro stovka. A jestli si někdo myslí, že "vyděláváme" na tom, že se ty motorky polepí, tak je na obrovském omylu - každá motorka nás stojí dost tisíc i když ti majitelé to nemají zadarmo. Aby se na tom "vydělávalo", muselo by to být komerční - takže účtovat všechno plus nějaký zisk. Možná na tom vydělává ten, kdo to tiskne a lepí ale já nikoho jiného kdo by to dělal takhle pečlivě a o víkendech nebo přes noc neznám. Ale rád ten polep zadám někomu jinému, kdo to udělá stejně kvalitně a levněji. Nemám sebemenší zájem preferovat zrovna tu firmu, která to dělá. Nic z toho nemáme.
TomasTT napsal:
LukyGS: včera jsme dodělali tu 1200GSA a teď se bude dělat moje 1150. Pak 1200GS model 2008. Jak budou další, tak je budu automaticky přidávat sem:
Oki,chtel bych videt jak vypada muj rocnik ale obyc GS ne GSA protoze ve finale mame jiny plasty na nadrzi a taky jinej zobak oproti tomu gsa 2010 vcera
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
ty vado... JA TO CHCI! a ma to dokonce i svetlejsi ty chladicosavle dolu.. KRASA KRASA!
jak dlouho ze trva ta instalace?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Hics: no hlavně jsem chtěl aby to končilo černou barvou (ta chladičošavle) aby byla opticky menší (kratší). To už bylo vidět na tom prvním kusu, že to funguje. Tím se to celé opticky trošku natáhne v lince zepředu dozadu a je to míň vyprčený ve směru dolů, což se mi víc líbí. Zkoušeli jsme i verzi, kdy by ty "laple" zmizela úplně a ten panel končil v lince spojující hlavu motoru a začátek světlometu ale nevypadlo to dobře - je tam moc velká díra protože zobák je posazený opticky nahoru. Takhle to je myslím OK.
Jinak když dodáš motorku, tak to pošleme lepičům a další den to lepí a následující to pošlou zpátky. Takže jeden den doprava tam, jeden den polep a další den doprava k nám. Když to pošleme v pondělí, 100% to je v pátek namontovaný na motorce. Demontáž a montáž je v ceně, takže jen dodáš motorku a pak si jí vyzvedneš hotovou.
Upravil TomasTT dne 20.08.2013 13:13
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
kdo mě zná tak ví že nejsem a nepotřebuju nikomu lézt do zadečku..ale viděl jsem osobně ty polepy a jsou opravdu skvělé..ale je to o chuti každého soudruha..a proto říkám k.u.r.v.a co je komu po tom co já si dám na motorku...pokud mi to ten někdo nezaplatí..to je ale už jiná kapitola
Upravil czunik dne 20.08.2013 13:39
http://czunici.ra...
Rico: Teď se bude dělat moje 1150 ale teoreticky není problém udělat cokoliv. Když o to bude zájem, tak to zadám grafikovi a uděláme to ale nechci platit design jen tak na všechno možný, když není zájemce. Teďka dělal tu červenou a modrou verzi a snad tento týden bude hotový design na R1200GS starší modely do roku 2012 (oba typy) a F800GS (taky ne ta nejnovější).
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...