Já jsem na zadní Anakee 2 letos dal 8.000km a byla hotová. Bylo mi řečeno, že díky letošním vedrům gumy byly měkčí a rychleji ubývaly, jestli to je pravda tomu nerozumím.
Letos jsem sundal poslední Tourance made in Germany (nájezd 15-18 tis.km) a vyzkoušel Karoo 3. V terénu se to vůbec nedá porovnat, ta jistota v bočním vedení je neporovnatelná. Bohužel zadní mizí hodně rychle. Mám na ní 5500km a dá ještě tak 1500km maximálně. Přední je ok.
Tak nevím, jestli zase jít do tourance, když to čtu.
Doplňky a díly na BMW GS:https://mojegs.cz Online ceník BMW dílů:https://mojegs.cz...h-dilu-bmw
lebi napsal:
Reknete mi, jak to delate? Ja zacinam byt z Tourance celkem zklamanej. Kdyz jsem pred 3 roky koupil moto byly na nich Tourance nove (nebudu spekulovat jestli Germany nebo China) a najel jsem na nich +-15.000 km. Letos na jare jsem koupil jetou zadni a novou predni a daly nejakych 5-6.000. V srpnu jsem pred dovolenou prezul opet na Tourance, mam najeto nejakych 5.000 km a vic jak polovina je pryc. A to jezdim sam
Presne tak na tom Varaderu dali s prsten v nose pres 20000 km. Ted jedu 400 km vyjizdku a vydim jak se za tu vyjiždku sjede. Jestli da 10000 km tak to bude zazrak. Tak by mě prostě zajimalo jestli prostě už ty gumy se dnska dělaji na 2 věci nebo je to víc tim kardanem s kombinaci trochu svižnější jízdy. Ale to bych očekaval že najedou tak 15000 km a ne sotva polovinu.
Hanes> buď v klidu. Já jezdím pouze Tourancky. Měl jsem jak ty Made in Germany, tak teď Made in China a nevidím v nich sebemenší rozdíl (až na ten nápis). Na jedněch z DE jsem najel 8500 km na druhých 5000 km (můj rekord na Touranckách) a teď na čínách je nájezd hodně podobnej. Mají cca 6000 km a 2,5mm. Pokud budou ještě k dostání, tak koupím zase Tourancky.
GSA 1250 Rallye 2024
Tak jak vám jezdí ty čínské Tourancky? Je znát ten rozdíl, že jsou made in china?
Nepraskají? Mají slušný nájezd ?
Zítra se chystám reklamovat Mitas 08 - do druhého dne je prázdná - utíká kolem ráfku - a předpokládám, že se budou cukat..že bla bla bla ..nechci tam duši, nechci laborovat s přezováním. Prostě předešlé pneu Tourance Exp a Anakee držely celý rok.
Rozhoduji se mezi Anakee2 a Touranckama, akorát mi vadí ta čína.
Čínský Tourance mám na malém GS rotaxu a po roce jsou hodně vypraskaný. Najel sem 10 tisíc a zadní je na vyhození. Přední už moc nedá. Předtím jsem měl nasazený Anakee 2 a vlastnostmi na silnici bych řekl lepší.
'02 BMW R1150GSA, bylo '05 BMW F 650GS
Po tisici najetych km je zadni pneu vyrazne slyset, hluk zmizi pri mirnem naklonu ja libovolnou stranu. Nechal jsem zkontrolovat vyvazeni, neni to tim. Prihustil jsem 0.3 bar nad doporucenou, neni to tim. No to jsem zvedavej, kolik km to vydrzi a jestli se to nezhorsi. Priste holt zase Mitas.
Pred tydnem jsem prezul. A ejhle, made in china. Tak koukam co mi to vlastne sundali, byly to taky tourancky. A znovu ejhle, made in china. Najeto asi 18tkm. Nevedel jsem vubec, ze jsou z chiny a nic jsem nepoznal. A me OK! Zda se, ze si Mezeler kvalitu pohlidal.
Zdar, mám odjeté dvě sady made in china , na každé cca 15 tis. sucho, voda, hodně vody na dálnici, zatáčky na stupačku a vše bez jakýchkoliv problémů , jeto vše na asfaltu. Za mne super guma za sadu 4,5tis. . atom
Také jezdím tourance a za mě nejlepší pneu.... Univerzální a nájezd vždy přes 10 tis. Km ať malé gs a 12gs vzduch... Teď budu dávat i na lc, anakee 3 nic moc, dvojka byla lepší...
"Žij svůj sen"
OK, Metzeler Tourance next - výborné pneu, jazdil som ich už na Varadere, teraz na ADV. Moja otázka:
Má niekto osobné - ozajstné skúsenosti s MITAS Terra Force - R 150/70 R17 ?????? Zaujala má ta guma (nie cena), preto sa pýtam, vyzerá zaujímavo a údajne sa vyrába v spolupráci so škandinávskym Trelleborgom ...... Dík za každú info
Má niekto osobné - ozajstné skúsenosti s MITAS Terra Force - R 150/70 R17 ?????? Zaujala má ta guma (nie cena), preto sa pýtam, vyzerá zaujímavo a údajne sa vyrába v spolupráci so škandinávskym Trelleborgom ...... Dík za každú info
Trelleborg je od r.2015 majitelem Mitasu. Koupil firmu od původních českých majitelů (ČGS Holding) za 31 miliard Kč.
Co se týká pneu Terra Force - jedná se původně o pneu slovinského výrobce Sava. Vzhledem k tomu že Mitas (ČGS Holding) v.r.2012 slovinskou Savu (Savatech) koupil, tento model pneu později začal prodávat pod značkou Mitas.
Mám dva kámoše kteří ji jezdili - jeden na Stromu 650, druhý na Triumphu 1200 Exporer. Oba motorku na mokru víceméně díky té gumě vyváleli a byli rádi když ji sjeli (to netrvalo moc dlouho) a mohli ji vyměnit opět za něco funkčního a osvědčeného.
Martin69 napsal:
Mám dva kámoše kteří ji jezdili - jeden na Stromu 650, druhý na Triumphu 1200 Exporer. Oba motorku na mokru víceméně díky té gumě vyváleli a byli rádi když ji sjeli (to netrvalo moc dlouho) a mohli ji vyměnit opět za něco funkčního a osvědčeného.
Ja ji mel na R1150GS a za mokra mi drzela vyborne. Jediny duvod, proc jsem se vratil na Metzelery, je kilometrova vydrz - sada je o cca litr levnejsi ale sjeta je vyrazne driv, takze se to nevyplati.