mahomaho napsal:
Znáte nějakou čerpací stanici kde za platbu kartou účtují poplatek?
Já ode dneška jo. Čepro - Heřmanův Městec. Při platbě kartou účtují + 1,55%
takže Naturál95 nestál 36,50kč jak bylo na stojanu u cesty ale 37,06kč. Nový trend? Kdyby mě šli vkládat smajlíci dám palec dolů.
ve Valmezu byla takova benzinka ale pred par lety to zrusili kvuli vladnimu narizeni..nejsem si jisty ale myslim ze je to uz "zakazane"
Ale to je všude. Pošlu balík, odběratel zaplatí kurýrní službě místo hotově kartou, tak si strhnou si 1,5%. Když je to rybářský člun za 25000 tak si to můžete vypočítat že to není prdel. Platební brány to samé. Je pohodlné platit kartou. Ale když máš v kapse hotovost, nikdo neví kolik tam máš. Mám osobní zkušenost, před asi 10 lety nezaplacená pokuta... Najednou zabkokovany všechny účty včetně firemních. Asi na 15 dní než přišla platba. Šlo tam asi o 1500,- X let zpět. Netušil jsem co to je... Pak jsem si uvědomil věc. Bez hotovosti nejsi svobodný a systém tě dokáže zničit velice rychle. Můžeš mít na účtě bambiloin. Rohlík si nekoupíš.
Milda_Km napsal:
Ale to je všude. Pošlu balík, odběratel zaplatí kurýrní službě místo hotově kartou, tak si strhnou si 1,5%. Když je to rybářský člun za 25000 tak si to můžete vypočítat že to není prdel. Platební brány to samé. Je pohodlné platit kartou. Ale když máš v kapse hotovost, nikdo neví kolik tam máš. Mám osobní zkušenost, před asi 10 lety nezaplacená pokuta... Najednou zabkokovany všechny účty včetně firemních. Asi na 15 dní než přišla platba. Šlo tam asi o 1500,- X let zpět. Netušil jsem co to je... Pak jsem si uvědomil věc. Bez hotovosti nejsi svobodný a systém tě dokáže zničit velice rychle. Můžeš mít na účtě bambiloin. Rohlík si nekoupíš.
Přesně tak.
Já nevěřím čárkám a nulám na účtě.
Asi jsem v tomto staromódní, ale hotovost je hotovost.
Milda_Km napsal:
Přesně tak.
Já nevěřím čárkám a nulám na účtě.
Asi jsem v tomto staromódní, ale hotovost je hotovost.
Mám to stejně
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Mně se něco takového naštěstí nestalo, ale abych měl jistotu, že budu mít peníze na nečekaný výdaje, tak jsem si pořídil https://skippay.c... kartu, s kterou můžu platit všude.
jankamil napsal:
Mně se něco takového naštěstí nestalo, ale abych měl jistotu, že budu mít peníze na nečekaný výdaje, tak jsem si pořídil https://skippay.c... kartu, s kterou můžu platit všude.
Tuhle treklamu na kreditku si strč...... Jedno účelové přihlášení, nevyplněný profl....
Jinak co jsem ženatej, tak mám takovou potřebu mít u sebe hotovost potřebnou na to, aby se rodina pořádně najedla a dostala domu. Tak nějak to mám zadřené z dob zadokolných škodovek, kdy každá cesta byla dobrodružství s nepředvídatelným koncem. No a nakonec, jsou služby a zboží, co kartou prostě platit nelze.
Zaplať Pán Bůh a to jsem ateista, za hotovost, případně směnný obchod.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz