Je to prostě tak že ten kdo vyzkoušel mx brýle ten už v terénu jinak nejezdí(možná i po silnici) a ten kdo ne tak nerozumí tomu jak tak někdo může jezdit. Ale nechápu proč ten kdo nevyzkoušel musím přesvědčovat ostatní že je to blbost. Déšť a zima je sice problém ale ne neřešitelnej a to jak je to super třeba jenom při teplotě nad třice stupňů kompezuje všechny nedostatky. Já mám i enduro helmu ale letos jsem v ní najel asi 50 km a to jenom když jsem ráno vyrážel do práce a brutálně pršelo tak sem si řekl že by to mohlo být lepší, nebylo.
Proč používat motokrosové brýle při ježdění offroad
Přidané 21.10.2014 21:15
Fakt kikoti tohleto...???? zima koukam za rohem, ze? Dyk je to kazdyho vec, Tomas dal radu a to neznamena, ze hned musite do kseftu nakupovat. Bych vas nektery chtel mit doma ????
Pink Floyd - Coming Back To Life
Přidané 21.10.2014 21:43
Dřív jsem si bral MX brýle jen na kratší vyjížďky na off... Od té doby co mám quickstrap vozím je v teplotách nad 20c vlastně pořád. Navíc s quickstrapem si je můžu zapnout opačně zezadu na helmu a můžu mít zavřený plégo a když to situace žádá, plégo otevřu a brejle zapnu přes kukátka. Snad jediná nevýhoda je v celkové váze této soustavy (brýle, plego, helma).
Přidané 22.10.2014 15:20
Pěkné GS téma. Jelikož pro většinu GS je největším offem odtokový kanálek do garáže, je integrálka/odklápěčka zcela na místě. Pro rychlé dálniční přesuny, kterých je GS schopno, platí to samé. Komfort takové přilby je mnohem lepší.
Když už nahodile nebo pravidelně na nějaký ten off přece jenom dochází, je potřeba MX brýlí/přilby samozřejmě více a více aktuální.
Možná jsem to přehlédl, ale nepadl tady fakt, že do některých "adventure" přileb (Shoei Hornet, Arai X-tour) jdou MX brýle v pohodě dát a jde i zavřít plexi.
V Maroku jsem pak s Hornetem využil všechny kombinace a brýle "tasil" jen na exponované úseky:
asfalt - plexi + sluneční brýle tzv. na Saďocha,
pisty, duny - MX brýle, plexi nahoře,
písečná bouře - MX brýle, plexi dole.
I v bouři při viditelnosti ani ne 5m jsem to v pohodě odjel. Kámoš pouze s MX brýlemi z toho byl trochu plačtivej.
Na lehkou beru samo bez výjimky kombinaci MX brýle + MX přilbu. Ale na velké kromě občasných závodů držím přilbu s plexi.
Upravil cibus dne 22.10.2014 15:43
Přidané 24.10.2014 18:06
jack96 napsal:
servisak napsal:
jack96 napsal:
Na jaro se chystam taky prejit na mx bryle v tom offu je to s plexi fakt naprd a s otevrenym....no proste presne jak je v clanku.
Kazdopadne jakto ze Ariety Paladium na Tt shopu jsou asi o litr drazsi nez na jinych shopech?
V offu na ADV myslíš polní cestu vid ty srando.
To by ses divil jak polnacka dokaze prasit
Jinak jukni sem http://vimeo.com/...11min vyjezd karlik-vonoklasy po cervene
14,50min prokopak podel trati do reporyj
A jeste treba 16,40 karlik - morinka po cerveny
Holt za den okolo Prahy alespon trochu treninku na ovladani mimo asfaltku
Zdary...
Krásné video. Teprve teď začínám nalézat cesty/necesty. ve svém okolí (SW strana Prahy.. Ořech až Brdy)
Jak se srovnáváš se zákazama a závorama (nemyslím to, že je objedeš/projedeš) Ale lidi co ti pak skočej defakto pod kola a hrozej ti pěstičkou. Zatím jsem měl takové nepříjemnosti jen dvě a pokaždé jsem odkejval jakej jsem hlupák/ubožák a naopak jsem proti sobě ještě pomlouvačné řeči vedl... Ani v jednom připadě to dotyčnej nepobral. Tak zatím žádná obsílka. Ale jak u tebe ?
S pozdravem a díky za tvůj čas.
Wan-Chuan
KRLESS!!
(promiň Bobe.. však já u tebe beztak brzo skončím-))) to Zvíře mne sežere i s botama nebo se na ní zabiju -)))
Přidané 24.10.2014 18:33
WanChuan napsal:
jack96 napsal:
servisak napsal:
jack96 napsal:
Na jaro se chystam taky prejit na mx bryle v tom offu je to s plexi fakt naprd a s otevrenym....no proste presne jak je v clanku.
Kazdopadne jakto ze Ariety Paladium na Tt shopu jsou asi o litr drazsi nez na jinych shopech?
V offu na ADV myslíš polní cestu vid ty srando.
To by ses divil jak polnacka dokaze prasit
Jinak jukni sem http://vimeo.com/...11min vyjezd karlik-vonoklasy po cervene
14,50min prokopak podel trati do reporyj
A jeste treba 16,40 karlik - morinka po cerveny
Holt za den okolo Prahy alespon trochu treninku na ovladani mimo asfaltku
Zdary...
Krásné video. Teprve teď začínám nalézat cesty/necesty. ve svém okolí (SW strana Prahy.. Ořech až Brdy)
Jak se srovnáváš se zákazama a závorama (nemyslím to, že je objedeš/projedeš) Ale lidi co ti pak skočej defakto pod kola a hrozej ti pěstičkou. Zatím jsem měl takové nepříjemnosti jen dvě a pokaždé jsem odkejval jakej jsem hlupák/ubožák a naopak jsem proti sobě ještě pomlouvačné řeči vedl... Ani v jednom připadě to dotyčnej nepobral. Tak zatím žádná obsílka. Ale jak u tebe ?
S pozdravem a díky za tvůj čas.
Wan-Chuan
KRLESS!!
(promiň Bobe.. však já u tebe beztak brzo skončím-))) to Zvíře mne sežere i s botama nebo se na ní zabiju -)))
Hele pres zakaz nejezdim a pres zavoru taky ne pokud neni otevrena.
Jinak snazim se jezdit hlavne v pracovni dny a dopoledne to moc lidi nepotkas.
Ten den jsem potkal jen jednoho dedka kterej na me rval na dotoline u brezanskeho kopce. Ale to uz bylo pozdeji a dedek vypadal ze si potreboval na nekom ulevit tak jsem jen kyvnul na pozdrav
Přidané 03.11.2014 19:07
raser napsal:
Někdo se už tady ptal, ale bez odpovědi....nějaký tip na brýle do Arai Tour X4???
Tak si zajeď někam do obchodu kde maj velkej výběr a vyzkoušej. Existuje tolik tipů a rozměrů že ti tam určitě něco bude pasovat. Ono to chce vyzkoušet taky proto aby ti ty brýle pěkně seděly na hlavě.
Přidané 03.11.2014 19:15
http://www.westmxshop.cz/prilba-bombshell-modra Co tohle? Je to k tomuhle
http://www.motorkari.cz/motobazar/motorky/bmw/bmw-r-1150-gs/bmw-r-1150-gs-713613.html
Ale má to své ale. Za a) jsou předražené už samy o sobě, a za b.) jen sklo stojí přes litr.
Jestli jsi solventní, můžeš jít do nich, jestli jsi bolavý, šel bych třeba do těch Progripů.
Osobně mám Progripy a Uvexy. Uvexy jsou fajn, ale jsou taky dražší. U noname hrozí, že do nich nekoupíš skla. Pokud budeš jezdit jen "on", je možné, že s jedním sklem vydržíš.
Upravil cibus dne 03.11.2014 20:17
Přidané 03.11.2014 20:28
Pavel007 napsal:
Dokáže mi prosím někdo poradit dobrou krosovou přilbu??? Něco lehkého s ECE22-
05
Díky moc
Již pár let vozím Airoh Stelt, váha 950g, naprosto skvělá, pohodlná a lehká helma. Jak si jednou zvykneš, nechceš jinak... A v Paolo.cz mají výprodej, kdy z původních 10tis. ji nyní koupíš i kolem 3,5tis.!!! Přemýšlím o jedné do zásoby... Ale snad mi sedne ta TT Aventuro
Upravil Geralt dne 03.11.2014 20:28
KTM 1190 Adventure R
Přidané 03.11.2014 20:31
Pavel007 napsal:
Dokáže mi prosím někdo poradit dobrou krosovou přilbu??? Něco lehkého s ECE22-
05
Díky moc
mel jsem airooh aviatora super lehka super odvetrana a jdu do ni znova kdyz mi zachranila hlavu a praskla
Přidané 08.01.2015 18:49
Ahojte, vybiral jsem bryle od ariettu je jich kupa a moc v tom nemam prehled a takjake vhodne pro enduro.
Byl jsem u paola v praze ale momentalne maji skladem prd tak si mam rict jake chci zkusit a poslou mi je ze skladu.
Sam jsem zvazoval riding crows top nebo paladium.
Mate nejake zkusenosti?