Geralt napsal:
Taky již delší dobu uvažuji o koupi nějakých hodinek pro sebe. Měl jsem v hledáčku buď něco z řady Citizen Eco drive nebo Seiko Solar. Ale ty Trasery, hmm... No, mám brouka v hlavě... Budu muset zajet do Karlína, abych si je prohlédl "in natura"...
mozno by nebolo zle sa pozriet aj na pollmann hodinky. je to porobne ako luminox- maju tricium svietenie a podobny dizajn. ale hlavne cena je polovicna z luminoxov. pre mna vecsi vyber a krajsi dizajn ako traser
Ivan: asi jo, já po tom moc nepátral, ty hodinky prostě fungují, tak jsem to neřešil. Zespodu to má takový "větrák", takže dovnitř moc není vidět a líbí se mi to skoro víc než průhled na relativně normální strojek. Asi tam nemají ženevský pruhy a jiný zdobení, tak to takhle schovali pod tu vrtuli.
Jinak ty úpravy ETA jsou asi normální, v mých nejoblíbenějších hodinkách Mido Multifort Chrono je ETA A05H31 modifikovaná pro Mido a vůbec se za to nestydí a to jsou hodinky za krámovou cenu 1500EUR.
Geralt napsal:
Taky již delší dobu uvažuji o koupi nějakých hodinek pro sebe. Měl jsem v hledáčku buď něco z řady Citizen Eco drive nebo Seiko Solar. Ale ty Trasery, hmm... No, mám brouka v hlavě... Budu muset zajet do Karlína, abych si je prohlédl "in natura"...
mozno by nebolo zle sa pozriet aj na pollmann hodinky. je to porobne ako luminox- maju tricium svietenie a podobny dizajn. ale hlavne cena je polovicna z luminoxov. pre mna vecsi vyber a krajsi dizajn ako traser
Hodinek s tritiem je fůra - Ball, IsoBrite, ArmourLite, H3, Mondaine, Tawatec, Reactor, Dievas, Firemark, Nite, ... ale třeba i Swiss millitary Watch SMW nebo SwissTimer.
Myslím že první byly ty H3 (což je dneska myslím Luminox), kteří dělali prakticky ty samý rádoby (?) vojenský modely jako prodává Tracer/Luminox. Dneska se jmenují H3 Watches ale patří jim právě i tam značka SwissTimer nebo naopak oni patří do té skupiny. Nevím.
První co jsem měl někdy na konci devadesátých let byly H3 s logem nějaké americké letky F117 Nighthook a byly od vojáka, který je vyměnil někde během výcviku Rangers. Vypadaly podobně nebo stejně jako 3001 - malý, epoxidový, absolutně spolehlivý...
Bohužel mě zradil tah a uplavaly mi na Slapech a v té špíně jsem je už prostě nechytil...
Každopádně všechny ty firmy tvrdily, že ty hodinky jsou armádní a někde jsem četl, že jich desítky tisíc rozdali různým armádním jednotkám a používali to pak pro reklamu atd. Nevím co je na tom pravdy. Každopádně v jedné knížce o Navy Seals jsem četl, že jsou to všechno kecy a většina členů těch jednotek používá Timex, Seiko nebo Casio - prostě levný hodinky, který nevadí že po akci vyhodí. Nicméně Luminoxy mají v seznamu "schváleného" vybavení, stejně jako Casio Gshock a Gforce, Rolex Submariner, Seiko Dive nebo Suunto Core.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Hodinek s tritiem je fůra - Ball, IsoBrite, ArmourLite, H3, Mondaine, Tawatec, Reactor, Dievas, Firemark, Nite, ... ale třeba i Swiss millitary Watch SMW nebo SwissTimer.
Myslím že první byly ty H3 (což je dneska myslím Luminox), kteří dělali prakticky ty samý rádoby (?) vojenský modely jako prodává Tracer/Luminox. Dneska se jmenují H3 Watches ale patří jim právě i tam značka SwissTimer nebo naopak oni patří do té skupiny. Nevím.
První co jsem měl někdy na konci devadesátých let byly H3 s logem nějaké americké letky F117 Nighthook a byly od vojáka, který je vyměnil někde během výcviku Rangers. Vypadaly podobně nebo stejně jako 3001 - malý, epoxidový, absolutně spolehlivý...
Bohužel mě zradil tah a uplavaly mi na Slapech a v té špíně jsem je už prostě nechytil...
Každopádně všechny ty firmy tvrdily, že ty hodinky jsou armádní a někde jsem četl, že jich desítky tisíc rozdali různým armádním jednotkám a používali to pak pro reklamu atd. Nevím co je na tom pravdy. Každopádně v jedné knížce o Navy Seals jsem četl, že jsou to všechno kecy a většina členů těch jednotek používá Timex, Seiko nebo Casio - prostě levný hodinky, který nevadí že po akci vyhodí. Nicméně Luminoxy mají v seznamu "schváleného" vybavení, stejně jako Casio Gshock a Gforce, Rolex Submariner, Seiko Dive nebo Suunto Core.
Na chronoforu je o tom několik threadů. Pokud si to dobře pamatuji, tak tritiové kapsle vymysleli v mb-microtec, nechali si to patentovat a zároveň založili Traser. První z nich byly právě H3. Všichni ostatní to od nich nakupují.
Co se týká armádních hodinek, údajně mají vlastní obchody na výstroj, včetně hodinek, kde jsou ovšem dost jiné ceny než v běžném prodeji(rozuměj nižší) a teoreticky by v akci neměli mít jiné, než tam koupené/schválené. Ale hlavní parametr není odolnost. Viz třeba některé Trasery, nebo ty Marathony mají celé dýnko popsané samou normou, včetně US Army, ale do noční akce bych je nevzal. Byl bych snadný cíl.
A na závěr obecně o značkách, jsou výrobci strojků(ETA, RONDA apod.) a pak výrobci pouzder, které ty strojky kupují. Tzn že pokud jde o hodinky do cca 20 000,- a mají strojek od renomovaného výrobce tak je podle mne jedno, jaká je to značka, spíš vybírat co se líbí.
Nikoho nepoučuji, je to jenom shrnutí pro někoho, kdo se o hodinky začíná zajímat a ještě nenarazil na chronoforum, kde se dá trávit hodiny.
R1100GS
Pitbull napsal:
Zeptám se hloupě, ale když už jste nakousli ty armádní hodinky...
Má AČR nějaké doporučené, či schválené hodinky? Nebo k nám takové věci nedorazili?
Hmm, řekl bych že u nás nejsou výrobci/prodejci/lobbisti, kteří by v tom viděli nějaké pořádné miliony jako když jde o nějakou jinou techniku... a asi nikomu nezaplatili příslušné úplatky. Kdyby ano, tak bych se nedivil, kdyby tam byly povinné ty Prim Orlík za 70 tisíc
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Laco jsou varianta B-Uhr ale nelíbí se mi ta korunka. Přece jen obrácený diamant je klasika, když už to dělají v tomhle stylu.
Mardock napsal:
spíš mi šlo o kvalitu strojků u těchto dvou kusů.
Laco mechanika, ty druhé quartz, nedá se to porovnat. Osobně jsem pro mechaniku, ETA je legenda, která bude při dobré údržbě fungovat desítky let. Na druhou stranu quartz asi vydrží drsnější zacházení. Pokud by ses rozhodl pro mechaniku, chceš typické pilotky a je to pro Tebe, z nabídky Chronoshopu mrkni i na Archimede Pilot s průměrem 42 mm bez korunky. Měl jsem je a jsou skvělé, navíc s tvarem korunky, o kterém píše Tomáš.
Mardock napsal:
spíš mi šlo o kvalitu strojků u těchto dvou kusů.
Laco mechanika, ty druhé quartz, nedá se to porovnat. Osobně jsem pro mechaniku, ETA je legenda, která bude při dobré údržbě fungovat desítky let. Na druhou stranu quartz asi vydrží drsnější zacházení. Pokud by ses rozhodl pro mechaniku, chceš typické pilotky a je to pro Tebe, z nabídky Chronoshopu mrkni i na Archimede Pilot s průměrem 42 mm bez korunky. Měl jsem je a jsou skvělé, navíc s tvarem korunky, o kterém píše Tomáš.
jenomže Archimede jsou cenově zase jinde. A co strojek Miyota 821A viz např
...japonská obdoba základní ETA řady...fungující, jen bez aury švýcarského původu...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Mardock - typ strojku Laco 21 vs. základní strojek Miyota znamená, že Laco vlastní strojky nevyrábí, ale kupuje je od jednoho ze dvou renomovaných masových výrobců strojků, v tomto případě japonská Miyota (druhým je švýcarská ETA) a Laco tento strojek pouze upravuje, odhaduji že nijak zásadním způsobem, detailní úpravy neznám.
ok, dík za vysvětlení. Už jsem si hodně informací našel. Nikdy jsem nad hodinkama takhle nepřemýšlel a nezajímal se o to, ale je to hrozně zajímavý. Radši bych Steinharty - než Laco. Neví někdo kde na Moravě jsou Laco nebo Steinhart k vidění?
KOCHAČ AMATÉR http://mardock.ra...
Co byste mi doporučili, když bych chtěl něco mechanického,jen natahovacího bez automatu?
Cosi jako Prim Sport úplně první generace. V dobré kvalitě, ale i rozumné ceně.
Takovou jednoduchou retroklasiku nevlastním a láká mě....
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Jo jo "Hrábě" Prim Sport :-) Mám 2ks jedny po tátovi, které dostal jako dárek za mlada a potom druhé co jsem dostal já jako dárek od našich jako dárek... KUA co ty hodinky vydrželi a držej :-)
Jsem ti moc neporadil co :-)
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz