Včera večer jsem skouknul poslední díl z etapy a fakt ot bylo daleko lepší a hodně záběrů z motorek, jen se bojím aby se nepotvrdili slova TomaseTT, že na tyhle záběry budeme koukat i za týden v 10 etapě...
PetrAT napsal:
na STV2 denně mají rozhovor s IJ a ŠS po dojezdu
IJ včera popisoval situace se svým zdržením u padlého Sunderlanda
Mají nakoupeno víc než všechny české týmy dohromady. Fakt to mají perfektně udělané. A nejen oni, u poláků se natáčelo taky každý večer i ráno na startu.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Psal jsem o tom před chvílí. To, že závodník je uvedený na startovce následujícího dne neznamená, že startuje. Pokud ovšem nebyl zraněný a motorku mu neuklidili organizátoři nebo neměl neprojeté WP/CP. Zdeněk strávil noc v dunách a stále má ještě čas projet startem (jeho startovní čas je 10:59 a k tomu má hodinu navíc). Pokud to nestihne do 11:59 místního chilského času, tak je ze závodu venku.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Klobouk dolů před každým kdo dojede až do cíle....,ale konkrétně od Honzi Veselýho sem čekal ( vzhledem k jeho šesté účasti ) trošku něco víc.... Jinak ostatní kluci zatím super...
Někdo jezdí pilu i po padesátce (např. kdysi Macháček na quadu) a někdo s přibývajícíma rokama a zkušenostma co vše se může přihodit - zpomaluje. Ale asi to tak má být....
Co se týká motorkářů na Dakaru obecně, tak turistů už tam teď zase tolik nejezdí. Turista nezávodí, nepředjíždí, ve speciálu si klidně zastaví a odpočine a jde mu jen o to, aby dojel co nejdál, pokud možno do volného dne. Turista nemá ambice dokončit to celé. Ani na to obvykle nebere náhradní díly, pneumatiky atd.
Možná se v tomhle neshodneme ale já si myslím, že každý kdo dokončí Dakar do poloviny nebo 2/3 startovního pole je borec ale jsou tam lidi, kteří jsou závodníci a měli prostě smůlu, ztratili spousty hodin a holt se dostali dozadu, motorky jim třeba nejely ale to neznamená, že jsou to turisti. Ano, před x lety jela v Africe nějaká holka se svým tátou, on jí vyjížděl všechny duny atd. To byli turisti. Je to jen můj názor.
Myslím taky, že rozdíl mezi elitními piloty a normálními byť špičkovými závodníky je obrovský. Někdy někdo dokáže zajet etapu nebo i dvě docela rychle. Ale ta elita je schopná to jet třeba 10 dnů takhle. Jako kdyby neznali únavu. Pak tam je fůra skvělých závodníků kteří se ale motají někde uprostřed z různých důvodů. Každopádně bych chtěl vidět kohokoliv, kdo umí kritizovat, jak by to dával.
Ondra byl fantasticky připravený, ve formě, dýchal kyslík, připravoval se psychicky i fyzicky, trénoval na to dva roky nonstop. Lepší motorku už mít ani nemůže. Má co si řekne, bezvadný tým. A jezdit umí fakt dobře. A stejně se pohybuje na hranici čtyřicítky a naprosto určitě by chtěl jet víc vpředu ale co mě psal, tak těch prvních dejme tomu dvacet nejsou normální lidi ale šílenci.
Souhlasím s Tomem ve 100% co napsal a taky jsem si myslel, že ta TOP 50 je úplně špičkovej výkon na hranici reálných možností...ta TOP20 je prostě ještě někde jinde, ale Ondra jede poprvé - nikdo neví kde bude až pojede příště..
TomR1 napsal:
Souhlasím s Tomem ve 100% co napsal a taky jsem si myslel, že ta TOP 50 je úplně špičkovej výkon na hranici reálných možností...ta TOP20 je prostě ještě někde jinde, ale Ondra jede poprvé - nikdo neví kde bude až pojede příště..
TomR1 napsal: