Tedy než levnou a nefunkční membránu, je lešpí membránu neřešit, v zimě si vzít funkční prádlo a v létě bez toho větrat, a když chčije tak vzít pláštěnku. Right?
Miluju bublinky
Asi tak. A ono i s nejlepší membránou co existuje tak to je takový 75% komfortu opravdu větravých hadrů... Je to hold daň za univerzálnost... To mokrý a i dost špinavý nepromok sundáš a máš čistý a suchý spodek ve kterém můžeš druhý slunný den pokračovat
Souhlas, asi tohle bude nakonec cesta kterou se vydám. Když už tam budou tedy ale jenom dvě vrstvy tak ať za něco stojí. Zatím se kouknu po výrobcích Revit, Modeka, Held apár dalších co jste mi doporučili.
A svatba no.. stojí a nestojí...mám a nemám.... ono když to neděláš na svým, tak zjistíš, že na tom prostě neušetříš, a abych škudlil na takovým velkým dnu, to bych musel být velkej ignorant...
Miluju bublinky
A když jsme ještě u toho, dejme tomu, že si člověk vybere Bundu např modeka. 1000D Cordura, atd. Stojí někde mezi 7-9 tisíci. Je tam membrána, kterou ale člověk nechce. Tak chci koupit takovou která membránu nebá. To jsou pak levný modely za 3-4 tis. Ale ty zas nemaj tak kvalititní zbytek. Jak byste to řešili? Jo a u kalhot jde hlavně o kvalitní větrací systém, určitě bez membrány, tam když je zima, vemu termo prádlo, a jsem ok, a když je vedro, jedině vzduch pomůže Zatím tu byl názor že kalhoty Held jsou v tomhle super. Nějaký jiný tip? klidně házejte konkrétni řadu. Ta Modeka jich má 20, a každá když to čtu mi přijde z 90 procent stejná...
Miluju bublinky
Nema nekdo zkusenosti se svycarskou znackou iXS? Delaji hadry s Gore-Texovou membranou a komplet vyjde na cca 20. To nevypada uplne blbe...
Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
Zdarec,toto téma mě zajímá, taky řeším hadry,tak do 12tis. V mérku mám ROCKWAY,ale ten mám daleko(tak počkam jestli nebude na vystavě) ale ještě jsem koukal v bonmotu na EVOLUTION. jezdi v tom tady někdo?
Látka AFT znamená vzdušnější, lehčí? a k poměru ke Corduře 1000 je v tom rozdíl třeba v bezpečí? jako v nejhorším kevlarový džíny mám, nic vzdušnějšího asi nenajdem, ale i tak ať to luftuje
Koukal jsem na bundy HELD, a za cenu o něco vyšší než Modeka nabízí Corduru 500, místo 1000 u modeky. Možná méně prodyšné ale více bezpečné...?
Miluju bublinky
Já mám DANE TORRESO od TT bylo super cenu myslím cca 16tis. a max spokojenost, v červenci v Chorvatsku 35°C pohoda, vělký větrání vepředu a podle mě hlavně celé rozepínací větrací rukávy, který tě úplně profouknou. V dešti GORE-TEX nepromokavou membánu, která z 90% udrží celý den vydatný déšť. 10% je vlhká prdel protože při sezení se ta voda procedí. Zpracování a design za 1. A tomu já řikám kvalita za rozumný prachy. Má ještě někdo tento model? možná už se ani nevyrábí
Tak přidám pár zkušeností i já
Mám Rockway Adventure jeden z úplně těch prvních modelů a za mě spokojenost s ohledem na cenu.
Sice po těch letech se sem tam nějaký zip už odporoučel, nepromokavé vložky též. Ale myslím kvalita odpovídala ceně a tomu že to byl jeden z prvních modelů celoročního oblečení od Viktora. Teď už je jeho oblečení zas o kousek jinde a tím myslím k lepšímu.
Po těch zkušenostech co mám bych šel do něčeho bez vložek. Radši použiji nepromok a v zimě se prostě přiobléknu.
Rockway je podle mě prostě dobrý v poměru cena/užitná hodnota.
Samozřejmě že jsou i mnohem lepší hadry, ale ta cenovka je taky úplně někde jinde. A na to moje ježdění je to prostě luxus co nevyužiji.
TombaRider napsal:
Látka AFT znamená vzdušnější, lehčí? a k poměru ke Corduře 1000 je v tom rozdíl třeba v bezpečí? jako v nejhorším kevlarový džíny mám, nic vzdušnějšího asi nenajdem, ale i tak ať to luftuje
Koukal jsem na bundy HELD, a za cenu o něco vyšší než Modeka nabízí Corduru 500, místo 1000 u modeky. Možná méně prodyšné ale více bezpečné...?
Čoveče srovnání odolnosti Cordury 1000 a AFT asi nebude a řekl bych, že 1000 bude odolnější. Jinak dobrý článek o AFT je na webu TT: http://touratech-...ry-je.html
A hadry z Cordury AFT budou o mnoho vzdušnější, než kevlarový džíny.. Cordura AFT je taková síťovina, kterou normálně profoukneš ústy
ludeGSon: a to jsou kalhoty i bunda s vyndavatelnou membranou? To je ten goretex taková bomba, že když tam ty membrány máš, tak to opravdu nepromočí, ale zároveň zkrz to fouká? já si to pořád neumím moc představit Protože jinak to vypadá jako zatím naprosto bezkonkurenční nabídka. COrdura, super větrání, goretex a komplet jsem teď koukal na TT za 13-14 tisíc!
Miluju bublinky
.... například Goretex, chápu stejně ale je dle mého lepší řešení mít nepromokavou vrstvu na bundě, pak ti nenasaje kilo vody a druhý den je v lepším stavu co?
Miluju bublinky
TombaRider napsal:
Aha, ale to je asi spíš na vedra co, v zimě omrzneš v tom ATFku
...v Corduře AFT je pod +20 zima...potom to chce dát do oblečení Gore-Texové vložky...ty co mám já okolo +10 je potřeba dofouknout a potom se v tom dá být v pohodě do nuly...a za mrazu jsem na GSA nejel, pak jezdím na jiných a v jiném...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
HonzaGS-SV napsal:
Mno jinak ty gatě od Modeky nejsou všechny stejné. Některé mají např AFT-Corduru - extrémně vzdušné...
Ještě je taky dobré se podívat, jestli to oblečení je ušité z Cordury AFT nebo jestli je z něčeho levnějšího (= méně prodyšného) a někde to má vsazený 10cm panel z Cordury AFT. Takhle to totiž někteří výrobci dělají Celé to je obyčejná Cordura a vpředu dva proužky AFT a inzerují to jako Cordura + Cordura AFT ale srovnávat to s funkčností oblečení z AFT je fakt směšný.
Všechny ty materiály tady máme na předvádění - prodyšnost, vodoodpudivost, odpařování vodních par i při 100% vlhkosti vnějšího prostředí atd. Rádi předvedeme, můžete si zkusit jaká síla je potřeba na roztržení toho či onoho, všechny typy a kombinace goretexů, kevlarové látky, keramika...
Stačí se stavit a vyhradit si na to třeba hodinku.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Jinak pocitově je mít na sobě bundu z Cordury AFT je v chladu i horku to samé, jako jet ve spodním tílku. Prostě jako by člověk neměl na sobě nic. V horku super, do chladu bez vložky nebo převleku asi nejde. Companero má AFT uvnitř a trilaminátový převlek venku. Rukka má AFT venku a GTX vložku uvniř. Ale AFT bez jednoho nebo druhého je jen na ježdění 20C a víc.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TombaRider napsal:
Tedy než levnou a nefunkční membránu, je lešpí membránu neřešit, v zimě si vzít funkční prádlo a v létě bez toho větrat, a když chčije tak vzít pláštěnku. Right?
Tzn. vozit s sebou spousru veci...
Jde o to kdo jak jezdi - jestli po silnici tak se samozrejme staci nabalit a sednout si na motorku. Jestli v terenu tak to musim resit...
Timhle vsim sem si prosel a byl sem votravenej. Porad nejaky prevlikani. Na Companeru je pekny vsechno az na tu cenovku, ale po roce jezdeni bych nemenil.
Driv sem mel letni a zimni hadry - to by bylo v pohode kdyz jedu na dva dny po CR, ale kdyz sem vyrazil smer jih byl problem. Pres Alpy kolem nuly a dole 23... Porad prevlikat svlikat atd. A navic zbytecne sem si zaplacaval misto v kufrech... Kdyz sem si pak spocital kolik me ty hadry vlastne vysly tak sem si jen mohl dat par facek... Podotykam ze sem platce DPH to hraje taky velkou roli...
www.matejtresnak.com www.kinorama.cz