Taky jsem v Rumunsku zažil neděli a bylo to stejné jak píšeš..Kolony aut, veškeré zelené místa kolem cest okupované...a zbyl po nich jen bordel. Nechápu, že jim nevadí tam příště zase dělat piknik..
Upravil tomtom dne 13.04.2016 12:04
toli napsal:
67C -transalpina ze severu. a 7C transfagarašan z jihu.
jel jsem to jak píšeš, ale souhlasím s dalšími nározy, že je to v podstatě jedno, jsou to krásná místa a tím pádem je asi jedno, jak se to jede.. podle mě je podstatnější kdy tam jedeš.. byli jsme tam loni v srpnu, Transfagarasan nám neprozřetelně vyšel na neděli (těžko říct, zda byl nějaký svátek, nebo je tam ten stav v neděli normální) a to byl docela masakr.. kolony několika set aut z jedné i druhé strany, téměř nemožné u tunelu zaparkovat i s motorkou..
Jel jsem to vícekrát - ze všech stran a tahle kombinace mi vychází jako nejhezčí. Pokud je provoz moc se nesvezeš ale zase se můžeš kochat. Pokud není dobrý počasí tak je to uplně jedno.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
DavidTR - souhlas, také bych to odložil, sice nás kdysi na 67C zastavil sníh i v červenci (navíc na jižní straně), to tam ještě nebyl asfalt a bojovalo se po suti a skále, ale to není běžné, na 99% to v létě projedeš bez problémů, čím déle, tím lépe, my tam poslední roky jezdili klidně až na přelomu srpna a září, teplo jako u nás v létě a stálé počasí (nemusí být pravidlem).
S tím provozem nahoře na Fagaraši je to bohužel pravda, Rumuni Fagaraš konečně objevili, nahoře jsou desítky stánků... Ale předloni jsme tam vyjeli brzo ráno, to jsem jel expedičním Defenderem, jeli i kluci s paraglajdama, chtěli tehdy, ať udělám trasu pro offroad i létání a tak jsem vymyslel Fagaraš jako ideální pro slet. Spali jsme v tom hotelu pod vrcholem, ráno byli nahoře v 7 ráno a řeknu vám, krásnější Fagaraš jsem nezažil. Nikde ani noha, bylo namrzlo, ale už lezlo slunce, 100% ticho, ve kterém byly slyšet i kamínky, které spadly ze skály hodně daleko. Večer předtím jsem si půjčil od Drákula GS, na tandem jsem posadil kamaráda s padákem a vezl ho nahoru k tunelu, z jižní strany. To už bylo taky liduprázdno, ozývala se nádherná ozvěna a dal jsem si zatáčky nahoru a dolů 2x. Takže pokud si chcete Fagaraš užít, doporučuju přespat na něm nebo pod ním, být nahoře ráno, užít si tu nádheru a zrcadlovou hladinu jezera, v hospodě se můžete občerstvit a pak dorazí i stánkaři a můžete nakoupit suvenýry, klobásy, sýry... Když kouknete na můj kanál na YT, je tam video co stříhala Drákula a ten ranní Fagaraš, ale i snídaně nahoře na 67C, jsou tam myslím také.
Upravil Ivan dne 13.04.2016 12:22
Ivan napsal:
DavidTR - souhlas, také bych to odložil, sice nás kdysi na 67C zastavil sníh i v červenci (navíc na jižní straně), to tam ještě nebyl asfalt a bojovalo se po suti a skále, ale to není běžné, na 99% to v létě projedeš bez problémů, čím déle, tím lépe, my tam poslední roky jezdili klidně až na přelomu srpna a září, teplo jako u nás v létě a stálé počasí (nemusí být pravidlem).
S tím provozem nahoře na Fagaraši je to bohužel pravda, Rumuni Fagaraš konečně objevili, nahoře jsou desítky stánků... Ale předloni jsme tam vyjeli brzo ráno, to jsem jel expedičním Defenderem, jeli i kluci s paraglajdama, chtěli tehdy, ať udělám trasu pro offroad i létání a tak jsem vymyslel Fagaraš jako ideální pro slet. Spali jsme v tom hotelu pod vrcholem, ráno byli nahoře v 7 ráno a řeknu vám, krásnější Fagaraš jsem nezažil. Nikde ani noha, bylo namrzlo, ale už lezlo slunce, 100% ticho, ve kterém byly slyšet i kamínky, které spadly ze skály hodně daleko. Večer předtím jsem si půjčil od Drákula GS, na tandem jsem posadil kamaráda s padákem a vezl ho nahoru k tunelu, z jižní strany. To už bylo taky liduprázdno, ozývala se nádherná ozvěna a dal jsem si zatáčky nahoru a dolů 2x. Takže pokud si chcete Fagaraš užít, doporučuju přespat na něm nebo pod ním, být nahoře ráno, užít si tu nádheru a zrcadlovou hladinu jezera, v hospodě se můžete občerstvit a pak dorazí i stánkaři a můžete nakoupit suvenýry, klobásy, sýry... Když kouknete na můj kanál na YT, je tam video co stříhala Drákula a ten ranní Fagaraš, ale i snídaně nahoře na 67C, jsou tam myslím také.
tohle je dobrá rada, vzhledem k tomu jak jsme tam dopadli, tak mě též napadlo příště tam jet hodně brzy ráno.. a nebo ve všední dny..
Ivan: ten tip na ubytováni zní hodně dobře, to samé dostat se tam v čase, kdy si člověk může užit přírodu a nebude to tam jak na Karlově mostě :-)ještě jednou dekuji a urcite využiji - alespoň je tip na výlet s polovičkou
Tonda : je pravdou Tondo, že když vidím počasí v Albánii - příští týden 27C, tak mě to hodně dráždí, ale nakonec to také nechám až bude sezóna v plném proudu... Teď naženu plusové body na domácí půdě, projedu se směr Rakousko a blízké okolí a bude také dobře
BMW R1150 GS Adventure 2002
Transfagarašu mám rád od jihu, prvně pohled na hrad, pak ty mosty vpravo ve stoupání na přehradu a nemusíš se ohlížet, je to před očima :-) Za tunelem je pak to pořád a všemi focený místo "zatáčky pod lanovkou".
Transalpina je už od Sebes, pěkný lesy.. nicméně tam to mám rád právě od severu z "pionýráku" je to takový ihned hezký a ne jak jižní strana od Novaci s lyžařským střediskem.
a jeste jedna vec. kdyz ted ctu prispevky ohledne pocasi... my vyjizdime pristi tyden 14 a celkem me desi to pocasi.
existuji nekde nejake stranky, kde se da zjistit jestli ty cesty jsou prujezdne?
BMW R 1250 GS HP
Ex BMW R 1200 GS Rally DOHC
Vcera jsem se vratil z Rumunska.
Transalpina je prujezdna ze severu po mesto Obârşia Lotrului, pak je zavrena (byla tam cedule do konce tohoto mesice). Potkali jsme na jidle partu polaku s Jeepama a ty jeli i pres ten zakaz dal a ukazovali nam fotky, jak to tam vypada a zaveje tam jsou fakt slusny... cca 2m, takze si myslim, ze i zacatek cervna nebude prujezdnej.
I nas zastihla snehova vanice a teploty kolem nuly.
Transfagasa je zavrena, tam jsme ani nejeli.
BMW R 1250 GS HP
Ex BMW R 1200 GS Rally DOHC
Byli jsme tam v pondělí 23.5.2016, jeli jsme ze severu na jih dole panely přes cestu se značkami uzavírky. To nás ovšem nezastavilo, ale před vrcholem cesta pod sněhem. Částečně off road jsme se dostali až do toho údolí pod jižním hřebenem, dál opět silnice neprůjezdná, cca 1 m sněhu a tohle už se opravdu nikudy objet nedalo. V pátek 27.5.2016 prý v televizi hlásili, že už je cesta otevřená ...
Upravil invelt dne 10.06.2016 11:14
invelt - telefon: 257117222
,
, ,
invelt napsal:
Byli jsme tam v pondělí 23.5.2016, jeli jsme ze severu na jih dole panely přes cestu se značkami uzavírky. To nás ovšem nezastavilo, ale před vrcholem cesta pod sněhem. Částečně off road jsme se dostali až do toho údolí pod jižním hřebenem, dál opět silnice neprůjezdná, cca 1 m sněhu a tohle už se opravdu nikudy objet nedalo. V pátek 27.5.2016 prý v televizi hlásili, že už je cesta otevřená ...
Zrovna jsme se vrátili z Rumunska. Projeli jsme Transalpinu i Transfaragasan.
TransAlpina se mi zdála lepší pro ježdění - lepší asfalt, nulový provoz, žádný sníh, rychlejší zatáčky.
Transfaragasan se dá projet i když je tunel zavřený - jen se musí sundat kufry a motorku protlačit dveřmi
YouTube Video
jsou tam hezčí výhledy, ale celkově mne transalpina bavila víc.
pasim napsal:
Nechystá se teď někdo do Rumunska? My vyrážíme tuto neděli 31.7. Že bychom se tam někde potkali...
Pokud vam to pomuzem. Vyhni se hlavni z Oradea smerem na Brad (100km a jeli sme.to 3 hodiny)
moje fotky: https://plus.goog...6003/posts
Kam může kamzík, tam může GSo