bmwivo napsal:
Asi jsem nebyl úplně dobře pochopen, nebo jsem to blbě napsal, ale určitě nejsem pro odzbrojení slušných lidí, jen jsem chtěl poukázat na to, že pokud někdo vlastní zbraň, tak by s ní měl umět zacházet. Pokud jsem na tréninku a vedle mě si přijde zastřílet nějaký neznámý člověk, který si zaplatil střelnici, tak většinou nemá návyky a šermuje se zbraní na všechny strany, že raději odejdu.
Jinak bych nerad, abych byl špatně pochopen, tak se příště komentářů raději vyvaruji.
Myslím si, to ještě podotknu, že všichni víme jak obvodní lékař potvrzuje prohlídku k vydání zbrojního průkazu, většina to přejde jedním razítkem a psychologická stránka věci k tomuto je kde, je v prdeli. A že jsem tam nechal taky za ty leta slušné peníze, chodil jsem na prohlídky každých dva a půl roku na skupinu nošení zbraně k výkonu povolání tam kde má veřejnost přístup. Hlavně že když chodím na profesní lékařskou prohlídku nařízenou zaměstnavatelem, tak mě buzerujou, že mně nedají kladný posudek k výkonu povolání, protože neslyším na audiu určité tóny. Jasně, protože vedle mě na střelnici vystřelí nějaký **** aniž by zjistil zda mají všichni na uších chrániče sluchu.
Ale to už asi stačí.
Jo, asi jsi to fakt napsal tak, že se to dalo i špatně pochopit. Tuhle skupinu zbrojáku už jsem "vrátil", protože jsem si ujasnil, že už jí nebudu potřebovat a vadilo mě platit to výpalný dvojnásob než je nutné.
Mě naštvalo to nastínění nutnosti nějaké praxe, organizace aj. Já totiž oficiálně mám praxi 2 roky armáda a 4 roky darmocie. A možná sám víš, co se v těhle institucích naučíš.
Ta podobnost s autem je , navzdory různým jiným názorům, opravdu analogická. Získání ŘP a auta ještě z nikoho řidiče neudělalo. Získání ZP a palné zbraně také není zárukou vyspělého střelce.
A přeci bych to nepodmiňoval takžka ničím víc, než je v současnosti. Spíš méně.
Vidím to doma. Jedna dcerka je právě ve stádiu, kdy si myslí, že má auto zmáknuté a je mistrině světa. Modlím se za to, že prozření bude maximálně s pomačkaným plechem. U zbraní je průběh obdobný. Já jsem měl třeba tu výhodu, že jsem "prozřel" v ranně pubertálním věku a když jsem byl starší a zacházel s podstatně většími kalibry, tak už jsem moc dobře věděl, že optarnosti není nikdy dost (a stejně jsem na služebně střelil do bedny - ona ta kontrola zbraně má něco do sebe, i ta bedna s pískem). S autem jsem se poučil ve 13 letech a odnesl to blatník a nárazník Felicie.
Jsem toho názoru, že když dítě vyrůstá s pistolí a autem/motorkou tak nějak od plenek, to "poučení" nastane mnohem dříve a hlavně s prostředky, které velkou škodu více méně eliminují.
Mr GS napsal:
To je zase voda na mlýn fanoušků zbraní,co?
Akorát si nechcete připustit,že to bylo legálně drženou zbraní,takže to byl jeden z vás hošánci Měl by jses naučit číst - i v diskuzi
Všichni hrozní zabijácí a trénovaní střelci,nikomu z vás by se to stát nemohlo,ale kdo z nás neozbrojených má vědět,že zrovna vám už v palici nejeblo dávno a neuděláte něco podobnýho,co? Jsem přesvědčen, že vím, komu "v palici jeblo", i když nemá zbraň
Moc často neslýchám,že by si někdo zachránil život,vlastní legálně drženou zbraní..Protože málo čteš a taky není moc v zájmu státu o těhle případech infomovat.za to poměrně často slýchám,že někdo někoho zavraždil legálně drženou zbraní.To,že toho teď bylo víc naráz a zase se o tom bude ve všech pádech mluvit,neznamená,že je to něco vyjímečnýho.Děje se to běžně...viz.měšťák s Vysokého Mýta atd....Hele ty jantare, mícháš hrušky s jablkama. Ten měšťák měl zbroják tak nějak z povolání. Možná je to pro tebe novinkla, ale policajti i četnictvo mají flusbrok ze zákona
Kdyby jste to v pazourách neměli,tak by lítaly tak akorát fackynaprosto typický názor neznalé vovce. Pozvi mě na kukačku, až na tebe pár chlapů vytáhne obuchy a ty je budeš přítelsky pofackovávat. Slibuju , že se budu dívat a nevystřelím.Zbroják dneska dostane každej,kdo je na úrovni cvičenýho delfína a tak to taky vypadá.
Jebnout může každýmu,ale když má v kapse zbraň,aby si kompenzoval malý péro a ještě menší mozek,tak pak dělá velký průsery.
Ten závěr jsem ti zvýraznil a myslím, že nemá cenu napsat, jakými slovy bych tě počastoval. nerad bych dostal od Miloše ban.
Tak nějak jsem tě podezíral z toho, že nejsi ztracenej a stavíš se jen do nějaké pózy, asi jako Hicks, ale každou chvilku mě přesvědčuješ, že je to jinak.
Pokud to nechápeš, vysvětlím ti to pár slovy do PM.
Jenom pro úplnost: Ten měšťák z Vysokého Mýta už je doma a jestli bude stíhanej, tak to rozhodně nebude z vraždy, protože se bránil. Když to vířili v televizi, tak jaksi zapomněli říct že celá věc se odehrála cca 100 metrů od podniku který "bránili", že balistici určili podle vstřelu a výstřelu že střelba byla ze země směrem nahoru a že střelnou zbraň měl i ten zastřelenej. Takže asi tak.
To se mi ani nechce verit, protoze na NOVE rikali.........
Carpe diem
Gagarin - díky za info, o kterém se " nesmí" mluvit, protože měšťák vrah je mediálně zajímavější než nutná obrana a už vůbec ne, že vinu mohl nést i onen chudák. Případů, kdy legálně držená zbraň pomohla v nutné obraně zase tak málo není, ale je pravda, že se o nich nemluví. Další problém je s výkladem a aplikací nutné obrany v této leckdy banánové republice. Proti legálnímu držení zbraní nemám vůbec nic a ano jsem i já držitelem zbraní a ozbrojený jsem velmi často, vlastně stále
BMW R 1150 GS
Mně se líbí heslo jednoho prezidenta usa "Zbraň do každé rodiny". Nevím který to byl, ale to je fuk. Já zbraň nemám a stejně bych ji asi ani v tomhle případě nestačil použít, protože bez patřičného výcviku to je prostě nemožné. Kdo by čekal, že když jde v poledne v rušném městě do plné putyky na oběd, skončí s kulí v palici, že. A ten, kdo to čeká je paranoik a neměl by legálně vlastnit zbraň.
Když je hlad,je i husa dobrá.
To co se stalo v Uherském Brodě je tragédie.
Mě osobně nevadí, když má někdo zbrojní průkaz, ale byl bych pro, aby ti co ho mají, chodili na nějaká přezkoušení a psychotesty cca po dvou letech. Těch případů kdy někdo někoho zastřelil je poslední dobou docela dost. Jistě, když drží někdo zbraň, může si připadat silnější a sebevědomnější, ale právě i tohle může někdy udělat velkej průser.
Před nedávnem byl taky jeden případ v Přerově, kdy měšťák zastřelil člověka http://www.novink...adika.html s tím, že mířil na psa a kluka trefil přímo do hlavy. To se pak nedivte, že odpůrci zbraní začnou brojit.
Upravil LukyGs dne 25.02.2015 19:04
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
Kasak napsal:
Mně se líbí heslo jednoho prezidenta usa "Zbraň do každé rodiny". Nevím který to byl, ale to je fuk. Já zbraň nemám a stejně bych ji asi ani v tomhle případě nestačil použít, protože bez patřičného výcviku to je prostě nemožné. Kdo by čekal, že když jde v poledne v rušném městě do plné putyky na oběd, skončí s kulí v palici, že. A ten, kdo to čeká je paranoik a neměl by legálně vlastnit zbraň.
Pravdu díš... Zbraně se mi líbí (jednu vlastním), ale abych jí nosil na veřejnost, nebo nedej Bože musel použít proti člověku - to bych asi nedal.
Dost silný zážitek jsem měl na vojně:
"Holubovi" se zasekl sapík, namířil mi na břicho a vraví: "Súdruh slobodník, mi to nestrílá"!
Moc dobře mi v ten moment nebylo. Je to už "pár" let, ale stále mě mrazí, když si na to vzpomenu....
Upravil hobr dne 25.02.2015 19:07
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Kasak napsal:
naprostý souhlas. Nedovedu si představit situaci, že bude u sebe nosit zbraň každý, kdo se obává ... To by potom bylo v českých hospodách teprve veselo. Tě někdo potom po pár pivech odbachne, že jsi mu pomluvil KTM, nebo Androida
jozinzbazin napsal:
[quote] Nedovedu si představit situaci, že bude u sebe nosit zbraň každý, kdo se obává ... To by potom bylo v českých hospodách teprve veselo. Tě někdo potom po pár pivech odbachne, že jsi mu pomluvil KTM, nebo Androida
Nebo BMW!
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Kasak napsal:
naprostý souhlas. Nedovedu si představit situaci, že bude u sebe nosit zbraň každý, kdo se obává ... To by potom bylo v českých hospodách teprve veselo. Tě někdo potom po pár pivech odbachne, že jsi mu pomluvil KTM, nebo Androida
..Ale pokud jsi "požil", nesmíš u sebe zbraň mít..a platí samo i pro myslivce, čili jestli jdeš na škopek,nech kver doma v trezoru,jsi na honě, nechlastej!...řidiš auto nechlastej atd...je to o lidech
R1200GS mě fakt baví, je to vácheň
Podívejte se třeba na ty policajty, kteří tam vpadli a hned vycouvali aniž by svoji služební zbraň použili. Přitom tam nechali plnou hospodu lidí s ozbrojeným šílencem. Neměli náhodou nasadit život za záchranu jiných? Asi tomu nevěřili, že je něco takového u nás možné.
Když je hlad,je i husa dobrá.
Kasaku vím, že to nemyslíš zle a teď tu možná rozpoutám peklo, ale ta první hlídka postupovala přesně tak jak měla a to na 100%. Lidem se to nebude líbit, ale vývoj a průběh zákroku a činnosti PČR na místě byl naprosto v souladu s tím jak se má postupovat v dané situaci
BMW R 1150 GS
Mr GS napsal:
To je zase voda na mlýn fanoušků zbraní,co?
Akorát si nechcete připustit,že to bylo legálně drženou zbraní,takže to byl jeden z vás hošánci
Všichni hrozní zabijácí a trénovaní střelci,nikomu z vás by se to stát nemohlo,ale kdo z nás neozbrojených má vědět,že zrovna vám už v palici nejeblo dávno a neuděláte něco podobnýho,co?
Moc často neslýchám,že by si někdo zachránil život,vlastní legálně drženou zbraní...za to poměrně často slýchám,že někdo někoho zavraždil legálně drženou zbraní.To,že toho teď bylo víc naráz a zase se o tom bude ve všech pádech mluvit,neznamená,že je to něco vyjímečnýho.Děje se to běžně...viz.měšťák s Vysokého Mýta atd....
Kdyby jste to v pazourách neměli,tak by lítaly tak akorát facky.Zbroják dneska dostane každej,kdo je na úrovni cvičenýho delfína a tak to taky vypadá.
Jebnout může každýmu,ale když má v kapse zbraň,aby si kompenzoval malý péro a ještě menší mozek,tak pak dělá velký průsery.
Mně připadá, že mít možnost vlastnit zbraň je tím nejpřirozenějším lidským právem. Bylo to tak od nepaměti. Postupem času si ti mocnější ve společnosti uvědomili, že se ozbrojený tvorové špatně ovládají, a tak pod různými záminkami se toto právo osekávalo a určovalo, kdo může a kdo nesmí být ozbrojen.
Někomu hrábne v autě (Trpišovský) a auty se jezdí dál.
Mně se velmi líbil případ trutnovského dědy, jak po napadení vytáhl bouchačku, aby stále trvající útok dvou nepřizpůsobivých odvrátil. Jeden nepřežil, druhý skončil v nemocnici. A tak to má být. Kdyby děda zbraň neměl, možná by se zapalovaly svíčky i v Trutnově a dva sígři by běhali po chvíli na svobodě, protože by si mohli navzájem dosvědčit pohádku, že je děda napadl kvůli původu, a že se nožem jen bránili.
červenej Elf
MoonCZ napsal:
Kasaku vím, že to nemyslíš zle a teď tu možná rozpoutám peklo, ale ta první hlídka postupovala přesně tak jak měla a to na 100%. Lidem se to nebude líbit, ale vývoj a průběh zákroku a činnosti PČR na místě byl naprosto v souladu s tím jak se má postupovat v dané situaci
můžeš to trochu rozvést?
Nač stahovat kalhoty když brod je ještě daleko
Jarys jestli chceš tak můžeme po PM a vysvětlím vše co budu moc, ale všeobecně to mělo známky tzv. Aktivní střelec. Hlídka po příjezdu na místo vyhledala pachatele navázala ho na sebe a vznikla barikádová situace. V tomhle případě, kdy pachatel nemá kam postoupit a je tu riziko, že má rukojmí tak se vyčká na ZJ. Změna by byla, kdyby aktivně působil a dále zabíjel pak musí zakročit " za každou" cenu. Už jen to, že šli do amoku jen dva je spíš na pochvalu než na osočování. Jinak amok je celosvětový problém a má pro bezp. složky určitá pravidla a ty všechny dodrželi
BMW R 1150 GS
MoonCZ napsal:
Jarys jestli chceš tak můžeme po PM a vysvětlím vše co budu moc, ale všeobecně to mělo známky tzv. Aktivní střelec. Hlídka po příjezdu na místo vyhledala pachatele navázala ho na sebe a vznikla barikádová situace. V tomhle případě, kdy pachatel nemá kam postoupit a je tu riziko, že má rukojmí tak se vyčká na ZJ. Změna by byla, kdyby aktivně působil a dále zabíjel pak musí zakročit " za každou" cenu. Už jen to, že šli do amoku jen dva je spíš na pochvalu než na osočování. Jinak amok je celosvětový problém a má pro bezp. složky určitá pravidla a ty všechny dodrželi
Naprostej souhlas. Hlavně si vezmi, že ty prvotní informace většinou nejsou nic moc, takže oni sami netušili do čeho jdou - sice si mohli vzít neprůstřelky, vlezli tam, začal po nich střílet, ale v tu chvíli toho asi moc nevěděli - kolik je rukojmích, živí, mrtví, zranění, kolik je pašíků, čeho chce dosáhnout apod. A čistit např. celej barák ve dvou je nesmysl. Jednou jsem byl u podobnýho pána - napitej, psychicky nemocnej a dělal doma bordel. Rodinu se nám povedlo uklidit, ale s pánem jsme se bavili přes schody. Nakonec jsme ho přesvědčili, aby v klidu sešel k nám a co myslíte - nahoře na stole ležel nabitej kvér. Tyhle psychouši jsou vždycky průser a to jsme věděli o koho jde a do čeho jdeme. Blbý je, že se to může kdykoliv opakovat, protože hrábnout může každýmu a je jedno jestli má kvér drženej legálně nebo ne. A jak píšete, jako zbraň se dá použít cokoliv
Upravil MALI dne 26.02.2015 08:20