To servisak
Díky za tip a klobouk dolů jak rychle to umíš přehodit.
Já dneska koupím novou hadici a pokud bude tak opravnou sadu pro zadní třmen. Včera se zahrál opravdu skarede až se z něj kourilo.
Zkontroluji vůli na tycince brzdového válce a pak se uvidí.
Pořád se mi nezdá že by jednotka takhle odešla. Do poslední chvíle jela normálně a motorek byl KO to jsem našel po jeho demontáži. Je pravda že byly i zatuhle valecky které pohání hřídel motorku. Na bordel při montáži jsem dával bacha a i při obrábění závitu tam byly zátky a zaslepky.
Pájo, přešroubuj si zadní brzdovou hadici přímo na brzdový válec. Pak to zkus odvzdušnit - jestli bude pořád pedál "tvrdý" , tak hledej chybu v brzd.válci. Záležitost na pár minut a budeš hned vědět diagnózu. Stačí používat tu věc, co máš na krku
Upravil Tonda dne 11.08.2021 09:02
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Kdyz to predtim fungovalo. Ldda ze by tam nalil nejakou sracku brzdobku tak by se gumove casti mohly nafouknout. Ale ja šacuju blbe slozeny modul
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Dneska jsem namontoval novou zadní hadici a raději všechny gumičky do zadního třmenu.
Co způsobilo přehřátí zadní brzdy jsem nezjistil. Přikláním se k špatně založené osičce do brzdového válce zadní brzdy při montáži trubek, ale jistý si nejsem. Skládání včetně odvzdušnění šlo dneska v pohodě.
Motorku jsem hooodně opatrně projel a brzdy nehřejou a brzdí.
Modul nesvítil 40km, ale pak znovu. Zajel, jsem k Waltrovi na diagnostiku a ta píše, že problém je v modulu.
Při testu blbne druhá položka což má být kontrola čidla tlaku právě zadní brzdy. Nedrží hodnotu a padá na nulu.
Cestou domů kontrolka zase nesvítila, ale po zhruba 30km se rožla.
Každopádně modul bude muset znovu ven. Zítra zavolám cechimu a uvidím co mi řekne.
Pája
servisak napsal:
Kdyz to predtim fungovalo. Ldda ze by tam nalil nejakou sracku brzdobku tak by se gumove casti mohly nafouknout. Ale ja šacuju blbe slozeny modul
Brzdovku měním co 2 roky vždycky Castrol
Na výměnu ABS jsem si pořídil 1L, takže brzdovka to asi nebude.
Na ABS modulu jsem jen oddělil motorek a změřil že nevede a netočí se.
Rozhýbal jsem uhlíky a už frčel.
Při demontáži motorku vyskočil z kostky i unašeč který je na excentru motorku. Abych ho dostal zase do kostky, musel jsem rozhýbat válečky, které unašeč pohání. Nic vís jsem s modulem nedělal.
Pája
Tonda napsal:
Pájo, přešroubuj si zadní brzdovou hadici přímo na brzdový válec. Pak to zkus odvzdušnit - jestli bude pořád pedál "tvrdý" , tak hledej chybu v brzd.válci. Záležitost na pár minut a budeš hned vědět diagnózu. Stačí používat tu věc, co máš na krku
Všechno dneska fungovalo, ještě jsem i zatlačil na obložení a normálně šlo do třemenu zatlačit. Brzdovku to vracelo do nádobky.
Jestli byl před tím válec špatně složený nevím jistě, protože jsem ho při tom průseru s prasklou hadicí povolil a díval se jak je vlastně dole ta osička ve válci upevněná. Zjistil jsem, že jde vyndávat a jde do kužele.
Prachovka dole už má také něco za sebou,nedrží na osičce. Budu jí muset vyměnit.