Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Motorky BMW :: BMW R1200GS a R1200GS Adventure (vzducháč)
Strana 4 z 4:   1    2    3    4  

svítí kontrolka abs
paja1
Přidané 11.08.2021 06:31

Registrace: 02.02.09
To servisak
Díky za tip a klobouk dolů jak rychle to umíš přehodit.
Já dneska koupím novou hadici a pokud bude tak opravnou sadu pro zadní třmen. Včera se zahrál opravdu skarede až se z něj kourilo.
Zkontroluji vůli na tycince brzdového válce a pak se uvidí.

Pořád se mi nezdá že by jednotka takhle odešla. Do poslední chvíle jela normálně a motorek byl KO to jsem našel po jeho demontáži. Je pravda že byly i zatuhle valecky které pohání hřídel motorku. Na bordel při montáži jsem dával bacha a i při obrábění závitu tam byly zátky a zaslepky.

No uvidím.
Pája

Tonda
svítí kontrolka abs
Přidané 11.08.2021 09:00

Registrace: 16.02.07
Pájo, přešroubuj si zadní brzdovou hadici přímo na brzdový válec. Pak to zkus odvzdušnit - jestli bude pořád pedál "tvrdý" , tak hledej chybu v brzd.válci. Záležitost na pár minut a budeš hned vědět diagnózu. Stačí používat tu věc, co máš na krkuWinkWinkWink
Upravil Tonda dne 11.08.2021 09:02
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...

http://tonda1200.rajce.idnes.cz/Dilna/
servisak
svítí kontrolka abs
Přidané 11.08.2021 09:23

Registrace: 02.01.09
Kdyz to predtim fungovalo. Ldda ze by tam nalil nejakou sracku brzdobku tak by se gumove casti mohly nafouknout. Ale ja šacuju blbe slozeny modul
... servis a diagnostika BMW Motorrad

Diagnostika GS 911 wifi a Motoscan Ultimate

BMW R 1200 GS Adventure 90. Jahre

paja1
svítí kontrolka abs
Přidané 12.08.2021 20:32

Dneska jsem namontoval novou zadní hadici a raději všechny gumičky do zadního třmenu.

Co způsobilo přehřátí zadní brzdy jsem nezjistil. Přikláním se k špatně založené osičce do brzdového válce zadní brzdy při montáži trubek, ale jistý si nejsem. Skládání včetně odvzdušnění šlo dneska v pohodě.
Motorku jsem hooodně opatrně projel a brzdy nehřejou a brzdí.

Modul nesvítil 40km, ale pak znovu. Zajel, jsem k Waltrovi na diagnostiku a ta píše, že problém je v modulu.
Při testu blbne druhá položka což má být kontrola čidla tlaku právě zadní brzdy. Nedrží hodnotu a padá na nulu.
Cestou domů kontrolka zase nesvítila, ale po zhruba 30km se rožla.

Každopádně modul bude muset znovu ven. Zítra zavolám cechimu a uvidím co mi řekne.
Pája

paja1
svítí kontrolka abs
Přidané 12.08.2021 20:39

servisak napsal:
Kdyz to predtim fungovalo. Ldda ze by tam nalil nejakou sracku brzdobku tak by se gumove casti mohly nafouknout. Ale ja šacuju blbe slozeny modul

Brzdovku měním co 2 roky vždycky CastrolSmile
Na výměnu ABS jsem si pořídil 1L, takže brzdovka to asi nebude.
Na ABS modulu jsem jen oddělil motorek a změřil že nevede a netočí se.
Rozhýbal jsem uhlíky a už frčel.
Při demontáži motorku vyskočil z kostky i unašeč který je na excentru motorku. Abych ho dostal zase do kostky, musel jsem rozhýbat válečky, které unašeč pohání. Nic vís jsem s modulem nedělal.
Pája

paja1
svítí kontrolka abs
Přidané 12.08.2021 21:00

Tonda napsal:
Pájo, přešroubuj si zadní brzdovou hadici přímo na brzdový válec. Pak to zkus odvzdušnit - jestli bude pořád pedál "tvrdý" , tak hledej chybu v brzd.válci. Záležitost na pár minut a budeš hned vědět diagnózu. Stačí používat tu věc, co máš na krkuWinkWinkWink

Všechno dneska fungovalo, ještě jsem i zatlačil na obložení a normálně šlo do třemenu zatlačit. Brzdovku to vracelo do nádobky.

Jestli byl před tím válec špatně složený nevím jistě, protože jsem ho při tom průseru s prasklou hadicí povolil a díval se jak je vlastně dole ta osička ve válci upevněná. Zjistil jsem, že jde vyndávat a jde do kuželeGrin.
Prachovka dole už má také něco za sebou,nedrží na osičce. Budu jí muset vyměnit.

Každopádně Tondo díky moc za užitečné rady.
Pája

Strana 4 z 4:   1    2    3    4  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Motorky BMW :: BMW R1200GS a R1200GS Adventure (vzducháč) :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 91
Členové on-line: 1
equir

Registrováno: 8,729
Nejnovější člen: ilicz

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.22 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI