JurassBm napsal:
Ničemu jsem korunu nedal, normálně jsem se zeptal, kolik si účtujou dovozci pro sebe, korunu jste tu tomu dali až vy. Resp. někteří jedinci.
Ano, normálně ses zeptal a bylo Ti normálně odpovězeno, většina se shodla, že je marže nezajímá a že jim nevadí, když poptají motorku za 150-200 tisíc, jestli ji dovozce koupí za 120. A s tím souhlasím i já. Na to, že máš tady 13 příspěvků bys to tak měl brát a ne místní urážet a zmiňovat jejich "holé prdele"..
1. Čím víc příspevků zde ve fóru, tím větší odborník nebo tím větší patent na pravdu?
2. Jsi si opravdu jistý, že mi mi bylo normálně odpovězeno? Protože jestli jo, pak z mé strany bylo tedy nutně normálně reagováno.
Jinak já to, že zde lidem nevadí taková marže plně respektuji a jak zde několik lidí psalo, že je to zbytečné téma, tak mi naopak příjde velice užitečné, protože jaké dovozce chcete (což jste plně ukázali), takové je budete mít a to hold není pro každého.
PS: Ještě jedna důležitá věc, rozhodně jsem tím nechtěl žádného dovozce urazit, ani nějak a priori odsuzovat někoho řemeslo, jak to zde někteří diskutující takto podbarvili.
Upravil JurassBm dne 23.03.2015 12:42
JurassBm: Dle profilu máš 25 let. Nejvyšší čas dospět.
Pokud dovozce něco výhodně koupí, cenu dorovná do obvyklé cenové hladiny. Možná pustí něco málo dolů, pokud to chce rychle otočit. Je to business ne dobročinnost. Za větší komfort dáš víc peněz. Logisch, ne?
Jestli jsi bolavý na peníze, skoč do dodávky a zajeď si pro to sám. Taky jsem to tak udělal. Risk je zisk anebo taky ne.
cibus napsal:
JurassBm: Dle profilu máš 25 let. Nejvyšší čas dospět.
Pokud dovozce něco výhodně koupí, cenu dorovná do obvyklé cenové hladiny. Možná pustí něco málo dolů, pokud to chce rychle otočit. Je to business ne dobročinnost. Za větší komfort dáš víc peněz. Logisch, ne?
Jestli jsi bolavý na peníze, skoč do dodávky a zajeď si pro to sám. Taky jsem to tak udělal. Risk je zisk anebo taky ne.
Jiná cesta není.
Já myslím že už tu bylo všechno řečeno i z mé strany a protože nechci být nevrlý, nebudu ti ani říkat, aby jsi se naučil číst.
Upravil JurassBm dne 23.03.2015 12:53
JurassBm napsal:
Zdravím, chtěl bych si co nevidět pořídit R 1100 GS, koukám na mobile.de, umím anglicky, Němci taky většinou jo... ale přecejen kdyby byl někdo (Bob?), kdo papírování atd. zařídí za mě a navíc tyhle motorky zná, takže může provést osobní kontrolu, byl bych rači.
Nicméně nelíbilo by se mi, kdyby někdo na mobile.de sebral moto za 80000,- , uviděl že je v super stavu a mi ho pak prodal za 130000,-
Moje představa je tak max 15000,- pro dovozce; jinak bych si to fakt zařídil raději sám. Nejvíc by mi vyhovovalo, kdyby jasně uvedli, za kolik ji koupili a kolik si účtují pro sebe.
Má v tom někdo přehled?
Díky
Nevím, jestli to tady už někdo nenapsal, ale při vší úctě kolego, takhle blbě položenou otázku jem tady ještě neviděl... Co to zkusit třeba takto: Sháním zkušeného servisáka a nebo dovozce, který mi okoukne motku a když bude pro nás oba ok, tak ji doveze. V případě dovozu dám 15.000,- jinak platím cestu dle dohody. No, a je to...
Nebo se vyser na motorky z Reichu a hledej solidniho, soukromeho prodejce. Ja mel takhle 2x kliku. Cumel jsem do mobile.de jak husa do flasky a nakonec se naskytla fajnova koupe na domaci pude... Neni to hned, clovek si musi pockat, ale da se.
Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
JurassBM - napsal jsi "Jsi si opravdu jistý, že mi mi bylo normálně odpovězeno? Protože jestli jo, pak z mé strany bylo tedy nutně normálně reagováno.
Jinak já to, že zde lidem nevadí taková marže plně respektuji a jak zde několik lidí psalo, že je to zbytečné téma, tak mi naopak příjde velice užitečné, protože jaké dovozce chcete (což jste plně ukázali), takové je budete mít a to hold není pro každého."
- ano, jsem si jistý a Tvoje reakce jsou jen typu "A vám to fakt nevadí, že...?"
- respektování cizího názoru je chvályhodné, i já respektuji Tvůj (kromě "holých prdelí", ale promiň, "jaké dovozce chcete, takové budete mít" je s prominutím jen fráze. Já třeba chci dovozce, který mi dodá motorku na klíč, nejlepší a nejlevnější co se dá sehnat, nejlépe ještě se slevou a marži má takovou, aby mu stačila na suchý rohlík na den (přece nepojede na dovolenou za mé peníze, zloděj jeden). To je mimo realitu, tohle reguluje poptávka (tedy i my), nabídka (tj.dovozci, jejich počet a jejich podmínky, vycházející mj. z různých úvah a kalkulací, ale i počet motocyků na trhu a nastavená cenová hladina) a také konkurence. A každý dovozce chce prosperovat a snaží se o maximální zisk při maximální spokojenosti zákazníků, což mu zaručí dlouhodobé fungování. Musí se ovšem pohybovat v určitých limitech a jedním je např. nutnost obživy. Takže ano, máš určitou představu a pokud Ti ji někdo splní, v pořádku. Já mám na výběr dovozce jiné parametry - marže mne nezajímá, naopak, pokud 100% splní mé požadavky, přeji mu marži co největší, důležité pro mne jsou jiné věci a koncová cena motocyklu je jen jedou z nich.
Mimochodem, spousta lidí podniká v nejrůznějších oborech a je naprosto běžné, že odmítají zakázky, které vyhodnotí jako nezajímavé. Nejde jen o časové kapacity či příliš energie vydané na minimální "štěk", ale často je to cena požadovaná zákazníkem. Myslím, že právě ti úspěšní podnikatelé se vyznačují tím, že znají svou cenu. Pak jsou pochopitelně začínající podnikatelé nebo "garážoví kutilové", co tráví 12 hodin, 7 dnů v týdnu a 365 dnů v roce prací za minimální cenu.
Jinak Ti v principu rozumím - nechceš nejlevnější motorku, ale chceš, aby se maximum Tvé investice promítlo do stáří, stavu, minimálního nájezdu a výbavy motocyklu a co nejmenší část do vedlejších výdajů, což je i marže dodavatele.
Já bych se vůbec netrápil tím, kolik si "dovozce" účtuje. Nejedná se o nějakou nesehnatelnou raritu, takže by mě zajímaly 2 věci - v jakym je motorka stavu a kolik stojí.
Když to dovedu do absurdna - kdyby ji dovozce dostal grátis, to po něm chceš aby ti ji prodal za 15??? Každej dovozce prodává za tolik, za kolik je ta motorka "prodatelná" a neřeší, kolik je jeho momentální marže. Na některý trhne víc, na některý míň. Ale charitu dělat nebude. A ze zkušenosti přidávám, že dneska se např. z DE nevozej levný motorky, ale spíš pěkný motorky, který mají odpovídající cenu.
hej co furt resis? Proste je to o nabidce a poptavce! Chces tady moralizovat ze ma nekdo vysoky zisk a ty ho zaplatis? Jako kdyz nekdo prodava peknou motorku za pekny penize tak neresim jestli mu ji odkazal mrtvej strejda, nebo ji vyhral v kartach. Proste kupuju pro me peknou motorku za konkurance schopnou cenu. To je vse...
Jak uz ti tu psali, kdyz se ti to nelibi, tak koukni do inzerce a vyber si masinu primo od soukromeho majitele a ne od dovozce, ten marzi nebude mit zadnou a jeste te muze tesit jak moc na tom prodela...s tim jak ses tady uvedl snad ani necekej zadnou dalsi pomoc od lidi co sem vozi masiny
Jinak ano, je tu urcite spoustu pozeru co maji nastrojeny masiny a holy prd*le. Vadi ti to? Vis o nas neco ze to rikas?
jel jsem kolem koule www.jedemkolem.cz
Kdyz jsem mel vybrane moto sam, tak jsem si s Bobem domluvil cenu za km a vyslo to podle vzdalenosti. pak neco za prihlaseni a je to. Nic tezkyho a myslim, ze jsme byly oba spokojeny, pac kdyby ne, tak by jsme do toho nesli
Aktualne 1250 GSA HP