Měli jsme o prázdninách na týden možnost odzkoušet Interkom bluetooth SCS S-1 (cca 2500Kč). 10-12 hod výdrže bez problému (puštěná hlasová navigace, cca 5 hod.decentně muzika a průběžné klábosení s druhou motorkou). Celkem mile překvapil. Dokonce mikrofon v pohodě bral i když jsem jej zapomněl sklopit před hu...ústa. Párování bez problému (i po ztrátě signálu opětovné spojení OK). Pravda 500m dosah žádná sláva, ale nám stačilo. Novější verze by měla mít delší dosah, ale zatím jsem ji u nás neviděl. Tož to jen tak pro info...
...létám pomalu a nízko... (obvykle)
R 1200 GS 2007
R 1250 GS 2022
Mám 5 let Čínu. Cena byla 800,-Kč/helma. A funguje. Je rozumět tomu druhému, dosah slabší ale vždy používáno jen mezi 2 moto. Za tu cenu úplně v pohodě.
5.10.1842 www.bmwgs.cz
Vlak by měl jet jen takovou rychlostí, aby motýli mohli otevřenými okny volně létat dovnitř a ven
Já pořád nechápu co s těma interkoma vyvádíte. Léta jsem měl Interphone F4, rozbil se mi konektor k připojeni sluchatek (což byla jejich nemoc) a koupil jsem F4s. Letos jsem koupil Toura a opět bez problémů, všechno funguje o 100% rychleji než u F4 a jsem s tím velmi spokojený. Čínu jsem teda ještě něl, takže nemůžu soudit, ale taly si jí v nejblizší době nehodlám pořizovat. Co se vám na tom tak sere?
https://www.youtu...tla/videos
OFFROAD|GUIDE www.offroad-guide... https://www.faceb...403911829/
Pertla napsal:
Já pořád nechápu co s těma interkoma vyvádíte. Léta jsem měl Interphone F4, rozbil se mi konektor k připojeni sluchatek (což byla jejich nemoc)
No to je právě ono, že to je jejich nemoc. F5 bez rozdílu modelu ve velkém zatékaly, což je jejich nemoc. Když náhodou nezatekly, tak se vysralo něco jiného, což je jejich nemoc. Mám osobní zkušenost a znám dost lidí, kteří s ní neodjeli jedinou dovolenou včetně kámoše, kdy mu nová F5MC vydržela celé tři dny. On ten Interfone je takový Rosický mezi BT. Stojí hodně, ale nevíš jestli vydrží do večera. Stejně mu asi dám ještě šanci.
Rozumně zvolená čína a 7 let bez problémů. Mám to jako HF na telefon a navigaci a druhou jednotku má v helmě moje drahá.... Bez problémů na to, co od toho chci..
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
Mám prvú sezónu Interphone Tour, absolútne bez problémov. Má za sebou 3 týždňové tripy, počas ktorých som bol celý deň pripojený k navi aj ku tel., výpínal som až večer v kempe. Siesty deň mi hlasila 50 percent. Asi 5 dní z tých 3 tripov som chytil dážď jak sviňa a stále fungovala bez problémov. Keď som bol pripojený vo dvojičke, tak sa vybila asi po troch dňoch. Za mna palec hore. Čínu som ani nekukal, nemám dôvod.
BMW R 1200 GSA LC Triple Black
Se zenou mame SCS-1. Absolvovana jedna dovolena. Celkove je podle me interkom do terenu sakra nutnost. SCS jsem reklamoval (vadne sluchatko), vymena obratem. Funguje super (vydrz, zvuk, obsluha), spoji se i s jinymi znackami a vice jezdci. Co je slabsi je dosah (obzvlast kdyz mame ted se zenou hodne vykonove rozdilne stroje) , ale po navazeni signalu se rychle spoji zpet. Mit na to vetsi budget, kvůi dosahu bych poridíl neco lepsiho, jinak spokojenost.
KTM LC8 Adventure https://www.youtu...WjP3kIj_fw
Interkom SC-1 prodáváme nyní zhruba rok. Nejenže prodáváme ale taky používáme, nemám ho osobně, ale v naší skupině jak jezdíme vždy jeden nebo dva jedou.
Teď to bude sice působit jako reklama prodejce, ale je s nimi opravdu minimum problémů. Pokud si někdo neztratí nabíjecí kabel, ale už se dají koupit s tím delším konektorem normálně, používají je outdoorové mobily, řešili jsem na stovkách ks, jen asi dvě reklamace, jedno bylo sluchátko a druhou si teď ani nevzpomenu, ale řešíme výměnou.
Ale co je důležité, jezdíme ve skupině kde je většina různých Interphonu, jak Tour, ten mam já, nebo MC popřípadě XT. SC1 bych normálně srovnal s MC a XT nevidím tam žádný rozdíl při používaní, dokonce když se vzdálí XT a SC1 tak člověk s SC1 se odpojí později, a pak se rychleji zpět připojí. Co se týká výdrže, ta samozřejmě Tour se svou dvou a více denní výdrží je bezkonkurenční, ale SC1 se nikdy taky během jednoho dne nevybil, což o XT nebo MC nelze vždy říct. Takže kdo nechce/nemůže dát 6tis za Tour, tak s SC1 určitě chybu neudělá, to můžo po roce zkušeností s klidem říct. SC1
Oživím a optám se na nějakou ozkoušenou Čínu.
Už se mi úplně nechce podporovat Interphone s tím, že bez premiového audiokitu je prakticky nepoužitelný od 70km/h a už třetí (měl jsem F5MC a nyní Sport - light verze od Tour) interkom + audiokit celkem vždy za sedmičku s tím, že vydrží dva půl roku a pak v dešti chcípne a zjistím, že je vevnitř vyrezlý kupovat nechci...
Doporučte tedy prosím něco slušného ale už jiného... díky za tipy
Upravil HonzaGS-SV dne 08.07.2020 18:51
Já mám 3 roky Lexin LX-R6, ale z důvodu, že umí komunikovat jen mezi dvouma (ale připojených může být až šest) jsem zrovna dneska objednal novější Lexin LX-B4FM kterej už umí komunikovat až mezi čtyřma a co jsem zkoumal stránky Lexinu, tak tam mají i možnost nahrát nejnovější firmware, takže to asi úplně špatná čína nebude
BMW R 1100 GS
Ahoj Honzo, já mám výše zmíněný Lexin B4FM. Mám ho dva roky, najeto s ním mám přes 40tis.KM. Používám ho na helme Nexx X.D1. Mám gs1150 se štítem MRA Vario screen a mam197cm na výšku. Do 120kmh v pohodě použivam jak na hudbu, tak na komunikaci. Rychleji nejezdím. Baterka vydrží minimálně jeden celý den. Pokud jedu dálky, nabíjím každý večer, ale už nevím kolik procent zbývá, nikdy sem ho nevybil v rámci jednoho dne. Měl jsem předtím také LX R6 a tam byla baterka výrazně horší. Je to celkem můj třetí Lexin a další cca. 3-4kusy se pohybují v mém okolí a nemám zprávy, že by někdo řešil nějaké trable. Já osobně jsem dražší interkom nikdy neměl, takže nemám to srovnání, ale pro mě potřeby - telefonování, poslech hudby, případně komunikace s další jednotkou je naprosto v pohodě a nevím co by se muselo stát, abych dal za interkom 3-4x tolik. Ale jak říkám, nemám to osobní srovnání. Sem z Příbrami, nevím odkud si ty, kdyby sis to chtěl prohlidnout/vyzkoušet, tak se ozvi.
Díky, asi zkusím ten Lexin, vidím že se dá koupit na amazonu do 90 EUR... takže asi dobrá volba
Ještě bych doporučoval vzhledem ke zkušenostem (je tedy pravda, že vždy se jednalo o mnohahodinový déšť) preventivní impregnaci těla interkomu / případně konektorů nějakým nano přípravkem... nemá někdo zkušenosti?
Díky
Upravil HonzaGS-SV dne 09.07.2020 10:20