Pertla napsal:
Ivane kup jakoukoli tycku z Ebay od cinanu... cena 100kc... idelani je metrova.
Ani za nic, budu kupovat v číně a pak nadávat že si oni koupí nás? Výrobkům od nich se nevyhnu, ale když už, tak to koupím od seriozního českého prodejce a dám vydělat aspon jemu. Ale tyhle věci kupuju kvalitní a ověřené, bez ohledu na původ. Když bude kvalitní z číny, koupím ho, když z Německa, koupím německý.
Dnes první lety s koptérou. Zajel jsem k Markovi, má s tím zkušenost, stejně jsem byl ale nervozní. Udržet se ve vzduchu je sranda, přistával jsem tak, že jsem to zaparkoval ve výši hlavy, vzal do ruky a vypnul motory. Měl jsem blbě nastavené video, ale důležitější bude naučit se létat aby to bylo plynulé a točený objekt byl stále dobře zakomponovaný. Kromě dalších věcí... Ale je to úžasný.
Ivane , vidím že jsi detailista a potrpíš si na kvalitu. Nicméně Číńané se začínají prosazovat snad ve všech oborech a nakupují jejich výrobky i renomovaní obchodníci. Když tyto hochy a dívky potkávám na zahraničních dovolených , tak čumím na jejich chování , vybavení a platební schopnost. Je mi ale jasné , že to nepředstavuje obraz čínské populace .
Matěj - psal jsem seriozní, ne renomovaný. Ano, kupuje to v Číně. Ale dá mi doklad a dám to do firmy, takže cenový rozdíl není tak strašný. Ale hlavně jsem to psal proto, že já prostě chci podporovat dobré české prodejce, i když to třeba něco stojí. Chci jim dát vydělat a aspoň trochu pomoci prosperovat. Cena je pro mne důležitá, ale ne tak abych to objednával přímo v Číně. Ale to je OT.
Super, i když to není video někoho odsud, je to dobrá inspirace jak se dá zajímavě točit.
Asi už měknu, když jsme zrušili velikonoční Slovensko kvůli počasí...
spis bych rekl ze oboje ma svoje, kdyz nedostanes dobry material ke strihani tak uz s tim moc neudelas...ono neco natocit taky neni sranda, postupem casu a pri strihani materialu na to prichazim a rikam si ze jsem to natocil spatne...nebo je toho malo, malo detailu, malo tamtoho a to uz je pozde.
jel jsem kolem koule www.jedemkolem.cz
Souhlas s Vojtou. Jak jsem zalétával Phantoma, natočil jsem asi 20 minut. Přesně 10 sekund z toho trochu připomínalo smysluplný záběr. Ale zatím neumím ani létat, natož myslet na kompozici.
Myslím, že jsou 2 cesty - prostě točit a pak z toho něco sestříhat a nebo mít už předem nějakou představu a záběry dopředu promýšlet, pak je asi i míň materiálu ke stříhání. To jde asi nejlíp u hraného filmu a méně u dokumentu nebo reportáže z dovolené, ale do jisté míry to použít lze.
allroad - ten článek, resp. nadpis, je zavádějící, píše se tam o tisícovce nejprodávanějšího modelu s hmotností 1,3 kg, což je nejspíš DJI Phantom. A v nadpisu je zmíněna "tisícovka dronů bez povolení". Ale je i zmíněno, že povolení od ÚCL je třeba mít na dron nad 20 kg nebo i lehčí, pokud je používán ke komerčním účelům a to rozhodně všech tisíc majitelů nedělá. Takže zbývá dodržování pravidla o nelétání nad lidmi, domy nebo na letišti, což nedělá asi stejné procento pilotů jako motorkářů nebo řidičů aut jedoucích rychleji než je povolený limit.
Takže tak hrozné to nebude, drony jsou fenomém, se kterým můžete pořídit atraktivní záběry, jejich obsluha je relativně jednoduchá a není divu, že se rozmáhají. Ale uznávám, v té "jednoduchosti" je nebezpečí, lidi kašlou na předpisy, nečtou návody a on ten systém zase tak jednoduchý není, no a je tu potenciální riziko.
Matej Tresnak napsal:
CO se tyka nataceni tak nejlip to tmakli tyhle dva kluci:
Jo tak to nemá chybu, moc pěkně sestříhané. Ovšem to není záležitost těch dvou kluků, ale celého film. týmu . Kappadokie nikdy nezklame.
Tam je for v tom ze tam zadnej team nebyl. Tocili se sami + programovali drona. Ano, strih a voiceover udela hodne, ale tocili to jen oni...
www.matejtresnak.com www.kinorama.cz
Vzdycky kdyz se koukam na to jak "jezdi" animace po mape (treba motorka nebo se kresli ta cara kudy jedou), tak me napada asi sto zpusobu jak to udelat... Uz jste to nekdo zkousel? Mate nejaky tipy?
www.matejtresnak.com www.kinorama.cz
Dělal jsem to více způsoby ale nejjednodušší je freeware program Route Generator... vložíš snímek na pozadí, nastavíš tloušťku a barvu čáry... klikáš si z bodu A až do bodu B (různě) a dáš délku videa a generovat já to dělal ještě tak, že jsem vzal snímek mapy,
prolínačka
pak udělal snímek mapy s popiskem
z téhož snímku vycházející animace z Route Generator
z posledního snímku udělaná kopie
prolínačka
poslední snímek plus popisek...
výsledek - mapa, objeví se pozvolna popisek, rozjede se čára do cíle a v cíli se pozvolna objeví cílový popisek...
Upravil HonzaGS-SV dne 06.04.2015 20:17
Výrobce DJI představil nový model koptéry Phantom 3. Lepší ovládání kamery tlačítky na vysílačce, držák i na tablety, větší baterka / výdrž ve vzduchu, funkce Follow Me, kdy vás koptéra následuje a dokonce funkce "Objekt zájmu", kdy kliknete na displeji na objekt, třeba jedoucí motorku a kamera ji bude stále sledovat (nevím, jestli i koptéra následovat). Cena u nás a uvedení na náš trh zatím neznámá, předběžně ne výrazně vyšší než Phantom 2 Vision plus a tím pádem bychom se mohli dočkat brzkého snižování cen Phantomu 2...
tak to je paráda, chtěl jsem každým dnem objednat P2, tak to ještě chvilku počkám. Jen dodám, že trojka vyjde ve dvou verzích, levnější za 1000usd, full hd kamera 60fps, dražší za 1260usd s 4k kamerou. Takže ceny víceméně stejné jako za starší model, to už ten měsíc vydržím
Doplňky a díly na BMW GS:https://mojegs.cz Online ceník BMW dílů:https://mojegs.cz...h-dilu-bmw
welli - můžeš sem dát odkaz na zdroj informací? O dvou verzích jsem nečetl, jen o verzi co jsem psal, tj. s 4K videem (bohužel ale jen 30fps, 60fps má "jen" FullHD, takže spíš marketingová než prakticky použitelná věc). Má i větší baterku, lepší držák na telefon/table, lepší ovládání kamery ale také systém VPS (Visional Position System), který byl použit u dražšího modelu Inspire. Je to ta druhá "kamerka", resp. optické a ultrazvukové senzory umístěné zespodu a umožňuje to stabilitu a visení na místě v malé výšce (možná i rovném podkladu) a v místech bez signálu GPS, tedy v interiéru.
Ale mezi verzemi co píšeš, jei značný cenový rozdíl a obávám se, že ta levnější nebude mít minimálně ten VPS systém, možná bude "ošizen" i jinak, nechme se překvapit. Funkce Follow me snad bude zachována
Co je trochu mrzuté, četl jsem, že bude spolupracovat jen s několika málo vybranými telefony/tablety. Možná (ale fakt nevím) to souvisí s řídícími frekvencemi, Phantom 2 Vision plus "jede" na 5,8 GHz a obrazový signál na 2,4 GHz, takže se neruší. Phantomy bez kamer jedou na 2,4 GHz a pokud se chce použít GoPro a přenos obrazu, musí se použít převaděč atd. A Phantom 3 PRÝ taky jede na 2,4 GHz, tak mne zajímá jak to mají vyřešeno.
A ještě k ceně - 1000 USD neříká, kolik bude stát u nás. Připadá mi to jako ceny při představení nových smartphonů, někdy mám pcit, že jde o "velkoobchod bez DPH", protože ceny u nás jsou pak mnohem vyšší. A Phantom je nejprodávanější koptéra na světě a ze stáje DJI je jedinou kvadrokoptérou až Inspire za 90 tisíc, tak bych se ani nedivil, kdyby současný Phantom zůstal cca na stejné ceně (klesat bude tak jako tak) a P3 byl dražší. Ale to je jen spekulace.
Tady je video: https://www.youtube.com/v/RPnsIpv4VRg
Upravil Ivan dne 09.04.2015 09:32
Ivan:
k tomu přenosu, mělo by to běžet na 2.4ghz, jak ovládání, tak přenos obrazu, ale na stejném principu, jako má Inspire1, tj. lightbridge, takže by přenos obrazu měl probíhat v reálném čase, bez zpoždění, v hd kvalitě.
Ovladač má nově více ovl.prvků pro kameru.
K těm podporovaným telefonů, aktuálně jich je asi 10, ale testují další. Toho bych se nebál, i když s Note II aktuálně podporován nejsem, ale než to přijde k nám..
A rozdíly mezi professional a advenced verzí jsou údajně pouze v kameře a dodávané nabíječce 100W vs 57W, takže rychlejší vs pomalejší nabíjení.
Upravil welli dne 09.04.2015 10:46
Doplňky a díly na BMW GS:https://mojegs.cz Online ceník BMW dílů:https://mojegs.cz...h-dilu-bmw
welli - díky. Jesti je rozdíl jen v nabíječce a v tom, že dražší verze umí 4K 30fps a levnější "jen" FullHD 60fps, pak bych šel do levnější, 4K by mi nechybělo, zvlášť při tak malé frekvenci a silnější nabíječka se dá asi koupit za méně než cenový rozdíl obou verzí.
S telefony je to těžké, zrovna to řeším. U mého Phantomu v manuálu uvádějí jako minimum pouze Android 4. LG G2 funguje v pohodě, přenos téměř bez zpoždění, ale je na mne malý. Nexus 7 (2012, Android 5) odmítá aplikaci DJI stáhnout a 10" Asus (Android 4.2.2.) ji stáhne ale nespustí. Nakonec jsem včera koupil 8" Huawei (Android 4.2.2.), stažení a spuštění v pohodě, funkci za letu musím ověřit. Tak těžko říct...
Ivan: jen detail k těm cenám co si psal - ono to tak je. V USA nemají DPH, takže musíš brát tuto cenu přidat DPH + nějaké drobné clo. Dřív platilo, že co v USA v USD je to samé co v Evropě v EURech... akorát teď se to trochu hnulo né zrovna líbivým směrem :-/