V mém případě jde zatím jen o zkoušku. Chci si ponechat i silniční sadu kol a k tomu druhou sadu kol s 21" předním. Co jsem zatím najezdil na velkých endurech, který měly přední jednadvacítku z výroby, tak na silnici bych velkej rozdíl neviděl, ale mimo silnici je rozdíl takovej, že mi to nedá, abych tu změnu nevyzkoušel i na GSu. Samozřejmě o technické nezpůsobilosti není pochyb a kdyby došlo na lámání chleba, byl bych asi v průseru. Na druhou stranu je to jako s těma E-09. Všimne si někdo při kontrole takové změny v rozměru? Já myslím, že pokud není sám majitel stejné motorky, tak nemá šanci nic poznat.
TO IVAN: je jasny jak to myslis, nic se nedeje, je to kazdeho nazor. Za me muzu rici jen tohle:
HP2 je skvela motorka. to bez debat. jen je to brutalne drahy. to je jedna vec. Osobne povazuji 11GS za to nejlepsi co z fabriky vyjelo.(muj nazor) tuhle motorku proste zboznuju a chci ji az do duchodu. Motorek jsem mel nekolik, ale nikdy to nebylo takovy jako ted. Cim je clovek starsi, tim zaziva mene nadseni a radosti jako kdyz byl dite(viz vanoce atd...) Takovouhle radost jsem prave v tehle motorce nasel a kdyz na ni tyden nejedu tak se tesim jak kdybych mel jet na zrovna novej motorce. Navic me bavi vymyslet, upravovat, vyrabet a vylepsovat. proto kolo 21" a tim urcite nekoncim. Cim slozitejsi cil tim me to vic bavi. snad me trochu chapes kdyz si taky mel(jako jeden z prvnich tady) 11GS a tve zkusenosti mi pomohli pri vyberu prave tohoto modelu! Za to DIKY! To kolo me vyslo na 3tis Kc a to si myslim ze je par korun.
Milosch - STK kam jezdím mi vždy kontroluje správný rozměr kol, pokud uvidí pneu 90/90 R21, a v TP 110/80 R19, tak už budu mít oheň na střeše.. nehledě na to, že v případě pojistné události bych byl úplně v řiti..
Proto jsem si nechal přední 21" zapsat do TP a jsem v klídku ;-)
nForger napsal:
Milosch - STK kam jezdím mi vždy kontroluje správný rozměr kol, pokud uvidí pneu 90/90 R21, a v TP 110/80 R19, tak už budu mít oheň na střeše.. nehledě na to, že v případě pojistné události bych byl úplně v řiti..
Proto jsem si nechal přední 21" zapsat do TP a jsem v klídku ;-)
Pokud to jde, tak mi prosím poraď jakým způsobem. Je jasný, že pokud dojde k situaci, kterou popisuješ, tak je průser.
Upravil milosch dne 24.05.2011 13:33
Michal - souhlas s tím, že 1100GS je nejlepší, res. lepší než 1150 a 1200, myšleno kvalitou. Jsou lidi, kteří tvrdí, že dvouventily byly ještě kvalitnější a mohou mít pravdu, ale tam ještě nejsou na úrovni brzdy, podvozek atd.
Milosch - taky mi na STK vždy kontrolují rozměr pneumatik. A pojišťovny prý při vyšetřování tohle kontrolují a v případě nesouhlasu s TP neplatí.
Jinak o kvalitě 21" kola v terénu nepochybuji.
PS: nejsem žádný mravokárce, léta jsem jezdil s E-09:-):-)
Ahoj všichni, tak jsem se začal zabývat s tím, že bych trošku upravíl svého advíka 1150 více do terénu. Jak je to s výměnou předního kola za 21? Otázka je spíše směřována na Milana a Tomáše z TT kteří už to mají za sebou. Tak hlavně co to všechno obnáší a cena pod...Vím že se musí řešit ABS novým kroužkem ale taky jsem slyšel že to dělá problémy atd.. Tak co? dík za info
milan enduroskola napsal:
doporučuji si pořídit celé nové kolo, pak můžeš střídat 19 na silnici a 21 do terenu
osobne mi to tak vic vyhovuje,
pocitej tak s cenou do 15 tisic za komplet kolo, plus kotouče
No tak nějak jsem nad tím přemýšlel i když zase to vyjde levněji to předělat z originálu, to znamená jen koupit ráfek a přeplést. Jak to je s tím kroužkem ABS? Jezdíš s 21 tak aby fungovalo ABS nebo to máš tak že na 21 bez ABS kroužku protože do terénu to není třeba. Jak to je s tím přepletím dejme tomu na normál enduro ráfek s tím originál středem? Dík
Poprvé jsem z 19' vystříhal střed a koupil jen delší dráty a nechal znovu vyplést. Z původního kola tak použil střed, kotouče, ABS kroužek (který jsem upravil tak aby generoval na jedno otočení o 4 pulzy více), niply a zajišťovací šroubky. Tak to vyjde asi na necelých 10 tis Kč (nový 21' ráfek z PD-čka tak kolem 6 tis Kč, dráty 2 tis Kč a zbytek za vypletení a vycentrování). Velkou nevýhodou je, že vám zbude 19' ráfek, který je těžko prodejný a nemáte na výměnu 19' kolo pro ježdění po silnici, které je na tento povrch lepší.
Protože jsem před pár lety v Maroku ráfek bouchl tak, že nejde úplně zpět narovnat, mám teď k sestavení nové přední 21' kolo, kde jsem vše kupoval po jednotlivých částech (ráfek, střed, kotouče, ABS s větším počtem výstupků, kotouče se šrouby a pouzdry, dráty, niple,...) Pak je to ale o úplně jiné kalkulaci a orientační cena, uvedená Milanem, je úplně v relaci, či spíše je to nižší odhad. Záleží hodně na tom, zda některé části kupujete nové, nebo použité (třeba střed)
Proto cenově vychází nejrozumněji někde za dobrý peníze koupit kompletní přední 19' kolo třeba s bouchnutým ráfkem po lehčím karambolu (nesmějí být ale poškozené kotouče a střed!!!), dokoupit 21' ráfek k PD-čku, dráty a s použitím původních niplů nechat kolo vyplést. Samostatně pak řešit ABS kroužek. Pozor ale na to, že se musí niply po ujetí několika desítek km v terénu zkontrolovat a případně dotáhnout. Mě se mrchy povolovaly!
Pak je to do terénu úplně jiná motorka. To 21' kolo vpředu je fakt znát.
Upravil Paji dne 04.10.2011 20:03
Vyresilo mi to tu vec,ze jsem se rozhodl tam ty podlozky dat,zachovat blatnik a tim padem necham i puvodni uchyceni hadic,ktere prijdou vyment za pancerove.Takze jedina zmena bude,ze ty pancerovky budou proti puvodnim trochu delsi.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
vevis napsal:
Vyresilo mi to tu vec,ze jsem se rozhodl tam ty podlozky dat,zachovat blatnik a tim padem necham i puvodni uchyceni hadic,ktere prijdou vyment za pancerove.Takze jedina zmena bude,ze ty pancerovky budou proti puvodnim trochu delsi.
Ten chlapík z odkazu jezdí bez blatníku, ale jak jsme se bavili včera, to kolo by tam mělo jít i s blatníkem. Zkoušel jsem tam 21 z DRZ a taky se tam v pohodě vešla Tento týden budu mít asi komplet kolo i s novou TKC, tak ti dám vědět jak pásla.