BOSNA a HERCEGOVINA (8) -trasy a místa-seznam str.1
Přidané 03.05.2017 15:56
Pertla napsal:
Slavek-xxx napsal:
ludeGSon> ty ses ted v Bosne? Jak to tam vypada se snehem? Vyrazime za 10 dni a chtel bych dojet i na Velky Vitorog...
Loni jsem tam byl touhle dobou a po sněhu ani památky, v Mostaru skoro 35°C.
Loni byla trochu jiná situace. Letos je ta zima krapet delší.
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Přidané 03.05.2017 18:28
Tak po dnešní zkušenosti kdy mi tece kardan a zjistil jsem , že jediny autorizovaný BMW servis tomic nemá ani simerink a objednání je pět dni doporučuji nepodcenit přípravu a ND s sebou
Přidané 03.05.2017 21:01
Kluci, mohu ještě jeden dotaz na vás, co máte s Bosnou větší zkušenosti. Jak s penězi?? Oni mají nějaké marky? Dají se sehnat v ČR a nebo jak to řešite, vzít eura a tam do směnárny a nebo to tahat z bankomatu. Díky za vaše tipy.
Přidané 03.05.2017 21:14
Blazin> bosenské marky vymenis i u nás. Třeba ve směnárně v globusu. Ale stačí mít s sebou eura. Loni je brali bez problémů. Max ti sem tam vrátí ty jejich marky a ty pak utratis jinde
Přidané 04.05.2017 06:27
zutro napsal:
Blazin> bosenské marky vymenis i u nás. Třeba ve směnárně v globusu. Ale stačí mít s sebou eura. Loni je brali bez problémů. Max ti sem tam vrátí ty jejich marky a ty pak utratis jinde
Já volím bankomat, vyberu kolik potřebuju. Nejlepší kurz má UCB
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Přidané 19.05.2017 22:38
Tak, pred par hodinama jsem se vratil z Bosny. Veliky Vitorog nesel vyjet az nahoru, v 1700m byl snih na severni strane. Velikou Klekovacu jsme zdolali vcera, kdyz jsme si udelali cestu par metru snehem Jinak mam par tipu na super ubytovani, az bude chvilka, zkusim dat kontakty a souradnice. Jo a pokud pojedete podle knizky Bosenske sotolinky, tak vezte, ze neni SG3 jako SG3 Trasa pres Rore do Drvaru je pohoda, ktera se da jet kilo furt a trasa Klekovacu je pro velky nalozeny GSa dost masakr. Na druhou stranu ji projel s pomoci i kamarad na R80GS, kterymu letos bude sedesat a celou cestu sedel, protoze nemuze na kolena
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Přidané 19.05.2017 22:40
Jeste doplneni - kdo v Bosne nebyl, at tam jede. Priroda je uzasna.
Jinak na mem GSu se uz v Chorvatsku pokazilo gufero pravy vidlice, takze jsem radne nakrmenej tlumicovym olejem. A budu potrebovat sirsi stupacky, protoze z originalu me neuveritelne boli chodidla uz po par hodinach ve stupackach Pozdeji napisu srovnani pneu E-09, Sinko 805 a TKC80.
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Přidané 20.05.2017 07:00
Slávku, to jsou super info a děkuji za ně!!!! Jak budeš moct, tak napiš víc jak ubytko, tak i info o pneu je k nezaplacení(zadek E09 a předek E10). Za měsíc v tuto dobu už bych tam měl být a přesně jak ríkáš, jedu po "Pertlovo" bosenských šotolinkách, tak jsem zvědavej :-) malé GS Dakar je lehkej a snad to půjde i když s offem mám zkušnosti jen z lonských fr-it Alp P.S. Co ty pastevecký psi?? z těch mám respekt a snad nás tam nesežerou :-)
Upravil blazin dne 20.05.2017 07:01
Přidané 20.05.2017 08:19
blazin napsal:
Slávku, to jsou super info a děkuji za ně!!!! Jak budeš moct, tak napiš víc jak ubytko, tak i info o pneu je k nezaplacení(zadek E09 a předek E10). Za měsíc v tuto dobu už bych tam měl být a přesně jak ríkáš, jedu po "Pertlovo" bosenských šotolinkách, tak jsem zvědavej :-) malé GS Dakar je lehkej a snad to půjde i když s offem mám zkušnosti jen z lonských fr-it Alp P.S. Co ty pastevecký psi?? z těch mám respekt a snad nás tam nesežerou :-)
Ti řikám, že sežerou
Klídek a žádnou paniku. Jedeme v pátek
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží
https://www.faceb...52/?type=3
Popravde, berte ho jen jako nouzovku v pripade, ze bude opravdu spatny pocasi a nepujde dojet na Satorsko jezero (od motelu necela hodina cesty az nahoru k chate). Motel je 13 let zavrenej a podle toho taky vypada - neco jako dum hruzy. Bonbonek byl, kdyz majitel zapnul bojler na jednom z pokoju a odjel. My za chvili zjistili, ze v pojistkovy skrini hori kabely, ktery to proste nedavaly. Nicmene voda vecer tekla (rano uz ne), postele vypadaly pouzitelne (ale pro sichr jsem spal ve svym spacaku), fungovala elektrina a freeWiFi byla na benzine par kroku od motelu. Cena 10Eur/noc/osoba a pokud vas laka zazit neco strasidelnyho, jdete do toho :-) Teda krom vikendu, kdy se v prizemi udajne poradaji disco... Kontakt na majitele maji na benzince, jmenuje se Rade.
Dalsi noc jsme nasli toto krasne misto: https://www.googl...3681?hl=cs https://www.faceb...isitpecka/
Cena rovnez 10Eur/noc/osoba, ale prostredi bezvadny. Byvala skola po rekonstrukci, hostel se spolecenskou mistnosti, jednim zachodem a sprchou a kuchynkou. Spi se v podkrovi, je tam 16 cistych posteli. Spravce (Boro Maric, boro@greenways.ba, skype boro.maric) ma nejaky pivo a vino vzdy v lednici. Pozor, o vikendu miva akce a asi tam bude dost plno, protoze pronajima hostel cyklistum. On sam s kamaradama po Bosne vytvareji mapu cyklostezek a knizka Bosenske sotolinky ho velice zaujala.
Dalsi misto pridam pozdeji, protoze mi Boro zapomnel dat kontakt. Je to taky hostel, tentokrat v Martin Brodu. Cena opet obligatnich 10Eur/noc/osoba. Doplnim.
xxx
Posledni misto je uz v Chorvatsku, kdybyste jeli na nebo z narodniho parku Una. Je to kousek od Plitvickych jezer v obci Dreznik Grad, Apartmany Kristina. https://www.googl...4335?hl=cs https://www.googl...15.6744271
Cena ted v kvetnu byla 15Eur/noc/osoba bez snidane. Ctyrluzkovej pokoj, velka koupelna, cisty prostredi, prijemna majitelka. Pivo za 1 Euro (lahvove). Kdyby nemela volno, tak v te same ulici jsou dalsi 3 penziony. V sezone budou urcite plny, ale mimo sezonu se chytnete. Neznam ceny v nedalekym kempu Korana, ale pocitam, ze za chatku budou chtit neco podobnyho.
Jinak myslim Tonda psal, ze oni spali prvni noc v Rakousku v kempu Route 69. My jsme v nem vzali pokoje za 25 Eur/osoba/noc se snidani, ale nedoporucuju. Jednak netekla tepla voda, naproti byla do 2 do rana diskoteka, snidane nestala za moc a cistota taky nebyla uplne pul zdravi. Ale aspon jsme nasli peknou zkratku do Slovinska: https://www.googl...!3e0?hl=csex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Přidané 23.05.2017 08:51
Pár aktuálních info přijeli jsme v neděli: sněhu je podle mně obecně míň než loni ve stejném období ale i tak to ještě není holé - problém byl pořád na Vitorogu od východu - v lese nekonečná závěj nesvítí tam to vidím nejmíň na 14 dní ještě, od západu je údajně nová cesta tak zkusit tudy, Pločno jsme prorazily přes 4 závěje jako první my :-) tzn. letos už to bude snadné, jinak Šator, Blidinje obecně jezera tam už je parádní jaro, ostatní šotolinky už volné pusté a krásné - speciální výzva pro letošek kdo dokáže jako první vybagrovat nějaké velké GS na vrchol Brasiny (to nejvyšší nad mostarem) ja i s DR sem si namotával jazyk do předního kola nez sem se tam dostal :-D ale stojí to za to
Upravil milanek dne 23.05.2017 09:18
nejsem motorkar - ja motorky miluju :-)
Přidané 24.05.2017 11:04
Tak jak já se inspiroval tady dávám zase na oplátku jednu ne úplně profláklou šotolinku je to ta první etapa "zkratka":-) Odžaci/Rybari když se jede na blejašnicu a jsou 3 hodky navíc tak doporučuju- druhá část už známá ale krásná od konjice nahoru -ta první trasa vede jedním menším průsmykem a pokračuje po neskutečný náhorní planině podél a do kaňonu - doporučuju odbočkama najíždět až ke kraji výhledy jsou tam dechberoucí celý je to naprosto izolovaný od světa i na bosenský poměry :-) https://www.googl...041667!3e0nejsem motorkar - ja motorky miluju :-)