Airspeed - díky, už je vybráno a nejen to, auto jsem dnes přivezl domů. Ujel jem 50 km, je to komfortní kočár, kupodivu umí i zatáčet, žehlí díry, pohupuje se, prostě amerika. Jak jsem tak seděl v kapitánském křesle, motor si jen tak vzdáleně vrněl, uvnitř se dá komunikovat nezvýšeným hlasem, připomnělo mi to MB W126, populárního Číňana, kterého jsem měl a shodou okolností prodal členovi tohoto fóra.
Převodovka řadí sametově, jede se s tím jako s osobákem, samozřejmě spousta věcí je poplatná době a místu vzniku. Komfortně cestovat se s tím ale dá určitě, už si představuji stylovou muziku a kávu v dřevěném kaslíku.
Musím koupit novou baterku, pneu jsou zánovní, teď mi volal kamarád a zkušený instalatér LPG, to chci stihnout ještě letos + nástřik spodku. No a ještě pár exteriérových detailů, vyčistit interiér a začít s jeho renovací.
Doufám, že auto bude dobře sloužit, odboríci se shodují, že není důvod aby ne, protože s usednutím za kormidlo se ocitáte v jiném světě, atmosféra je úžasná.
Výkonově to není žádný dravec a až se provede vestavba, ještě se to zhorší. Ale je cítit, že motor se nijak nenamáhá a kdyby náhodou, á obrovské rezervy pro zvýšení výkonu. Ale když v tom sedíte, ani nemyslíte na nějaké závodění, je to skutečná relaxace a běžnými rychlostmi to jede v pohodě.
Ivan přiložený následující obrázek:
To ti Drakulka urobila takú dobrú cenu na poistku, ja platim obdobnu poistku iba na BMW R-850. Gratulujem k autaku z vonku je nádherne + tie sexi kolečka mu sedia ako riť na šerbel. Nech vam robi iba radosť a veľa prijemných zážitkov v ňom aj z Drakulikom!
Upravil JRM66 dne 15.10.2015 23:46
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
JRM66 - ano, Drákula může za tu pojistku. Kola jsou také po renovaci a sluší jim to. K auto dostaneme ještě boční nášlapy po celé délce auta včetně kolem blatníků, na jednu stranu praktické a mně se líbí, na druhou prý snižují světlou výšku a kola jsou v blatnících více utopená, tak zatím nevím. Drákule se to moc nelíbí, mně spíš ano, uvidíme, jestli e použijeme.
Ivane, jestli to neni tajny, na kolik takova Amerika vyjde v porovnani s Evropskymi "obytnaky" ? Je to opravdu houpavej korab uz od pohledu
I pád na hubu je pohyb kupředu
Pěkný auto! Zrovna sem chtěl psat že ještě štěstí,že nemá ty votřesný kolotočářský prahy a lemy blatníků:-) Ať dělá radost.
Jen mě připadá,že venkovní rozměry se nebudou moc lišit od třeba Ducata maxi a interiér zase velikostně jako v transportéru,což je bída.