Takže:
Bud si nejsi schopen pro své jednání zjistit podklady a pak tě tady každý ,,Jarda" ubije argumenty.
A nebo Hex lže že mají být ceny stejné.
Jenže ony opravdu všude stejné jsou _KROMĚ NÁS A NĚMECKA.
Takže možná bude problém že jediný kdo tu cenu nedodržuje jste vy. Ale nahoru.
Samozřejmě jsem psal poptávku já. Zdeněk Balnar. Myslel jsem že když to tady probíráme- a i tě zde vyzvu k vyjádření za kolik budou dvě, tě napadne že když někdo poptává zase dvě budu to já. Zvláště když to jde tak na dračku.
Nechci tě jen kritizovat, rozhodně ti patří dík za to že se gs 911 dá zde koupit a věřím že je spousta lidí co oželí pár tisícovek za pohodlí nákupu a profesionální pomoc při potížích. Ale ten postoj obhajoby vašich cen, je k zamyšlení, i kdyby jsi na ceny neměl jakýkoli vliv.
Argumenty hovoří jasně proti vám.
díky Tome za dlouhou odpověď, i když na poslední otázku, v čem jste teda lepší než okolní TT jsem ji nezaregistroval.
Potvrdily se má slova, že výrobce svému distributorovi pomohl s prodejem a "splněním limitu" (konkrétně 20ks pro vás) za výhodnějších podmínek. To, proč má TTAG cenu 549 EURo, jsi už jednou vysvětlil výše, viz software a licence a ...
TTSK ji má za 576,45 (15 276Kč) a TTČR 16 608,- toť vše, zákazník se rozhodne, kde a proč koupí.
Je to tvůj business. Děláš jej, jak nejlépe umíš. Držím vám palce
3X: ne, my jsme brali jen 4 kusy ale ten distributor potřeboval alespoň něco a i tohle mu pomohlo, současně s námi si bral další prodejce Touratechu tuším tři, takže jsme mu pomohli celkem se sedmi z těch 25. To bylo v době, kdy Touratech ani neuvažoval o tom, že to bude prodávat, proto jsme se snažili aby to zařadili a jeden z těch nakoupených nakonec taky Touratech v německu testoval a na základě toho se rozhodl to prodávat.
Cenu na webu nastavuje TTAG nikoliv my. Marián Krolák má ceny zvýšené o 5% na dopravu (bude to měnit na 7%), jenže oni mají EUR, takže neřeší změny kurzu. My můžeme nechat přepočítat celý ceník 4x ročně, takže musíme nastavit koeficient na 3 měsíce a radši tam dáme cenu o 4-5% navýšenou a dáváme slevu než riskovat, že tam bude viset nesmyslná cena několik měsíců, pokud EUR stoupne na 29Kč apod.
Náš nejbližší termín, kdy můžeme plošně nechat změnit ceny v celém katalogu bude po ukončení změn, někdy začátkem března. Touratech tam teď nahrává nové věci a jednotlivé verze měnit nebude.
Proto jsem taky psal, že to budeme prodávat za 9900 a ne za 10500 včetně dopravy k zákazníkovi. Marián má tu cenu počítanou u zákazníka doma o 40Kč levnější ale to je počítáno s DPH 19% (+150 na poštovné a balné) a u nás je 20%, takže v ceně bez DPH to vychází 8310 u nich a 8250 u nás vč. PPL zásilky.
To je ale jedno, nic to nemění na tom, že ceny v různých zemích jsou různé a opravdu jsem to naposledy prohlížel někdy v listopadu a před koncem roku jsem měl jen informaci, že všude v Evropě mají být ceny stejné. Vyjádření S. Thiela z HexCode ještě nemám - ptal jsem se, proč se někde musí prodávat verze s licencí a někde podstatně levnější verze bez SW licence, to jsem nepochopil.
Jinak ve všech zemích by TT měl poskytovat stejné služby. Jestli to dělají nebo nedělají, to nemůžu posoudit.
Waltr: ne, nevěděl jsem že to jseš ty. Přišlo mi celkem více než pět poptávek, nevěděl jsem, kdo jseš ty, z nicku jsem to nepoznal. Tím pádem víš, že jsem neznal ceny Touratechu až do okamžiku, kdy je zveřejnili a nic s cenama jsem nedomlouval, to bylo čistě mezi nimi a výrobcem. Co se týká cen, tak všechno co vidíš na stránce touratech.com/cokoliv NENÍ NÁŠ web a ty ceny neřídíme my. Pro každou zemi se to stanovuje jinak, to už jsem popsal. Někde mají ceny zvýšené o dopravné rovnou (třeba u nás a na SK), jinde sestavíš objednávku a systém k tomu přihodí dopravné a balné pro tu kterou zemi - například 20EUR paušál k položce.
Jestli ti jde o to, proč jsou na webu ceny aktuálně o asi 4% vyšší jsem popsal a mohl jsem napsat, že v době, kdy byl kurz 29.50, tak jsme taky nemohli nic dělat. Kurz máme nastavený na 27.00 a dopravné přibližně 5%.
Upravil TomasTT dne 04.02.2010 18:25
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
.......no tak ja by som v tomto vlakne skorej uvital Vaše postrehy pri praci s touto diagnostikou ,postrehy tipy ,triky proste technicke skusenosti ,ako žabo myšie vojny ktoje aky dobry ,zly obchodnik a kde to kupim lacnejšie a pod.......
Myslím že ty diagnostiku máš, ne? Tak hod do placu co a jak. My ji nemáme jen jsme řešili jak k ní nejsnáze. A to zase myslím může zajímat další.
Podle mě to není proti základní myšlence fora.
Ona i ušetřená 5 tisícikoruna je pomoc.
Je pravda že ani mě tyto debaty vůbec nebaví. Spolkl jsem jedovatou hlášku při Tomově ,,Professional: kód 030-0095 za 16608Kč s DPH.Myslím si, že cena je takhle OK."
Tom měl spolknout naše hlášky,, mám to za....
A byl klid.
Pojdme od toho.
Tak porad, kde se dá něco k diagnostice pochytit. Toma nedoporučuj, ten by mě tou diagnostikou probodl
Jo otázečka, není konektor stejný jako u vozů BMW? Tam je myslím 20 kolík.
Waltr:......aky mam konektor v aute som nepozeral,ale určite ti diagnostika na auto GS 911 nepofrči....
...čo sa tyka cien ja myslim že tych odkazov je tu dost a každy si ma možnost vybrat.....technicka podpora a sowtver je na nete a na moje dotazy v irsku reagovali promnte........ak by v čase ked som diagnostiku a niekto ju ponukal zo slovenskym alebo českym manualom, zvažoval by som tento nakup aj za vyššiu cenu...ja som tuto možnost vyberu nemal ale vdaka ludom ktory mi pomohli pri nakupe som dostal aj technicku podporu v rodnom jazyku.......
........po upgrade softweru diagnostika funguje aj na nove modely moto kde mi predtym naskakovala hlaška unknow model
....pribudli aj nove funkcie a kedže je zima a neservisujem a do studenej garaže sa mi nechce,tak sa tešim na konzultacie s niekym kdo si bude tiež servisovat a trochu sa tym zaoberat
No věřím že pokecám.
Zrovna na GS 800 od přítelkyně svítí servis. Slaba baterka- a po nabití to zůstalo. Tak předpokládám , že bude třeba jen smazat hlášení.
Nemyslel jsem že bude fungovat na auto jen mě zajímal kabel.
Př: Já jedu kolem světa, a přítelkyni vyskočí servis. Kabel jak jsem pochopil jde jen přes krabičku kde je ten jejich konektor. Ale tu mám já a jsem u Bagdádu.
Ne vážně, jen mě zajímala kompatabilita konektoru.
No ano, a ted si představ že to co jsi vyfotil že je s kabelem USB jeden díl.
Jako je to u např. obd kabelu u aut.
Prostě kdyby tam neby blu tak to mohli udělat jako jeden díl.
Nechtěli to dělat jako dva jednotlivě nezávislé prvky- skopčíš soft a máš dva.
Proto přes krabičku Blu jde usb kabel.
No a kdyby byl auto konektor stejný, můžeš ho používat solo.
No ale jak koukám na foto to nevypadá na 20 dřík.
Upravil Waltr dne 05.02.2010 12:55
.....pc s diagnostikou cez BT nespojiš funguje len cez USB......BT je len na pripojenie k telefonu alebo PDA ale to je len nudzova diagnostkika,načitanie vymazanie chyb,v real time odkontroluješ akorat polohy spinačov zapalovania spojky,stojanu a napatie baterie tot asi vše s telefonom a pda
Hmm to se to tu rozjelo. Tak si přisolím o existenci GS911 jsem věděl od ledna roku 2008, první kdo mi ji ukázal byl člověk co mi prodával advíka. Nepotřeboval k tomu žádnou reklamu ani katalogy. Prostě v době internetu je to jen o schopnosti jednotlivce prokousat se tou záplavou informací a najít to co hledá. Mimochodem HW se od té doby nezěmil ale cena v USD vylezla o 30-40%.
Ono je to celé jinak platí tyto pravidla:
1) Nejsi manuálně zručný - najmi si zručného a zaplať
2) Neumíš jazyky - najmi si někoho kdo umí a zaplať
3) Neumíš navrhnout a zpracovat dokumentaci k to mu co chceš - najmi si někoho kdo to umí a zaplať
4) Umíš vše výše uvedené ale nemáš čas , najmi někoho kdo má čas a zaplať
Umíš vše výše uvedené ušetříš hromadu peněz. Platí to beze zbytku u všech lidských činností. TT nedělá nic jiného než vodoinstalatér, plynař, zedník nebo elektrikář. Poskytuje služby lidem, kteří si ty věci neumí udělat, vyrobit, vymyslet nebo nechat vyrobit. Tak, jak je levnější koupit kabel a vypínač a rozvod světla v garáži si udělat sám ve volném čase, tak je levnější koupit plech a uříznout si placku pro stojánek pro motorku. Volba je na každém.
U TT je hromada věcí, které nikdy nekoupím páč jsou to banality z mého hlediska za nesmyslné peníze. Dodávají ale i věci, které bych nikdy nědělal protože to je nesmysl a nikdy se to pro jeden kus nevyplatí a koupím je vždy u nich.
Typický případ první skupiny je šucplech na cetrál. Typický případ druhé skupiny jsou držáky navigací.
Dodávají ale obojí, protože je hromada lidí co to neumí nebo nemají čas to řešit. Ti co to neumí jsou na tom hůř (zpravidla) protož ti co nemají čas mají většinou peníze (čas tráví v práci kde vydělávají).
Tak neřešte cenu kdo se nedomluví koupí v čechách a zaplatí. Kdo se domluví koupí jinde a ušetří. Co je na tom divného?
Když vezmu, že u auta mi základní diagnostiku udělá kábel za 20USD s oficiálním demem software pro servisy. (vyčetní závad a vymazání chy tak i 400USD je dost. Bude to platit jen do doby, kdy se CAN busy rozšíří tak jako dříve OBD. Pak to zase bude kábel za 20USD.
Pravda pak je ještě skupina co kupuje TT pro image, ale to je jiná diskuse mimo racionální argumenty. Ti byli jsou a budou. Jsou prostě lidi co zmrznou v triku D&G než by si vzali noname vaťák. Těm není pomoci ale ti si také většinou nestěžují páč jsou sice zmrzlí ale šťastní.
Upravil vlada-adv dne 05.02.2010 14:33
Myslím že budu mluvit i za X že v principu souhlasíme. Celé to vzniklo z kňukání Toma že....atd. My mu jeho cenu nekomentovali, neměl naši. Chtěl jsem jiným ukázat možnosti. Potom ještě přichází na řadu proč to je v českém tt jiné než v zahraničím....ale to jsme zase zpátky.
Fakt už řešmě jen 911
Mimochodem dnes jsem se stal poněkolikáte ,,objetí" české obchodní dovednosti- a ze zdejšího fora.
Ted prostě nemám sílu, ale brzy se podělím o zážitky s českým charakterem
-lidí ze zdejšího fora.
Je mi z toh na bl...í , no už zase zasírám.
Jinak mimochodem, když vidím tu diagnostickou zásuvku tak mám nepříjemný pocit, že ta diagnostika nemá s CAN busem nic společného a bude to klasika dle ISO9141-2 a ISO14230-4. t.j. k-line z jednotlivých řídících jednotek, je tam příliš mnoho pinů.
Druhá věc je, že patlat se v tom nemá smysl. Za dva dny se to nedá naprogramovat a cena pro-blu verze odpovídá tak dvěma dnům programování max.
.....aktivnych je 5 pinov ....tak neviem či to stači na to aby to bol len kabel...a nahraval som okrem softweru do PC aj priamo softwer do tej krabičky resp jeho upgrade .....ak by to mal byt len kabel maskovany s karabičkou s BT vysielačkou tak by to bol jeden z najdrakšich kablou ake som kedy kupil........ale vzhladom k cene v servise sa mi už myslim aj pomaly investicia servisovanim a pri zavade ktoru som mal sam si diagnostikoval a opravil aj vratila ,nevravial že sa nemusim nikde trepat a doprosovat v servisoch ktory mam najbližšie až v PL
No to je to na co narážím. Tyhle kabely se po e-shopech válí hromady. Právě když jsem videl pro BMW tak mě napadlo že bude totožný s moto. Jen množstvím funkčních kontaktů (těch 5) to bude jiné. No a samozřejmě soft. Podle mě jsi do krabičky nahrával upgrade pro blut.
Ale to je fuk. Určitě by to šlo, ale já jsem v otázce elektroniky těžký amatér.
Navíc si myslím že zrovna tohle je věc která se opravdu vyplatí bez zbytečných komplikací.
Nicméně doufám že to budu potřebovat jen pro udržbu
[quote]WALTR napsal(a):
Myslím že budu mluvit i za X že v principu souhlasíme. Celé to vzniklo z kňukání Toma že....atd. My mu jeho cenu nekomentovali, neměl naši. Chtěl jsem jiným ukázat možnosti. Potom ještě přichází na řadu proč to je v českém tt jiné než v zahraničím....ale to jsme zase zpátky.
Fakt už řešmě jen 911
Mimochodem dnes jsem se stal poněkolikáte ,,objetí" české obchodní dovednosti- a ze zdejšího fora.
Ted prostě nemám sílu, ale brzy se podělím o zážitky s českým charakterem
-lidí ze zdejšího fora.
Je mi z toh na bl...í , no už zase zasírám.
[/quote
Čau Zdeňku, když se dostaneš do tohoto stavu a chce se odreagovat na tomto foru zabrusli na cestování tam je pohoda/myslímto upřímě/ čau Jarda