A o tom to je.... To že je niekdo motorkár je super a že ešte aj priaznivec enduro je bomba ale že sa ešte niekomu chce "srať " s doplnkami pre moto je predsa fajn ... Že tam mám reklamu na Paolo - si nikto ani nevšimol a tiež predávajú dajké kufre.... Načo toľko ......! Veď si každý môže na svoju moto zavesiť reklamu akú chce ,nie?
Cesta je cieľ ...
Emilio: Díky za omluvu,jsi velkorysej!Takže se s tebou rád setkám a dám něco dobrého!...
Nápodobně Doufám, že mi konečně letos vyjde zajet alespoň na nějakou akci pořádanou tímhle společenstvím
Vloni mi do toho bohužel vždycky něco příšlo
----- Ať se práší za kočárem !!! :-) -----
Ptal ses co na to, tak jsem napsal co já na to.
Beru to stejně jako nalepit si na Dněpra logo BMW.
Jde spíš o to, že ty kufry někdo uvidí, kdo o tom ví prdlajs, zapamatuje si tu značku a pak se bude divit, že takové v nabídce ten výrobce nemá, že mají jinou konstrukci atd. Ne každý řeší jen nejnižší cenu. Obvykle pak nerozhoduje, jestli kufr stojí 3.5 nebo 5 tisíc ale je to to samé, jako kdyby na kufru Begr byla nálepka co já vím Alukufry. Asi by to taky nebylo úplně normální. Voz si tam co chceš ale když se ptáš na názor, tak uslyšíš různé. Protože ti to je stejně jedno, tak nechápu, proč se na to vůbec ptáš. Mimochodem Paolo nedělá hliníkové kufry.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
tož to bude někdo tadyk od nás...
5.10.1842 www.bmwgs.cz
Vlak by měl jet jen takovou rychlostí, aby motýli mohli otevřenými okny volně létat dovnitř a ven
zdar, to je moje gs! mas nejake autorske prava na zverejneni fotek? mam tam nezvykle cistou spz
podle datumu je to uz rok 2007, z hlavy tezko rict kde to je. navic tam jeste vidim helmu moji byvalky
nemuzu to ani podle fotek najit, ale je tam modre vtr od kamose co uz to davno nema ted uz bude brzo tatka to sou zpominky...
nicmene, od te doby mam par dalsich doplnku, mimo jine laser - ladak
uz viiim, byli sme na dovolene po slovensku, jelo se do liptovskeho mikulase do kempu na lipt. maru, rohace - tatry, spisky hrad, atd.
rad jeste na top kufru vozim smotane carimatky, stan a jine potrebne veci napr. smradlave sandale
rafo přiložený následující obrázek:
"z" v spz je siroky pojem, to jooo. ale je to od nas sice okres UH ale kraj zlin...
sem zvedavy z jara kolik se nas sjede, pri te financni a ekonomicke krizi
Brnak Jim napsal:
Pro rafo:Jak to ,že na Tvé fotce jsou ty kufry minimálně o 25cm níž než na fotce od Emilia?Že by vahou?
jak pisou ostatni, jednou je to foceno zprava a pak zleva, na bocnim stojanu je ten rozdil tim padem fakt velky i tech 25 cm, s mensima kuframa je jezdeni asi pohodlnejsi, kdyz jedu ve 2 lidech a nalozeny, musim davat pozor v zatackach... uz sem si i par krat skrkl o asfalt... rad klopim, ale s kuframa se musi davat bacha, to same i pri klickovani v kolonach, gs je pak o hodne sirsi
Pro mne zajimavé zjištění. Sám mám origo kufry bmw, a jeden tedy vybagrovaný pro výfuk, a kam projedou řidítka, tam i kufry. Není to na palici mít na jedné straně tedy širší motorku(kufr)?
machradek napsal:
Pro mne zajimavé zjištění. Sám mám origo kufry bmw, a jeden tedy vybagrovaný pro výfuk, a kam projedou řidítka, tam i kufry. Není to na palici mít na jedné straně tedy širší motorku(kufr)?
ja mam kufry od big huskyho, viz predchazejici obr. oba stejne velike a na ukor vice mista - stejne kufry, musi - meli by byt stejne vzdalene od podsedlovky. tim padem je moto sirsi nez s origos kufry, vecer doma zmerim... ale i pokud je sirka stejna jak riditka, je manevrovani v kolone - zacpe o poznani slozitejsi
jak siroke je gs s origos kuframa? jaky je objem kufru?
Upravil rafo dne 09.02.2009 12:18
Originál 1200GSA nebo 1150GSA? Nebo který myslíš? Možná by nebylo od věci udělat takovou tabulku šířek.
Doplnil jsem to, co vím nebo mám poznačené...
1150 + orig plastové ???
1150 + originál adventure kufry *** 110cm ***
1150 + Zega asymetrické (35+41l) *** 94cm ***
1150 + Zega symetrické (vykrojené) 2x41l *** 90cm ***
1150 + Zega symetrické (vykrojené) 2x35l *** 82cm ***
1200 GS + orig plastové roztažené ???
1200GS + orig adventure hliníkové (výřez) *** 99cm ***
1200GS + Zega asymetrické (35+41l) *** 99cm ***
1200GS + Zega symetrické (s výřezem na výfuk) 2x41l *** 96cm ***
1200GS + Zega symetrické (s výřezem na výfuk) 2x35l *** 87cm *** tohle není u nás běžné ale v cizině se to prodává hodně
atd.
Taky jsem viděl, že někdo má rámy na normální asymetrické kufry (levý rám je v jiné vzdálenosti od osy motorky než pravý, takže se předpokládá každý kufr jiný) ale měl na obou stranách 35cm. Celková šířka byla 93cm, což v jeho případě rozhodovalo.
Jak už se několikrát psalo - na nějaké vlastnosti během jízdy nemá absolutně žádný vliv, jestli je jedna strana o pár cm širší nebo ne. *******************************
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
Originál 1200GSA nebo 1150GSA? Nebo který myslíš? Možná by nebylo od věci udělat takovou tabulku šířek.
Doplnil jsem to, co vím nebo mám poznačené...
1150 + orig plastové ???
1200GS + Zega symetrické (s výřezem na výfuk) 2x35l *** 87cm *** tohle není u nás běžné ale v cizině se to prodává hodně
atd.
Taky jsem viděl, že někdo má rámy na normální asymetrické kufry (levý rám je v jiné vzdálenosti od osy motorky než pravý, takže se předpokládá každý kufr jiný) ale měl na obou stranách 35cm. Celková šířka byla 93cm, což v jeho případě rozhodovalo.
Jak už se několikrát psalo - na nějaké vlastnosti během jízdy nemá absolutně žádný vliv, jestli je jedna strana o pár cm širší nebo ne.
Tome píšeš symetrické vykrojené 2x41l--- ten vykrojenej je o nějakej litřík menší ne nebo je ten objem nahnanej jinde ? stejně tau u 2x 35l
Dík Milan.
z BMW GS vedou 2 cesty bud to to zabalit a nebo KTM , tak sem to NEZABALIL !!!
To vykrojení není nikde nahnané. Je to o pár litříků menší.
Our R1100GS SPECIAL KIT
- Two ZEGA-cases, one has a cut out for the exhaust (thus pannier capacity is reduced by approx. 2 litres)
- Total width of the 41 special kit is 90 cm only
Tady možná bude chybka. Nezdá se mi, že by výřezem ubrali celých 5 litrů.
Special kit now for the R1200 GS.
The left box has a gap for the silencer (as a result the capacity is reduced by 5 litres).
No jasně, vnitřní rozměr je menší o to, co se vykrojí. Podle výfuku, je to různé, tak dva litry odhadem. Ale ten kufr je typ 41l.
Upřímně řečeno, to vykrojené místo člověk stejně moc nevyužije. Hlavně u toho laďáku to jde do poloviny stěny.
Nicméně je to teda jasně vidět zezadu - kufr má vnější rozměry jako 41l a litráž zmenšená o ten vykrojený rozměr, což je u každého typu trošku jiné - výška vykrojení je přibližně lichoběžník do poloviny a u laďáku na 1150 to je jen do poloviny stěny, u 1200GS to je v celé délce kufru.
Blbě se to popisuje, lepší je podívat se na fotky. Prostě záleží na typu motorky a typu výfuku.
na laďák (výroba jen na přání) a je potřeba speciální hranolový vedení výfuk plynů (viz foto) v sadě:
takhle to vypadá u normálního výfuku:
A na 1200GS je to jen jeden výřez na všechny výfuky:
Pěkně je to vidět v katalogu třeba na straně 228 (katalog 2008)
A tady je jeden pěkný na téma praktická ukázka proč je potřeba mít vodotěsný kufr
TomasTT napsal:
1150 + orig plastové ???
1200GS + Zega symetrické (s výřezem na výfuk) 2x35l *** 87cm *** tohle není u nás běžné ale v cizině se to prodává hodně,atd.
Jak už se několikrát psalo - na nějaké vlastnosti během jízdy nemá absolutně žádný vliv, jestli je jedna strana o pár cm širší nebo ne.
doplnil bych ze kufry od big husky jsou uvnitr velke 43*23*38, coz je asi 37,5l co se tyce sirky namontovanych kufru, to jsem nameril uctyhodnych 107cm. riditka mam riroke asi 92cm a padaky od sw moto asi 85cm. tzn. ze bych potreboval "policajta" jak na starych nakladakoch riditka urcite nejsou limit na volny prujezdny profil
Upravil rafo dne 09.02.2009 20:36
rafo, jak to meris? kufr ma 44x38x24 , pokud dobre merim ja :-) nebo teda vim, co zadavam do vyroby
vyriznutim jde hodne ubrat na sirce, otazka je, jestli zakaznik chce kufrik s vybranim nebo kufr, do ktereho vleze 100% puvodni velikosti.
kazdemu se libi neco jineho a ma jine poyadavkz pri cestovani+baleni veco do kufru.
a co letos vystava? bude tam touratech? ze bych se zastavil na kafe?