Já měl před minutkou schůzku s jedním člověkem z nejmenované instituce, která se mimo jiné těmi věcmi zabývá. Během pár dnů bych měl mít nějaké vyjádření od lidí, kteří implementovali ty nové předpisy fungování STK od nového roku k tomu, co se kde děje a je možné, že na základě připomínek vypracují nové pokyny čeho si konkrétně u motorek mají a nemají všímat v souladu s platnými zákony.
Jinak zákony EU jsou nadřízené s vyjímkou místních vyhlášek, takže pokud by si obec XY vymyslela, že u nich nesmí jezdit tak a tak vybavená vozidla, tak to teoreticky můžou udělat.
Upravil TomasTT dne 24.02.2016 13:56
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
BURE: přesně tak... vždycky to bylo o lidech a **** s mocí úřední bude ****em vždycky a bude se v tom vyžívat - třeba proto, že ty motorky nebo sportovní auta majitelům závidí...
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Tak to vypada, ze jsem prvni komu konci technicka. Zkusim tedy pristi tyden zajet na STK, kde jsou dle me v pohode a poreferuji. Padaky mam H&B a topcase Zdenko&Begr.
Tak snad nebudu muset setrit na nove kufry od TT. To bych asi fakt koupil jen lodni vaky a vyl by klid.
Splněný sen moje 1100GS
Čau borci,
nedalo mi to, jelikož mě technická čeká v dubnu, a byl jsem se zeptat na STK Dekra v Olomouci jak to je. Obecně by vše mělo být homologované, jak již bylo psáno. Co se týče např. držáků kufrů, které zajímaly mě, tak pokud to není vyloženě nějaký paskvil tak by to nemělo vadit. Dotaz jsem položil tak, jestli to mám či nemám sundat než tam přijedu. Prý to tam mám v klidu nechat, tak uvidíme.
Robbie5 napsal:
Čau borci,
nedalo mi to, jelikož mě technická čeká v dubnu, a byl jsem se zeptat na STK Dekra v Olomouci jak to je. Obecně by vše mělo být homologované, jak již bylo psáno. Co se týče např. držáků kufrů, které zajímaly mě, tak pokud to není vyloženě nějaký paskvil tak by to nemělo vadit. Dotaz jsem položil tak, jestli to mám či nemám sundat než tam přijedu. Prý to tam mám v klidu nechat, tak uvidíme.
Nazdar ty si z Olomouce super muzeme jet na technickou spolu me to taky konci v dubnu presne 18.4. a muzeme porovnat jak se budou chovat k tobe a me , jinak na STK Dekra moc dobre reference nemam, jezdil jsme hlavne na Lazce a k Nadrazi, ale to je zruseny.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Robbie5 napsal:
Čau borci,
Nazdar ty si z Olomouce super muzeme jet na technickou spolu me to taky konci v dubnu presne 18.4. a muzeme porovnat jak se budou chovat k tobe a me , jinak na STK Dekra moc dobre reference nemam, jezdil jsme hlavne na Lazce a k Nadrazi, ale to je zruseny.
Já tam nikdy předtím nebyl, takže nemohu soudit jak fungují, ale třeba na Lazcích mi to nesedlo vůbec. Kdysi dávno jsem byl na Novosadské, kde bývávali v pohodě, takoví salámisti :-). Ok, se pak můžeme domluvit, vezmu ještě kámoše, kterému to končí také zkraje dubna a uvidíme.
kubas napsal:
Nevíte někdo co se s těma fotkama všecko děje? Jestli jen proběhne kontrola a pak se smažou nebo jestli se nějak evidují..?
Odesílají se online na ministerstvo dopravy do databáze pod evidenčním číslem technika, který prováděl daný úkon
A v plném rozlišení se 5 let archivují na STK.
S hrochem jsem byl na STK v listopadu, to proběhlo v naprostém klidu jako roky předtím, jen si udělal fotku. Za 14 dní pojedu s Jawou (model 640 s pár odchylkami od série), tak jsem sám zvědav, jak to bude.
Odesílají se online na ministerstvo dopravy do databáze pod evidenčním číslem technika, který prováděl daný úkon[/quote]A v plném rozlišení se 5 let archivují na STK.
To plné rozlišení je dost malé cca 120 kB myslím. Dnes jsem neprošel na evidenčce s autem s kterým jsem v prosinci prošel. VIN byl na vlastní oči k přečtení (v prosinci ještě ok), ale dnes na monitoru na fotce k nepřečtení ...... takže smůla.
Jenys napsal:
To plné rozlišení je dost malé cca 120 kB myslím. Dnes jsem neprošel na evidenčce s autem s kterým jsem v prosinci prošel. VIN byl na vlastní oči k přečtení (v prosinci ještě ok), ale dnes na monitoru na fotce k nepřečtení ...... takže smůla.
Ne, ve velikosti 120 kB se fotky posílají do databáze MD. Na disku STK se ukládají v max. rozlišení fotoaparátu, minimálně 5 Mpx.
Pokud je VIN k přečtení pouhým okem a technik to nafotí tak , že na monitoru te není vidět a nedá mi evidenčku , tak mu oznámím , aby mi vrátili peníze a zajedu jinam , kde mají lepší vybavení . Většina techniků neřeší čitelnost foto , pokud nelze uspokojivě VIN a nebo štítek nafotit . Po dotazu u nás na STK , jak bude fotit štítek na skůtru , když je pod kapotáží a okem k přečtení , ale nafotit lze těžko , bylo mi odpověděno , co nafotím , to nafotím . Rozebírat skůtra tady nebudu a ať se stím v Praze poperou oni a pokud se jim to nebude líbit , tak že to mohou předvést , jak to mají dělat .A to se snaží věci nafotit co nejlépe . Ale občas to skutečně nejde .
Když jsem na technika začal tlačit, že to vidět je tak řekl že si to nelajskne. Zavolal vedoucího STK ať to rozsoudí a ten to zamítl. Je pravda že ten VIN byl už vyrezlej, ale čitelnej. Ale jak říkam v prosinci to bylo OK, včera kvůli tomu že na fotce nečitelné - neprošel.....
Mel si mu nabidnout, ze si to vyfotis sam. S macro objektivem a radne upravene to musi byt citelnejsivnez pouhym okem.
No zacinam se tesit na pristi tyden.
Splněný sen moje 1100GS