Proto nemám rád auta, nikdy na nich nechci nic dělat (i výměna kol se mě příčí) a mám to jako spotřebák a nikdy si nekoupím nový ani zánovní, aby mě toho bylo líto.
Je to všechno nepřístupný, zasr.aný a když už se v tom někdo vrtal (takže vždycky), tak je všechno dorvaný jak ****...
Na motorce si udělám servis sám a rád, ale auto hodím mechanikovi a nechci o ničem radši ani vědět... jen když otevřu kapotu, tak se mě chce blejt
Ty motorky jsou tak krásně čistá práce proti tomu
Fakt obdivuju lidi, co se v tom hrabou
tyjo tak ja to mam uplne stejne...
Kupredu spatki ni krok...
To vyškubnutí motoru je Michale tedy skutečně fofr... Mě právě čeká vyndání předního diferáku na Toyotě KDJ95, a za 2 hodiny to rozhodně nebude
Pro mne je offroad náhražka za motorku z nedostatku času, a to i právě kvůli možnosti vzít sebou ven děti a je to prostě možnost dostat se do přírody a od lidí. Na hřebeni hor za městem jsem za 20 minut cestou z práce, a nevadí mi že prší, nebo že je venku sníh, mam vevnitř spaní a věci na ven, prostě lenosti jde auto naproti. Jak se ale venku udělá pěkně a je volný čas, tak motorka stejně vede, bez plechového kondomu je to prostě úplně...však to znáte.
Jinak co na tvém Deffu dělají ty silničí gumy? Nemáš to jen na ježdění po městě, že ne...
Vypadá na fotkách pěkně, ale jako rodinné auto to fakt moc praktické není.
Tak přeji ať se dílo daří.
Wer später bremst, fährt länger schnell.
...doufám, že ty předchozí bouračky původní majitel nezatajil a zohlednil v ceně, když tak koukám, co všechno je na tom autě v prdeli.... ...ta studna v trávě byla teda smůla....
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
V cene bylo zohledneno rekl bych vsechno co s autem je. Takze skoro cena srotu. Aktualne probiha oprava obou prevodovek, jsou tu prakticky vsechny klasicke zavady defendra. Bude se toho docela dost menit. V hlavni prevodovce vstupni hridel, hlavni hridel, vsechny loziska, gufera, olejova pumpa, fitr, synchrony a mozna jeste par veci. V pridavce potom vstupni hridel, ktera ma totalne vyslehany drazkovani, loziska, gufera, podlozky v diferaku, priruby na oba kardany. Az bude tohle opraveny bude se teprve pokracovat dal. Ceny dilu lidove...
Michal21 přiložený následující obrázek:
Ohnuty hridele prevodovky si myslim ze jsou od rany, ostatni je tim, ze si kazdej mysli, ze ty auta jsou nesmrtelny a davaj tomu hroznou cocku a navic bez udrzby.
Rozvodka progress. Dame si malou hadanku, co udela majitel offroadu, kteremu zacne tect olej mezi kartery prevodovky?
Za A)Prevodovku vynda, precizne umyje, rozebere, zjisti proc to tece, vse opravi/pretesni a vrati prevodovku do auta. Pritom jeste vymeni preventivne spojku, spojkove lozisko a spojkovy valec pripadne synchrony, loziska a gufera.
Za Be)Nakyda na prevodovku dva centaky silikonu a zacne pomlouvat auto jaka je to mr.dka...
tak to byl ještě hodně dobrej majitel, protože pak bývá:
za C) nechá to týct a jen dolívá olej
a za D) nechá to týct, pak zakukat a pak teprve pomlouvá
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Bubak napsal:
F) ..necha v tom svezt nejakeho hejla, tak aby trefil studnu v trave a musel to koupit....
Úprava: ... nechá v tom svézt nějakého hejla na louce, o ktery ví, ze tam je ve vysoke trave schovana studna a musel si to hejl pak koupit..
PS. Michale jak dopadl lak na Jaguara? Zelenka nebo nakonec nekdo jiny? Ja jen, ze pokud zelenka, tak jsi sliboval flasku.. a kdyz jsme se potkali v Gapa tak jses tvaril ze me neznas.. tak to asi nedopadlo nebo ? O flasku mi nejde.. klidne ti ji koupim ja jakou si reknes. Ale chtel jsem pokecat a ty jsi delal mrtvou lisku.. nebo to bylo kamaradama?
Upravil bmwgsa dne 19.09.2018 17:05
Pokud jsem v GAPA nekoho zanedbal, tak se velmi omlouvam. Neni ted nic snazsiho, nez sednout na motorku a prijet na kafe.
V pripade prevodovek jsem se jiz odrazil ode dna a za chvili zacne skladani. Dorazily hracky z Anglie, tak jeste trochu toho cisteni a planovani a pujdem na to.
Nedalo mi to a musel jsem hlavni hridel prevodovky zmerit ve hrotech. Vysledek je hazeni v nejvyssim bode 2,2mm. To jsem teda opravdu necekal. Jeste ze nam hosi englicky delaj tak pekny dily za supr prachy. Do prevodovky jdou navic vsechny novy vidlicky a tuningova uprava pro kratsi drahu radici paky. Hezky vecer.
Tak se mi povedlo narazit na neco, co uz proste opravit nejde. Skoro mesic jsem se ve chvilich volna venoval oprave pridavne prevodovky. Delalo se na ni i par uprav, celkove sla skrin trikrat na frezu, dvakrat na brusku, delala se vlozka vymlaceny diry a v anglii jsem na tuhle vec objednal spoustu dilu za pomerne dost penez.
Tak a dneska pri skladani jsem zjistil, ze celou skrin muzu vyhodit, nebot jedno z hlavnich lozisek diferaku je ve skrinu volne a opravovat tohle uz proste nema smysl. Zvlast kdyz mi kamarad asi pred 14dny dohodil celou jinou pridavku za supr penize.
Takze...v zivote verim na to, ze svoje zkusenosti si vlastne clovek kupuje. Takova kazda zkusenost neco stoji, nektera stoji treba rozbitou hubu, nektera spoustu penez, atak dale. Kazdej sam nejlip vi, co ho jeho zkusenosti staly. Pro tentokrat jsem si poridil zkusenost, ze pokud je vec znicena a neni nadlidsky vykon sehnat jinou, tak tu rozbitou proste vyhodte a venujte se zatim jinym castem opravovane veci.
Kdyz si ted predstavim, ze na slovensku, odkud auto pochazi, mel defa takovej dobytek co jej dovedl az do tohodle stavu, tak jak potom bude vypadat motor az ho rozkucham...fuj
Jedno pozitivni bych na tom ale vlastne nasel. Defa jsem si poridil v takovem stavu, abych si ho pekne prosel a vedel o nem vsechno....a to se vlastne anabazi s pridavkou splnilo. Hezky vecer vsem!
Michale, tak tohle bych pochopil, kdybys s tím autem už najezdil ranec km a měl k němu přirostlý srdce, ale na tohle už bude nějaká diagnóza ... ty seš neskutečnej srdcař
Máš moje maximální uznání, že vytahuješ mrtvoly "přímo z krematoria" a dáváš jim novej život ... a evidentně se to netýká jen motorek.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA