Jo dík.Teď jsem to omrkl a vím co myslíš.Taky jsem jeden hned utrhl(samozřejmě nechtěně,protože mě to připadlo,že je tam suchý zip)
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Viete niekto aká je cena BMW Enduro helm ? ( napr. v Autec )
Dnes som bol na ňu pozerať v Košiciach a katalógová cena je vraj 540 ečiek
Môžem ju ale mať za nejakých 416 ečiek a tak mám v hlave riadneho červíka Rozhodujem sa medzi Uvex Enduro a BMW . Máte niekto konkrétne skúsenosti ? Zaujíma ma hlavne hlučnosť a turbulencie v helme.
Upravil glock7 dne 31.03.2009 22:59
Glock-plastik fantastik :-)
Ještě poznámka pro zájemce o Uvex Enduro . Až budete kupovat, doporučuju:
- vyzkoušet velikost (Uvex mám o číslo větší než ostatní helmy)
- vyzkoušet brýle na helmu (ze 3 typů na krámě seděly jen 1, i když dospělácké, ostatní se nevešly)
- zkontrolovat ten šroubek, který drží nahoře kšilt (já i pár lidí mělo problémy se závitem; po protažení závitu prodejcem OK; možná to byl jen problém určité várky)
- a vůbec radši vyzkoušet sundat a nandat plexi i štítek (i když boční upínání bylo OK)
jinak max. spokojenost s variantou integrálka i cross
Já mám arai tour x nebo jak se jmenuje. Není špatná ale ta cena 14 tis byla brutus matko představená. Asi bych ted šel do bmw enduro, přeci jen je o steak lehčí a levnější.
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
ahoj, měl jsem na hlavě uvex enduro, araiku a shoei Hornet. Musím říci, že shoei hornet je můj jasný favorit. Je proti ostatním plexi enduro helmám tišší, a má lépe vyřešenou aerodynamiku kšiltu, takže se s tím dá jet aj 140 (ale zábava to není...).
Má skvělé odvětrávání. MX brýle jdou i pod zavřené plexi. Je použitelná s plexi, bez plexi, s kšiltem i bez kšiltu.
Ja mam Araiku a jde mi jezdit i 190 a nic to s ni nedela Ale ja fakt, ze Hornet jsem puvodne chtel, jen na Jarove meli jen jeden kus me velikosti a to ten vystaveny kteremu vrzala vystelka a na dotaz jestli budou mit jiny se moc netvarili. Tak jsem zajel koupit Araiku a bylo. Sice dost darda, ale co uz se da delat :-)
BMW R1150GS ('02), BMW F650 GS Dakar ('01), Honda CB600F Hornet ('00), KTM 250 EXCF ('07) a ted uz i LR Defender 110 '97 momentalne v restauraci
David_BO napsal:
Vite nekdo, kde se v Brne da osahat a vyzkouset Uvex Enduro? Nejak me z hlavy nic nenapada...
jedinej přímej dovozce v ČR UVEXÁK V SUŠICI SKONČIL ( Uvex na našem trhu být s motověcmi nechce, nabidnuli mu možnost spolupráce v oblasti "ostatníhoů sortimentu uvexu, tak se na to vysr.. úplně a zrušil se)
V Brně tedy jedině přes MTT ( sortiment Luise ) ale tam si ji tak akorát oběnáš ale nevyzkoušíš.
POKUD ti stačí okouknout omakat tak dej vědět, mám ji akorát mám hlavu jak vodojem, tedy Xl nebo XXL v uvexáckém značení, takže ji asi nevyzkoušíš pokud nemáš takovou nekonfekční hlavu.
Mám ji přes týden v práci v Líšni tel:602796878
Zdar
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
Při silničním cestování se ve svojí schubertce dost peču - vydýcháno + upocenka. Co se děje při větším pohybu za řidítky mimo zpevněné cesty vůbec nemluvě. Jak jedu pomaleji hned otevírám plexi. Můžu od typu helmy "enduro mit plexi" čekat výrazné zlepšení ventilace? Já vím, zejména TomášTT to tu psal naprosto zřejmě, že ten předkus není tak velký aby se helma nevydýchala. Proto bych šel nejraději do otevřené enduro + brýle, ... Jenže vůbec nevím, co od čeho čekat. Nikdy jsem nejezdil nic jiného než klapačku a nevím, kde jsou (zejména) nevýhody jiných typů. Který kompromis mě bude štvát nejmíň. Díkec za radu člověku, kterému není pomoci
dokturek napsal:
Při silničním cestování se ve svojí schubertce dost peču - vydýcháno + upocenka. Co se děje při větším pohybu za řidítky mimo zpevněné cesty vůbec nemluvě. Jak jedu pomaleji hned otevírám plexi. Můžu od typu helmy "enduro mit plexi" čekat výrazné zlepšení ventilace? Já vím, zejména TomášTT to tu psal naprosto zřejmě, že ten předkus není tak velký aby se helma nevydýchala. Proto bych šel nejraději do otevřené enduro + brýle, ... Jenže vůbec nevím, co od čeho čekat. Nikdy jsem nejezdil nic jiného než klapačku a nevím, kde jsou (zejména) nevýhody jiných typů. Který kompromis mě bude štvát nejmíň. Díkec za radu člověku, kterému není pomoci
Zdarec!Můžeš třeba zkusit enduro helmu s plexi a na offroad si do ní vzít brýle,ale asi to musíš vyzkoušet při koupi,jestli tam vůbec jdou.Nejdou prej do všech.Jinak se asi budeš potit vždycky.Já mám uvex enduro a při jízdě v terénu si ji musím otevřít.Takže buď kompromis(enduro+brýle) nebo krosovou helmu.
já mám helmici bmw evo 4 ale tet sem dostal Shiro reali cca 3500kč a řeknu vám že přetcila mé očekávání jen jedna výtka když jsem jel nad 140km tak se díky štítku nepatrně zvedá stene jezdim max 120 takže
Jaraxi,
prosím Tě poraď mi - jaký konkrétní typ MX brýlí se dá použít se Shoei Hornet DS, případně kde se dají sehnat? Ptám se ať již nevymýšlím vymyšlené.... Díky
basto napsal:
já mám helmici bmw evo 4 ale tet sem dostal Shiro reali cca 3500kč a řeknu vám že přetcila mé očekávání jen jedna výtka když jsem jel nad 140km tak se díky štítku nepatrně zvedá stene jezdim max 120 takže
Čau!Jak jsou,prosím tě,na tom ty tvoje dvě helmy s aerodinamickou hlučností?
Já mám novou Uvex enduro,ale ta je po této stránce strašná
Po celodenním ježdění mě do rána hučí v hlavě jako v úlu
Jinak mlžení je celkem v pohodě a aerodinamika co se týče jízdy ve vysoké rychlosti je taky celkem v pohodě.Nemá snahu se zaklánět ani předklánět.
Uvex enduro ze je strasne hlucna?? Ja ji mam a je v pohode, jasne stitek dela nejakej kraval, ale s tim se musi pocitat, mel jsem dost helem ale tahle je z tech lepsich,zvlast bez ksiltu. Dost to ovlivní vyska a nastaveni plexi na motorce, taky jestli je nasazen spodni deflektor a nastaveni ksiltu a spravna velikost helmy.
Aktualne 1250 GSA HP