Určitě pak dej vědět co bylo příčinou problému, protože ho budou po stejném nebo větším nájezdu řešit i další majitelé led světla. Já si tipuji, že nevydržely součástky kolem led modulu. Většinou to kvůli vysoké teplotě vzdají kondenzátory nebo kvůli bezolovnaté pájce vznikají studené spoje.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
Mám ho na 800 GS 3 měsíce, svítí to neuvěřitelně.. Pokud to srovnám se starým světlem, LED má širší záběr přes strouhu, dálkové vůbec není nutné přepínat.. :-) Světlo je s E homologací. Poslední jízda za tmy byla včera ze Šumavy...
Jen ten nákup se prodražil o dopočítané dopravné, clo a DPH. :-( Samotné stálo 205 EUR
V noci je jízda o 100 % bezpečnější...
Joe 13
Jenom upozorním, že to světlo ve Španělsku žádnou homologací na 99% neprošlo(s tou prodejní cenou ani nemohlo!!). To Ečko neodpovídá normovanému logotypu, je špatně umístěné a je tam vyražené jenom pro vás a orgán. Svůj účel splní na STK a pčr nejspíš, asi to nikdo nebude zkoumat podrobně. Kdyby dostalo CE značku pro evropský trh, nestálo by 5000Kč, ale 40 000Kč.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
No právě jsem se snažil rozklicovat co tam ty CE značky znamenají a podle popisu jsou právě pro takové LED světlo.. Ale už teda nevím zda umístění je přesně takové jaké má být ale to je jedno.. Vlk se nazere a koza zůstane celá
TAZY napsal:
No nedá mi to nenapsat.
Mám ho taky na 1200 GSA a po více jak 10tis km odešla potkávačka. Ostatní svítí.
Ale tak hepy ta oprava asi není. Do světla (pro 12ku) se dá dostat asi po 3 večerech pilné práce s řezákem, šroubováčky a jinými udělátky, kdy má čkovek sevřenou prdel, jestli praskne plexi. Naštěstí to soudruh z číny udělal dobře a plexi světla vydrželo. Klobouk dolů. Teď je to rozebrané a čeká na opravu od kámošů expertů na elektroniku.
Jak dopadnu, dám vědět. Ale pokud ne, je to docela drahé. Na to, kolik jsem toho s ním najel.
jak to dopadlo s opravou té elektroniky? Byla vada na straně LED diod nebo okolních součástek?
R1200GS 2010
Je zajímavé že když je to stejné světlo, že je homologované, jak zde psal:
Spitfire napsal:
Jenom upozorním, že to světlo ve Španělsku žádnou homologací na 99% neprošlo(s tou prodejní cenou ani nemohlo!!). To Ečko neodpovídá normovanému logotypu, je špatně umístěné a je tam vyražené jenom pro vás a orgán.
když jsem ty světla viděl před lety poprvé, říkal jsem si, že to bude kus z nějaký homologační/testovací série, že by číňan sám od sebe dělal světlo na motorku, která se tam podle všeho ani neprodává...?
Tady píšou https://www.wunde...0-000.html
že to má německý schválení
... napsat se může cokoliv :-) ... ale jsou to stejná světla - taky ho mám :-)
a koupíš ho na ebay z UK za cca 7000,-
Upravil chstepan dne 14.05.2020 10:15
(ch)stepan
Narazil jsem na pěknej článek https://voton.cz/...egislativa
Kde to rozebírají, jak je to s homologacema LED na auta ...
Mám z toho pocit, že to světlo žádnou homologaci nemá, resp. možná má ale ne jako světlo na motorku
pavelch napsal:
Narazil jsem na pěknej článek https://voton.cz/...egislativa
Kde to rozebírají, jak je to s homologacema LED na auta ...
Mám z toho pocit, že to světlo žádnou homologaci nemá, resp. možná má ale ne jako světlo na motorku
no jo, ale tohle se tyka žarovek.. tohhle je cele světlo kde žadna žarovka neni.. je ta přimo LED čip a čočky.. každopadně co jsem hledal tak Ečka na světe jsou pro LED světla dobře... pokud je to opravdu schválené nebo jen čiňan okopiroval jine světla je věc jina
V tom odkazu zazněla jedna důležitá věta - ačkoliv je to světlo "homologované" nemusí to být homologované pro ten správný účel. Příkladem světlo má španělské Ečko jenom proto že homologace se vztahovala na elektromagnetickou kompatibilitu. Tedy světlo zapojené do jakéhokoli systému nebude vykazovat rušení vůči ostatním součástkám a naopak nebude ostatními systémy rušeno. O automobilu nebo moto ani zmínka. Proto jsou za tím Ečkem u normálních světel další značky, které odkazují na daný typ homologace. Nicméně nabídka opravdu homologovaných LED světel se už hezky rozšiřuje a zachvilku bude z čeho vybírat.
Upravil Spitfire dne 06.06.2020 09:19
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Jak píše Spitfire, já jsem zapoměl zdůraznit tu důležitou větu: ačkoliv je to světlo "homologované" nemusí to být homologované pro ten správný účel
Na světle je podle fotek, jako na zmiňované led žárovce e9 - španělsko a oni tam tvrdí, že to homologaci má německou, tak by tam mělo být asi něco jinýho... ne?
ten web Ondřeje Votavy je už cca 3 roky neaktualizovaný. tzn. ten článek může být nejméně 3 roky starý a od té doby se toho určitě změnilo mnoho v technologii a přesnosti výroby.
čerpáno z databáze domén NIC.cz
Co jsem zatím načetl, je důležité používat homologovaný zdroj světla pro daný typ světlometu, což tuším česká legislativa vyžaduje.
Pro příklad, jestli máš světlomet HCR, strkáš do něj zdroj světla, který je homologovaný pro daný účel a pro použití v HCR světlometu.
Neexistuje špatné počasí!
Myslím že pokud to led světlo má Ečko které se podobá Ečkům na echt výrobcích na vozidla, tak určitě nebude nikdo na STK (ani jinde) zkoumat jeli jedno Ečko ,,Éčkovatější" než to druhé na to nemají čas ani náladu
Německo má homologační značku E1. HCR je halogenový kombinovaný reflektor, jediným možným zdrojem je tedy halogenová žárovka. Ale jak říká kim, švestkám nebo STK je jedno, jestli to Ečko je napsané fontem Times New Roman nebo Cambria. Těm prosíravějším možná bude jasné, že to nevidělo homologaci ani z rychlíku, ale nebudou to rozporovat. Nestojí jim to za tu práci.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Tady jsem udělal narychlo fotku te "homologace".. Můžete zkusit rozklicovat co tam je napsané.. Za sebe můžu říct že je do dobře to mi tenkrát napsal i číňan.. Chtěl jsem slevu a bylo mi odepsano že sleva nebude.. Získání homologace prý stalo moc peněz
Ahoj.
Na Aliexpressu jsem našel tento prý homologovaný E9 LED světlomet za super cenu 5200,- Kč s dopravou momentálně zdarma. https://www.aliex...4-_d7L4GT6
Vypadá opravdu pěkně, jen je otázkou jak dobře bude svítit. Jeden Holanďan tam v recenzi přidává fotky a píše, že to svítí velmi dobře.