SPEEDY napsal:
Ahoj Joe,
velice si vážím Tvého testování pneu pro Mitas a tvých rad atp... Kdy se tedy lámala va výrobě pneu E-10 ta směs (podle DOT)? Já jsem měl dvě sady a u obou jsem měl malý kilometrový průběh. Přední vydržela 2 zadní a možná by ještě zvládla jednu.
Nechci nějak lhát, ale na první to bylo cca.: 2500km a na druhé něco kolem 3500-4000km (mohu to dohledat přesně v papírech). Byl jsem na tom tedy podobně jako Sadílek.
Po sadě E-10 jsem dal TKC-80 a nanich jsem najel cca. 6000km (přední by ještě jeden zadek vydržela)
Kolik osobně najedeš na zadní pneu E-10?
Chystám se vyzkušet současné E-07 a tak jsem zvědav! Protože na starých E-07 v nesprávném rozměru jsem najížděl kolem 12tis. km!
Dneska jsem posílal Milošovi článek co vyšel v Motoroute poslední číslo ohledně užívání a životnosti pneu typu TKC 80, E-10 a jiné. Všem říkám najedu na E-10 od 3000 do 10000 je to podle stylu jízdy. E-10 není určena na jízdu kolem komína. Nemá ráda rychlou jízdu jako každá figurová pneu. Je to expediční pneu. V Brně se mnou mluvilo několik lidí s nájezdem od 9 do 12 tkm. Samozřejmě záleží na typu motorky. Pokud ji dá někdo na KTM 950 - 990, tak bude brzo dole neb ten zátah je někde jinde. A je všeobecně známo, že KTM žerou penzín a gumy. E-07 na Šímově motorce (KTM 990) daly 21.500 km a byly KO, Poubes (KTM 990) 17.000 km, taktéž KO. Pardál má zatím asi 4 tkm a má je na půlce. Je to motorkách od motorkáře.
schrek napsal:
co sem se bavil s klukama na vystave na stanku Mitas, tak budou delat novou predni E10 aby vydrzela vice nez ted ale ta zadni je dobra.
To jsi se bavil pravděpodobně se mnou a ne E-10, ta vydrží dost.E-09 TA STOJÍ ZA VELKÝ H...O
Asi ,as pravdu, ale to jsme se spatne pocopili, sem myslel ze se colou dobu bavime o E10 o te predni kdy jsi nou zacal , rikal jsi ze bude po vzoru nejaky ty crosacky co byly na druhym stojanu.
Nebo si me zahltil tolika luxusnima informacema ze sem z toho mel pak gulas
No uvidím co vydrží ta nová 07-ka. Do teď to bylo podle mého názoru nejlepší guma od Mitasu pro cestování.
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
Zadní E10 jsem měl v Maroku na tom natáčení s Noidem a Fanánkem a najel jsem na ní přesně 4000km a byla na vyhození. Mix asi 40% off, 60% silnice s rychlostí kolem 100km/h (čtyřkolka víc nejela takže jsme všichni jeli kolem kila max).
Kdybych si měl osobně vybírat mezi TKC a E10, tak si vyberu TKC, která mi vždycky vydržela alespoň 6 tisíc a nebyla tak rozervaná jako E10. Pravda je, že teploty byly extrémní a v off asi byla vyšší zátěž ale nejeli jsme žádný sport, bylo to cestovatelsky..
Ty pneumatiky jsem si normálně kupoval těsně před cestou, tady jsem na nich vůbec nejezdil, takhle vypadala po přesně 3800km
TomasTT přiložený následující obrázek:
No Tomaši, že prasknul špalek je u mitasek normální, ale materiálu bych řekl, že tam je docela dost a něco by se na tom dalo odjezdit.
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS
TomasTT napsal:
Zadní E10 jsem měl v Maroku na tom natáčení s Noidem a Fanánkem a najel jsem na ní přesně 4000km a byla na vyhození. Mix asi 40% off, 60% silnice s rychlostí kolem 100km/h (čtyřkolka víc nejela takže jsme všichni jeli kolem kila max).
Kdybych si měl osobně vybírat mezi TKC a E10, tak si vyberu TKC, která mi vždycky vydržela alespoň 6 tisíc a nebyla tak rozervaná jako E10. Pravda je, že teploty byly extrémní a v off asi byla vyšší zátěž ale nejeli jsme žádný sport, bylo to cestovatelsky..
Ty pneumatiky jsem si normálně kupoval těsně před cestou, tady jsem na nich vůbec nejezdil, takhle vypadala po přesně 3800km
Ted jezdim vzadu karoo a to asi 60% off.Silnice max.do 100km/h.Po 1500 km jsou vyrazne ojete a dost spuntu je slusne orvanejch.Takze asi prejdu na mitas 09.Ty karoo jsou fakt dobry,ale ta sezona se dost prodrazi.
Tak jsem dnes taky obul E10. Po AnakeII je to trošku rozdíl, vratší a v zatáčkách se malinko pereme ale to by se mělo dle zde napsaných příspěvků buď zlepšit po ojetí a nebo si na to holt zvyknu, zas taková hrůza to není Grin. Jízda zatím po asfaltu 150km a sedí na suchu dobře, jak to bude na mokrém nevím ale doufám že taky gut. Foukal jsem předek na 2,1 a zadek na 2,3, je to málo nebo je to dostačující? Jezdím 90% jen má osůbka a baťůžek v podobě manželky tak jednou max dvakrát za měsíc. O víkendu doufám otestuju v terénu Smile
Jinak na pneu je DOT 4111 což mi bylo vysvětleno v pneuservisu že dostat z mitasu nové gumy nejde, prý co pošlou tak to je tak nevím a budu se jen utišovat že v 41 týdnu roku 2011 už měli tu směs ustálenou a je stejná jako 2012
http://www.zednic... http://luky2.rajc...