Mám už asi 8let první generaci PRO a baterka furt drží cca. 4hod. Teď teda s novou klávesnici z Aliho, ale pořád slouží skvělé. Malý, lehký, pro tyhle účely fakt super věc. Pokud na něj někde narazíte za dobry penize, neváhejte. Před časem sem našel na bazosi kousek tuším za 4-5tisic, což mi přijde fajn za tu techniku... 128gb SSD, pěkný dotykový displej,... j
Není to úplně k tématu ale řešíte někdo na cestách konektivitu jinak než z telefonu?
Jedná se mi o to, že jezdíme pravidelně na jisté místo do alp, kde je ubytování cca v 1200m.n.m. kousek za horskou vesničkou, nicméně je proti okolnímu terénu v takové cca 10m hluboké prohlubni, kde není prakticky vůbec signál (pro telefon atd, se občas jedna čárka chytí)
Existuje něco co máte ozkoušené, že funguje a chytne mobilní signál (ideálně něco jako LTE modem se silnou anténou nebo tak něco? ) Nasdílel bych si z toho WiFi a měl alespoň možnost WiFi volání... Těch LTE modemů je teď celkem dost, tak třeba má někdo zkušenost z chat/chalup jak to s těmi přenosnými je (např. na telefonu mám jednu čárku, modem má plný signál) atd
Honzo, na to je snadná odpověď. Nejezdi do míst, kde není signál.
Tohle už začíná být nemoc. Kde jsou ty doby kdy stačilo hodit klíče na krk a "přijdu v 7".
Ale ať jsem i konstruktivní ... nikam nejezdi, svět je bez mobilního signálu nebezpečnější a nebezpečnější ...
https://www.youtu...tla/videos
OFFROAD|GUIDE www.offroad-guide... https://www.faceb...403911829/
Super rada Pertlo, velmi přínosná pro mě i ostatní
Jezdím prostě rád na jedno místo, kde se mi to líbí, jen tam prostě není signál.
Jak jsem říkal důvody pro to připojení mám, ať již z důvodů dovolené (počasí, trasy atd), rodinných (dojel jsem, jsem ok), tak pracovních... Nevím co je na tom hrozného...
prosteoff napsal:
Počkej rok dva, nové R 1300 má mít integrovaný zesilovač a z pravého blastru vyjíždí v nutných případech dokonce i anténka....
:-D
HonzaGS-SV napsal:
Není to úplně k tématu ale řešíte někdo na cestách konektivitu jinak než z telefonu?
Dnešní doba "onlajnová" a závislost na sítích je jako droga, někteří by měli jít na odvykačku :-)
1) pro offline plánování tras můžeš použít Garmin BaseCamp
2) na počasi stači kouknout nad hlavu
3) moje okolí je vycvičené nešílet ani po několikadenním mlčení
4) SMS nebo kontrolní telefonát můžeš udělat před vjetím "do díry"
5) pokud jsi opravdu závislák, tak satelitní síť Thuraya umí předplacenky za rozumné peníze