Hezké vánoce všem tady... mám na Vás dotaz... včera jsem se byla trochu projet, ale na cestě byl ledík a já to položila na zem - přesněji na pravou stranu. Povolila mi přitom brzdová hadička a uteklo pár kapiček brzdové kapaliny... Nejdřív byla brzda měkká, pak byla hadička s pomocí utažena, brzdovka je v normě, po utažení brzda v pohodě .....
Na fit panelu mi ale teď svítí ABS i "výstražný trojúhleník".. co s tím?
Díky předem za pomoc...
Sundej nadrz,odsroubuj zatky na posilovaci dolej brzdovku a vse dej zpet.Ono totiz jak jsi to polozila,mohla brzdovka vytect prepadem.
Nebýt BMW,už bych znovu nezačínal
bod a nebo jak to leželo na boku tak se jeno kolo točilo do prava a druhý do leva a ABS to vyhodnotilo jako chybu napíchnou ti to na počítač a bude to ok, taky se mi to stalo,když jsem jí trošku zahodil na asfaltu asi ve 40km tak mi hned po nastartování začalo blikat ABS, a vservisu mi řekli totok, napíchli něco tam smazali a já dal 500kč a za 15 minut sem pelášil domů
basto napsal:
bod a nebo jak to leželo na boku tak se jeno kolo točilo do prava a druhý do leva a ABS to vyhodnotilo jako chybu napíchnou ti to na počítač a bude to ok, taky se mi to stalo,když jsem jí trošku zahodil na asfaltu asi ve 40km tak mi hned po nastartování začalo blikat ABS, a vservisu mi řekli totok, napíchli něco tam smazali a já dal 500kč a za 15 minut sem pelášil domů
i tobě díky... ale bohužel teď nikam nedojedu... už se těším na jaro.. hezký den..
Na tohle vetsinou pomuze restart abs.Aspon me a spouste dalsich pomohl.Udelas to doma za 2 min. a zadarmo.Nekde je tady na to navod od Pajiho.Musis hledat.Mluvim o 1100,1150 gs.
Uz jsem to nasel.Tady to je.Zadnej strach,funguje to.A pokud je problem jinde,tak jsem jeste neslysel,ze by tim nekdo neco pokazil. http://www.bmwgs....#post_1862
Upravil vevis dne 26.12.2010 13:35
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
...Na fit panelu mi ale teď svítí ABS i "výstražný trojúhleník".. co s tím? ...
Na brzdách s posilovačem reset nebude fungovat. Zkontrolovat hladinu kapaliny, odvzdušnit okruhy a když nic z toho nepomůže, tak zajet na diagnostiku vymazat chyby.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Ahoj,
mám ode dneška problém. Pět let nic a 3 týdny před dovolenou toto. Blikají mi kontrolky ABS, ne současně, ale postupně a když se ropzjedu, tak nic. ABS nefunguje. Tak jsem mačkal jako zběsylý tlačítko ABS a zůstala svítit jen dolní kontrolka, ale po chvíli začaly blikat obě. Nemáte s tím někdo zkušenost? Manželka mi řekla, že je to rozbitý. Martin
Ten problem pretrvava i kdyz ujedes nekolik km a nastartujes znovu?Pokud pak abs naskoci normalne,tak uz mas slabsi baterku.Pokud to dela stale,tak zkus abs restartovat.
Baterka je v pohodě - loňská, po servise, tedy dobytí a dolití. Takze v baterce to nebude. ABS jsem restartoval, restart v pohodě. Pak jsem moto nastartoval - ABS se chovalo normálně, z toho vyvozuju, že baterka je OK - a při rozjezdu divný zvuky, né takové, jaké vydává aktivace ABS, ale jako jedna dutá rána a pak to bliká zase. Nemohlo by to být špatnou dostancí čidla ? Martin
Ahoj,
nez to vsechno rozvrtam, napred se zeptam tady ... treba uz to nekdo resil. Problem jsem zacal registrovat pri konstantni jizde okolo 50 km/h. Z pod nadrze se ozyva podobnej zvuk jako kdyz se aktivuje ABS pri rozjezdu. Pocitove bych rekl, ze si pri tech zvucich pribrzduje zadni kolo. Nakonec se objevi chyba - kontrolky blikaji stridave. Vypnuti, zapnuti klicku - kontrolky blikaji soucasne a ABS zas jde. Po chvili stejnej prubeh problemu. Pripojil jsem tedy k GS-911 a ta hlasi (viz. obrazek) problem v senzoru zadniho kola. Je teda sensor opravdu mrtvej nebo se blizi jeho smrt? Pripadne hledat chybu jinde?
lebi přiložený následující obrázek:
lebi napsal:
Ahoj,
nez to vsechno rozvrtam, napred se zeptam tady ... treba uz to nekdo resil. Problem jsem zacal registrovat pri konstantni jizde okolo 50 km/h. Z pod nadrze se ozyva podobnej zvuk jako kdyz se aktivuje ABS pri rozjezdu. Pocitove bych rekl, ze si pri tech zvucich pribrzduje zadni kolo. Nakonec se objevi chyba - kontrolky blikaji stridave. Vypnuti, zapnuti klicku - kontrolky blikaji soucasne a ABS zas jde. Po chvili stejnej prubeh problemu. Pripojil jsem tedy k GS-911 a ta hlasi (viz. obrazek) problem v senzoru zadniho kola. Je teda sensor opravdu mrtvej nebo se blizi jeho smrt? Pripadne hledat chybu jinde?
Možná jen hloupý dotaz, kontroloval jsi vzdálenost senzoru od ABS kroužku?
Kdyz sem v zime prezul, nainstaloval zadni kolo a premeril vuli, tak byla okolo 0.6 mm. Poshanel jsem si teda podlozky a snazil se nastavit vuli na nizsi hranici 0.3-0.35 mm. Uz sem o tom premejslel, jestli neni treba prilis blizko...ale jak sem psal, nez se v tom zas zacnu stourat, tak se radej zeptam tady.
Problem je zda se vyresen. Zvetsil jsem vuli mezi sensorem a ABS krouzkem o 0.1 mm, zkusebni jizda, cca. 5 minut jizdy ... a chyba. Zvetsil jsem vuli o dalsich 0.05 mm, najel cca. 85 km a zatim klid . Pokud to byl skutecnej problem, tak sem asi blbe meril nebo nevim. Kazdopadne ted netusim, kolik ta vule je ... jsem linej sundat trmen a zmerit ji
Ahoj Borci, tiež by so mal na vás jednu otazku: Od minuleho roka registrujem jednu neprijemnu až obťažujucu udalosť na mojej R-bramborke kedy mi nonstop bzuči ABS čerpadlo-motor ktory za jazdy je až neprijemny, bol som celkovo minuly rok iba 3x na motorke ale aj tak je to na prašky, jasne že mi blikaju kontrolky ako na železničnom priecesti. Ked mám chuť tak zastavim vypnem motor znova zapnem zap. a naštartujem a pohnem sa bez použitia akejkoľvek brzdy ab asa system znovu aktivoval, ale z 10 percent sa to podari a 90-tich je to zase na prašky, vtedy aspon vypnem tlačitkom to ABS-ko aby to neblikalo ako pri epilepsii. Ked som teraz vyššie čital ako to može rozdrbavať napriklad aj čidlo ABS-ka tak ma napadlo že, či to nemôže nejako súvisieť aj z minuloročnou vymenou liatých kolies za origo špicové ktoré a obzvlašt to zadne kolo by mohlo robi šarapatu obzvlašť ked u pôvodneho liateho bola ešte plechova distančna podložka ktorá trochu koleso posuvala na pravo ale, u špicakov som to už nepoužil tak, teraz neviem či to mohlo byť aj tym, pripadne aká voľa by mala byť u modelu 97 vpredu aj vzadu, predom dakujem za odpovede ktoré mi zlepšia zažitok z motorky!
Upravil JRM66 dne 11.05.2014 15:45
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
JRM66 napsal:
Ahoj Borci, tiež by so mal na vás jednu otazku: Od minuleho roka registrujem jednu neprijemnu až obťažujucu udalosť na mojej R-bramborke kedy mi nonstop bzuči ABS čerpadlo-motor ktory za jazdy je až neprijemny, bol som celkovo minuly rok iba 3x na motorke ale aj tak je to na prašky, jasne že mi blikaju kontrolky ako na železničnom priecesti. Ked mám chuť tak zastavim vypnem motor znova zapnem zap. a naštartujem a pohnem sa bez použitia akejkoľvek brzdy ab asa system znovu aktivoval, ale z 10 percent sa to podari a 90-tich je to zase na prašky, vtedy aspon vypnem tlačitkom to ABS-ko aby to neblikalo ako pri epilepsii. Ked som teraz vyššie čital ako to može rozdrbavať napriklad aj čidlo ABS-ka tak ma napadlo že, či to nemôže nejako súvisieť aj z minuloročnou vymenou liatých kolies za origo špicové ktoré a obzvlašt to zadne kolo by mohlo robi šarapatu obzvlašť ked u pôvodneho liateho bola ešte plechova distančna podložka ktorá trochu koleso posuvala na pravo ale, u špicakov som to už nepoužil tak, teraz neviem či to mohlo byť aj tym, pripadne aká voľa by mala byť u modelu 97 vpredu aj vzadu, predom dakujem za odpovede ktoré mi zlepšia zažitok z motorky!
Definitivně pomohla až oprava relátka ABS (rozebrat+srovnat plíšky+zbrousit/vyčistit kontakty)- pak už byl nadobro pokoj- chodilo to jak hodiny... Anebo objednat nové relé (cca 2500,-).