Přední sedlo jde ven trochu hůř. Možná si nech někým držet otočenej klíček a sedlo vem oběma rukama, mělo by jít dozadu a nahoru, ale chce to trochu grif... A u toho obchodu - neměl jsi vyklopenej boční stojan? Pak se nic neděje...
No to je dobrý nápad! Mohu taky pozvat na kafe. Pohybuji se mezi Tuhaní ČL (víkendy) a Stochovem. Kdyby se někdo ochotný našel, uvítal bych.
Agente Honzo, dal jsem na boční stojánek a sotva jsem se otočil zády, buchlo to. No jezdí to dál, kryt válce jsem jen přišrouboval.
Upravil donald dne 08.12.2019 17:31
donald> chcipak je ta mala cervena packa pod tlacitkem startu. U R1100 nejde nastartovat s vyklopenym bocnim stojanem. Nepusti se ani cerpadlo.
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Je možné dobastlit relé, aby to s vyklopeným bočákem a zařazeným neutrálem startovalo/vrčelo, stejně jako to má 1150. Chcípne to při zařazení kvaltu (a vyklopeném bočáku),
Francis napsal:
Je možné dobastlit relé, aby to s vyklopeným bočákem a zařazeným neutrálem startovalo/vrčelo, stejně jako to má 1150.
Kdysi jsem o tom také uvažoval, ale je to zbytečnost. Navíc si myslím, že "západoněmečtí soudruzi" to z nějakého důvodu udělali schválně...
Na hlavním stojanu zkontroluji olej a pak startuji...
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Tak jsem tu už něco nastudoval. Nabíjení baterie a příp. použití jump starteru je možné přes zapalovač cig., že? Objednal jsem správný konektor na nabíječku CTK a redukci na DIN (menší průměr). A doufám, že vše bude fungovat. Mimochodem, gelovka EXIDE je nová, má 19 Ah, ale jen 170 A start. proud. Není to málo?
nabíjení přes zásuvku/zapalovač ano. Jump starter NE! nejsou tam dimenzované vodiče pro tak vysoký proud. Baterka je ok. 1kW startér potřebuje 85A. Rezervu tam máš dostatečnou.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
Nevim jak 11tka ale u 1150 mam vyveden ,,+" kolik od starteru a kostru chytnu kdekoliv, kdyz teda startuju kabelama nebo zdrojem. Pres zasuvku urcite nestartuj.
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Kubrt napsal:
Nevim jak 11tka ale u 1150 mam vyveden ,,+" kolik od starteru a kostru chytnu kdekoliv, kdyz teda startuju kabelama nebo zdrojem. Pres zasuvku urcite nestartuj.
Pokud se nepletu, tak origo "vývod bokem" měly mít 1150 GSA.
Mám to dobastleno ke vší spokojenosti.
A není lepší mít motorku ve stavu, kdy bez problémů nastartuje?
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Máš pravdu. Ale "náhoda přeje připraveným" - předloni jsem jel Rumunsko se sedmiletou baterkou. Pro jistotu - "power banku" sebou - má jen krátké káble, takže "vývod bokem" je ideální stav. Naštěstí nebylo potřeba. Baterka "klekla" až za dva měsíce doma.
Ten vyvedený + je zatraceně dobrá věc, vzhledem k přístupu k baterce.
Mě takhle zničeho nic zdechnul startér - klasický plechové víčko zkratovací vinutí.
Vzhledem k projevům jsem ale podezříval baterii.
Jak jsem byl ale rád, že je kam připojit startovací kabely a motorku se povedlo natočit...
Pro ty, kteří nemají vyvedené "+" jako u ADV: Ono stačí vyšroubovat imbus, oddělat ten plastový kryt startéru se zásuvkou a tam už připojíte startovací kabely rovnou na startér. Jednodušší a možná pro některé i bezpečnější, než tvořit něco nového.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
Chlapi, tak už jsem dostal zásuvku DIN na BMW. Ale jaký konektor k připojení na nabíječku? Omlouvám se za blbý dotaz, ale jsem inkoust. Lecčemus prostě nerozumím. Dík za radu!
donald přiložený následující obrázek:
Nechci se te dotknout, ale když to čtu, tak sis od nekoho měl nechat od baterky vytahnout nekam normální moto/auto zásuvku a nebo přímo ten protikus s konektorem co se dodává s nabíječkou jak to má optimate nebo ten CTEK a bylo by po problémech... .