Jo, stíkat to bude i tak. Ta druhá hadice je volně průchozí, takže v chladiči olej nebude.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Co se tyce oleje, sehnat v Praglu autovej mineral a jeste 20W50 je temer nemozny. Kamarad si zitra jede pro GSo do rise (jeho v poradi uz 3ti ), tak mi snad osm litranku priveze tohoto:
[urlhttp://www.louis.de/_30fc6e6a6c82df88f6dfca7ad93100c75a/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=325&wgr=432&list_total=11&anzeige=0&artnr_gr=10038505[/url]
Daval jsem ho do TDMka, ktery papkalo taky slusne. U my brambory 1150 zatim nevim, ale jelikoz jsem tesne nad spodni ryskou a bejvalej majitel se dusoval, ze najel po vymene 2 tisice a na olej nesahl, bude to v pohode...
2 Slavek-xxx: 20W50 autovej minerál kupuju v Praze u benzínky Pennzoil v Karlíněl. Mají buď Pennzoil nebo Texaco. Neberou ho sice po tunách, ale pokud zrovna není na skladě, dá se s nimi domluvit a objednají ho. Cena cca 650 za 5L kanystr.
Žijeme jen jednou!
co sa tyka olejovych filtrov tak kupujem za 110 korun slovensky olejak co ide do felicie 1.3 (ma na sebe navareny uchyt na 24 klasicky kokosovy kluc takze ziadne speci kluce sa nekonaju)
KN vzdusak viem zohnat za 1400 korun slovenskych na GS1150 (neviem ci do inych GS idu ine ale skratka mam dobry zdroj na KN filtre takze aj ine modely nebudu problem)
ake mate skusenosti zo znackou BRISK do BMW? vela ludi to ospevuje, cena je perfektna ale uz som pocul a cital aj o tom ze nebola vobec spokojnost
Nemáte někdo zkušenosti s olejem do převodovky Motul Gearbox pro 1100 GS?http://www.motul.cz/oillist.asp?typ=202.Prý je vhodný a má přísadu pro hlučné převodovky.Může se použít popřípadě i do kardanu?Neudělá přídada disulfidu molybdenu spíše víc škody jak užitku?Nebo je řazení lepší?
kamos si dal naliat toto to motora: http://www.motoro...20w-50-1l/
vie niekto co to je? nove to vyzera ako pouzity olej- taka seda ako grafitova farba Ked niekto vyhrava neznamena to, ze je lepsi, ale ze podvadza
xNOKIAx : je to olej :-) Já ho leju do GSA co ho mám, takže 40 tkm, máš pravdu že vypadá jako použitej (je šedivej) a teče jako vazelína (hooodně hustej) ale když ho za 10 tkm vypouštíš je hnědej a krásně teče jak ho zředí benzín :-)
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
zriedi benzin? to asi nieco nie je ok
dost ma zarazila ta farba a hustota. vydrzi to ja teplotu daku? a co to vlastne opbsahuje naviac? aky je dovod toho ze je to tak dobre?
idem vymienat okej a ci mam dat motorex legent alebo toto?
Ked niekto vyhrava neznamena to, ze je lepsi, ale ze podvadza
proč myslíš že něco není dobře? BMW žere olej a když jde olej přes kroužky ven je pochopitelný že proti může jít benzín dovnitř ne
Teplotu? Ten olej je 20W-50, proto je tak hustej (pravda třeba Actevo 20W-50 tak hustý není,ale zase má přísady pro spojku JASO MA) a právě proto vydrží teploty.Nevhodný to je pokud jezdíš v zimě.TO bys měl dávat 15W-40 nebo 10W-40
Navíc obsahuje údajně MoS2 - cosi jako pevný mazadlo - nouzový, prodávají to i samostatně na přilití do olejů, mělo by to zajistit nouzový mazání (třeba při ztrátě oleje nebo při studených startech než se všude dostane olej), jestli to funguje opravdu netuším
Mě se na tom oleji líbí že je automobilovej, čili žádný JASO MA a že je levnej, barva mě neznepokojuje protože přes zadělaný okýnko stejně vypadaj všechny stejně
proč myslíš že něco není dobře? BMW žere olej a když jde olej přes kroužky ven je pochopitelný že proti může jít benzín dovnitř ne-
ked by to tak bolo tak to by potom teoreticky si nemal olej dolievat ked olej zmizne a nahradi sa benzinom
s vyskozitou to chapem. ale myslel som ci si si nevsimol ako je to pri zahrievani sa- v lete ked je velmi teplo a pri pomalej jazde sa to zahreje rychlo alebo to skor drzi normalnu teplotu Ked niekto vyhrava neznamena to, ze je lepsi, ale ze podvadza
Pokud je benzín v oleji, je něco hodně špatně, vzhledem k teplotě oleje ta mikrotroška se z něj dostane rychle ven. Olej prostě degraduje během provozu, nicméně měl by spíš spíš houstnout.
bobGS: u nafťáku určitě houstne, ale u benzínovýho motoru tedy nevím, mám pocit že olej vylitej z jinýho boxera byl taky dost řídkej
xNOKIAx: to zahřívání je otázka, já jsem totiž na jinej olej nejezdil, moje zkušenost je stupeň dopravy 5 v Praze při teplotě cca 30°C, stál a popojížděl jsem tam hodinu a teplota oleje byla dílek pod maximem
Co se týká zahřejvání tak v létě se to zahřejvá rychle, v zimě pomalu, hlavně se v zimě dostaneš na max.4 čárky, často spíš 3, provozní v létě je myslím 5.