Spousty tipů a námětů na pěkná místa, co a jak kde vidět - navíc pěkně napsáno je tady: http://www.motora...le&sid=416
snad se na mně autor nebude zlobit za odkaz... tobig
dost premyslim o letnim Norsku, dobra zmena oproti Jordansku ted za mesic
zeby dve cesty v jednom roce?
to me zena asi vyzene z domu
[ledaze bych ji presvedcil taky.... to by bylo!!!!]
tak kdy je nejlepsi jet?
mame jednu svatbu zacatkem cervence v Cesku na kterou mozna prijedu, ze bych to skloubil a pokracoval na sever?????
tenhle taky jel brzo, uz v cervnu dokonce, prej je tam v srpnu nekdy i zima?? http://pierre.ina...2003_e.htmFrajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Vjetrnik napsal(a):
to Doc: já mám vyzkoušeno, že nej je první polovina července...de fakto severské jaro a léto v jednom
V horách třeba nad Geirangerem byl na sedlech i první týden v červnu ještě sníh, ale jinak bylo krásně.
svatba ma byt 9/7, tak to by bylo tak akorat
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
to Jarda: byl jsi v olympijské hale v Lillehammeru, která je vidět na té Tvé fotce? Inteiér je dokonalý, krásná kombinace pohledového betonu a dřeva, já byl nadšený...
Jestli ti můžu doporučit, tak první půlku ČERVNA. Měl jsem 25-30°C
Ne vážně, v průvodci psali že v tomto období tam přší nejméně, já neviděl mrak.
Sníh na Dalnšibě byl ale cesty supr. A všechno kvetlo.
WALTR napsal(a):
Jestli ti můžu doporučit, tak první půlku ČERVNA. Měl jsem 25-30°C
Ne vážně, v průvodci psali že v tomto období tam přší nejméně, já neviděl mrak.
Sníh na Dalnšibě byl ale cesty supr. A všechno kvetlo.
To jsem zvědavý na těch 25... bereš pak reklamace ???
tobig
Nechtěl jsem to napsat, ale prosím. 25-30°C je standart mých dovolených.
Je to dílem štěstím a taky prostudováním materiálů kde se dozvíš o podnebí v dané lokalitě.
Takže Když je červenec nejsrážkovitější období u nás, vyberu si na prachovské skály červen nebo srpen-září.
Budu vám s počasím držet palce- noři mi říkali že tehdy byl nějaký 40 letý rekord v počasí- a to už bylo fakt asi hlevně štěstí. Mimochodem, když to počasí nevyjde- jsi v Norsku v pr..li. Jinde se dá najít nějaké zajímavosti- galerie, hrady, musea atd...ale tam je to hlavně o přírodě. A když máš viditelnost 50m a déšt......
Ale vám to vyjde.
Nebo ještě máš možnost jet na jih, tam bude káááásně a teploooo. A pivko kaňony jako v norsku, hromady bunkrů, termální vřídla, pečené dobrůtky a zase to pivo a zmrzliny tam budou mít taky.
jedni naši známí jedou do Norska určitě na přelomu července-srpna na týden (plus SN před a potom) a máme nabídku jet s nimi
ale to bude letecky do Bergenu, tam auto a postupně na sever a konec v Bodo, kde se nechá auto a vnitrostátním leteckým spojem zpět do Bergenu a pak další letadlo domů
taky to není špatná verze, čistý týden je sice málo, ale znamená to udělat tu cestu jenom jednou (nevracíš se tou samou zpět) a tedy se dá dost vidět
jiný známý pár s 1200GSA teď zkouší těhotenství a pokud nebudou úspěšní, myslím že bych přemluvil manželku...
mám problém nejenom v tom, že se manželce tolik na motorce nechce, ale hlavně ji musí trochu "strhnout" ta druhá holka do party, inspirovat ji, že bude fajn parta
jsme již hodně zcestovalí a tedy již nároční a tak ten druhý pár musí být na úrovni, aby se nám do toho chtělo, ale zatím jsme na takový ....nenarazili
nevadí mi, jestli si myslíte, že jsem třeba snob nebo tak, ale kdo již někam jel daleko s partou ví sám, že to není jednoduché, aby všechno bylo ideální, ale když se to někdy podaří, je to fakt perfektní
většínou ale někdo z těch čtyř lidí nějak nesedne někomu jinému a pak začíná ložnicové nadávání (proč jsem na to přistoupil/a a jel/a, mám to zapotřebí?) a postupně se vytrácí dobrá nálada a ke konci jseš zaujatý i tam, kde secdruhý ani neprovinil a křivdíš
nejlepší by bylo jet sami, ale parta (dobrá) je parta
zatím se mi zdá nejlreálnější ten druhý pár, ten s tím těhotenstvím, pokud nevyjde pokus.... s Antonym jsme stejného jezdeckého stylu a dá se i projet Evropu bez baťůžků, po chlapsku (a taky aby se baťůžky neotrávily) a holky přiletět rovnou do Osla a s nimi absolvovat to, co za to stojí, pak je poslat nazpět
to vidím jako nejideálnější pro řidiče i baťůžek, řidič si užije celé cesty pestrým způsobem, i sólo i potom ve dvou a na konci zase sólo, nabaží se kilometrů.
na druhou stranu baťůžek nepotřebuje vidět zezadu dálniční Evropu a chybět od dětí na nezáživný kus cesty a unavovat se pro baťůžek nepodstatnými věcmi
pro vás ve středu Evropy je to jiné, neřešíte to, ale odsud je to trochu dál
uvidíme, určitě tam jet chci, uvidíme zda letos nebo ne, ale bojím se abych nepodlehl té nabidce tím autem (tolik do Norska chci!!) a "nespálil" takovou krásnou zemi .....ne ideálním, vysněným způsobem
asi to nechám na jindy, pokud to nevyjde letos podle mých představ, až to vyjde ideálně
P.S.
první krok:
baťůžek zatím při kafi a dobré náladě zhlédl to výše uvedené video - dělám to diplomaticky a využívám profesionálních kameramanů a režisérů
Upravil Doc dne 27.02.2010 08:57
3X napsal(a):
to Doc: nemáš to jednoduché , není lepší jet jen s partou chlapů?
asi jóóó
ale to už jedu teď na Blízký Východ
ale i s manželkou je to fajn, o něčem jiném....