Emilio> neco podobnyho tusim delal pred stehovanim nebo pred vanocema, pokud si pamatuju az budes platit tu hromadu veci, tak nezapomen ze mas jako "clen bmwgs" 5proc slevu
a jestli dojede na sraz, tak mu za mnohe rady rad koupim i pivo
TomasTT napsal:
Nejlevněji jí koupíš od někoho na webu, kdo to tahá z ciziny, prodává to bez map ČR a jen šoupe krabice a případné poruchy musí řešit v zahraničí. Nejdražší jsou tam, kde se neprodává krabice ale nainstalovaný přístroj s individuální podporou atd. Je to jako kupovat notebook - buď holý, s tím že musíš mít všechno potřebné pro instalaci a znalosti, jak to udělat a nebude ti vadit že půl sezóny nebudeš mít v případě reklamace s čím jezdit a nebo zaplatit za ty služby, které ty sám neumíš udělat a pak teprve využiješ ty možnosti. Docela chápu že lidi nadávají "na zumo" že dělá takové a takové "chyby" a když to pak člověk vidí, tak tam mají loňský software, chybí mapy, nikdo jim to nevysvětlí atd. Zumo už je spíš počítač než obyčejná navigace.
Jsem jeden z těch co nadávaj.Né ale na Zumo jako takové,ale na lajdáckou práci při sestavování routingových map.Těch chyb je tam prostě dost.Proč třeba v nové topo2 jsou chyby,které v předešlé verzi nebyly....? Jinak si myslím,že konkrétně u Garminu je aktualizace pomocí webupdateru naprosto snadná a intuitivní,to samé platí o poiloaderu.Mapsource pro základní plánování tras,stop atd.je také dostačující.Ovládání a pochopení samotného přístroje je také naprosto bezproblémové.Nevím co bych moc vytknul.Samotné mapy jsou jiná kapitola,počínaje chabou grafikou a konče spoustou chyb.
Ahoj,
poraďte prosím.
Upgradovat Topo Czech 1.2 na topo Czech 2 (cca 650 Kč) nebo na
Topo Czech 2 PRO (cca 2000 Kč) ?
Vyplatí se to, nezasukuje mi náročnější grafika mou 60Cx prostě stojí to za to?
dík za názory Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
já takové problémy nemám,mám TT rider 1,na silnici dobrý,jednoduchý,v poli mě to vede k nejbližší silnici,potřebuji snad něco víc,asi né,je to za půlku ceny garminu,který se předražený a stojí asi za HOV.O
kupuji jen to,co jsem schopen aspoň z 50% využít a nato mi TTR plně dostačuje,můj názor a nikomu ho nevnucuji
TomasTT napsal:
Nejlevněji jí koupíš od někoho na webu, kdo to tahá z ciziny, prodává to bez map ČR a jen šoupe krabice a případné poruchy musí řešit v zahraničí. Nejdražší jsou tam, kde se neprodává krabice ale nainstalovaný přístroj s individuální podporou atd. Je to jako kupovat notebook - buď holý, s tím že musíš mít všechno potřebné pro instalaci a znalosti, jak to udělat a nebude ti vadit že půl sezóny nebudeš mít v případě reklamace s čím jezdit a nebo zaplatit za ty služby, které ty sám neumíš udělat a pak teprve využiješ ty možnosti. Docela chápu že lidi nadávají "na zumo" že dělá takové a takové "chyby" a když to pak člověk vidí, tak tam mají loňský software, chybí mapy, nikdo jim to nevysvětlí atd. Zumo už je spíš počítač než obyčejná navigace.
Jo, s timhle souhlasim ... jsem docela ignorant a obcas se neco nepodari ... smazu si mapy a tak, nevim jak neco udelat ... nedelam upgrade ... proste normalni tupej uzivatel, jehoz zivotni naplni neni hrat si s vecma, ale pouzivat je k tomu abych mel zivot snazsi ...
.. a kdyz dojdu do bodu kdy mne to vadi, zajedu do TT jako do krabicky posledni zachrany, a nikdo tam ze mne nedela blbce, ochotne poradi, pomuzou, napravi .... a to je to, za co jsem ochoten si zaplatit vyssi cenu ... oni to maj nacviceny a vedi co a jak a ja si cenim svuj volny cas tak vysoko ze se ta investice safra vyplati ...
Mara napsal:
Ahoj,
poraďte prosím.
Upgradovat Topo Czech 1.2 na topo Czech 2 (cca 650 Kč) nebo na
Topo Czech 2 PRO (cca 2000 Kč) ?
Vyplatí se to, nezasukuje mi náročnější grafika mou 60Cx prostě stojí to za to?
dík za názory
Stojí to za to (ta mapa je fakt povedená) ale ne na tvé GPS. Tam je to opravdu omezující a 60.. jede pomalu i s mnohem méně náročnou mapou. Na 276/278C je zobrazení PRO mapy geniální...
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Ja mam 60Csx a upgradoval jsem na PRO,pomala je asi stejne jako driv,zadny zmeny jsem nepocitil.....v novy topo je vic veci,jako ruzny stozary a podobne,v necem lepsi je urcite,ale treba 2x jsem hledal kemp a jednou to bylo 2km vedle a podruhy jeste vic,kdyz jsem pak v Hradisti potreboval lekarnu tak byla jinde jen asi o 500m,ale i tak bych to cekal lepsi
Já to porovnávám na vistě a rozdíl mezi 2.0 obyč a 2.0 PRO je docela znát při posouvání mapy i při vykreslování při změně měřítka. Je to docela znát i na Oregonu, který je o x generací novější a stejně to vykresluje pomalu (asi díky stínování co nejde vypnout).
Můj názor je, že české mapy by se krást neměly. Ten trh zase není tak velikej a vyrobit tu mapu dalo dost práce.. Podle mě dva litry za upgrade na verzi PRO je přiměřené, 700 za obyčejnou není tragédie. Spíš jde o to, že jen málokdo opravdu potřebuje ty podrobnosti co jsou v mapě PRO.
Co se týká chyb, tady je návod, jak tvůrcům nahlásit chybu, protože jinak než když jim to někdo řekne, se o tom nedozví. Mapa je postavená na datech dodaných z jiných zdrojů (především ze státního mapového díla) a data dodává třetí firma a ti, kdo dělají vlastní mapový produkt, ty data jen připravují a kompilují do podoby mapy pro navigaci ale nedělají vlastní zpracování dat z terénu. Takže o chybě se musí nějak dozvědět. Postup je tady: http://navigovat....yvmape.pdf