Suky napsal:
Vy to máte dobré, když vám to ukáže dojezd nulu máte ještě palivo.
Mi to ukazuje naopak - tvrdí, že ještě ujedu 80 km, ale nádrž je prázdná
Tak tohle je ten případ,kterej bych řešil ikdyž naučit se s tím počítat taky není těžky a aspoň je to past pro případnýho zloděje
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mr GS napsal:
Ne,nevzpamatuje.Vzpamatovat by se mělo něco jinýho,aby si uvědomilo,že vyjíždět palivo "do mrtě" není pro nic a k ničemu dobrý...Pusť si doma na zaharadě vodní čerpadlo na sucho a uvidíš proč
Nádrž je papírově na 33l(v reálu přes 35l )
Když natankuju jenom do vypnutí pistole,pak ji povystrčím a dotankuju po okraj,vejdou se tam další 3,5-4l,takže vám to sedí až moc dobře.
Navíc už 2x se mi stalo,že jsem musel jet ještě asi 70km po dojezdu 0 a stejně tam ještě něco málo šplouchalo.Stejně se na to spolíhat nedá a záleží vždycky na spotřebě,takže když 2x najedu na tu nádrž 680km,tak na to asi nebudu spolíhat,že to tak vyjde vždycky.V autě taky vyjíždíte nádrž,aby jste věděli kolik najedete,ikdyž získaná informace je podle situace,takže k hov.nu?
No tak jooo no... Stejne mi vychazi plna na rovnou tisicovku, tak to seru...
Hranicar napsal:
@jack96: mam stejny problem. Pri dojezdu cca 5km mi vleze do nadrze cca 27l, ale loni jsem pri podobnem dojezdu natankoval pres 31l. Asi si vezmu kanystr do kufru a pojedu az do mrte... Mozna se to vzpamatuje.
v manuale výrobca neodporúča vyjazdiť nádrž dosucha ,denné počítadlo je poistka,ktorú používam aj ja
Cesta je cieľ...
Taky se mi to stalo, dojezd 220 km a po ujeti 30 km už byl dojezd jen 100. Po ujetí dalších cca 10 km byl dojezd 60km a v tom motorka chcipla a už jsem tlačil. Mám R 1200 GSA , rv 2007
Mluvil jsem s mistnim servisem, podle nich je normalni kdyz ukazatel za zacatku stagnuje na plny a pak postupne zacne klesat, co neni normalni je kdyz skoci z plny nekam do poloviny, pripadne na nulu. Popsal jsem jim ze jsem vzal plnou, pocitac ukazoval dojezd cca 240 mil, po cca 100 milich porad ukazoval porad 230 a pak behem treba 15ti skocil dojezd na 130. To odpovida zavade, zarucni oprava trva cca 2h, o vikendu tam snad stihnu dojet. 2009 GS..
Upravil Plawa dne 07.10.2014 18:54
Zdar bohužel trochu oživím tohle téma.
Začal mi svítit žlutý trojůhelník a blikat nápis fuel.Ok na info dojezd 78 km natankuju cca 14l a ůdaje na displeji se nemění.Pořád svítí trojůhelník a bliká nápis fuel!!!
Mám adv.rok 2012 a v nádrži je plovák.
Vyndal jsem čerpadlo z plovákem a na pohled vypadá všechno ok.
Jak z toho-ven???
Na pohled poznáš prd. Jestli odešel palivoměr, tak jen nakup nového. Většinou odchazí pasky, máš pech.
Možná ještě zkusit diagnozu a kalibraci, ale jsem skeptik.
Zdravim, mam GSA r.v. 2013 a mam taky problem s ukazatelem dojezdu. Uz se mi dvakrat stalo ze mi ukazoval dojezd jednou 18km a podruhe 24km a doslo palivo. Rikal jsem si ze to neni az tak vzdalene od nuly tak sjem to nijak neresil a jezdim na ujete kliometry od posledniho tankovani do plne nadrze.
Nicmene letos na tripu me to zradilo na dalnici v Italii, zluty trojuhelnik se rozsvitil a dojezd zacal ukazovat 78km, ujel jsme par kilaku a najednou mito zdechlo, dojezd svitil 56km !! Zkousel jsem na rovine jestli treba jeste nechytne a ani naznak.
Nastesti v okoli bylo kde sehnat palivo. Vyrazil jsem s PETkou a dolil 1,5 litru do nadrze. Nastartoval jsem okamzite. Po ujeti dalsich 2 km jsem na benzince dotankoval do plne nadrze pouze 26,5 litru a to mam mit nadrz 32 nebo dokonce 33 litru .
Za celou dobu co mam tenhle stroj se mi nepodarilo do nej natlacit vic jak 28 litru a nejaky drobny, i kdyz se tam snazim natlacit az po okraj..
Tak nechapu kde je tech zbylych 5 litru..
Vic me ale trapi ukazatel dojezdu na ktery ze nemuzu spolehnout. Ujete kilometry na nadrz jsou jen orientacni, zalezi na momentalni spotrebe..
DavidSkar> a nemas ten samy problem jako kolega ve vedlejsim vlaknu? http://www.bmwgs....ost_530934ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
díky chybnému ukazateli paliva který ukazoval dojezd cca 25km, mi R1200GS předčasně zdechla. Položil jsem ji na levý bok, nastartoval a dojel k nejbližší čerpačce cca 3km
Upravil luke63 dne 16.07.2017 10:08
Ahoj Paulik78. Ja to uz skousel a pasek jsem demontoval ven
z nadrze bo sem temu nejak neveril a nechtel jsem letat. Ale
pokus se podaril a zaclo to fungovat nevim jak presne ale uz
nesviti fuel a dojezd si hlidam pres km.