bluesbery napsal(a):
Hicksi,trochu odbočím.. 3x jsem v TT nakupoval drobnosti " za pár" stovek.. :
Poprvé to byla před 2 lety plotna na bagáž na 800.GS, prodával mi ji osobně sám velký Tomáš TT, a při té příležitosti mi s grácií a nadhledem sepsul novou motorku,až jsem si říkal, jak jsem takový šrot mohl vůbec koupit.. Naposled jsem u nich kupoval před 2 týdny postranní plexi na 12ku, přístup naprosto stejný - nadřazenost, despekt..není to jen moje osobní zkušenost, znám hodně lidí, kteří mají stejnou zkušenost a víckrát do TT CZ nezavítají..Já osobně už taky ne.. Jedna věc jsou ceny (k nim už jsem se vyjádřil) a druhá je PŘÍSTUP K ZÁKAZNÍKOVI. A ten jsem pokaždé v TT postrádal. Pokud bych se se stejným (ne)zájmem choval ke svým zákazníkům, dávno bych to musel zabalit.. TT se možná chová jinak k pražákům (snad proto je Ty i Větrník obhajujete), nebo k těm co tam nechají desítky litrů peněz,ale to je podle mě cesta do pekel..Já budu pro příště nakupovat doplňky na BMW jinde. Tož tak, howgh.
tak ja myslim, ze to ma vic urovni...
osa Vjetrnik -- (mozna) Tomas TT -- Milan jsou extremne drzi dvanactkari, pripadne 1150kari. Pripadne Te tomastt zna z fora?
No alespon mame dalsi dukaz, kde se Vjetrnik infikoval, pripadne kam az rozsiril svoje bludy
A mimochodem.. tys jim tou svoji konverzi z osmikila na dvanactku taky tak trochu pustil vodu na mlyn...
Ani jedna z těch "úrovní" nesouvisí s tragickým přístupem v TT CZ k zákazníkovi.. Je jedno jestli jezdím na 800. nebo 12. Prostě z nakupování u nich jsem vyléčený..
dobre, omlouvam se... jak slysim ze nejaky mladik kritizuje osmikilo, hned vidim rude
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Praha vždycky měla jiné příjmy, ještě za totality, co si pamatuju. Chování mnoho pražáku po desetiletí je trochu "provokující" pro venkovany. Přitom když s nimi sedíš v partě, neexistuje žádný problém. Je ale někdy trochu svádějící a zavádějicí ten styl.
(asi z těch dob Tuzexu, co džíny byly jenom v Praze, veksláci před Tuzexem atd)
Je potřeba brát většinu pražáků v jejich chování s jakousi rezervou. Pod tímhle prizmatem je potom chování jak ho popisuje bluesberry vysvětlitelné a vlastně normální. Já bydlel na liberecku a vím, že "venkov" často jezdil do Prahy jakoby s malou dušičkou, poníženě a tedy se cítil jaksi podřazeně, aniž se třeba pražák choval špatně, byl venkovan jaksi v postřehu a bránil se. Proto je možná chyba nejenom v pražském chování, ale taky v nedostatku sebevědomí venkovana.
Samozřejmě si dejte mnoho slov která píšu do uvozovek, nechci nikoho urazit, píšu to jaksi s uměleckou nadsázkou. Na mne taky zapůsobil Tom na prvním (a jediném) našem setkání trochu nadsazeně, ale protože jsem sám osobně již světem zběhlý a nebojím se, jsem již zvyklý sám jednat vlastně podobně, mluvili jsme jako rovný s rovným a bez absolutně sebemenšího problému. Naopak po dobu svého vyčkávání tam (dal jsem dva-tři plasty) jsem pozoroval frkot a způsob telefonování apod. Tom je "ranař", přímý člověk, ale na bojácnější "venkovanské" lidi může zanechat rozpačitý dojem svou přísností, úsečnými odpovědi atak. Ale tam, kde to bylo potřeba, ochotně do telefonu zdlouhavě vysvětlovat (např. mapsource někomu apod.) A myslím že mnoha lidem i nezištně pomohl, já jsem jeden z nich (mnoho mailu a pomoci s přípravou mé cesty do Maroka), protože těžko může ode mne čekat časté nákupy v desetitisících, jak píšeš.
Ale někdy je to i o.... "chemii", jak si s někým padneš do oka, nebo ne. Rozhodně je fundovaný a to je nutné.
Tož tak, jak říkáte.
Upravil Doc dne 09.12.2009 05:54
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Když se mi nelíbí cena, tak to nekupuju a nevím co je na tom k dalšímu řešení. Osobně bych nejel pro něco do Brna, kdyby to bylo kvůli ceně. Občas se stavím pro něco v POLO Drážďany, ale jen proto, že kousek bydlí příbuzní a Drážďany se mi líbí, takže spojím příjemné s užitečným.
Jinak jsem nějaké drobnosti u TT koupil, ne v desítkách tisíc a byl jsem tam vždycky spokojen, a neměl jsem pocit, že bych byl na obtíž.
Jen mě překvabuje, že nikdo moc neřeší, že umyvadlo se skříňkou do koupelny stojí v čechách 8.000 Kč a v NSR to samé 139 Eček, to samé jsou levnější tvárnice v Rakousku a levnější střešní krytiny v NSR, kolik lidí co staví barák o tom uvažuje????
Vezmeme to zkratkou, je to sice dál, zato horší cesta.
insorto
Tak já stavím barák a uvažuju takhle.
Nechtěl jsem ti rozbít argument, jen je to prostě tak.
A mám krásný příklad- okna- nejakou dobu zkoušeli ,,naši" vyprávět story o nekvalitě. Jenže to nezabralo jak si představovali a máme ceny už jako v Polsku Protože to jsou dodavatelé menší a je pro ně zakázka za 100 životně důležitá.
Takové stavebniny, a Baumaxy to neřeší a tak mají kachličky pořád 2x dražší- tak kdo není líný, řeší cenu, a ví, jezdí do Polska.
A musím tě zklamat s tvými představami o cenách stavebnin všeobecně, věř tomu že se licitováním a výběrem dostaneš na cenu venku- jen to stojí ůsilí.
Např- Heluz dá cenu v ceníku- která je nesmysl- řekněme 100 kč cihla.
Stavebninám prodá za 20 a ty vyvěsí AKCE -50% jenže je to podfuk na konečného zákazníka. Ty slevy mají všichni, pak tobě postaví barák, ukážou ceník a řeknou m2 zdiva za 500kč. Ale oni je vezmou za 20. Takže se opeří za práci (v pořádku) a ještě jako překupníci. Tohle ti Poláci neudělají. Počítají a ví že o ceně řekne soused sousedovi- čech řekne po mě potopa.
U staveb je rozdíl cen polviční- a o pracovní morálce nebudu mluvit.
A stejně to funguje při nákupu nového motocyklu.
To si přečti v tématu ,,Koupě nového GS 12"
A stejně to nadhodil někdo u piva- z Plzně pro plzeňské do německa- hnus.
Ještě k tomu dodám, že většinu věcí jsem kupoval u nás- protože díky konkurenci (a těm co si nechají vrtat koleno- jak někdo nadhodil) seženeš na netu ceny srovnatelné se zahraničím. Ne samozřejmě v obchodech, tady prostě udává ceny ta skupina co ,,si kvůli ceny nepojede do Brna"
A tohle je jediný důvod proč řešíme co řešíme.
Konkurence- otevřít ještě jeden krám v Praze a vidíme jak je to se stavbou ceny.
A třeba by to měl Vjetrník o kousek blíž a Hicks by krom dobrého pocitu z přeplácení o 20% nemusel mačkat s jinýma v krámě.
Ono nakoupit třeba oblečení v kdejaké prodejně u nás,je stále zážitek.Je to o prodávajících,najdou se prodejci kteří jsou dobří, ochotní a prodávají tak jak to má být.Třeba ve FM V MAD MAXU nám nabídl blbých 10% slevu na vše co koupíme.Jinde si nejde ani vyskoušet troje rukavice.Nebo nechápou jak ti to nemůže sedět když je to "značka".*pissed* Taky bych je kolikrát nakopal do řiti,se nesmí divit že si to tam pak člověk jen skusí a objedná z netu.
bluesbery napsal(a):
Hicksi,trochu odbočím.. 3x jsem v TT nakupoval drobnosti " za pár" stovek.. :
Poprvé to byla před 2 lety plotna na bagáž na 800.GS, prodával mi ji osobně sám velký Tomáš TT, a při té příležitosti mi s grácií a nadhledem sepsul novou motorku,až jsem si říkal, jak jsem takový šrot mohl vůbec koupit.. Naposled jsem u nich kupoval před 2 týdny postranní plexi na 12ku, přístup naprosto stejný - nadřazenost, despekt..není to jen moje osobní zkušenost, znám hodně lidí, kteří mají stejnou zkušenost a víckrát do TT CZ nezavítají..Já osobně už taky ne.. Jedna věc jsou ceny (k nim už jsem se vyjádřil) a druhá je PŘÍSTUP K ZÁKAZNÍKOVI. A ten jsem pokaždé v TT postrádal. Pokud bych se se stejným (ne)zájmem choval ke svým zákazníkům, dávno bych to musel zabalit.. TT se možná chová jinak k pražákům (snad proto je Ty i Větrník obhajujete), nebo k těm co tam nechají desítky litrů peněz,ale to je podle mě cesta do pekel..Já budu pro příště nakupovat doplňky na BMW jinde. Tož tak, howgh.
nechtěl jsem do toho zabíhat až tak podrobně, ale plně souhlasím s tím, co napsal bluesbery a v TT-CZ už nenakoupím. A je to jen v přístupu k zákaznikovi. Výrobkům Touratechu věrný zůstanu, mají dobré funkční vychytávky, ale nakoupím v TT-SK a PL. A ve svém okolí mám další dva lidi, kteří mají stejnou zkušenost.
TomasTT napsal(a):
.................
...u nás 20g kapučíno ze 100% arabicy za 20Kč dělají lidi ksichty jako když je okrádáš a ptají se jestli je v ceně taky dort za ty prachy Dokud se tohle nezmění, tak to bude prostě ... chudý česko.
P.S. Pochopitelně že ti prudiči s kafem za dvacku přijedou například X6 nebo alespoň Audi Allroad a mají hodinky za sto litrů..[/b]
... a tady jen pro názornost příspěvek Tomáše z první strany, kde jasně píše, že mu o zákazníky nejde. Při cenách výrobků TT, by káva mohla být jako bonus. A to nepatřím k těm, co na ni nemají, ale své peníze už budu utrácet u někoho jiného s lepším přístupem.
Upravil 3X dne 09.12.2009 09:11
TomasTT napsal(a):
morabo: trvalo to asi 3/4 roku vůbec se s nima domluvit! Dělali nám interní audit, jak platíme dodavatelům, kolik zboží máme průměrně na skladě atd atd atd. Musíme dělat reklamu, povinně mít ty věci na několika akcích (což pochopitelně platíme) během roku a každý rok povinně objednávat nejméně 25% víc než byl celkový obrat loňského roku atd. Ty podmínky jsou šílené. A pak zjistíš že sousední stát (pod jinou distribuční skupinou) nemá prakticky žádné minimální odběry, můžou kupovat nebookované zboží během roku (u nás jen to, co objednáme v kontraktu předem) a nemusí dělat reklamu atd. Když se rozhodnou dát nějakou slevu, nemusí jim to nikdo schvalovat.. Je to prostě pakárna ale nic s tím nenaděláme. Touratech v Německu s tím měl stejný problémy - chtěli udělat výprodej kalhot co jim zbyly skladem z letošního roku a povolili jim maximálně 19% slevu i když jiným prodejcům povolili 25%. Nic s tím nenaděláš. Chceš - nechceš. Je to jednoduchý.
Jinak riziko je to se vším. GPS nakupujeme po 20 kusech, máš v tom třeba jednorázově 300 tisíc v dodávce a pak zjistíš, že nějaký moula v horní dolní bere navigace za nižší ceny než ty a prodává je obratem s rabatem 500Kč na kusu. Když se zeptáš dovozce tak ti řeknou, že to bylo důležité strategické rozhodnutí protože on by je jinak tahal z ciziny nebo do aut dával konkurenční značku apod. Prostě - je to boj ale někdy mám pocit, že je to fakt práce nanic.
sorry..jen jednou větou..je to věc managmentu jakou mají vyjednávací sílu...a schopnosti..od tohose vše dovíjí..dělám v jiném byznysu a mám stejné a někdy lepší podmínky než v jiných zemích které jsou větší a tudiž větší odbyt a vymlouvat se na němce atd?? směšné..jsou větší a vždy více prodajíé...a o tom to je..co se domluví...
hele... kdyz jses tak UZASNEJ... co kdybys se svymi magickymi schopnostmi a neoddiskutovatelnou aurou pomohl TT-CZ vyjednat podminky s rukkou?
Pripadne i mne by ses asi hodil... a levne hadry od Rukky by se mi hodily tez.
...ty reci o "spatnem managementu".. nemam moc rad... to je strasne jednoduche... a tvoje sebevedomi mi prijde takove nejake podivne...
...nekonec nekupoval sis tu dvanactku starsi?
kdyz ses tak genialni obchodnik...
neber to nijak zle... ale myslim, ze mne okoli povazuje za nekoho spis podobneho Tomasovi TT -- tj. mix obchodu, a technoinvence .. takze v tomhle ho docela chapu.
kupoval jsem si starši a to jen s několak důvodů,neměl jsem skušenost s bmw a chtěl jsem ji mít...dnes vím že další bude nová...tvoje taky?? a je to o vyjdnávání..a držím se svého kopyta....ale pokud by mě někdo dělala jako jim tak to nedělám...pokud jim vadí že s nich dělaj blbečky..tak a´t to řeší a nebrečí..nebo to nedělaj.. a ty kece kolem co máš..jsou zbytečný...neoipodstatněný a nevíš o čem mluvíš....je to o schopnostech si vyjednat podmínky...nic víc nic míň a nic jiného neplatí..kecat můžeš a smlouvat jak chceš a le to je holý fakt!!!
http://czunici.ra...
TomasTT napsal(a):
morabo: trvalo to asi 3/4 roku vůbec se s nima domluvit! Dělali nám interní audit, jak platíme dodavatelům, kolik zboží máme průměrně na skladě atd atd atd. Musíme dělat reklamu, povinně mít ty věci na několika akcích (což pochopitelně platíme) během roku a každý rok povinně objednávat nejméně 25% víc než byl celkový obrat loňského roku atd. Ty podmínky jsou šílené. A pak zjistíš že sousední stát (pod jinou distribuční skupinou) nemá prakticky žádné minimální odběry, můžou kupovat nebookované zboží během roku (u nás jen to, co objednáme v kontraktu předem) a nemusí dělat reklamu atd. Když se rozhodnou dát nějakou slevu, nemusí jim to nikdo schvalovat.. Je to prostě pakárna ale nic s tím nenaděláme. Touratech v Německu s tím měl stejný problémy - chtěli udělat výprodej kalhot co jim zbyly skladem z letošního roku a povolili jim maximálně 19% slevu i když jiným prodejcům povolili 25%. Nic s tím nenaděláš. Chceš - nechceš. Je to jednoduchý.
Jinak riziko je to se vším. GPS nakupujeme po 20 kusech, máš v tom třeba jednorázově 300 tisíc v dodávce a pak zjistíš, že nějaký moula v horní dolní bere navigace za nižší ceny než ty a prodává je obratem s rabatem 500Kč na kusu. Když se zeptáš dovozce tak ti řeknou, že to bylo důležité strategické rozhodnutí protože on by je jinak tahal z ciziny nebo do aut dával konkurenční značku apod. Prostě - je to boj ale někdy mám pocit, že je to fakt práce nanic.
sorry..jen jednou větou..je to věc managmentu jakou mají vyjednávací sílu...a schopnosti..od tohose vše dovíjí..dělám v jiném byznysu a mám stejné a někdy lepší podmínky než v jiných zemích které jsou větší a tudiž větší odbyt a vymlouvat se na němce atd?? směšné..jsou větší a vždy více prodajíé...a o tom to je..co se domluví...
hele... kdyz jses tak UZASNEJ... co kdybys se svymi magickymi schopnostmi a neoddiskutovatelnou aurou pomohl TT-CZ vyjednat podminky s rukkou?
...ty reci o "spatnem managementu".. nemam moc rad... to je strasne jednoduche... a tvoje sebevedomi mi prijde takove nejake podivne...
neber to nijak zle... ale myslim, ze mne okoli povazuje za nekoho spis podobneho Tomasovi TT -- tj. mix obchodu, a technoinvence .. takze v tomhle ho docela chapu.
kupoval jsem si starši a to jen s několak důvodů,neměl jsem skušenost s bmw a chtěl jsem ji mít...dnes vím že další bude nová...tvoje taky?? a je to o vyjdnávání..a držím se svého kopyta....ale pokud by mě někdo dělala jako jim tak to nedělám...pokud jim vadí že s nich dělaj blbečky..tak a´t to řeší a nebrečí..nebo to nedělaj.. a ty kece kolem co máš..jsou zbytečný...neoipodstatněný a nevíš o čem mluvíš....je to o schopnostech si vyjednat podmínky...nic víc nic míň a nic jiného neplatí..kecat můžeš a smlouvat jak chceš a le to je holý fakt!!!
nesmysl.. je/muze to take byt o nejake limite, kterou ti dodavatel MUZE nastavit.
Tj. ja se s tebou vlastne uplne v zasade NEPRU, jen to imho prilis znednodusujes.
jinak ad moje.. jo, nova... ale ja se tu neprezentuju jako obchodni Aristotelles
Upravil hicks dne 09.12.2009 09:46
17 cm
Rád bych tu pro úplnost uvedl,že konkretně mojí osobě Tomáš TT dvakrát velice nezistně pomohl,pokaždé se to týkalo navigace,kterou jsem NEkoupil u něj a ani mne tehdy nikterak osobně neznal...vážím si toho.
Na druhou stranu mám zkušenost s někým,kdo si říká kamarád,natolik tristní,že jsem pochopil pravidlo o tom,že prostě bussines se s kamarády nedělá...
Vjetrnik napsal(a):
to Hocks: na netu je každý král a nejlepší businessmann....a tohle tak trochu diskuze o ničem, jděte raději jezdit...
Asi budu muset do TT na bílou gazelu....spravit si chuť....
ja bych si taky dal nejakou bilou gazelu
17 cm
TomasTT napsal(a):
nesmysl.. je/muze to take byt o nejake limite, kterou ti dodavatel MUZE nastavit.
Tj. ja se s tebou vlastne uplne v zasade NEPRU, jen to imho prilis znednodusujes.
jinak ad moje.. jo, nova... ale ja se tu neprezentuju jako obchodni Aristotelles
já se tak neprezentuju....jen říkam své skušenosti..koilik jich máš ty?? pokud by to byla jak říkaji tak bych tlačil na dodavatele že takle teda ne.. nebo to nedělal....a kdybych děla tak nebrečel..když vím jak dodavatel je neférový..nic víc nic míń..
http://czunici.ra...
czunici napsal(a):
já se tak neprezentuju....jen říkam své skušenosti..koilik jich máš ty?? pokud by to byla jak říkaji tak bych tlačil na dodavatele že takle teda ne.. nebo to nedělal....a kdybych děla tak nebrečel..když vím jak dodavatel je neférový..nic víc nic míń..
no a co kdyz to mas jako doplnkovou aktivitu a radeji budes prodavat zbozi ty, nez konkurence?
---
jinak ja mam zkusenosti jenom s oteviranim si huby na webu
17 cm
14 dni tomu jsme v TT kupovali komplet rukka a pristup a ochota byla na 1* , mam to sice trochu z ruky ale mohu vrele doporucit !! rad se tam vzdy vratim
Zavolejte do zastoupení f. Rukka, domluvte si lepší podmínky a prodávejte o 106. Doba je tomu nakloněna, každý může podnikat a zkusit si to, já to přeji všem. Jsem koncový zákazník, budu nakupovat levněji a stejnou/lepší kvalitou...OK, beru. Ale kritizovat to, že si někdo domluvil něco špatně, a ten či onen by to udělal lépe. Vždyť do toho nevidíte...
V Čechách by totiž cca. 10 milionů lidí dělalo lépe práci toho druhého!