jencekgs napsal(a):
Já nevím, půjčovat si na splátku úroku, neříká se to tomu úvěrová spirála??
Už jsem ale někde četl že i odbory už pochopili a ustoupili od stávek, alespoň dočasně. No myslím že to bude ještě co vás čeká.
když máš splácet dávku (jakoukoliv) a nemáš na to, zbývají jenom dvě možnosti
1/ vyhlásit bankrot
2/ znovu si vypůjčit, ale za předpokladu, že máš rezervy v hospodaření, že víš předem, že jsi byl rozhazovačný a slibuješ si, že se dáš do kupy
tam se nacházíme, rezervy máme veliké, jak v daňovém systému, tak v předražování státních zakázek apod., čili je potřeba dám rozum do hrsti a držet se nějakého správního harmonogramu, jak z toho ven
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
moc se do toho nechci plést, ale vzhledem k tomu že v Řecku už jsem 7 měsíců, tak jsem se taky trochu podíval do té situace. Vyptával jsem se lidí, jak to maj a nestačil jsem kroutit hlavou! Řecko je krásá země, ale myslim že by si měli konečně uvědomit své skutečné možnosti. Žili ve lži jak dobře na tom jejich země je a teď si nechtěj přiznat pravdu. (samozřejmě že ne všichni Řekové ale řekl bych že většina)
Nejdří jsem myslel, že si dělaj ze mě srandu a schválně ty výhody státních zaměstnanců zveličujou, ale včera jsem objevil třeeba tenhle článek http://www.lidovk...noviny_sko
který mi v podstatě potvrdil, většinu toho co mi postupně sami Řekové řikali a co jsem považoval za srandu.
Držim Řecku palce, ale zatim mi připadaj, jako alkoholik, kterej je ve fázi, kdy o všechno přišel, ale ještě si nepřiznal, že by měl přestat pít.
Good luck Greece
------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.
A co pockat az se Recko jeste trochu vic vycerpa a pak jim vyhlasit valku?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
(kamarád je ten, který přichází, když ostatní odcházejí...)
a v Čechách to taky nebylo jednoduché za totality, že ano, a přeběhlo pár let a ani si už nikdo dobře nepamatuje, jak se mu svírala prdel, když byl zastaven třeba jenom obyčejnou policií za rychlost, jak nám bylo z obyčejného překročení hranic a jak jsme třesoucíma rukama vyplňovali celní prohlášení, jak se udávalo a donášelo a jak se někdo měl když byl partaji, jak se těžko a nesvobodně žilo po 68.roce.
Chci říct, že každý stát má (jako i život sám) výkyvy, jednou nahoře, jednou dole.
My jsme teď dole, to je pravda. Tak nám držte palce, ať z toho vybruslíme dobře. Nic víc. Stačí když nebudeme cítit škodolibost.... z naší situace. To nám dá sílu. Víte, můžeme si za to hlavně sami, ale většina lidí nevěděla, že dosavadní hospodaření a národní rozpočet je bublina a plný lží. To udělali politici, ne lidi. Těm patří jenom vina, že je zvolili. Ale když budete věřit Klausovi a nakonec se ukáže, že to byl (v kooperaci s Goldmann-Sachs) jenom dobrý kuchař a pěkně to uvařil, nebudete se cítit zcela plně zodpovědní za všechno.
jak říká zde kamarád, nějak jsme teď ..... po opici a nastává bolehlav
Upravil Doc dne 01.05.2010 22:32
Hicks napsal(a):
A co pockat az se Recko jeste trochu vic vycerpa a pak jim vyhlasit valku?
Nebo by jsme za nějakou rozumnou částku,v rámci pomoci koupili nějaký ostrov(Krétu apd.)
jo, proti tomu nic nemám.
Ale když se náhodou nedohodneme, vezmeme krétu Libeňskou ztečí
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Doc napsal(a):
já jsem optimista, doufám že to bude nový start
(kamarád je ten, který přichází, když ostatní odcházejí...)
a v Čechách to taky nebylo jednoduché za totality, že ano, a přeběhlo pár let a ani si už nikdo dobře nepamatuje, jak se mu svírala prdel, když byl zastaven třeba jenom obyčejnou policií za rychlost, jak nám bylo z obyčejního překročení hranic a jak jsme třesoucíma rukami vyplňovali celní prohlášení, jak se udávalo a donášelo a jak se někdo měl když byl partaji, jak se těžko a nesvobodně žilo po 68.roce.
Chci říct, že každý stát má (jako i život sám) výkyvy, jednou nahoře, jednou dole.
My jsme teď dole, to je pravda. Tak nám držte palce, ať z toho vybruslíme dobře. Nic víc. Stačí když nebudeme cítit škodolibost.... z naší situace. To nám dá sílu. Víte, můžeme si za to hlavně sami, ale většina lidí nevěděla, že dosavadní hospodaření a národní rozpočet je bublina a plný lží. To udělali politici, ne lidi. Těm patří jenom vina, že je zvolili. Ale když budete věřit Klausovi a nakonec se ukáže, že to byl (v kooperaci s Goldmann-Sachs) jenom dobrý kuchař a pěkně to uvařil, nebudete se cítit zcela plně zodpovědní za všechno.
jak říká zde kamarád, nějak jsme teď ..... po opici a nastává bolehlav
Ahoj Kosťo, já Vám palce rozhodně držim, taková krásná zem jako Řecko si to přece zaslouží
Janek napsal(a):
Začátkem léta plánujeme s přítelkyní cestu napříč jižním Balkánem do Řecka, jeden-dva dny si chceme odpočinout na Lefkádě a pak pokračovat dále na východ do Turecka...dle mého jsou dvě varianty jak se do Turecka dostat:
1/ buď se vydat na jiho východ směrem na Atény a přeplavit se trajektem přes Chios do Cesme a jsme v Turecku
2/ stočit cestu na severo-východ a přes Thessaloniky do jižní části západního evropského cípu Turecka
osobně jsem pro variantu č.1 - bohužel cena za přesun po moři (motorka+2 lidi) = cca 5000,-
tzn začínáme uvažovat o variantě č.2
a teď otázka... má smysl varianta č.2 a když bychom nevzali tuto cestu pouze jako rychlý transfer, je v této části Řecka co vidět a co pojezdit??
Byl jsem v Řecku 9x ale nikdy v této části
Předem díky za odpovědi
Východně od Soluně je Chalkidiki, tam je krásně, ale to víceméně budete již absolvovat na Lefkádě. A východněji to již (alespoň pro vás, domnívám se) nebude tak zajímavé. Dá se přesunout z Lefkády přes Ioannina a Soluň až do Alexandoupoli v podstatě po nové autostrádě. Jde o to, kam chcete jet do Turecka. Pokud do Kappadokie a potom směrem do Čech, asi je lepší přes Chios, Ismir - Kappadokie - Istanbul - Bulharsko. Navíc, bráno z výchozího bodu Lefkády, když si spočítáš benzín a mýtné přes Řecko po autostrádě plus čas a moc toho neuvidíš, není to levné.
Proto se vyplatí myslím jet z Lefkady do Atén nějakou super krásnou vyjížďkovou cestou na celý den (můžu pomoct vybrat) a k večeru do Atén. Lodi na Chios jsou témeř každý den v podvečer nebo večer. Čili místo hotelu nebo kempu (také výdaje) přespíš na lodi a ráno (nad ránem) jseš v Chiosu. Pokud nechceš ztrácet čas, ráno většinou kolem 8.30 jezdí dva trajekty do Cesme naproti. Čili suma sumárum jeden den ráno vyjedeš z Lefkády, prožiješ krásný výlet a (pokud vás Atény nezajímají) druhý den ráno jseš v Turecku. Náklady jsou 250km benzínu do Atén plus lodi, jak říkáš kolem 200E. Varianta po vlastní ose znamená 1000km benzínu autostrády plus jedno přespání někde v asi Řecku, ale jedeš po autostrádě (a mimo ni bys to stejně ani nestíhal), která je prvních půl cesty (až skoro k Soluni) zajímavá, ale potom příšerná nuda.
Doufám že jsem pomohl.
Určitě jsi pomohl, díky! Abych řekl pravdu, trošku jsem doufal v tuhle odpověď... a to z důvodu, že cesta přes moře je taková "čistá"...máme namířeno skutečně do Kappadokie a objíždět to přes severní cíp Řecka/Turecka a brát to jako přesun (s tím, že budeme již mít něco najeto) by bylo asi zbytečně zdlouhavý a pokud autostrada, tak asi i nudný.
Zmínil jsi se o tom, proto bych tě rád poprosil...kudy tedy z Lefkády na Atény??
Díky moc!
Upravil Janek dne 03.05.2010 18:17
@Janek
tři varianty
1/ nudná cesta přes Patru
2/ zajímavější cesta přes Proussos - Karpenisi - Lamia a odtud 200km po dalnici až doslova do Pirea http://maps.googl...34589&z=10
3/ nejzajímavější, ale nejnáročnější trasa na čas (vyjeďte hodně brzo) je jihem přes nádherný Pelopones, konkrétně http://maps.googl...469177&z=9
nebo ještě lépe
[url]http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=Dimitriou+Golemi%2F%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85+%CE%93%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CE%BC%CE%B7&daddr=Route+9%2FE55%2FPerimetriki+Patron%2F%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE+%CE%A0%CE%B1%CF%84%CF%81%CF%8E%CE%BD+toyrgou-Panopoulou%2F%CE%A0%CF%8D%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%85-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85+to:E55%2FPyrgou-Tripoleos%2F%CE%A0%CF%8D%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%85-%CE%A4%CF%81%CE%B9%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CF%89%CF%82+to:Levidiou-Skoteinis%2F%CE%9B%CE%B5%CE%B2%CE%B9%CE%B4%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%A3%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CF%82+to:37.979928,22.648315+to:Sokratous%2F%CE%A3%CF%89%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82&hl=en&geocode=FdiTUAIdagg8AQ%3BFcrKRwIdfEtMAQ%3BFdbZPgIdKHpIAQ%3BFQahPwId3PRSAQ%3BFViwQAId9AJWAQ%3B%3BFXATQwId9oZoAQ&mra=dpe&mrcr=0&mrsp=5&sz=10&via=1,2,3,4,5&sll=37.899781,22.453308&sspn=0.564574,1.234589&ie=UTF8&z=10[/url]
to poslední je opravdu na celý den, ale je to motorkářské maso, nádherná krajina, nezapomeneš na to nikdy, super výlet, ale náročný = hodně zatáček a hor, ale stojí za to
hezké dilemma že???
není mi jasné proč se to nezanese jakožto link, přesto že jsem přidal url, takhle je to nepřehledné, moderatoři zkuste to opravit plz.....
Upravil Doc dne 04.05.2010 14:23
hezkou dovolenou
No a snad to nebude ještě horší, zatím se nás to netýká (motocesty na balkán) - zatím... : http://www.novink...recka.html
Upravil bluesbery dne 04.05.2010 22:11
Začínám se přiklánit k variantě Expedice Řecko 2010 bez Řecka...k Ohrinskýmu jezeru cesta stejná a potom místo na jih budeme pokračovat na východ přes Makedonii a Bulharsko do Turecka...