Zumo 590 se chová stejně jako Zumo 660.
Tady je příklad varovného POI, který jsem namaloval ve photoshopu - jak to vypadá po nahrátí poiloaderem v Zumo 590
nešetři na nepravém místě.Radši kup jetýho tomtoma ridera kolem 4-5 tis. nebo kup čínskej shit a do půl roku stejně koupíš tomtom/garmin. Pokud s tím jezdíš častěji, než jednou za rok.
kanecek: obsahuje to mapove podklady OSM - open street map. Ty jsou jaksi zdarma. Vesmes dobre mapy, ktere stahnes jako jednotlive zeme, nebo i jako baliky.
Problem je ale, ze nejsou uplne optimalizovane za vsech okolnosti. Mam je v GPSMAP62s a pokud jedu "mimo dalnice" tak to obcas vypocita nesmysl.
Celkove to nastaveni "avoidances" neni tak dobre jako u origo map garmina.
ALE: Mapy jsou supr co se tyce POI a obecne detailu - tech je tam mnohem mnohem vic! Pouzivam prevazne na turistiku.
Mozna to maji ale v softwaru tehle navigace poreseno vic. Ale mi se zda ze ty mapy jsou spolehlivejsi pokud pouzivas dalnice.
Pokud chces ty same mapy, tak neni problem, jak jsem psal vyse, ale "masinu" kup garmina
Kup pripadne nejakou levnou Garmin autovou navigaci + nepromokave pouzdro s drzakem (dela tusim givi, sw-motech a myslim ze i touratech) a mas proste jistotu ze kupujes neco overeneho.
Ale soudim podle toho jak bych vybiral ja, mozna je to dobra navigace, cert vi
Nějaká konkrétní nabídka by nebyla? Já se v tom vážně nevyznám. Kdysi jsem měla Sygic v telefonu a s přehledem jsem na tom dojela k moři do Slovinska, paráda. Doteď to chválím. Ale je fakt, že jsem nikdy nic speciálního v ruce neměla, takže nejsem asi náročná
| BMW F650GS | 2000 |
kanecek: to ani tak neni o tom byt/nebyt narocny, ale spis o tom, ze pokut to funguje spolehlive a ma to dobre ovladani tak se u toho tolik neunadavas a zvladnes to treba ovladat i za jizdy.
Pokud chces jit levnou cestou, koukni na alzu nebo tak neco na Garmin do auta. Tak aby mel mapy a podle moznosti lifetime update. Pak nejaky obal: https://www.louis...st=5592114 jako obal a http://www.alza.c...502584.htm
Pokud tedy chces fakt setrit a novou
Ja osobne pouzivam GPSMAP 62 a drzak zamykatelny od TT a jsem spokojeny a to tak ze dost
U tech dotekovych do auta to ber tak, ze bude horsi citelnost displeje hlavne na slunci a budes to muset mit temer porad zapojene do site.
Pokud chces neco co je primo na moto, tka obcase se tady objevi treba Zumo 550 nebo tak neco. S tim ja zkusenost nemam, ale reakce od lidi jsou pozitivni.
Jeste pak muzes kouknout po turisticke navigaci typu eTrex30, GPSMAP 62,64 a koupit do toho mapy, pripadne pouzit ty OSM co jsem daval vis. za odmenu ams nedotekovou navigaci, kterou vidis i na slunci, nepromokavou, nerozbitnou, pokud te bavi treba turistika, tak i malinkou a praktickou na tuto aktivitu a navic jelikoz to nema dotekovy displej, tak i lehce ovladatelnou (relativne, je to o zvyku) v rukavicich za jizdy na moto.
Ale do 2000 se s nema nedostanes.
Pripadne starsi GPSMAP 60CSx - ale tma je cena taky prez 2000 a musis dale sehnat jeste drzak, to mas taky par penez. TT dela ten zamykaci to je asi trojka (ja jsem platil mylsim 99 euro nebo tak na 62S), pripadne RAM, ten je o neco levnejsi.
Nebo suma sumarum, pokud to nahore bylo moc cteni: Pokud chces usetrit kup si starsi Garmin ZUMO nebo TomTom Rider - to ma v baleni uz vsechno
A já koupil tuhle outdorovou čínu. Se vším všudy mě vyšla na 3500, kdyby mě nevyhmátli v celním řízení bylo by to kolem 2700 Kč. Náhral jsem poslední IGO 9 včetně posledních map a vše funguje v pohodě. Zatím odzkoušeno pouze v autě. Na moto jsem se zatím nedostal.
BMW 1250 GSA - Hééééén vole hééééén
Bajlak: tak bud rad, dokud běží.. 8 z 10 se jich do roka vrati, nejdou zapnout, seka se.. A na displeji na slunci neni nic videt, oproti tt, garm. Tvoje dalsi navigace uz bude znackova, uvidis ;-)
Upravil welli dne 15.07.2014 08:12
welli napsal:
Bajlak: tak bud rad, dokud běží.. 8 z 10 se jich do roka vrati, nejdou zapnout, seka se.. A na displeji na slunci neni noc videt, oproti tt, garm. Tvoje dalsi navigace uz bude znackova, uvidis ;-)
Taky mame jednoho Larka doma... na nahradni dily...
welli napsal:
Bajlak: tak bud rad, dokud běží.. 8 z 10 se jich do roka vrati, nejdou zapnout, seka se.. A na displeji na slunci neni noc videt, oproti tt, garm. Tvoje dalsi navigace uz bude znackova, uvidis ;-)
Bajlak napsal:
A já koupil tuhle outdorovou čínu. Se vším všudy mě vyšla na 3500, kdyby mě nevyhmátli v celním řízení bylo by to kolem 2700 Kč. Náhral jsem poslední IGO 9 včetně posledních map a vše funguje v pohodě. Zatím odzkoušeno pouze v autě. Na moto jsem se zatím nedostal.
Prave jsem reklamoval - podsviceni. Uvidime jak vse rychle vyridi, zatim pohoda, mam uz i RMA cislo.
Sice je o něco dražší, než výše zmíněná čína, ale zase bych řekl, že o něco kvalitnější.
HOLUX GPSmile 61CS http://wolf-gear....ianta-b001
E: Hlavní výhody proti normálním navigacím je použití translektivního displeje.. je pak hezky čitelný na přímém slunci.
Upravil nForger dne 15.07.2014 10:01
welli napsal:
Bajlak: tak bud rad, dokud běží.. 8 z 10 se jich do roka vrati, nejdou zapnout, seka se.. A na displeji na slunci neni nic videt, oproti tt, garm. Tvoje dalsi navigace uz bude znackova, uvidis ;-)
Věřím, že životnost nebude úplně ok a že další bude určitě garmin nebo TT. Jen jsem to prostě za ty prachy chtěl aspoň vyzkoušet. Když to vydrží aspoň ten rok tak budu spokojený. Pokud víc bude to pro mě bonus
BMW 1250 GSA - Hééééén vole hééééén