morabo napsal(a):
takové to typické japonské pozlátko, z dálky huj, z metru fuj....
I kdyby to měli spolehlivý jak chtěli, na ty detaily bych se prostě nevydržel dívat a bylo by mi líto peněz.
Čau, já jsem jezdil od Yamahy na Intrudru, Fazeru a vše v dané době bylo super. Ideální je jít na předváděčku a odzkoušet si jak ti sedí. Jak psal Alda mě např. Stelvio sedělo ja prd...na hrnec. Jak bude předváděčka jdu se svézt.Jinak se mi líbí. Bohužel mi dneska nesedí cena ale snad bude líp???
Intruder od Yamahy je pěkná motorka
Ty budeš takovej posměváček, když ti i překlep udělá radost.
Yamaha XT1200Z Super Ténéré - nova supertenere oficialne predstavenie
Přidané 17.06.2010 08:09
Včera jsme byli s Držákem a Karlosem pozvaní od našich kamarádů z hustopečské Yamahy MOTOMO na test Yamahy XTZ 1200 Supertenere. Sice lilo jako z konve, ale dali jsme ji do těla. Karlos stihnul i endurovložku mezi vinohrady za sucha. Já a Držák jsme už jezdili ve festovním dešti, takže jsme se na polní cesty vykašlali a protáhli jsme motorky okolo Pálavy, Mikulova a Lednice po silnicích 2 třídy. Verdikt je z mýho pohledu asi takovej: KLADY: +na moji postavu velice dobrá ergonomie, +dobrej pocit z motoru (sportovní charakter při režimu "sport" je fakt dobrej), +výborná přední brzda, +při jízdě pocit, že jedu na mnohem menší motorce, +manipulace na místě (otáčení na malým prostoru, na polní cestě atd.), +přepínání módu palivových map (sport, turist), hlídání trakce (módy 1 , 2). ZÁPORY: -Nejde vypnout ABS, -zadní brzda ( ABS reaguje dost brzo), -ochrana před nepřízní počasí (oproti GS ještě horší), -chybí ukazatel zařazeného kvaltu, -cena (model na kterým jsme jezdili 389000Kč - za ty peníze za japonskou motorku už tam mělo být něco z výbavy (vyhřívaný hefty, zmíněnej ukazatel zařazeného kvaltu.....).
Jinak pocit opravdu vcelku příjemnej, posunuli se trochu blíž k 1200GS (ale ještě jim kus chybí) - nejde to ale vůbec srovnávat s motorkama typu Varadero, Caponord apod. (všechny jsou pro mně těžký a neohrabaný). Za mně je to jasný - GS na prvním místě (pružnější motor, lepší podvozek na takovýhle cesty, po kterejch jsme jeli), ale mezi zbytkem světa by pro mně Supertenerka měla asi výsadní postavení. Karlos ji protáhnul po polních cestách a šotolinách mezi vinohrady a říkal, že se na tomto povrchu chová slušně (lépe než GS s Teleleverem, kterej zase kraluje na silnici). Pro lidi, kteří z nějakého důvodu nechtějí BMW, to bude velice dobrá motorka. Karlos to okomentoval vcelku výstižně - něco mezi 1200 GS a KTM 990 Adventure.
Přidané 17.06.2010 08:53
Zatím jsem na tom nejel, ale když jsem ji zblízka prohlížel na TT eventu, tak bych ji rozhodně s KTM nebo GS neporovnával. Je to o level níž než výše zmiňované, konkurent tak pro Stelvio, i když nad ním pro změnu vyniká. Takže bych jej řadil mezi ony dvě zmiňované značky a zbytek světa. Jinými slovy, první z poražených...
Přidané 09.07.2010 07:08
Tak včera došlo na svezení se na SuperTeneré...jakmile bude chvilka, napíšu pár řádků a hodím sem fotky...
Jinak jak jsem z ní byl, poté co jsem ji viděl naživo na TT eventu, rozpačitý, tak po svezení se musím uznat, že je to zatraceně DOBRÁ motorka...co dobrá, VÝBORNÁ...
Přidané 28.03.2011 09:49
Tak jsem při úklidu počítače objevil článek, který jsem si po loňském testování připravil. Původní plán byl, že se to bude jmenovat "Viděno třemi" a každý z nás, kdo jsem se účastnili přidá svůj úhel pohled, svojí trošku do mlýna. Leč kolegové Hicks a Vjetrnik (sorry kamarádi, ale prostě vás musím veřejně napráskat ) jaksi nic nedodali a tak abych to mohl odškrtnout, dávám sem alespoň tu mojí část. Tak snad to bude ke čtení.
Super Super Ténéré
Posledních asi 60km jsem drtil tu krásnou bílou 12ku ADV v podstatě co to šlo. Plný plyn, vytáčet k 7 tisícům, plný brzdy, důsledný hlídání tý správný stopy. Natolik jsem se přiblížil k hranici adheze, že každý meziplyn při podřazení motorku doslova roztančil do stran… A účel?! Udržet se Vjetrníka, který vepředu uhání na novotou a nánosy hmyzu vonící modré Superteneré. Na jedné křižovatce na mě křičí: jede to jak kráva, což bylo to skutčně poslední, co by mě v té chvíli napadlo. Cesta od prodejce Yamahy - MMB v Mladé Boleslavi, kde nám Supertenerku půjčili a ještě nás nakrmili výborným srnčím guláškem, až k Ještědu, mi subjektivně trvala asi 5 minut. Teď ale přesedáme a já jsem neskutečně zvědav. Na druhý pohled se mi tahle motorka líbí daleko víc, než při prvním setkání na Traveleventu Touratechu, že bude nebývale schopná, zvlášť na silničkách po kterých jsme jeli, je mi teď naprosto jasný. S lehkou nervozitou se hrnu do sedla. První poznatek: je nadmíru pohodlný, dobře, tvarovaný, správně tuhý, neklouže. Poznatek dvě: je překvapivě nízko a vůbec celá motorka je nějak maličká. Přesto je posaz perfektní a ani s nohama, který mi narostly do nestandardní délky, nemám problém. Vjetrník už zase vyrazil, tentokrát na GSA a mě nezbývá než se opět zařadit do háku. Tak jedeme. Sice si připadám trochu těžkopádně a jedu skoro jako v autoškole, necitlivě dávkuju plyn, uskákaně brzdím, nějak mi to nejde klopit, ale zatáčku od zatáčky je to lepší a za kilometr až dva už jsem ve svým živlu. Opravdu to jede jak kráva a ještě líp to zní. Kolem 3,5 tisíce otáček motor zaburácí jak stíhačka ze druhý světový a neuvěřitelně vyrazí a táhne bez jedinýho propadu až k omezovači. Částečně integrální brzdy tu sílu ale v pohodě krotí. Mají rychlý nástup, přesto se po krátkém nekalibrování pravého ukazováčku dobře dávkují a působí nezdolným dojmem. Stejně jako podvozek. Obojí začínám oceňovat ještě v ještědských serpentínách. Zároveň objevuji, že v náklonech je potřeba trochu víc pracovat tělem a důsledně měnit těžiště, skoro jak na silniční motorce, než na enduru. Odměna je ale sladká a suverénní pocit jistoty, který rychle projížděná zatáčka dává je naprosto návykový. Křením se do helmy, jako už dlouho ne a přichází naprosto výjimečná situace, Vjetrník mě začíná povážlivě brzdit. Nevyznám se v okolí tak dobře, takže se dopředu až na jeden případ, kdy jsem to prostě musel úplně vytočit, nehrnu. Jednoduše řečeno paráda a euforie určitě nejpříjemnější překvapení, jaký jsem si dokázal představit. Svezení bohužel netrvalo dlouho a tak nebylo možné vyzkoušet všechny režimy jízdy, ani pořádný offroad (na který ale stejně patrně nebude dělaná a do kterýho mnoho majitelů nepůjde). Při cestování po zatočených okreskách a to jak pomalu, ozkoušeno při čekání na Hickse, tak v pekelném tempu není naprosto co vytknout. V podstatě jen chválit, jako například ve dvou stupních nastavitelnou kontrolu prokluzu, která nekazí zábavu, ale podstatně zmírňuje riziko. Nebo třeba slušivý a funkční originál zvýšený plexi, který tu bylo namontovaný. Suma sumárum koncentrovaná radost a ve verzi First edition je i výbava už z výroby zajímavá a není potřeba dodělávat mnoho. Já osobně bych rozhodně zvýšil řídítka a hlavně přidal vyhřívaný gripy. A taky miniaturní a pouze oplechovaný plastový kufry bych vyměnil třeba za Zegy Pro. Nad pár detaily ve zpracování po svezení mávám rukou a mojí duši už chybí jen modrá vrtulka ve znaku… Tahle motorka se staví v mojí garáži snů na čestný místo a určitě tam dlouho vydrží. Na předávce na benzínce sesedám opravdu nerad a klíčky podávám Hicksovi s neskrývaným sebezapřením. Těším se na příště….
Přidané 28.03.2011 10:07
Vjetrnik napsal:
A jedna foto - pracovní název "2+1 - aneb dvě motorky a žluté šméčko"
Vjetrniku -- I PO ROCE TI JASNE SDELUJI, ZE JSES MRTVEJ(!)
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Přidané 28.03.2011 18:42
nemate info kde sa to vyraba ? napr.mazda honda a lexus robia auta kvoli kvalite stale v japonsku aj ked uz nie vsetky modely.mal som kedysi staru hondu xl 600 rok 89 a kamarat ma doteraz xt a tie motorky su proste nepokazitelne a neznicitelne.
na novej tenere som iba sedel a pacilo sa mi ze to nie je taka bachrata cisterna. co hovorite na koncept world crosser ?
Přidané 29.03.2011 09:16
hifo33: No vzhledem k tomu, že se o tom nikde nic neříká ani nepíše, tipl bych, že normálně v Japonsku, dneska těžko říct.
Jinak ten world crosser vypadá pěkně, jen bych tam viděl spíš buď plnohodnotný rally kokpit, nebo normální průhledný plexi, tohle má nevýhody z obojího....
Maiali nel Fango!
Přidané 29.03.2011 09:17
morabo napsal:
hifo33: No vzhledem k tomu, že se o tom nikde nic neříká ani nepíše, tipl bych, že normálně v Japonsku, dneska těžko říct.
Jinak ten world crosser vypadá pěkně, jen bych tam viděl spíš buď plnohodnotný rally kokpit, nebo normální průhledný plexi, tohle má nevýhody z obojího....
nema...
je to olovene...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Přidané 10.05.2011 12:17
Mně se ta motorka líbí, viděl jsem jednu krásnou s kufry a dalšími doplňky SW Motech a neměla chybu. Nicméně tím nechci říct, že GS jsou horší a jak mi potvrdil kamarád po zkušební jízdě, s jízdními vlastnostmi 1100/1150/1200 GS se to nedá srovnat.
K poslednímu videu - bylo by nádherné a obdivoval bych výkon jezdce, kdyby kolem toho bl...čka nefungoval běžný provoz...:-(
Přidané 10.05.2011 12:54
Kdo umí umí, kdo neumí ten čumí na youtube Tak pevně něřím že ten za tou kamerou mu snad ukazoval jestli něco jede nobo ne. Každopádně to má pěkně v ruce asi "bejvalej" motokrosař a trialista v jednom dlouhej jak tejden před výplatou. Pardál by mu byl po prsa
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis