JO!
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Nicméně jsem celý dva předešlý roky jezdíl s vyklopenou vyklápěčkou a to tak že imr-vére
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
hm, taksi vyber........ patříš mezi ty nebo ty?
Téma se sice jmenuje "Přilba Schuberth", ale nechci zakladát nový link na stejné téma takže: minulý týden jsem se rozhodl, že moje skvělá Nolan N100 má vzhledem ke stáří 9 let nárok na důchod. Několik měsíců přemýšlím o typu nové přilby - na novou odklápěčka Nolan jsem slyšel i zápory, navíc se mi nelíbí systém druhého plexi. Postupně zůstala ve hře Schuberthka, ale samosklápěcí odklopná část a údajně ne ideální zámek odklápění na straně ve spojitosti s cenou mne donutily pro nákup Cabergu Justissimo GT tuto sobotu. Zatím v ní mám jen 250km, nevím jak v dešti a vlhku, ale již teď vidím 2 zápory - hlučnost, zejména ve stupačkách v proudu vzduchu, v sedě ujde, ale Nolan byla tišší. Druhé minus je jízda s odklopenou helmou, kdy odklopná část snižuje zorné úhly - Nolan se odklápěla dál nad helmu. Ale jsou i plusy - pěkné zpracování, perfektně mi sedí na hlavě, proti minulé Nolance je lehčí, odklápění jednou rukou, zámky lehce a precizně zapadají, mechanismus je kovový (zobáčky ocelové, na protikusech je nápis Magnesium), perfektní systém druhého plexi, možnost dokoupení sady Bluetooth (v helmě je již vše připraveno), možnost udělat z helmy otevřenou JETku, díly v ceně (mě je teda zapomněli dát...). Větrání mi přijde snandardní. Je to příjemná přilba lehce vyšší střední třídy, cena přiměřená. Doporučuju. Navíc v Chlumci v Bikers Crownu jsem složil peníze a jel se s ní projet, měli jediné přání ať "se s ní netoulám celý den". Po návratu jsem řekl, že bych rád vyzkoušel ještě jinou velikost, nebyl to žádný problém. Ivan
Potěšil mě ten přístup Bikers Crownu, to se zas tak často nevidí, aby ti půjčili helmu ven. Jinak Cabergu Justissimo GT se mi za ty prachy taky líbí, tak jsem rád, žes o ní zde napsal. Kdo ví, když ji budu měnit časem já, tak třeba do ní taky půjdu.
K tomuhle jen jedna technická - mám C2, přilba super, ale po 14ti dnech se mi oloupala uprostřed na plexi ta antimlžící ochrana - fajn, možná moje blbost říkal jsem si, objednám si náhradní plexi a nebudu řešit reklamace. Teď to budou dva měsíce, náhradní plexi Geneze jaxi není schopná z němců dostat, jsem blb, měl jsem to vyreklamovat a vůbec to neřešit evidentně :-(
jedná se o nedávno ověřený a uznaný problém některých partií přileb C2 a S1
Reklamuj to, dají ti novou želatinu (plexi), doporučuji i pin lock
Bohužel pozdě, už jsem to odrbal pod vodou celý, aby se s tím dalo alespoň jezdit, deset přileb nemám abych je mohl měnit, takže mi nic jinýho nezbylo, buďto jsem mohl měsíc čekat a nebo objednat druhý plexi. Piš si, že v případě, že ho do dvou let dostanu a to se odrbe, půjde na reklamaci celej blembák :-( PS: Pin Lock je co? :-)
Doc napsal:
jedná se o nedávno ověřený a uznaný problém některých partií přileb C2 a S1
Reklamuj to, dají ti novou želatinu (plexi), doporučuji i pin lock
A já považoval tu helmu za nejkvalitnější na trhu... A dovozce za seriozní firmu, která má tyhle věci běžně skladem... Kvalita holt klesá celosvětově a u nás je ten kapitalismus asi ještě krátce... Ivan
Ivane, ale tohle neni problem Geneze, ale Schubertha - kdo kdy jednal o necem s nemci vi o cem mluvim - jsme pro ne bud periferie ruska a nebo spis jejich pata kolonie - posles objednavku, domluvis to osobne, zaplatis predem a nic neprijde no a co? Co se divite, vy budte radi, ze s vama vubec obchodujeme. A je naprosto jedno jaky delas obraty :-(
Ivan napsal:
A já považoval tu helmu za nejkvalitnější na trhu... A dovozce za seriozní firmu, která má tyhle věci běžně skladem... Kvalita holt klesá celosvětově a u nás je ten kapitalismus asi ještě krátce... Ivan
No nevím, do téhle debaty se nechci pouštět. S Němci nemám tyhle zkušenosti, možná začátkem 90.let, ale nyní už ne. Spíš bych tipoval, že Geneze podcenila mít tyhle věci na skladu a samozřejmě být Genezí a chtít před Tebou vypadat dobře, taky bych to sváděl na Němce... Já myslím, že Němci jsou větší profesionálové než my. Samozřejmě nevylučuju vyjímky.
Pokud by to ale nááááhodou bylo jak říkáš, tak proč se stávat partnerem někoho, kdo se mnou bude jednat jako s křovákem, za to mi takové partnerství nestojí už kvůli hrdosti a za druhé je jasné, že se to odrazí na spokojenosti zákazníků. Ivan
Ano, máš svým způsobem pravdu - jenže problém sSchuberth maj i na Slovensku, taky nemaj náhradní díly - takže si nemyslím, že by to byl jen problém Geneze - i když, samozřejmě kdo ví. A co se týká té hrdosti - kdo chce kam, pomozme mu tam - o peníze jde asi vždycky až na prvním místě bych to tak viděl - jsme výhradní zastoupení, přilby Schuberth nikdo jinej prodávat nesmí, taxi na tom přirazíme 50% a chceš-li ji, kup si ji u nás. Bohužel je pravda to, že právě Schuberth bohužel nemá konkurenci, jejich vyřešení odklápědla a hlavně sluneční clony nemá na trhu nikdo :-(
Ivan napsal:
No nevím, do téhle debaty se nechci pouštět. S Němci nemám tyhle zkušenosti, možná začátkem 90.let, ale nyní už ne. Spíš bych tipoval, že Geneze podcenila mít tyhle věci na skladu a samozřejmě být Genezí a chtít před Tebou vypadat dobře, taky bych to sváděl na Němce... Já myslím, že Němci jsou větší profesionálové než my. Samozřejmě nevylučuju vyjímky.
Pokud by to ale nááááhodou bylo jak říkáš, tak proč se stávat partnerem někoho, kdo se mnou bude jednat jako s křovákem, za to mi takové partnerství nestojí už kvůli hrdosti a za druhé je jasné, že se to odrazí na spokojenosti zákazníků. Ivan
No me vyhovuje treba to, ze kdyz odklopis predni cast a nebo zvednes plexi, muzes mit porad dole tu slunecni clonu. Pak je taky hodne dobry to odcvakavani plexi, jen ti odskoci o par mm a fouka ti dovnitr a pritom je zavreny.
Ivan napsal:
Co je na jejich řešení odklápědla a slunečního plexi tak světoborného? Ivan
Pak vypadáš jak robocop s tím černým sklopeným plexi
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
[quote]Killingman napsal:
No me vyhovuje treba to, ze kdyz odklopis predni cast a nebo zvednes plexi, muzes mit porad dole tu slunecni clonu. Pak je taky hodne dobry to odcvakavani plexi, jen ti odskoci o par mm a fouka ti dovnitr a pritom je zavreny.
To samé má i Caberg Justissimo.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Jo, možnost mít dole sluneční clonu při zvednutém plexi je dobrá. Ale na mé C2, jakmile zvednu plexi, clona začne drnčet jako kráva. Asi bude reklamace.