bystricke napsal:
v pondělí sem natankoval 3/4 nádrže E85,po 10 minutách jízdy sem už nebyl schopen normálně odjet z křižovatky to bylo jak v autoškole,přískokem vpřed,tak sem na pumpě musel dobrat do plna benzínu,už to zase jezdí,trochu cuká,ale jede
nevím,možná už sem to někde psal,zkoušel sem to v báwu,1:1,jelo to bez problémů
Já jezdím V poměru 1:1 v autě a auto už půl roku jezdí bez problému, dal jsem tam lepší svíčky a nemám s tím problém ani v zimě, Tak nevím, proč by to nemělo jet v Báwu, snad jen vyměnit svíčky. A Ethanol nezvyšuje teplotu, ba právě naopak má nižší teplotu hoření než BENZÍN!!!!!
Jezdím tak rychle, jak lítá můj Anděl strážný!!!
Včera jsem to taky zkusil.Do Suzuki Ignis 1.3 jsem nacpal 20 litrů.Jelikož mi už svítila kontrolka paliva tak tam mohlo být ještě tak 5l.benzínu.Auto jelo v pohodě celých 80km.domů.Starty taky bez problému.Asi je to motor od motoru jiný.Ignis má proměnlivé časování ventilů,což mu s tím asi pomáhá.Při ceně 25kč/l a ještě odpočtu 20%dph už je to zajímavý ježdění.Naftu ale beru normální,jelikož po odečtu dph už takovej rozdíl není a svoje T4 mám tuze rád.
No vidite to.Pokud jedeme a nedojedeme na to, tak neni co resit Jo a jestli se chystate nekdo na STK, tak vyjet nadrz do sucha a natankovat jen N95, nebo to technik nerozdycha
I pád na hubu je pohyb kupředu
Tak jak jde testovani? Nebo jste si uz zvykly na ceny PHM? Jen pro info, jako pravidlo to neplanuji, ale mel jsem 4l ETHANOLU v kanystru a potreboval jsem to nekam nalit. Tak jsem to supl na zkousku do BMW. Pocitam, ze 8 l benalu tam bylo. Takze 2:1 s Ethanolem a bez cukani a propadu
Na nasem firemnim foru bezi obsahla diskuse o uzivani E85. Z pocatku to bylo spise o neduvere a dotazech co a jak. V soucasne dobe je to spise uz jen o hlaseni kdo a s cim se k uzivani E85 pridal a o cenach na jednotlivych cerpackach. Musim rici, ze se tam snad neobjevil jediny nespojeny, ci nekdo, kdo by mel s uzivanim E85 v aute problemy. Pravda je, ze do novejsich aut to nikdo zrejme neleje, takze jakasi neduvera zrejme pretrvava. Pokud si ale pamatuji, tak krom jednoho cloveka s nejakym typem Subaru tam nikdo problemy nehlasil. Spotreba se nikomu rapidne nezvedla. Vetsina lidi hlasi, ze se jim zda byt auto zivejsi, obcas nekdo startuje az na podruhe, ci hlasi nejake to zacukani pri studenem motoru. Nasledne na foru prijdou rady na vymeny palivovych filtru ci svicek a je po zavade. Ridici jednotky se tam instaluji jen minimalne, spise do neceho se sofistikovanejsi elektronikou kvuli hlaseni chyb. Nejcastejsi pomer je uzivan 1:1, ale je tam dost lidi, kteri jezdi na cisty E85. Ale znate to, je to jako v kazde technicke diskusi. Vetsinou dikutuji spokojeni uzivatele a ten, kdo je nespokojen se s tim zpravidla nechlubi. Kazdopadne se chystam na vymenu auta za benzin (dosud nafta). Protoze denne nalitam min. 60 km do zamestnani, tak to za zvazeni rohodne stoji. Co by to udelalo v brambore si skutecne rici netroufnu.
Upravil spea - ToM dne 09.05.2012 09:33
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Tak panove, jen pro info.Ceka me pristi tyden STK,takze jsem z ethanolu presel zpet na N95. Technik na emisich by mohl byt mirne zmateny z hodnot emisi. A jak jsem predpokladal. Spotreba sla zpatky nekde kolem 6l /100km. Takze cim vic E85, tim vetsi spotreba. Hold fyziku neucurame. Do toho pomeru 2:1 N98/E85 se to jak taks nehybalo, ale pak uz to pomalu leze nahoru. Mluvime tu o aute bez upravy. Pokud mate nekdo zkusenost s autem ktere ma jednotku primo na E85, hodte sem osobni info, jak se tam zahybala spotreba na l/100km.
... loni v lete jsem kupoval novy Ford Galaxy 2.0 SCTI EcoBoost/PowerShift (203 turboklokanu). Mam do nej od Fordu primo ZAKAZANO na extra papire lit E85 a ani to tedy nezkousim. Predpokladam, ze motor na E85 musi byt navrzen vyrobcem nebo upraven..... nicmene mit priblizovadlo, jehoz cena se po natankovani do plna zdvojnasobi, asi bych to zkusil, co to udela...
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
Takže moje mondeo 2.5V6 upraveno na E85 programovatelnou pridavnou "ridici" jednotkou. Vyzkousene ruzne nastaveni a vysledek porad stejny. Na E85 jede dobre ve vyssich otackach v nizsich se tomu tak moc nechce. Na E85 to ted zere kolem 13ti litru at to lechtam nebo plyn na podlaze. Tzn. kdyz jezdim normalne tak mam spotrebu vyssi asi o 3.5l/100km. Kdyz jezdim agresivneji tak je spotreba vyssi jenom o litr. Takze pro zavodniky se to vyplati, pro setrilky ne. Mozna jiny motory se stim poperou lip, znami s mensima obsahama, kteri kdyz chcou aby se to hejbalo, tak musi tocit tak jako tak, tak maji spotrebu o 1-1.5 litru vetsi.
1150GSA
Ducttape is like the force: it has a light side and a dark side and it holds the universe together.
To by asi odpovidalo.Ja no moji neupravene HTP jedzim bez upravy v pomeru 1:1 taky nekde 1l navch oproti normalu. Pocitam ze s cistym Ethanolem bych byl nekde na 7.5L-8L /100km.A to uz zadna hitparada neni. Takze to asi sem tam mrsknu do nadrze na procisteni.Kdyz jsem videl, co to vyplavylo do palivoveho filtru.Slusnej humus pri vymene
Upravil milanosor dne 19.07.2012 10:24
Moje zkušenost s E85 a přestavbou v Hummer H3, na N95 spotřeba 18,5 na E85 spotřeba 22,5 což činí úsporu cca 78 Kč na 100 km, takže jednotka se zaplatí za cca 15000 km
BMW R 1250 GS Exclusive
Dnes jsem poprvé zkusil E85 v mém malém GS. Natankoval jsem 7 litrů, víc se mi tam nevešlo. První kilometry nic, pak jsem zjistil že ve vyšších otáčkách se motor trochu zhoupne ve výkonu, prostě neletí do otáček tak vyrovnaně. Po dalších asi 15 km už ten efekt nepociťuji, je možné že ŘJ se už přizpůsobila, ale určitě nejde do otáček tak rychle jako dřív. Motor běží klidně, bez problémů, na volnoběh možná snad i líp než dřív. Takže pro ty co za to často tahají a chtějí po motoru maximální výkon, tohle palivo není. Ale pokud cestujete třeba denně do práce a náklady na benzín jsou důležitou položkou, tak bych E85 v nějakém rozumném poměru nezavrhoval. Na delší cestu to může být dobrý způsob jak ušetřit za palivo. Větší poměr jak 1:1 bych asi raději nezkoušel. Naštěstí je všude dost benzínek a dá se to pak v případě problémů dotankovat normálním benzinem.
dříve F 650 GS
později R 1200 RT
dnes jen skútr Honda ADV 350
JindraGS napsal:
Tak jsem dnes namontoval do 1150 GSr.v.2000 kompletní zařízení na E85.Motorka jede pěkně necuká drží volnoběh.Natankoval jsem první nádrž a tak to testuju.Dnes jsem dal 70km bez potíží.Cenu celého zařízení doplním co nejdříve a spotřebu taky.Kompletní údaje ohledně nákladů a časové náročnosti montáže doplním co nejdříve..
Trošku som sa zažral do tejto temy tak, si myslim a to nie len ja, čo sa udialo noveho za ten polrok testingu, JindroGS ak by to bolo možne tak, by som rad vedel ako to cele dopadlo.
Upravil JRM66 dne 21.10.2012 19:51
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
Nějaký zkušenosti s fabií 1,4mpi??? dneska sem si toho poprvý všiml u pumpy a cenovej rozdíl je hodně příjemnej.Příští tankování asi vyzkouším.
Upravil toli dne 05.11.2012 16:58
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
VasekUzNeBohnice napsal:
včera jsem natankoval 40L N95 po 36,- Kč a 20L E85 po 25,- Kč, spotřeba šla z 9 na 10L/100 km
sčot:
1) původně mě stálo ujet 100km: 9 x 36 = 324,- Kč
2) nově mě stojí ujet 100km: (10 x 0,67 x 36) + (10 x 0,33 x 25) = 241 + 83 = 324,- Kč
...tak nevím, zda jsem neudělal někde fundamentální či početní chybu...
K podobnýmu výsledku sem se dopracoval i já s manželčiným Aveem 1.4I 100hp.
po mixování půl na půl benzín a ethanol tak to už až tak dobře nejelo a spotřeba šla o litr nahoru. Navíc hned vyměnit filtr paliva bo ten ethanol pořádně pročistil palivovou soustavu i když má auto najeto jen 40tis. a staré je dva roky tak ten filtr byl kaput. Po druhé nádrži začala svítit kontrolka závady a v servise mi řekli že to hlásí chudou směs. U nás nebyla tedy úspora žádná, znovu už bych neexperimentoval protože aspoň u našeho auta které je ještě v záruce to zato nestojí.
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
koukám, že od diskuze už uplynul nějaký ten pátek, tak by mě zajímalo, zda to někdo s tím E 85 za tu dobu opravdu vyzkoušel a jaké s tím má zkušenosti?