Jo, Mel umí. Jenže to je pořád: "Počkejte chvíli musím fotit" nebo "Já vás dojedu..."
To je právě nevýhoda účasti načich více či méně drahých poloviček na těchto akcích. Prostě mám vždycky mnohem méně fotek. Protože než si vysvětlíme, že musíme zastavit a slézt, pak slezeme a vytáhneme foťák, zjistíme že to správný místo pro focení je asi o 35metrů výše ... tak někam běžíme, protože to čekání je tak dlouhý a otravný, pak zpátky, foťák do tankvaku, zase nasednout,pak ti spadne třeba rukavice na zem a ve dvou se pro ni nesehnu (už mám taky nějaký ty roky), takže zase dolů... Toho focení je s přibývajícími kilometry méně a méně. To je taky jeden z důvodů, proč toto podnikám raději sám. Mám na všechno více prostoru a klidu. Akorát ten startér asi 867x za den už fakt neví, jestli není náhodou určen přímo k pohonu motorky.
Upravil ladaM dne 15.07.2011 09:28
Já si na ježdění se ženou nestěžuji...naopak...jezdíme úplně sami, tak si mohu jet své tempo (většinou dosti rychlé každopádně nepředpisově). A třeba při kempování máme rozdělené role, že jsme po chvíli po jídle i připraveným stanem...samotnému by mi to trvalo výrazně déle...
Jen se někdy pereme o foťák, pořídil jsem jej Stáně, ale některé záběry bych třeba já viděl jinak
A pak ve dvou se ta motorka lépe zvedá
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Vjetrnik napsal:
Jen se někdy pereme o foťák, pořídil jsem jej Stáně, ale některé záběry bych třeba já viděl jinak
jako chlap bezpochyby fotis lip...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
ladaM, Melizoy, Vjetrnik - moc pěkný fotky. Tuto oblast mám v plánu příští rok - letos už to časově nedám.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
To je o vztahu k cestování na motorce obecně. Některé to můžou, jiné to můžou méně... vždycky je to o pohodlí, které na té motorce nemusí být "úplně optimální", pokud není třeba zrovna ideální počasí... Nějaké takové "výlety" máme za sebou. A to potom to focení je další činnost, která to třeba druhému komlikuje. A když jsem fotomaniak a partnerka ví jenom, kde se to mačká a tuší, která poloha voliče režimu je pro focení a která pro přehrávání, tak má na to množství zastávek každý jiný názor. Ale jinak se vždycky domluvíme! Řidítka přeci držím já
To není o stěžování si, prostě každý má jiné potřeby.
Ideální je, když jsou oba zapálení motokráři a fotografové. To musí být potom galerie fotek na dlouhé zimní večery !
Ale na obranu spolujezdce musím přiznat, že pokud má trochu fotografické střevo, tak "zdokumentování" takové cesty lze provádět i za jízdy, nebo jenom zastavením, cvak a jedem dál (foťák má u sebe trvale) a to naprosto dokonale! Mě se to ale z výše uvedených důvodů neosvědčilo. Pořád jsem tam měl "moc nebe", chyběla půlka budovy, hora neměla špičku, lidi neměli nohy od kotníků dolů, ... a takové ty drobné fotografické prohřešky ... jsem asi úchyl ...
Upravil ladaM dne 15.07.2011 11:03
Vjetrnik napsal:
...pak dělá spolujezdkyně třeba takovéto fotky...
no to je přesně ono. A když pak máš třetinu fotek s tímto tématem, tak si z toho můžeš poskládat třeba panoramu asfaltu z města A do města B. A to se zarámovat na stěnu hodí.
Upravil ladaM dne 15.07.2011 11:22
To:Vjetrnik ..
Tu ještěrku jsem potkal na 44°05´22"S / 6°55´06"V .
To bych nevěřil, že ujde takovej kus ! A úplně sama! To bude asi těma čtyřma nohama.
ladaM přiložený následující obrázek:
Woodman napsal:
Colle delle Finestre, tam se mi taky moc líbilo...
To jsme z časových důvodů nestihli. Trasu jsme měli přesně tudy, ale protože ...led v tunelu, bouřka, vracení se ... jsme to střihli horní stranou na Mont Cenis
Woodman napsal:
Colle delle Finestre, tam se mi taky moc líbilo...
To jsme z časových důvodů nestihli. Trasu jsme měli přesně tudy, ale protože ...led v tunelu, bouřka, vracení se ... jsme to střihli horní stranou na Mont Cenis
jojo, a u Lac du Mont Cenis jsme zase nestihli mi na černém placu přenocovat, protože lilo a neopustili jsme jistotu Campu La Blanche nad Brianconem. Všechno stihnout prostě nejde..
ako tak čítam a pozerám foto, tak po tohtoročnom Albánsku a Macedonsku mám v pláne v auguste spraviť okruh SR-Rakúsko-Švajčiarsko-Francúzko a po pobreží cez Taliansko domov.(riadne ste ma nežhavili fotkami )
Cielom mojej cesty s polovičkou, by malo byť Francúzko a národné parky ktoré tu spomínate. potešilo by ma ak máte cesty v mapsource alebo iba záchytné body trasy a ja si to na mape dohľadám. vrelééé dííky Béďo