Slavek napsal:
Quest 2 jsem mel, ted mam Zumo 550 .. ke Questov bych uz se nevratil ani do auta ani na motorku ... komfort ovladani a citelnost je jednoznacne ve prospech pro 550 .... nehlede na to ze si pres to pustim bigbeat (byt v mizerny kvalite) do sluchatka pres bluuutuuus ...
Jasně, každej mám trochu jiný požadavky. V autě mám zabudovánu GPS-ku, o které neočekávám nic jiného, než navigaci z místa A do místa B optïmalizací objížděk, dopravních zácp. Jedno DVD pro celou Evropu na úrpvě'n č.p. a dost. A v tomto ohledu funguje naprosto znamenitě.
Na motorce chci při offroad navigaci vidět detaily na mapě (barevně!), nadmořskou výšku, možnost měřit jednoduše vzdálenosti od místa, kde právě jsem, zobrazení stop, a tras, chci si navigaci vyndat z držáku a dát ji lehce do kapsy,..atd ... Aktuální 3-D zobrazení mne nezajímá. Do paměti mi stačí nahrát pouze ta část světa, kde jedu zrovna offroad. BP a MP3 je v tomto případě pro mě naprosto nedůležité. Quest zatím funguje pro tyto účely rovněž skvěle
Pro dlouhé cesty (jako napřil letos v letě celý Balkán) pak proti Zumo nemám ani to nejmenší. Asi není lepší volba (pokud si opravdu nechceš detalně hrát s nastavováním) .Proto jsem si jej pořídil a první zkušenosti jsou docela dobré.
V mobilu mám také možnost využít navigaci a pro orientacï v nějakém méně známem městě v zahraničí je to dostačující.
Holt je to jako v životě se vším. Všeuspokojující hybridy neexistují. A asi je to dobře.
Paji: univerzální navigace asi neexistuje. Zumo znáš, ty "offroadové" jsou prakticky použitelné jen 60CSX nebo 278C. Obě dost letité ale zobrazení a funkce 278C jsou asi přesně to, co bys chtěl. Ale do kapsy jí lehce nedáš. Takže možná dokoupit namísto Questa nějakou 60Cxx a budeš spokojený. Teoreticky i ten Oregon půjde, jen se čeká na držák a řešení napájení s vyšší intenzitou podsvětlení.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
... možná dokoupit namísto Questa nějakou 60Cxx a budeš spokojený. Teoreticky i ten Oregon půjde, jen se čeká na držák a řešení napájení s vyšší intenzitou podsvětlení.
Díky, ale zatím to vůbec není aktuální. Mám teď jaksi přegpskováno. Na moje motorky Zumo a Quest bohatě stačí a počítám, že to pár let ještě vydrží. No a pak bude zase něco úplně jiného než teď. Že by Galieo?
trochu z jiného soudku: Zumo 500, origo napájenej držák, menší průtrž mračen a GPS začalo hlásit něco v tomto smyslu: USB kabel (modul, příslušenství, prostě něco...) nebyl správně připojen a restartovalo se to? A ke všemu začly korodovat kontakty mezi držákem a gps... měl jsem podezření, že ta zelená rez (asi měděnka) je vodivá, ale dělalo to i po jejím odstranění... po dešti to zlobilo ještě asi dva dny. Pro rejpaly - všechny špunty a záslepky jsou na svých místech
to Pup: a neměl si aktivované 2 mapy stejného regionu najednou? Kamarádovi to dělalo loni taky něco podobného v dešti, a prý to bylo tím.
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
Pup napsal:
trochu z jiného soudku: Zumo 500, origo napájenej držák, menší průtrž mračen a GPS začalo hlásit něco v tomto smyslu: USB kabel (modul, příslušenství, prostě něco...) nebyl správně připojen a restartovalo se to? A ke všemu začly korodovat kontakty mezi držákem a gps... měl jsem podezření, že ta zelená rez (asi měděnka) je vodivá, ale dělalo to i po jejím odstranění... po dešti to zlobilo ještě asi dva dny. Pro rejpaly - všechny špunty a záslepky jsou na svých místech
Nevím. To se musí vidět. Zoxidované kontakty jsem viděl, dá se to vyčistit speciálním přípravkem a nebo i vyměnit v servisu za nový. Spíš se podívej na stav kontaktů na GPS. Někdy to je hrůza. Bohužel plastový držák nezabrání malým pohybům GPS v kontaktech a postupně se obrousí - takže nemají špičky kulaté ale ploché a to pak dělá problémy. Proto je v našem držáku dvojice přítlačných válečků, které drží GPS v pozici na kraji konektoru aby se během jízdy vibracemi nepohybovala po konektoru. Viděl jsem už v reálu kontakty úplně obroušené a to jak na straně GPS, tak na straně držáku. Viděl bych to na problém spíš technický takového typu než na nějaké mapy. Jinak s verzí 4.40 tomu celkem dvě mapy nevadí - alespoň co jsem zatím zkoušel.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
nechtěl jsem zakládat nové téma, a tohle se docela hodí, Garmin Zumo 550
snažim se už dost dlouho přijít na to, jak se tam zapíná navigace mimo dálnice! je tam vůbec taková možnost? mě to pořád tahá přes dálnice, kterých je v anglii požehnaně a to mě nebaví
nevíte někdo náhodou?
------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.
falcons napsal:
snažim se už dost dlouho přijít na to, jak se tam zapíná navigace mimo dálnice! je tam vůbec taková možnost? mě to pořád tahá přes dálnice, kterých je v anglii požehnaně a to mě nebaví
nevíte někdo náhodou?
V nastavení, (tuším navigace), objížďky si odfajfkuj dálnice a placené silnice. Snad to bude ono.
falcons napsal:
nevíte někdo náhodou?
V nastavení, (tuším navigace), objížďky si odfajfkuj dálnice a placené silnice. Snad to bude ono.
super, to je přesně to co jsem hledal, díky už to funguje
------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.
V principu - v ceně u těch vybraných navigací je Topo2PRO místo Topo2 a nový Atlas8 a Adresy CR v1. To jsou nové mapové produkty.
A nebo, za lepší cenu je možné koupit navigaci s nuMaps Lifetime doživotní (do konce života GPS) aktualizací map CN zdarma.
A poslední info - oficiálně smíme provádět naše SW úpravy Zumo u těch navigací, které prodáváme. Takže teď můžeme říct, že navigace Zumo nejsou všechny stejné. Není to jako OEM ale hodně podobné. Důvody pro úpravy jsou jasné - nespokojenost uživatelů s nastavením výpočtu trasy a vedením po trase. Totéž bude u Zumo 660, kde spolupracujeme s vývojáři v USA rovnou na vývoji toho modelu.
Jinak aktuálně - ty nové GPSMAP 620 už máme v prodeji. Je to navigace jen pro někoho ale je boží.
Jsem slepy, nebo tam v ceniku nemate tu GPSMAP 620? To je mozna prvni navigace za kterou bych vymenil svoji 60CSx jen se trochu bojim ceny
Aktualne 1250 GSA HP
xavier:
nesměli jsme to dát online do dnešní půlnoci Mimochodem, jsme úplně první, kdo dostal finální produkční kus (a už je prodaná). Naštěstí nepřišel jen jeden
Jsou tam fotky balení, screenshoty a dost informací.
Jak funguje navigování na Zumu 550 v terénu? Na Google Eart si připravím trasu, výsledný soubor nějak zkonvertuju a zkopíruju do Zuma a při navigaci jedu podle šipky?
Určitě se to tu už oprobíralo, ale nemám sílu pročítat tolik příspěvků :-(